Inlägg

Inlägg som 0verseer har skrivit i forumet
Av 0verseer

Kanske går lite all in nu, men...
Är det bara jag som börjar bli smått skeptisk till all teknik vi tidigare tagit för givet som helst plötsligt gått och blivit "smart"?
Allt teknik som är "designad" för att "underlätta" det för oss, känns mer som att allt är en stor konspiration och uppbyggnad av "big data" databaser med information om oss och våra liv, relationer och intressen.

Telefoner ska låsas upp med fingeravtryck och har en mic och kamera som går att sätta igång remote.
TV's och spelkonsoler ska nu styras med röstkommandon, webcam och har möjlighet att samla in ljudupptagningar och information.
Smarta bilar lär väl snart på tapeten som ständigt rapporterar in slitage, hastighet m.m. över 4g samt position via gps.

Finns säkert massvis jag inte kommer på just nu, men börjar fan bli mörkrädd när jag tänker på följderna av det här...

Var tekniken med att befria oss, eller förslava oss? Det är frågan.

Av 0verseer

Jag har 2 st Asus Strix 970 GTX, och _hade_ tänkt köra i högre upplösningar (UHD osv).
Har varit i kontakt med Webhallens kundtjänst och dom har gått med på att ta tillbaks mina kort (lär väl ändå få stångas lite när jag väl åker till butik för att lämna dom), men osäker på hur jag ska göra. Finns egentligen inget att byta emot, hade väl isåfall varit 980 gtx, men då blir det ju bara ett tills vidare.

Av 0verseer

Kan ju rekommendera att aktivera "inloggningsbekräftelse" då det inte är igång by default.

Av 0verseer
Skrivet av yeahyouknow:

Verkligen. Trodde jag också skulle slippa problemet med coil whinet och var lite därför jag valde strix men tyvärr har man inte turen på sin sida denna gång.
-
Hårddisken verkar helmysko. Använder inte ens datorn och den började jobba som en maskin ett bra tag, blev sedan tyst ett tag och sedan kör den igång igen. Ska väl säga att jag har OS på SSDn så förstår inte hur den andra disken jobbar hårt när jag inte ens använder den.

Tror jag snackade för tidigt, har visst nån form av gnäll från mina kort, vet inte vilket av korten än eller om det är båda.
Låter som coil whine, men väldigt lågt i mitt fall. Hörs bara om jag plockar bort sidoplåten och korten är under load.
Med tanke på hur många procent som upplever coilwhine så undrar jag om det är någon ide att byta ut korten, chansen att man får ett (eller två) bra verkar väldigt liten.

Av 0verseer

Tråkigt när det blir såhär.
Jag har 2 Strix 970 i SLI och inget coil whine vad jag märkt av, lite därför jag köpte just strix då jag läst att dom inte lider av det problemet.
Dock kör jag med ett helt annat nätagg, Aerocool Templarius 850w.

Av 0verseer

Skickade just ett långt mail till Telia och ifrågasatte deras beslut (någon måste ju göra det...), ska bli intressant att se om man ens får något svar. Hade ju varit kul om någon högt uppsatt faktiskt svarade.
Med dagens teknik, IRC, Facebook grupper, diskussionsforum så borde det vara ganska enkelt att göra en kollektiv insats för att bojkotta vissa ISPs. Tycker dom borde förstått detta redan dock.

Av 0verseer

16 b § Tillsynsmyndigheten får i enskilda fall besluta om undantag från skyldigheten att lagra uppgifter enligt 16 a §, om det finns synnerliga skäl för det.

Kan komma på en jävla massa bra skäl till detta, men tror nog att vem som helst kan göra det så behöver nog inte nämna några här.
Alla vi som sitter med skittelia ska kanske slå ihop oss och byta leverantör samtidigt. Om inte det är möjligt att byta till annan fiber så byt till ADSL, det är fan värt det för att visa poängen.

Av 0verseer

Det går inte att köra med 2 st WiiU gamepads på samma system, det är ju helt absurt.

Av 0verseer
Skrivet av Rildiz:

Ja, jag är nöjd med mitt köp av Wii U dock så ska det sägas att jag mest köpte det för Monster Hunter 3U(Spelat i snart 10 år så kan inte skippa, har även 3DS versionen...som suger röv. Hatar 3DS kontrollerna) och Nintendo titlar.

Tror många gör det.
Det är en nostalgi sak men ingen med en annan konsol eller spel dator skulle väl köpa ett multiplat lir på Nintendo? Spelen ser och går bättre på de tidigare nämnda maskinerna. Dom vägrar ge en dom mest basiska konto funktionerna, dom håller stenhårt i regions låsningen, nu så lider inte Wii U av det då det inte finns speciellt många spel men då man är en "nisch" spelare så fick/får man lida mycket under Wii/3DS tiden. Sen Nintendo Bergslagen...har dom någon form av policy eller ska man bara ha tur vem man pratar med? Dom vela ha nästan lika mycket som 3DS kostade för att fixa och föra över mina digitala spel innan vi fick NNID, ska dock sägas att det var ett Amerikanskt 3DS som dom var tvungna att skicka till Tyskland. Ringde om min Wii U och allt var gratis att fixa(bortsett från frakt men big deal).
Iaf innan jag tappar tråden.

Jag kan se hur gemene man ser på Wii U och tror att det är en förlorare. Majoriteten av spelen som man ser på reklam i TV är inte på Nintendo plattformar. Beger man sig ut på en spel sida/tidning så lyser den med sin frånvaro. Nej Nintendo grävde sin egen grav pga av okunnighet och vad jag förmodar en hybris. Så iaf, 3 spel till är allt jag hoppas på från Wii U. Mario Kart, Smash och ett Zelda lir...och om dom vill så får gärna MH4U komma till Wii U också...ni vet som en överraskning så jag slipper spela det på 3DSet

Lägg till "Azrahell" som vän om du vill jaga lite

Av 0verseer

Försäljningen av WiiU kommer öka när Smash Bros kommer ut, det är ett faktum.

Av 0verseer
Skrivet av Da´Russian Stallion:

De har dessutom promotat Monster Hunter alldeles för lite i Europa. Det är ju sjukt stort i Japan/Korea vad jag vet. Verkar ju vara ett väldigt bra spel. Jag kom aldrig igång med det till Wii, och nu har online servicen lagts ner för det vilket gör spelet mer eller mindre värdelöst.

Jag har spelat Monster Hunter i 10 år, och var då således tvungen att köpa en WiiU för MH3U.
Spelar dagligen fortfarande och kan garantera dig att spelet är ett av de roligare co-op spelen som någonsin gjorts.
WiiU var kanske inte den smartaste konsollen att välja men det funkar rätt bra förutom enstaka fpsdrops här och var vid vattendrag.
Dock åker jag en det långresor med tåg, och att kunna ta med WiiU på tåget och köra MH direkt på handkontrollen är riktigt najs.

Som du säger är spelet stort i Japan, dock inte specielt stort i Korea och promotion har de alltid varit sämst med gällande MH serien.

Det ryktas om att Monster Hunter Frontier Online kommer släppas internationellt (äntligen) efter det att CEO för capcom gick ut med att de håller på att porta spelet till Wiiu, PS3, PSvita mfl.

Det utvecklades även ett Monster Hunter Online av Tencent Games, så drivs av Cry Engine 3 men detta släpps bara i Kina tyvärr.
Tyvärr så kommer bara MH4U än så länge till 3DS, vilket är en liten deal breaker för mig, men det verkar även som så att Capcom fattat att det går dåligt för Wiiu och inte vill satsa på den just nu, men det kan ju komma att förändras i framtiden.
Personligen tycker jag att PSvita/PS3 eller PS4 hade varit en mycket bättre plattform, där de dessutom hör hemma då många kapitel i serien släpptes just på PSP.

Av 0verseer
Skrivet av ModernDwarfhair:

Hej! Hur fungerar app-butiken till detta OS, och finns det gott om appar? :/

CyanogenMOD är Android i grunden, med lite extra inställningar.
Så appbutiken är fortfarande GooglePlay.

CM var/är en customrom byggd på android som nu fått en egen telefon helt enkelt.

Av 0verseer

Lär väl inte heller släppas i sverige...

Av 0verseer

Suck...

Och när dom väl fått igen detta förslag så kommer nästa förslag, att dessa "verktyg" skall finnas med som standard på alla nya OEM datorer. För enligt dagens samhälle är ju alla misstänkta.
Vi borde ju ha lärt oss vid det här laget.
1984 var en varning, inte en guide.

Av 0verseer
Skrivet av Tivook:

Folk med rent mjöl i påsen har inget att oroa sig för.

Dom som tycker att Sverige håller på att bli ett nytt DDR får ju ta o inse att DDR övervakade oliktänkande och befolkningens politiska åsikter och tystade dom högljudda.

Skillnaden här är att övervakningen kommer att användas för att bekämpa grov brottslighet och terrorbrott, något jag knappast vill se i samhället. Olle 17 som tankar en 720p torrent kommer knappast bli drabbad. Mer övervakning tack!

Haha, vilken sten har du levt under de senaste åren? För sånna här system missbrukas ju aldrig!

Av 0verseer

Grymt snyggt! Tänk om man hade tillgång till dessa maskiner

Av 0verseer

Sådär, 4 timmars sågande, dremmlande och slipande.
Dock får det inte riktigt rum än, behövs mer där dviporten sitter, HDMI kommer bli obrukbar om jag inte vill såga upp hela chassit :\

Märkte dock ett till problem, grafikkortet sticker upp 2mm för mycket, så måste hitta på något med locket också (kanske gör 4 skruvhål i det och låter det vara öppet ca 1cm runt om, kan funka bra som ventilation )
Har maskerat med tejp så länge, tills jag har ork att åka och köra lackfärg.

http://dl.dropbox.com/u/8306158/mitx%20bygge/IMG_20130125_213133...

http://dl.dropbox.com/u/8306158/mitx%20bygge/IMG_20130125_213144...

http://dl.dropbox.com/u/8306158/mitx%20bygge/IMG_20130125_220811...

http://dl.dropbox.com/u/8306158/mitx%20bygge/IMG_20130125_224437...

http://dl.dropbox.com/u/8306158/mitx%20bygge/IMG_20130125_224448...

http://dl.dropbox.com/u/8306158/mitx%20bygge/IMG_20130125_224502...

Av 0verseer
Skrivet av CCWarlock:

Det ser ju bra ut! Är ju inga problem att göra hål för grafikkortskylaren. Se till att göra det med lite precision bara, maskera ordentligt och ha lite tillgodo - bättre att slipa ner överflöd än att få en massa fula jack från hoppande dremmel.

Själv är jag för kräsen med spelprestanda, så jag valde att ordna lite större låda istället. Dessutom vill jag klocka skiten ur min lilla data.

Hehe jo samma här, lite därför jag byggde min stora burk.
Detta blir en mer vardagsburk, slösurf/skype/lättare spel samt att den drar mycket mindre ström, sen om jag vill lira Crysis 3, leka med After Effects eller liknande så kör jag på min andra

Har jag tur här så slipper jag dremla hål för grafikkortskylaren, bara jag dremlar bort dom onödiga skruvhålen som sitter ivägen, samt fixar öppning för HDMI/DVI. Det finns redan lufthål precis där fläkten hamnar, så får hålla tummarna Farsan hade tydligen en dremel, så blir hem dit ikväll/imorgon.

Av 0verseer

Här kommer lite bilder!

Inköpet (CPU, SSD och graffekort har jag som sagt redan)

http://dl.dropbox.com/u/8306158/mitx%20bygge/IMG_20130125_114022...

Ja, den ser större ut än vad den är faktiskt.

http://dl.dropbox.com/u/8306158/mitx%20bygge/IMG_20130125_114231...

http://dl.dropbox.com/u/8306158/mitx%20bygge/IMG_20130125_114240...

Lite våld (dremel) så ska väl detta gå, eller?

http://dl.dropbox.com/u/8306158/mitx%20bygge/IMG_20130125_115716...

http://dl.dropbox.com/u/8306158/mitx%20bygge/IMG_20130125_115725...

Nu skall jag bara finna en dremel!
(Galet jag vet, men detta blir mest "proof of concept". Skiter det sig så skiter det sig... inte hela världen
Funkar det så tänkte jag kanske erbjuda att bygga likadana system till vänner osv för en billig peng.

Av 0verseer
Skrivet av G4ban:

Avråder dig till att göra detta! Byggde nyss en dator i samma chassi med färre TDP och utan grafikkort såklart, det blir fruktansvärt varmt, typ precis så det går Tänk över detta 85 gånger till...

Vidare, vill du ha DVD brännare går inte kozuti in, inte ens standard kylaren går in då... Vill du ha dvd brännare får du gå med Akasa K25 - http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/164608-akasa_k25_cpu-...

Jaså? Låter ju väldigt konstigt, måste ju vara nått fel om det blir så varmt. Vad har du för kylanordning?
Jag kommer inte använda fästannordningen för diskar/cdrom alls i den, utan kommer köra helt öppet, och skulle det mot förmodan inte fungera så tänkte jag fräsa ut ett hål i locket och sätta en lågvarvad 120mm där.
Kommer fästa en SSD på sidan i chassit istället, med dubbelhäftande tejp om så skall behövas (eventuell 2st).