Inlägg

Inlägg som anon176592 har skrivit i forumet
Av anon176592
Skrivet av IshethZenunim:

Det beror ju på användningsområde och hur känslig man är. När jag sitter i min fåtölj och kollar på film så gör jag det ju med skärmen rakt framför mig, då gör det ju inget att det är en TN-panel, till exempel.

Fast jag skulle ju inte tacka nej till en 27" IPS, större än så skulle nog bara bli jobbigt när man sitter så nära.

Jag menade igentligen, "bäst till allt".

God jul föresten. Bara 20 minuter kvar! ^^

Av anon176592
Skrivet av Troberg:

Jag tittar på film på den då den är 30", hehe
Helt underbart faktiskt

Skrivet av landahl:

Jag tittar på film på min skärm i sign. Funkar ypperligt

Skrivet av IshethZenunim:

Jag. Har inte ägt en tv på snart tio år, använder datorn till allt - spel, film, musik.

Hehe! Jag sköjja bara! Jag tittar på mycket film på datorn då jag har en 40" TV som datorskärm. Och jag vet att det inte är några problem med en vanlig datorskärm. Det enda stora problemet med många datorskärmar över huvud taget är att de ofta, inte alltid, men ofta har ganska usel kontrast vilket är ett stort minus enligt mig när det gäller film. Men när det gäller spel så är hög kontrast ibland en nackdel. T.ex. om man spelar minecraft och om man har en skärm med hög kontrast så ser man inte ett skit i mörka dungeons (vilket man gör om man har en skärm med låg kontrast).

Alla paneltyper, pixelskalor, och bildegenskaper är bra till olika saker och man kommer aldrig kunna få en skärm som är bra till allt. ...eller kommer man?... x)

Av anon176592
Skrivet av kenix:

16/10 är riktigt skönt till allt
Spel är alldeles utmärkt och när man surfar så är det mera än positivt
Men dom kostar också mera =/

Allt utom film. Fast vem tittar på film på datorskärmen?? x)

Av anon176592
Skrivet av Roger W:

VGA i sig klarar 1080p! Sen är det olika för olika TV-apparater om de har stöd för det eller inte.

http://sv.wikipedia.org/wiki/VGA

Av anon176592
Skrivet av anon101887:

Jasså, men då litar jag på er! Tror det blir samsung då, ja... väntar till mellandags-rean först.

edit: aj då! Ingen VGA ingång på samsung TVn, kollade lite snabbt å hitta http://goo.gl/mtkkL vilket kosta runt 31£, skulle kunna lägga pengarna på en dyrare TV då, antar jag...

kom även förbi denna tråd: #11748163
Fast göra egna sladdar å dyl verkar kanske lite overkill för min del.

Har du en DVI utgång på grafikkortet? Använd den istället. VGA kan max få ut en upplösning på 720p. Altså kommer du inte att utnyttja TVns upplösning (1080p) och därför kommer bilden tyvärr bli suddig. Om du har en DVI så rekommenderar jag starkt denna(längre varianter finns). Eller om datorn har en HDMI port så kan du fixa en HDMI sladd på nätet för ca 100-300kr beroende på längden av kabeln.

MVH

//Mattias

Av anon176592
Skrivet av anon101887:

Tack! Det är dock lite synd att den bara är 40", hade tänkt mig 42" eller större.

Tro mig! Vi har en TV som är 42 och en 40.. Det är absolut ingen skillnad.

Av anon176592

Hehe.. Safe mode.. Not so safe.

Min dator har börjat krångla jäkligt mycket på senare dar. Får bluescreen var 15e minut osv..

1. När man startade datorn så kom denna dialogen från moderkortet upp:
Virus continue? Yes/No.
Lyckades komma förbi det genom att trycka på F8 och startade datorn som vanligt. Jag stängde senare av denna funktionen i BIOS.

2. Ominstallerade windows och då tycktes alla bluescreenproblemen försvinna.. enda tills jag försökte uppdatera drivrutinerna på datorn... Då flashade det till på skärmen och efter några minuter dök den mycket kända (och hatade) bluescreenen upp.

3. När jag startade om igen (nästa dag) så hade den på något konstigt sätt gjort min DVD/CD- läsare till primär "hårddisk" och det gick inte att logga in. Jag gick då in i BIOS och ändrade tillbaka till min hårddisk och då fungerade den som den skulle igen.

4. Dagen därpå så hände samma sak igen.. Jag kom inte in och det stod "BOOTMGR saknas" precis som det hade gjort dagen innan. Jag gick in i BIOS för att kolla om den hade ändrat den primära hårddisken men nej. Allt såg ut som det skulle.

5. I hopp om att det skulle fixas så aktiverade jag "safe mode" på moderkortet men det skulle jag tydligen inte gjort för nu kan jag inte ens gå in i BIOS för att det kommer upp ett error meddelande.

Vad ska jag göra?? Ska jag ta ut knappbatteriet på moderkortet och sätta i det igen? Är det NÅGON som vet??

MVH

//Mattias

Av anon176592
Skrivet av anon101887:

Nu har jag valt ut tre 42" TVn, tänkte köpa en utav dem men är inte 100 på vilken än.

1. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1042548 - 4 990
2. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=954324 - 4649kr
3. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=859154 - 3290kr (hos expert, fast det är inte med på prisjakt)

Det lutade mot första TVn (panasonic) men kanske är mer prisvärt för en 3,3k istället? De två första har nätverksanslutning vilket kan försummas då PS3an kommer vara inkopplad.

Vill du ha en bra TV för ett bra pris så är denna ett bättre alternativ.

Av anon176592
Skrivet av dorzken:

Som Overlord sa så ä de väll lite att ta i med 16gb? Och detta chassi rymmer inte ett radeon 6870 heller skulle jag tro, nätagget är det även för lite kräm i för att driva runt både grafik-kortet och cpu'n. (rätta mig om jag har fel kunniga).. men så de enda jag ser är mycket ram, för litet chassi och för litet nätagg, resten av grejerna ska nog passa

Jag är ingen överklockare och CPU'n låg på 125 watt och grafikkortet vet jag ärligt talat inte. Det står inte ens på tillverkarens hemsida.. lol?

Ska iaf kolla ut ett nytt chassi.

Ny Kundvagn!

Av anon176592
Skrivet av Smallville:

Hej

har lite problem med att starta datorn för när jag försöker så står det att den inte hittar nått att boota, main hhs e trasig. men sen när jag stoppar in min gammla helt omformaterade hhd så står de fort att den inte hiitar något att boota.. har win7 skivan i men datorn kan inte boota från dvdn. testa att stoppa in den i en annan dator då var de bara å boota dvd å instalera funcka fin fint. men när jag ska ta å koppla in den nyinstalerade hddn i min nya dator så trår de bootmgr... Ctlr alt delete to restard... fel på någon fil...skulle kunna fixa problemet lätt om jag kom på hur jag skulle kunna boota dvdn. har vart in i bios och ändra till att den ska vara prio och testa edl eller va de heter men inget funkar. tror det är nått sparat på moderkortet från gamla hhdn venne... har testat att reseta'' mem ok!'' samt ''jumper'' (har ingen Ssd om de e till nån hjälp) kan de bero på att ja koppla in hhd i 6gb/s ?
skule vilja reseta moderkortet har hört talas om att ta ut batteriet men vette fan. ska ta med datorn till någon som e proff imorn eller i övermorn. kan ni nått så säg gärna till

hade väldigt bråttom när jag skrev denna så ursäkta min menigsbydnad och stavfel tror ni fattar ändå ska upp och jobba om 5h
tack på förhand

LoL.. Fick samma problem idag..

Har två olika alternativ.. Vet inte om de funkar för dig.

Lösning 1: håll inne F8.

Lösning 2: Kolla så att du verkligen har rätt hårddisk som din primära. (Fixas inne i BIOS.)

Av anon176592
Skrivet av anon173020:

Får jag fråga vad syftet med datorn är när du har tagit 16 gb ram?

Jag vet att det är lite extremt. Jag håller på med mycket musik och videoredigering.. Har 8gb nu och det blir ofta överbelastat. lol

Och varför snåla med det goda! :]

Av anon176592

Noob söker byggråd!

Jag har aldrig tidigare köpt någon datorbyggsats och är inte så bra på det..
Skulle denna byggsatsen ens fungera?
Min dumburk börjar bli lite gammal. x))

Och nej.. Jag har inte lagt till någon hårddisk. Priserna är ju för jäkliga nu! Och jag har även några helt okej exemplar hemma.

MVH

//Mattias

Av anon176592
Skrivet av Sannapulsen:

Hejsan jag har beställt nya dator komponenter och undrar om jag skulle kunna använda samma windows 7 cd-key till min nya dator? min gamla kod sitter liksom under den bärbara datorn (min gamla). vad skulle häda om jag installerade windows 7 med samma cd key? fick inte med någon windows skiva när jag köpte min bärbara dator var liksom bara att starta upp sedan skriva in vad man hette osv. Tack för mig!

Om du först avinstallerar operativsystemet från ena datorn så skall det nog gå.. man kan bara ha en utgåva på en dator åt gången.

Av anon176592

Radeon HD 7970 pris?

Är det någon som vet var priset på Radeon HD 7970 kommer att ligga?

Av anon176592
Skrivet av TechWolf:

Cowon hör till dom bästa vad gäller ljudkvalitet.

J3an är vettig. Amoled-skärm och plats för
minneskort om det inbyggda blir för snålt.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=637000

Jag tackar ödmjukast!!

Av anon176592

Ny mp3spelare

Hej!
För några dagar sedan så kraschade min iPod för andra gången. Jag var tvungen att återställa den totalt och jag förlorade ALL min musik. Säkerhetskopian fungerade heller inte. Efter att jag återställt den så slutade WiFi:et och Bluetoothen att fungera. Har återställt den igen men utan framgång. Jag har sökt efter svar på en lösning men hittar ingenting. Jag har aldrig varit ett Apple-fan efter att deras värdelösa apparat förintat all min musik så bestämde jag mig för att totalt bojkotta Apple.

Jag har garanti på iPoden så jag kommer att få en ny eller pengarna tillbaka. (om jag får en ny så kommer jag självklart att sälja den.)

Är det någon som vet någon vettig mp3spelare med bra ljud och bas. (max 2000kr)

Av anon176592
Skrivet av Mongler:

Hej, jag undrar om du anlutit med Widi eller USB-dongel och hur bra bildupplevelse du får...ska själv köpa Samsungs U.....7005 till jul och undrar om jag måste skaffa ny lap med Widi.....?

Jag får (enligt mig) en mycket bra bildupplevelse, speciellt om man ställer in bilden till "film-läge".

Av anon176592
Skrivet av Mongler:

Hej, jag undrar om du anlutit med Widi eller USB-dongel och hur bra bildupplevelse du får...ska själv köpa Samsungs U.....7005 till jul och undrar om jag måste skaffa ny lap med Widi.....?

Är ledsen för sent svar. Men jag har anslutit med HDMI, 1080p.

Skrivet av Rydisen:

Vad har du för grafikkort?

Ledsen för sent svar. Geforce8600 xDD FML!

Av anon176592

Hjälp med TVn.

Hej!
För 2 månader sedan så köpte jag en Samsung UE40D5004 på SIBA. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=891572
Nu är det så att jag brukar använda den som datorskärm och jag tycker att den funkar finfint... men...

När man startar skärmen så byter den skala på bilden och man får ändra den till "anpassat läge" men efter (ca) en halvtimmas användning så ändrar den skalan till 16:9 och bildens kanter kommer utanför skärmen.
Detta är mycket störande när man t.ex. ser på film (från datorn) eller spelar spel.

Jag har letat en del på nätet och läst användarmanualen men hittar inget svar.

Så är det någon här som vet hur man gör så att bilden inte byter skala på bilden?

//Mattias

Av anon176592

Stillbildsvarning

Hej jag har en fråga angående min nya (LED)TV. En Samsung ue40d5004.
Jag hade tänkt att använda den som både TV och datorskärm men när jag läste igenom struktionsboken så såg jag att dom varnade för visa stillbilder pga att bilderna kan bränna in och bli "spökbilder" som inte försvinner.

Är detta något som man bör ta hänsyn till eller skriver dom bara så för att typ 1 på 10000 kan få sådana konsekvenser?
Jag har hört talas om detta problemet innan men jag trodde (tills nu) att det var löst för länge sedan.

Tack i förhand!

//Mattias