Inlägg

Inlägg som Soldansarn har skrivit i forumet
Av Soldansarn

56C är i IntelBurnTest. När jag sitter och spelar, kollar film, surfar etc så går den inte över 45C. Och det är väl ändå inte varmt i load?

Kommer Vcore droppa i idle när jag ändrar den manuellt till säg 1.2V?

Av Soldansarn

Det är jag som är "polaren", haha. Jag har låtit CPUID Hardware Monitor stå på ett tag nu och i kolumnen minimum står det att den lägsta kärnan ligger på 24C och den högsta på 27C. I kolumnen value så hoppar det mellan 24C-28C i idle. När jag körde en runda i IntelBurnTest för att kolla load så fick jag 46C på lägsta kärnan och högsta på 56C.

Varför skulle det vara något fel på min processor? Har sett FLERA som också ligger på dessa temps. Just nu är min oklockad.

Kan lägga till att Vcore i minimum kolumnen är på 0.98V, i value kolumnen ligger den på 1.00V och i max kolumnen ligger den på 1.33V.

Av Soldansarn

Corsair Carbide 500R + Noctua NF-P14

Hur gör ni för att fästa era Noctua NF-P14 fläktar i toppen av chassit där hålen är så små? Gummiskruvarna går inte igenom, måste jag göra hålen större själv eller finns det någon annan lösning?

Tack på förhand!

Av Soldansarn
Skrivet av Speedtriple3:

Nu så verkar jag ha fått till det rätt bra! 4.4 ghz på 3.1 vcore!

Körde 1 timme på prime 95 och fick 65 grader, idle på runt 40 grader! och på tmpino 68 grader! Inte stött på nån Bsod än iaf!

Låter väll helt okej nu?

3.1 Vcore, var beredd med brandsläckaren ^^

Av Soldansarn
Skrivet av kineto:

Är det någon som har haft detta tangentbord under en längre tid där detta INTE har hänt?

Har samma problem även jag. Köpte mitt under Dreamhack i Webhallens Dreamstore. Och har kontaktat Webhallen och frågat om ett nytt tangentbord verkligen ska se ut som att det har varit använt i flera år. Det mörka går heller inte att rengöra, måste vara ett måndagsex.

Han som svarade på mitt mail påpekade att han själv hade ett sådant tangentbord hemma och det hade han använt i ett halvår och tangenterna var fortfarande vita och fina.

Av Soldansarn
Skrivet av Hyper212:

Hejsan!
Gick in i BIOS och till min förvåning såg jag att mitt moderkort:

http://www.inet.se/produkt/1902082/gigabyte-ga-970a-ud3

inte har "angett" att mina Corsair 1600MHz 8GB VENGEANCE körs endast i 1333MHz. Måste jag överklocka de eller bara ändra inställningar? Jag är mycket ömtålig när det gäller överklockning därför vill jag vara på den säkra sidan.

Ändra om till 1600MHz bara, gjorde jag med mitt moderkort och minnen i sign.

Av Soldansarn
Skrivet av Fiskenlars:

1400 rpm är tydligen rätt.

Dear Isac,

I am sorry for providing the wrong information before. The 1400RPM for the H2O 620 is perfectly fine. The H2O 920 is the one with the 2800-3000 RPM pump speed.

My sincere apologies, if this has caused you any inconvenience.

If you have any further questions, please do not hesitate to contact us again.

Best regards.

Dold text

Kopplade även om pumpen till PWM_FAN.

Nått som är jävligt awkward är att nu när jag kom hem efter några timmar ute så ser jag att CPU tempen ligger på 52° IDLE hade även fönstret öppet så var inte speciellt varmt..

Tog av chassisidan direkt jag såg det och tempen sjönk direkt till 38°, jag lär ju ha kasst luftflöde i chassit eller nått.

Det är nog något annat i ditt fall. Har ett likadant chassi som dig, samma kylare med Scythe GT 1450 i PnP och i idle ligger jag på ~25c och i load på ~60c (Intel Burn Test). Betydligt lägre i de spel jag spelar.

Av Soldansarn
Skrivet av Loftberg:

Förresten, tips på nåt bra program som övervakar temperaturer och dylikt? Har CPU-z men tänkte om det finns bättre. Och är det Intel Burn Test man ska köra för att testa stabiliteten?

Tack för alla svar hittills, keep 'em coming

HWMonitor använder jag mig av för att kolla temperaturer. Och sen stabilitetstestade jag med Intel Burn Test och kollade multiplier etc i CPU-Z.

Av Soldansarn
Skrivet av aftersun:

Jag har Antecs låda av modell Three Hundred (http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MTA4MQ==), där en 120 fläkt bak och en 140 fläkt på toppen ingår. Dessa två blåser båda ut luft från lådan.

Jag har nu monterat två st. 120 fläktar i fronten som blåser in luft i lådan, samt en 120 fläkt på sidan som blåser in luft till grafikkortet. Första frågan, verkar detta vettigt?

Tack på förhand.

Jag har ett likadant chassi som dig som jag har fyllt med fläktar likadant som vad du har. Dock så har jag bytt ut de som följde med för jag tycker de låter alldeles för mycket på medium/high och flyttar för lite luft på low. Har 2st Noctua NF-P12 i fronten, 1st Noctua NF-P12 i sidan för GPUn, 1st Noctua NF-P14 i toppen och sen 2st Scythe GT 1450 till min Antec Kuhler H2O 620 i PnP. Själv tycker jag att lådan blir som ett kylskåp

Av Soldansarn

MSI Afterburner är ett bra och smidigt program för gpu-klockning.

Att du ska få ut 50% låter lite väl häftigt i mina öron, men det går säkert med överdrivet bra kylning.

Av Soldansarn

Ändra "Perf Level" till t.ex 3D Applications så ska du se

Av Soldansarn
Skrivet av qwinoa:

Jag undrar om någon vet gratis program som man kan klocka Intel processorer med. Jag vill kunna använda det i Windows 7 Ultimate 64bitars och det sak vara ganska enkelt att använda. Typ att man bara skriver in den klock-hastighet man vill ha, trycker på ok, startar om datorn och så är det klart. Jag har en Intel i7 930 på 2.8GHz som jag skulle vilja snabba upp den lite. Kylningen sköter en Cooler Master v8. Om någon även vet hur mycket man kan klocka min processor med den kylaren jag har så tar jag gärna del av den informationen också!

Jag gjorde så att jag läste väldigt mycket här på forumet ett tag innan jag kände mig mogen för det här med överklockning. Det finns även väldigt många bra guider på youtube. Viktigt att tänka på är att bara för att du har likadan setup så är det inte säkert att du kan kopiera någon annans inställningar.

Försök att läsa på lite först, det är mitt tips!

Av Soldansarn
Skrivet av the squonk:

620 låter om man kör den från moderkortet, som det står i manualen att man skall göra, men om man struntar i det och kopplar den direkt till nätagget med en fläkt->12V adapter blir den nästan ljudlös och framförallt det ljud den ändå ger är helt jämnt till sin karaktär = inte störande.

I manualen står det att man ska köra via CPU_FAN. Men kör man via PWN_FAN så får man också 12V. Så man kan visst koppla till moderkortet.

Skrivet av Piinmu:

Okej då är det kanske mer fläkten man ska byta ut isåfall.
Kollade upp lite temperaturer mellan de två och måste säga att de var klart godkända båda två även om kuhlern va något svalare vid hög clock och full load.
Med risk för läckor och pumpar som kan ge upp/låta så känns det som att Noctuan är ett säkrare kort med liten förlust, båda borde ju klara en 2500k @ 4,5Ghz?

Jadå, det borde inte vara några problem alls.

Av Soldansarn

Kollade hos Järnia idag och de hade exakt sånna skruvar som följer med Antec Kuhler H2O 620 för 10kr st. Alltså billigare än om man beställer från coolingstuff och räknar med frakten. Plus att man slipper vänta Tog bara med mig en skruv och jämförde med de 6-32 30mm de hade. Ytterligare ett tips till er som har Järnia i närheten och behöver skruvar till PnP

Av Soldansarn
Skrivet av ericsundell2:

Jag beställde ytterligare en fläkt från coolingstuff.se som för övrigt verkar som en jätte bra affär plus lite skruvar och en förlängare/split till 3 pin fläk kontakten på moderkortet.

Har själv en Kuhler 620 med två stycken Scythe GT 1450 i PnP. Just nu har jag dock bara 4 skruvar. Beställde du dina skruvar på coolingstuff? (för jag antar det var det du menade)

Om inte, är det någon som vet vart jag får tag i dessa skruvar? Vad är det för skruvar, mått etc?

Av Soldansarn

Hittar en del guider gällande mitt moderkort. Inte helt säker men det lär ju vara lika för dig med ditt.

Av Soldansarn
Skrivet av Sampabowie:

Nu kom fläktarna som beställdes den 18:e från butiken Aquatuning.se, vilka kördes via UPS från Tyskland direkt till dörren. Kan starkt rekommendera sidan till er som är sugna på Scythe Gentle Typhoon fläktar

Bra pris på dem också, right? Hur mycket fick du betala i frakt?

Av Soldansarn
Skrivet av xXBaconXx:

Hej.
Finns det någon som vet var man kan få tag på ett 6950 av referensdesign?
Jag planerar att uppgradera till Crossfire inom en snar framtid, och då referenskort, som skjuter ut luften ur chassit lämpar sig bättre för detta så skulle jag vilja ha ett till sådant.
Jag har letat lite här och där(Komplett och Inet Te.x.)men kan inte hitta ett, var jag än letar.
Om det är så att dessa kort helt enkelt inte går att få tag på längre, så tar jag väldigt gärna emot tips på vilket kort som lämpar sig bäst för Crossfire.
Kort med kylare såsom DirectCU II är uteslutna då jag inte har plats på moderkortet. BIOS-switch och minnesmängd spelar ingen roll, och hyffsat lågt pris är ju alltid trevligt:)
Moderkortet är ett ASUS M4A88t-V EVO, och chassit är ett Coolermaster Elite 430(jag planerar att uppgradera detta också, men det blir nog lite senare).

Tack på förhand:D

Gröngölingfråga! Hur vet man att ett kort är ett referenskort?

Av Soldansarn
Skrivet av scrappydog:

Vill bara förtydliga att hårddisken fungerar perfekt och klarar Hitachis advances och fast diagnostics. Ljudet uppstår ibland vid laddning av stora datamängder och är inte konstant.

Inet tar 250kr om de inte hittar något fel och det är ju nästan 1/3 av vad hårddisken kostade (950kr). Hitachi skriver på sin hemsida att: An intermittent clicking drive does not always indicate a physical failure of the drive. The drive will click when the heads load or unload from the head ramp assembly, this is a normal noise.

Är ni säkra på att disken är trasig? Har ingen lust att skicka i onödan och betala 250kr.

Jag har samma problem som du har. Jag hittade det här på WD´s forum och följde de stegen. Testa dessa du med innan du skickar tillbaka disken:

Current drive technology dictates that some noise will occur during drive operation. The type of noise and the volume of the noise can change depending on the current function that the drive is involved in. It is important to recognize which noises indicate trouble and which are simply normal drive sounds.

Normal drive sounds include:

Whining noise during drive spin-up

Occasional clicks during data access

Hard clicks during a head park operation (shutdown or sleep mode)

Abnormal drive sounds include:

High-pitched whining sound

Vibration sounds due to either vibration in the mounting hardware or in rare cases, a drive failure

Clicking or clunking sounds that occur repeatedly

Grinding sounds

Solutions:

Step1: Make sure it is not a case fan or another device
Turn off the system. Remove both the power and data cables from the drive. Turn on the system to see if the noise continues. If the noise is still present, the drive is not the cause. Search for another device such as a case fan, which is causing the noise. If the noise is no longer present, continue with Step 2.

Step 2: Determine if the problem is the drive or its data cable
Turn off the system. Connect only the power cable to the drive, and turn on the system. If the noise occurs, the problem is with the drive. At this point, continue with Step 3. If the there is no noise, the drive is not at fault. Turn off the system and connect your data cable. Turn on the system. If the noise occurs now, your data cable is faulty and should be replaced.

Step 3: Try the drive in a new location
Turn off the system. Install the drive into a different drive bay or place it securely on an anti-static surface if available. Attach only the power cable. Turn on the system. If the noise is still present, the drive has failed and should be replaced. Information about in warranty replacement options is available in Answer ID 8: How can I replace a product under warranty?. If there is no noise, the original drive bay was not properly supporting the drive. You will need to mount the drive properly.

Av Soldansarn
Skrivet av Kr^PacMan:

Enligt min erfarenhet har du inget att frukta i så fall. Ibland när WD-diskar går upp från att ha parkerat läshuvudet blir det klickljud. Förmodligen är det dessa du hör.

Lyssna efter själv http://www.youtube.com/watch?v=lUstpK18aVc

Jag skulle kunna ta klickandet om det inte var såhär högt, och om det nu är något fel på den så skickar jag ju in den.