Inlägg

Inlägg som looak har skrivit i forumet
Av looak

1300 + frakt(stockholm)

Av looak

Nu har jag testat lite olika saker, kopplat ur allt ur baken på datorn, skärmar som usb-möss. inget verkar funka. Provat "jorda" datorn genom att köra en kabel från chassit till ett näraliggande element. Provat USB-Ljudkort, nada. Ända som verkar funka är om jag sätter handen mot chassit, då försvinner det helt.

Av looak

Sproilans ny mikrofon - statiskt brus.

Efter många års klagande över att min mikrofon plockar upp allt ljud hemma i lägenheten, från de att jag spolar toaletten till mina tangenttryckningar mot mitt mekaniska tangentbord så har jag köpt ett nytt headset. Mycket googlande och läsande från olika håll och kanter så beslöt jag mig för QPAD QH-90.

Problemet är att jag bor i en gammal lägenhet, fortfarande proppskåp, ojordade eluttag och jag misstänker att detta är anledningen till att jag får ett statiskt brus i min ljudupptagning från mikrofonen.

Funderar på några lösningar, tror ni att jag kan sätta en krokodil i mitt metall-chassi och en i ett element i närheten och på så sätt jorda chassit och bli av med bruset? Räcker det kanske med att jorda något inuti chassit? Skulle ett USB Ljudkort lösa mitt problem?

Hittade detta citat i ett annat forum som verkar lovande, fast han pratar nog om ljuduppspelning och inte upptagning.

Citat:

"hade brummande ljudproblem med en ny dator för länge sen, vill minnas att jag drog en kabel från en skruv i chassit och virade fast den andra änden i ett element där metallen ej var övermålad. detta var på 90 talet men såvitt jag minns så var det så jag löste mitt problem, hade inga jordade uttag i lägenheten då."

Tacksam för alla svar!

// looak

Av looak

Heya, vackert att du fått ner din temp, ska läggas på minnet. Tänkte köra samma upplägg som du, E45M1-I och ett Streacom F1C. Har en fråga då jag sitter på ett par minnen redan och tänkte la spara in någon hundring på att inte köpa nya men jag undrar hur mycket plats du har mellan chip och ovanför minnena? Om du har lust att mäta skulle du göra mig en stor tjänst och några hundringar rikare!

Inte för att minnen är så stort utgift men de ligger lixom bara här..

Av looak

Helt passivt kyld HTPC, för varmt?

Hej alla glada pc älskare!

Jag har länge funderat på att bygga mig en HTPC. Har plockat ihop en helt passivt kyld HTPC för knappa 4.000kr vilket jag tycker är ungefär vad den får kosta.

Här är den iaf:
http://www.prisjakt.nu/list.php?l=1018222&view=c

Börjar dock fundera på att köra ett aktivt kylt nätaggregat för att få lite luft genom strömning, men vad tror ni, kommer detta bli för varmt? Man kommer ju lätt undan med halva priset på nätaggregatet om man inte kör passivtkylt vilket är en fördel också, men hur högljudt blir de då? Kan ni rekommendera någon riktigt bra, tyst nätagg?

En till sak GPUn på Moderkortet(Asus E45M1-I Deluxe) stödjer HDMI v1.4, betyder detta att jag kan ta in ljud från min eventuella TV och eller TV-Mottagare, om dessa också stödjer 1.4, och sen skicka vidare detta till min reciever? Har en gammal reciever som inte stödjer HDMI..

// Alex

Av looak
Skrivet av zeagan:

problemet med dessa är att man flyger rakt genom skärmen om man krockar.

Du får la skaffa säkerhetsbälte! )

Av looak

Dessutom gasa med fingrarna när man kör simulator... derpfaktorn har nått sin topp!

Det är såhär det ska vara!
http://www.youtube.com/watch?v=7vuOiSv2Tec

Av looak
Skrivet av Michaelo:

Känns som att de har valt ut just de som har sagt saker som de vill höra/tror att folk vill höra. Tror inte att alla de har pratat med har sagt sånt.

Grattis, du har precis beskrivit definitionen utav att vinkla något!

Av looak
Skrivet av BoofnBafn:

Bara jag som får Fox news vibbar? Det här reportaget påminner just väldigt mycket om deras sätt att visa saker de är kritiska mot.

Foxvibbar a la carté!

Känns som att FOX har nått ut och hjärntvättat en stackars svensk som sen försöker sprida vidare deras konservativa tänkande.

MichaSWE:

Tack för att du gjorde detta, tycker fler borde skriva in och kräva en ursäkt och att dom tar tillbaka sitt inslag. Jag tänker skriva dem iaf!