Inlägg

Inlägg som AMDBoy har skrivit i forumet
Av AMDBoy

GTX 660 Ti på Corsair VX450

Tror ni GTX 660 Ti funkar på Corsair VX450? har hört att vx450 är inte 450w, de egentligen en seasonic 550w vilket är underrated.

Av AMDBoy
Skrivet av tol9411:

850 +80 asså jag har provat med ett kort. Inget fel det händer bara ibland. Men jag förstår inte vad error meddelandena betyder ?

Installera om windows, bluescreen kan vara allt faktskt de svårt att ge ett exakt svar för vad felet kan vara. Det kan vara drivers, virus, fel på hårdvara, ram och allt annat Men om problemet kom sen du installera gtx 680, då tror jag de något med moderkortet eller kortet. Men om det skulle vara något fel på kortet så skulle bara sjävla grapfik driver typ restarta av sig själv. Man brukar inte få bluescreen av fel på moderkort. Hur länge har du haft detta problemet?

Av AMDBoy

Hur mycket watt har du på nättag? Testa även med ett kort bara, låter som om nättag är sönder eller kortet, hoppas inte det GTX 680 är fan awesome :P, om du har garanti så tycker jag att du ska skicka in den.

Av AMDBoy

hmm ja det är den men, vcore typ trottlar hela tiden, men jag lyckades hitta ett sweet spot på 1.368 och den throttllar bara på full load till 1.380 allt annat throttlar den på vilken är lite störigt men hellre 1.368 än 1.4++ så det har löst sig

Av AMDBoy

Jag har samma cpu och jag har överclockat den till 3.8 ghz på 1.368v, helt fantastiskt, men man måste höja CPU power phase control till Extreme annars skulle det behövs högre volt för 3.8.

Av AMDBoy

Load Line Calibration

Vet någon om det finns Load Line Calibration i bios på Asus M5A97 PRO moderkort? Kan inte hitta det, det finns CPU Load Line Calibration och CPU/NB Load Line Calibration men ingen Load Line Calibration, skulle testa stänga av den eftersom min Vcore throttlar hela tiden varje sekund från 1.418 till 1.428, den står aldrig still grrrr.

Av AMDBoy

Gå till Nvidia control panel och gå till " power managment mode" och ta max prestanta för att färgschemat inte ska ändras.

Av AMDBoy
Skrivet av reloadjim:

Skulle jag inte ha problem med mitt gamla kort om jag prioriterat integrerade grafikkretsen?

Har dock provat att dra igång datorn med det nya kortet med det integrerade igång för att se om kortet visade sig i enhetshanteraren och så länge kortet är på plats i någon av det två platser tillgängliga postar inte bioset. ändrade sedan tillbaka prioriteringen i bioset när jag satte i mitt gamla kort.

och ja 6 pins är där den ska.

I vilket fall som helst varit i kontakt med de jag köpt det av (vilka inte heller hade en aning vad problemet kunde vara) och ska skicka tillbaka det som ångerköp eftersom kortet i sig funkar, köper ett annat fabrikat och hoppas på det bästa det ända de varit med om var ett psu som inte var kompatibelt med en kunds dator men funkade bra i andra datorer.

Hoppas så är fallet så jag kan få en uppgradering av grafikkort i datorn och dessutom få det att funka.

nesligt med frakt kostnaden men men

Gjorde du som jag beskrev, med att sätta på PEG först eller slå av integrated grafikkort? Eller även testa VGA istället för DVI, kortet funkar du behövde inte lämna in den, man måste pilla lite för nån konstig anledning, de flera andra som har haft samma problem som dig och har löst det till sist, jag hoppas du inte får samma problem med ett annat kort, köpte du gtx 660 hos komplett eller?

Du ska även sätta in kabeln i sjävla grafikkortet inte på moderkortet, du kan också rensa CMOS, reseta RAM.

Av AMDBoy
Skrivet av Fc-inter:

kan du länka sidan där du laddade ner drivrutinen då? jag har just en asusdator. och 610m som grafikkort

Vad är det för Asus datorn, t.e.x mitt är Asus X53SD-SX214V.

Av AMDBoy

Nvidia 200 serie upp till 600 använder samma drivers, du behöver inte avinstallera något om du inte har det senaste drivers.

Av AMDBoy

Om du köper GT 640 med 2B, så är det lite lönt, eftersom detta kortet kan inte maxa high/ultra på krävande spel som battlefield 3 eller något liknande så då är det lönt med 2gb video minne, om du ska köpa GT 640 så köp 1gb versionen. GT 640 är helt okej och funkar perfekt för CS, 550 Ti är helt okej med.

Av AMDBoy

Du måste ladda ner drivers för 610m via datorns märke, tex om du har asus så gå in i asus hemsida, jag hade samma problem, och hd 4000 är på när du surfar och inte använder mycket 3D och nvidia är på när du spelar ser på film eller något liknande, de för att spara mer ström och minska värme, jag har försökt själv att slå av hd 4000 men går inte man är tvungen att använda båda. Det är det som kallas för integrated graphic vilket använder lite ram/cpu än onboard som jobbar självständigt.

Av AMDBoy

Jag tror jag har räddningen, och dessa problem brukar oftast hända på INTEL processorer eftersom de har ett inbyggt integrated grafikkort, det du ska göra är att, sätta i ditt gamla kort, gå in i bios (uppdatera bios om du kan), hitta något som heter "PEG", (Pci Express Graphics) eller initiate graphic adapter, och det ska finnas något som heter PEG/PCI eller PCI/PEG, om du har PCI/PEG då kommer ditt integrated grafik bota först, om du har PEG/PCI så ska det först leta efter onboard alltså ditt kort. Jag har märkt att AMD har ingen problem med detta typ av problem de låter mer som Intel integrated problem som du måste fixa via bios.

Av AMDBoy

Jag tänker köpa samma kort, så jag hoppas de händer heller inte mig men, jag tror det låtar som om moderkortet och grafikkortet inte gillar varandra, de väldigt konstigt, har du försökt att sätta in VGA istället för DVI?

Av AMDBoy

Asus M5A97 är billigt och bra runt 700kr, har Sata III, AM3+, 32gig Ram, crossfire, 6 pin power cpu for bättre stablitet om du överklockar ( du kan använda 4 pin cpu för 6 pin).

Av AMDBoy

ATI Catalyst Install Manager avinstallation!

Hej, jag har ett Asus M5A97 PRO moderkort och när jag kollade efter chipset drivers, så kom AMD Chipset driver fram och när jag installera den så står det ATI catalyst install manager i lägg/ta bort program. Jag har Nvidia grafikkort så de behövs väl inte detta chipset? de väl för ATI bara? hur ska jag göra ska jag avinstallera skitet eller bara låta den stå kvar, ska också beställa GTX 660 snart så vill inte ha några dumma error vid start.

Av AMDBoy

Kör intel om ni ska ha SSD, har själv Intel 330, går som en dröm. 11sec från post till desktop.

Av AMDBoy

Avinstallera de gamla drivers först, uppdatera bios om det behövs, sätt i den nya kortet, gå in i bios, stäng av integrated graphic card om du har intel, sätt in kabeln i grafik pcie.

Av AMDBoy

Han skrev att han hade tidigare ett HD 5770 som inte funkar hellar, det måste vara något som har hänt med moderkortet vid installationen. De inget fel på kortet, och bios uppdateringar behövs inte oftast, det låter mer som om din moderkort har dött för nån andledning, kanske även nättag/hårddisk.

Vilken märke har du på 660 är det Asus versionen? Eftersom hos Asus så har dessa gpu bios i de och hört att deras firmware inte funkar och så, är inte säkert.

Testa även med VGA istället för DVI/HDMI brukar också ibland vara kabel problem, använder du INTEL eller AMD?, har du möjligthet att gå in i bios? om du kan så ändra så att datorn använder grafikkortet istället för integrated.

Av AMDBoy

Du har säkert inte lagt i den helt, du ska trycka in lite så det hörs lite klick eller något liknande, sätt också in 6 pin connector och den ska sitta i ett 2.0 16x PCIE.