Inlägg

Inlägg som Quellcrist har skrivit i forumet
Av Quellcrist

Instämmer med övriga, ta bort µTorrent så fort du kan och ersätt med qBittorrent. Det var länge sedan µTorrent ansågs som ett bra program. Vill du använda µTorrent är det version 2.2.1 som är den senaste som inte har malware eller annan skit. Det ska sägas att den är från 2011 dock, finns ingen anledning att använda den när qBittorrent finns.

Av Quellcrist

Hej! Det finns massa roliga fulvägar man kan ta om man har lust (och tid och intresse) att köra sin Qnix 2710 över single link med bibehållen hög upplösning. Det beror en del på kablar och tur dock, men tycker du att det är kul kan man testa litegrann.
Har du DL-DVI på grafikkortet tycker jag att du ska köpa en kabel dock, det kommer lösa problemet direkt.

Dyker den upp i Nvidias kontrollpanel och i Windows alls när den är inkopplad? Tänker att du kopplar in båda skärmarna och använder den andra för att fixa inställningar.
Isåfall kommer du kunna testa det jag skriver här nedanför. Annars är det nog bara att köpa en DL-DVI kabel direkt.

Jag kör min just nu på single link i 229 mhz pixelklocka i 2560x1440 60 hz utan artefakter.

Det här behöver du:
Nvidia Pixel Clock patcher, den tar bort begränsningen (165 mhz) i mjukvaran för hur mycket information du "får" skicka över single link.
Är den begränsningen borta är det bara kabelkvaliteten och lite andra grejer i standarden som stoppar dig. Som sagt, jag lyckas med 229 mhz, och det räcker precis för 2560x1440 i 60 hz

https://www.monitortests.com/forum/Thread-NVIDIA-Pixel-Clock-...

Efter det behöver du ändra inställningarna för skärmen i Nvidias kontrollpanel. (det är även där du kan överklocka skärmen när du får tag i en DL-DVI kabel.)

Du vill göra en custom resolution som är 2560x1440, och ändra "active pixels" till 2640 x 1450.
Då borde du hamna på 229.68 mhz pixelklocka, och har du lite tur med kabel så kommer det att fungera. Klarar inte kabeln det kommer du se artefakter eller att det inte fungerar alls. Det kan mycket väl hända, men du kan ju alltid testa.

Jag har meckat rätt mycket med min skärm med överklockning och olika kablar och pixelklockor sen jag skaffade den för många år sedan utan att några problem har uppstått. Det är däremot ingen garanti för att det inte kan uppstå permanenta problem, även om det är osannolikt. Bara ett varningens ord, som förmodligen är onödigt.

Skulle det vara så i framtiden att du behöver en aktiv DL-DVI -> Displayport adapter finns det att köpa second hand adaptrar av bra märken (BizLink, Accell, Kanex) på AliExpress för några hundringar. Köper du en ny kostar den skjortan däremot.

Allt det här är förmodligen super overkill, men får dela med mig eftersom jag har googlat och meckat ihjäl mig för att jag är för snål för att byta skärm.

Av Quellcrist

Användare: @Endokun
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: 3770k (processor)

Positivt: Trevlig, snabba svar, skickade snabbt efter överenskommelse. Fungerar som det skall. Väl packad vara.

Negativt: Inget.

Slutbetyg: 5/5

Av Quellcrist

@Crowwops: Du kan även använda typ BlueScreenView för att kolla på loggfilerna, kan ge något att gå på när du felsöker. Egentlligen samma tips som av Belzader fast med ett program. Kan ge lite mer detaljerad information också, men det beror på vad det är för fel.

Av Quellcrist

Köpes 3770K/2600K/2700K

Tjena. Önskar köpa någon av ovanstående, behöver HT.
Kan tänka mig upp till 1000 kr för 3770k beroende på skick, kanske 500-600 för någon av de andra modellerna. Har moderkort och så, inte intresserad av paket.

Läs hela annonsen här

Av Quellcrist

Jag har använt Biofinity Toric dygnet runt varje dag i snart tio år. Upplever inte att ögonen är trötta alls. Har ju inte så mycket att jämföra med längre däremot. Det är inte så att din syn har försämrats sen du fick ditt recept och skulle behöva göra en synundersökning till? Då kan man ju få både huvudvärk och och trötta ögon. Ibland när jag sover dåligt kan de bli lite torra, brukar ta lite vanliga ögondroppar från apoteket då. Inget speciellt märke, brukar köpa de billigaste. Funkar bra tycker jag.

Av Quellcrist

Funderingar kring ny gpu och kompatibilitet med skärm.

Sitter i en lite jobbig sits. Jag har en gammal QNIX skärm (1440p, 120hz, IPS) som jag är väldigt nöjd med. Hade tur med ett exemplar som överklockar 120hz utan artefakter eller problem.
Den har bara DVI, och jag vill köpa nytt grafikkort. Sitter på ett GTX 780 idag, och det orkar inte alls längre.
Vissa av er vet redan vart det här är på väg, DVI alltså, skitport.
Jag är inte jättesugen på att handla begagnat, och det känns som att kort med DVI snabbt är på väg att försvinna helt.
Jag har undersökt adaptrar och sånt, men det verkar vara bortkastade pengar. Finns inga som klarar 1440p i 120hz, de bästa aktiva orkar 1440p i 60hz, och det räcker inte.

Så, antingen köper jag ett av de RTX 2070 som har DVI, och det känns ju som ett hyfsat alternativ, förutom att det är partnertillverkarnas budgetkort som har DVI och de känns rätt trista.
Jag har också kikat på ett VEGA 64 med DVI, Asus Strix modell specifikt, är en del rea på den nu för tiden och är kanske prisvärd?
Vet om problemen med kortet med otillräcklig kylning av VRM, men det är tydligen fixat i de nya batcharna.
Jag överklockar/undervoltar osv gärna, så det är inget hinder med att pilla massor för min del.
Och till sist finns ju begagnat, där är ju tiden inte lika känslig, men som sagt, undviker det om jag inte måste.

Jag hade gärna väntat på nya släpp och så nästa år, men jag börjar inse att DVI snart är stendött och att jag kanske måste köpa något nu om jag inte vill byta bort en skärm jag är väldigt nöjd med.

Går och grubblar på det här dag ut och dag in och tänkte få lite input ifrån andra.

Tack för mig!

[Edit] Resten av mitt system är i dagsläget inte tillräckligt för att köra 1440p i 120 hz i moderna spel oavsett grafikkort, men jag kommer köpa nytt till sommaren som klarar det. Låtsas som att grafikkortet existerar i ett vakuum. Mitt nätaggregat är ett AX860, så det borde inte vara några bekymmer med något grafikkort.

Av Quellcrist

När jag och min fru letade förlovningsringar slutade det med att vi testade storlekar i butik och sedan köpte varsin på Etsy. Finns hur mycket som helst. De flesta har väldigt bra priser dessutom. Vi är båda väldigt nöjda.

Av Quellcrist

Notera att kortet som kyro har är ett av referensdesign, det är tystare. Det på webhallen är _inte_ referens. Läs recensioner om Devil 13 kortet, inte recensioner om AMDs referens 7990. Det är skillnad.

Rawn: Devil 13 kortet och det här är samma, det enda som skiljer är BIOS och lite röd aluminium.

Av Quellcrist

Powercolors 7990 har en del bekymmer som inte AMDs referenskort har. De är nämligen Powercolor själva som har tagit fram PCBt, innan AMD gjorde sina referenskort. Det blir extremt varmt, och extremt högljutt. Det drar mycket mer ström än AMDs referens. Referenskortet har inbyggd boostfunktion, på Powercolors kort är det en knapp man måste trycka på manuellt på kortet.
[Edit] All fakta är baserad på Devil 13 recensioner, då korten är samma, det är bara färger och BIOS som skiljer. Notera att det går att flasha till Devil 13 BIOS om man vill överklocka.

Förutom de här punkterna så presterar kortet ungefär som AMDs referenskort, så om man står ut med väldigt hög ljudnivå och väldigt hög strömförbrukning jämfört med referenskortet så är det ett väldigt bra köp ur prestandasynpunkt.

AMDs Never Settle för 7990 tog slut 22:e Oktober. Om ni har tur får ni koderna med och de fungerar, men det är inte garanterat.
" Key Codes must be used by October 22, 2013, after which the Key Codes are void."
Taget ifrån : http://sites.amd.com/us/promo/never-settle/Pages/nsreloadedx....

Så är det med faktan, tack för mig.

Av Quellcrist

Jag kör 2500k på 4,7 ghz och ett oklockat 780, jag ligger på 80% cpu användning och 99% gpu. Senaste Nvidia drivisar, windows 7. Nåt fel är det ni har, det funkar prima för mig.

Av Quellcrist

En variant är ju istället att köpa en bracket så du kan montera HDD i en 5,25 om du har en ledig. Så tar du dig runt problemet helt.

Av Quellcrist

Det är nog aktuellt att klocka så mycket du kan. Har du en vettig kylare är 4.6 ghz inga problem.

Av Quellcrist

The Sims: Medieval är perfekt. Det finns på svenska också. Tyvärr är det bökigt att lära sig och kräver att man kan läsa för att hänga med. Om en vuxen sitter med och guidar kan det dock fungera, värt ett försök iallafall. Det innehåller förutom det exakt det du beskriver.

Av Quellcrist

Noctuas egen pasta presterar ungefär som AS5. Vill du ha bättre är det att beställa från coolingstuff eller utomlands som gäller.

http://www.overclockersclub.com/reviews/noctua_nt_h1/

//Quell

Av Quellcrist

Jag körde också Edge 3200 länge, när den pajade bytte jag till Naos 8200.
Tycker att de känns ganska lika i handen.
Det som kan vara bekymmer är att om du körde med mycket vikter så är Naos 8200 ganska mycket lättare. För mig som körde helt utan vikter passar den perfekt.

Av Quellcrist

Jag köpte http://www.ebay.com/itm/QNIX-QX2710-LED-Evolution-ll-Matte-27...

Inga döda pixlar, ingen BLB, går till 110hz. Blev 350 kr i tull.

För mig var det extremt värt, men jag hade också tur med min panel. Vissa har väldigt mycket BLB tillexempel. Så det är upp till dig om du vill ta risken. För mig och många fler har det iallafall varit värt det.

Av Quellcrist

Deathspell Omega - Carnal Malefactor
http://www.youtube.com/watch?v=iBbTYaM52YY

Kanske svårt att ta till sig om man inte lyssna på metal i övrigt, men bandet generellt och den här låten i synnerhet ger en känsla som är svårbeskrivlig.

Av Quellcrist

Jag gillar mitt. Det är inte lika hög kvalitetskänsla som på ett Filco eller Ducky, men det är billigare och lättare att få tag i. Själv gillar jag röda brytare och tycker därför inte att det är en nackdel. Har aldrig haft några problem, har dock inte testat macrofunktionen.

Av Quellcrist

Min R.A.T 7 får samma problem ibland, för mig beror det på att det är skit på glaset till lasern. Prova att göra rent där ordentligt om du inte redan gjort det.