Inlägg

Inlägg som Bosseh har skrivit i forumet
Av Bosseh
Skrivet av esplito:

Jag har också funderat på att skaffa en MSI ur den serien och jag har kollat runt lite på forumet på notebookreview angående just kylningen. Vad jag förstår så blir datorn hyfsat varm men där finns något som kallas "Cooler Booster Technology" som i stort sett gör att man kan köra fläktarna ännu mer för ökad kylning med ett knapptryck.

Här kan man hitta en massa om just GE60 och 70 serien: http://forum.notebookreview.com/msi/661914-official-msi-ge60-...

Lät ju positivt men den spontana känslan är ju att Asus har bättre kyl...

Av Bosseh

Absolut ingen expert men är själv sugen på Asus g55. Ligger i samma prisklass och ett stort plus hos den verkar vara kylningen som är rätt viktigt på en speldator.

Av Bosseh
Skrivet av Tzerazis:

Tar du denna istället för asusen,
http://cdon.se/hemelektronik/msi_ge60_i7-3610qm_8gb_750gb_15....

Så får du Gt650m fast med ddr5 minne och den piskar gtx560 allar dagar i veckan.

Hur är det med kylningen på den där MSI:n gentemot den erkänt fina kylningen på t.ex. en Asus g53? Tycker det är rätt viktigt eftersom om datorn blir för varm sjunker ju prestandan rätt mycket...kanske går att lösa med en sån här fläktgrej man ställer datorn på??

Av Bosseh
Skrivet av ChipZ:

Lyssna på vandroy!

Lyssna på ChipZ råd att lyssna på vandroy!

Av Bosseh

Om man skulle köpa en G55 nu, skulle BF3 gå att köra med bra fps på 720p upplösning tror ni?

Av Bosseh
Skrivet av Thomaseron:

Ja, det blir som en extern disk.
Den dockan klarar både 2,5" och 3,5".
Har en sådan på jobbet och den fungerar bra.

Hmm man kanske ska slå till på en sån då! Tack för hjälpen!

Av Bosseh
Skrivet av TheCadde:

Err? Om felet är från fabrik så skall det täckas på garantin... Kvittar om det kostar reparatören 50 tusen spänn att fixa så skall det täckas på garantin för det har du redan betalat för...
Skulle någon säga "nej det kan vi inte för det blir dyrt" och jag har garanti på produkten (och felet fanns från början) så skulle det ta hus i helvete med en gång.

--------------------------------------

Till OP:

Om du har "våldat" i kontakten och därmed orsakat (ytterligare) skada på den så kan det vara så illa att garantin inte gäller. Bästa du kan hoppas på är att dom inte märker av detta och lagar skiten åt dig. Annars är det inte speciellt svårt att laga sådant själv (förutsatt att lödningarna inte släppt då förståss) och det värsta är ju att du måste ta isär hela skiten för att laga.
Ett annat alternativ är att försöka förbigå hela kontakten i datorn genom att trycka i en kontakt som hålls på plats och sedan koppla laddaren i den kontakten.
Dvs, en förlängning som du kopplar till.

I vilket fall som helst... Lycka till!

Tror inte det framgick av trådstartaren att det var fabrikationsfel? Om det var det så är det ju givet att det ska gå på garantin. På min så var det mitt eget fel, nåt inne i kontakten (plast) hade brytits sönder.

Av Bosseh
Skrivet av Thomaseron:

Skaffa en USB-docka för hårddiskar och koppla in den där istället.

http://www.dustin.se/product/5010169341

Ok tack! Pluggar man bara in disken i den och så ploppar den upp i windows och är redo att köras då? Typ som när man kopplar in en extra disk på en vanlig stationär? Jag tror det är en 2,5" SATA disk som sitter i mina bärbara för övrigt...

Av Bosseh
Skrivet av Tobbe_Nilsson:

3 månader gammal dator, fyfan... Jag som trodde ASUS var kvalité. Speciellt när skiten kostade 13000:-

Och skickar man in den på service lär det väl ta 1 månad innan man får tillbaka den. Kanske det är bättre att gå till nån lokal dator reparatör och se om dom kan göra något åt saken.

Jag fick exakt samma fel på min Sony Vaio för 12000 kr. Dock var den datorn över ett år gammal när det hände åtminstone. Jag ringde ett serviceföretag för datorer och dom sa att sånt där är det ingen mening att laga för man måste bryta isär hela datorn och det blir dyrt. Så jag gick och köpte en ny istället. Måste säga att det är irriterande med plastiga anslutningar/ingångar på en dator som går på över 10000.

Av Bosseh
Skrivet av MultiMan:

Eftersom datorerna diskarna kommer ifrån förmodligen är helt olika så kommer inte Windows kunna starta pga olikheterna i drivrutiner mm. Enklast som jag ser det är antingen att koppla ihop datorerna via nätverk eller köpa en USB-docka och ansluta den gamla disken via den, dvs starta från den nyare datorns egna disk.

Alla OS anpassar sig efter den dator de är installerade på. Man kan köra igång sådana installationer på andra datorer ändå, men det kan krävas mycket jobb.

Ok. Det är så att den gamla datorns strömförsörjningsport har lagt av pga slitage så den är helt död. Därför jag tänkte plocka över disken i den nya. Om man ska köra igång en sån installation måste man ha en recoveryskiva eller nåt va? Låter lättare och smidigare med en USB-docka, du råkar inte ha en länk till en sådan?

Av Bosseh

Ljudet försvann - ljudkortet trasigt?

Hörlursingången i min dator har glappat ett tag och idag la den av så man fick typ hålla i hörlurssladden i ett visst läge för att få något ljud överhuvudtaget. När man provar utan hörlurar hörs ingenting. Ljudkortets drivrutiner fungerar enligt datorn helt ok och inga fel upptäcks. Är det något hårdvarufel då, och i så fall bör/kan man fixa det själv?

Av Bosseh

Byta hårddisk på bärbar: Windows vägrar starta

Hej!

Har en gammal bärbar som jag vill komma åt gamla bilder o sånt på. Jag monterade ur den och satte i den i den nya bärbara. Diskarna ser likadana ut och verkar vara av exakt samma typ, samt att den passade hur bra som helst. På den gamla disken är det Windows Vista och på den nya är det Windows 7. Jag får nog säga att jag är nybörjare när det gäller att meka med datorer för övrigt. När jag slår på datorn gnäller den över att det antingen är ändringar i hårdvara eller mjukvara och till följd av detta vägrar den starta. Måste man göra några inställningar i BIOS eller något när man bytt hårddisk? Tacksam för svar