Inlägg

Inlägg som AMDBoy har skrivit i forumet
Av AMDBoy

va har gpu bios lol...

Av AMDBoy
Skrivet av Jonathanknet:

Dags o gå o lägga sig fanboy? Han ska köpa ett kort för 1000-1400kr.. inte 1800.
Med tanke på att du tidigare länkade ett gtx650 ti bevisar att du inte har någon koll utan är en riktigt fanboy eller ett trolllololololo.

You mad bro?

Av AMDBoy

Sorry grabbar jag skrev fel jag menade 7870, inte 7970 :D, men ja GTX 660 är den bästa du kan köpa för om du är på budget under 2k, runt 1800kr kan du få den för hos koplett, rekommenderar MSI versionen.

Av AMDBoy

GTX 660 är mycket bättre än 7850, GTX660 är lika bra som 7970.

Av AMDBoy

GTX 660 Äger och runt 1800 hos komplett.

Av AMDBoy

GTX 660 Non Ti knullar 7850, och så liggar de i samma prisklass, 1800 hos komplett.

Av AMDBoy

ingen lol?

Av AMDBoy

AMD Zerocore fixed på 7850?

Har hört att 7850 grafikkort modellen hade lite problem med Zerocore, när skärmen gick i idle mode eller sleep mode i långa perioder, då krascha hela skitet, hur är det nu`? Ni som har 7850 har ni nån problem med zerocore i sleep mode eller skärmen i idle eller något liknande.

Av AMDBoy

Det verkar vara ett driver problem då, vänta tills nästa driver kommer så ladda ner och testa om på nytt, annars är det helt okej att köra på äldre drivers, om det funkar så bara kör på, man behöver inte upptatera grafik drivers hela tiden.

Av AMDBoy

Om du har en extra nättag eller kan låna från en kompis eller något, och testa installera om windows 7 helt och hållet och installera de nya drivers och testa om det krasher igen, kan också vara så att kortet inte får tillräckligt med spänning vilken kan få kortet att krasha. Gå också till "device manager" glömde vad det hette på svenska men det finns på kontrolpanelen och se om du har några fel där, om det finns frågetecken eller något så betyder det att något är fel. Du kan också testa updatera bios. Kan också vara problem med ram, ladda ner memtest86 och testa om du har några error på ram.

Av AMDBoy

Gigabyte GTX 650 Ti är awesome kostar runt 1300kr hos komplett. Se till att det är Ti version eftersom Ti versionen är 40% snabbare än den vanliga GTX 650 som kostar runt 1000kr.

Av AMDBoy

Jag brukar få samma problem (Nvidia Kernel Mode Driver slutar svara och återställs), om jag klockar kortet för högt, men så fort jag sänker lite så är den stabil. Har du överklockat grafikkortet?, har du installerat om Windows?, Har du installerat 6 pin connector på kortet?, de alltid best att installera allting om på nytt och testa om problemet kvarstår. Om problemet fortfarande inte går bort, då är det förmodligen nätagget. Hur många watt har du på nätagget? Minst 600W ska du ha för GTX 660 Ti och allt annat som finns i lådan för att få en stabil dator. Om inte problemet går bort efter att du har installerat om windows, så prova byta mot en annan nätagg med 600w MINST, och kör allting på nytt. Jag är 100% säker att de inget fel på grafikkortet. De mjukvara problem eller nätagg.

Av AMDBoy

Jag tror det blir ArctiClean känns bara mer säkrare, tack alla för era ambitioner!

Av AMDBoy

Rengöring av cpu pasta

Tjena grabbar ni vet att jag älskar er så jag tänkte fråga en sak till =D (hoppas jag är på rätt tråd)

Jag tänkte byte ut min stock fläkt med en CoolerMaster GeminII SF524

(http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6747)

Och min första fråga är kommer fläkten passa i min Cooler master Elite 430 låda med asus m5a97 pro moderkort? har också corsair xms3 8gb som inte är speciellt högt.

Andra frågan är hur tar jag bort det gamla pasta från cpu? har hört att man ska använda nån typ av Rengöringsvätska Isopropanol 99% vilken är rekommenderad av många, jag hitta dessa;

http://www.kjell.com/sortiment/hus-halsa-fritid/ovrigt/kemi-s...

http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/rengoring/rengorings...

Skulle någon av dessa funka? Behöver bara liten mängd så den för 50kr ser okej ut eller vad säger ni? Hur rensar ni era pasta?

Av AMDBoy
Skrivet av Xeno88:

Jag öppnade lådan och kollade om den hade 8 pin, och där fanns en som går att dela till 2 st 4 pin, tack.

Av AMDBoy

Har corsair VX450w 8 pin strömadapter?

Tjena jo jag tänkte byta min gamla moderkort mot ett sån här, och det som jag märkte var att den har en 8 pin connector för cpu strömmen. Jag använder 4 pin för min moderkort som jag använder just nu och jag har ingen aning om min Corsair vx450 har 8 pin. Har googlat lite runt och några har sakt att det har en 8 pin som går att dela till 2st 4 pin, men vetifan.

ASUS M5A97 PRO: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=638131

AMDBoy

Av AMDBoy

hmm okej har också märkt en grej på de 970 chipset står det PCI express 2.0, jag anväder PCI expresss 16x för mitt grafikkort, spelar 2.0 nån roll eller funkar 2.0 på 16x med?

Av AMDBoy

Så ett AM3 CPU funkar på ett AM3+ chipset? eller funkar AM3 bara på ett AM3.

Av AMDBoy

AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3,4GHz

Hej jag ska uppgradera mitt AMD Phenom 9650 2.3ghz till AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4Ghz och ska även byte ut moderkortet eftersom har ett gammalt som inte stöder AM3 Socket. Tycker ni det är en bra processor? Behöver inget värsta men 3.4ghz quad core låter awesome … oh en sak till har kollat lite runt på moderkort och det finns en AM3+ och en AM3 vilket ska jag fixa? Jag kollade runt lite och hittade de här. Tänkte också fixa nya ram med DDR3 8GB….gamla DDR2 4gb suger.

Men har en AM2+ (940) stöder processorn AM3 i ett AM2+ eller måste jag köpa ett helt ny moderkort.

AMD: http://www.webhallen.com/hardvara/105424-amd_phenom_ii_x4_965...

AM3: http://www.jmedata.se/PartDetail.aspx?q=p:2552892

RAM: http://www.webhallen.com/hardvara/103852-corsair_xms3_8gb_ddr...

Vad sägs tror ni det funkar?

Obs: Har redan corsair 450w ATX nättag och ett GT Nvidia GT 240 vilket räcker för mig. Tänkte mest på moderkortet, processor och ram…

Mvh

AMDBoy

Av AMDBoy

Tack alla för era svar! Jag uppskattar det verkligen, tror jag ska byta min moderkort istället och köra på ett uppgraderingspaket..

MvH

AMDBoy