Inlägg

Inlägg som Arazand har skrivit i forumet
Av Arazand
Skrivet av Feeku:

Beror ju på vad man ser ett operativsystem som, ser man ett OS enbart en Application launcher så är 2gb mycket. Men jag ser OS som en personlig assistent som aktiv bör stödja mig i mitt dagliga arbete och vara proaktiv i sin natur. Då är några gb ram inte alls mycket.

Mjo precis, men jag har ju Google redan som personligassisent. Det hade varit för mycket jobb att flytta över allt till Win10's stuff i dags läget. Jag testa ändå synka kalener och mail till de klienter som fanns i Win10 men det är för mycket strul.

Av Arazand

Operativsystem ska inte ta och äta så mycket RAM-minne... vad pysslar de med nu... GPedit och stäng av allt!

Av Arazand

Nice! ^^ Gillar pinup-stilen.

Av Arazand

Fråga om man vill ställa subwoofer och högtalare på sonicdesign fötter för att isolera bort ljudet ifrån golvet. Borde hjälpa en hel del.

http://www.prisjakt.nu/#rparams=ss=sonicdesign

Av Arazand

Det var så länge sedan någon skrev eller visade något nu så jag visar upp något jag håller på att pilla på just nu. So #Workinprogress

http://i.imgur.com/yogFs5d.jpg

Räknar med att det kan ta ett par timmar kanske 50+ att bli klar. Spenderat kanske 10 redan... för att det var ett sådant helvete att reda upp den där kimonon hon har på sig... Jag har inte sett en sådan kimono, bara vanliga... men det är snart fan bud att köpa några och tvinga min kära fru ha dem på sig så jag kan knäppa lite bilder och se hur de beter sig i verkligheten... Men jag är nöjd så här långt. Det kommer ta ett bra tag innan jag har färger klara osv. Men det kommer. Så länge kan ni njuta av denna wip bilden.

Ser ni något ni kräks på får ni gärna säga till. Men tänk på följande:
- De grå skuggorna är placeholders, de är där för att jag ska få feel för ljussättningen. De kommer ersättas sen.
- Ormar, bakgrunden osv är grova skisser de är inte helt klarat. Ser ni fel där säg gärna till orm anatomi är helt nytt för mig.

Enjoy!

Hoppas jag får se fler bilder ifrån er andra. ^^

Av Arazand

Nej, 750w räcker mer än väl.

Yes, som @Jäger säger. Du behöver en cpu-kylare, Intel Skylake's K-modeller kommer utan CPU-kylare.

Av Arazand

Endas bud kör på helger och röda dagar, typ som Jetpac. Schenker har säkert expressbud som kör röda dagar också. Men det är inte standard.

Av Arazand

EVGA har även väldigt bra garanti. Kolla om ditt kort fortfarande är täckt av garanti. Vissa kort har 3 års garanti.

http://www.evga.com/support/warranty/graphics-cards/

Av Arazand

Cola, energidrycker. Föredrar dock Dr. Pepper.

27 åring och är inte mycket för kaffe. Det ska vara sockerlösning med koffein i.

Av Arazand
Skrivet av improwise:

Tack Unken och Arazand för bra input. Som jag tolkar det ni skriver så har det initalt varit en del problem men att Microsoft nu verkar fått ordning på dom flesta av dom. Vilket väl egentligen inte är annat än vad man kunde vänta sig sett till att det gått ett par månader nu. Sen finns det så klart alltid några problem kvar, men det finns det väl hos alla produkter.

Nu när ni använt er Surface Pro 4 i några månader, hur tycker ni den fungerar som ren surfplatta, typ att hantera den med en hand, hålla ovanför huvudet om man ligger i sängen osv? Att den fungerar som "smidig laptop" tvivlar jag inte på. Har ni någon "surfplatta" som komplement till Surface Pro:n och att det då kanske snarare är så att den ersätter en vanlig bärbar än att den ersätter en surfplatta?

Jag använder min som laptop. Den är för tung för att vara en dedikerad surfplatta (750 gram ca) så det blir helt klart obekvämt att balansera den över huvudet längre tider. Det är en 2-hands maskin. Bäst är när man låter den vila i armen som en clip board. Som illustrerat här av denna generiska herre.

Dock har den ju inbyggt steglöst kickstand som gör det möjligt att vila den på magen när man ligger i sängen.
Men som enhands maskin och dedikerad surfplatta nja, lite för otymplig. Då var gamla formatet bättre, dvs Surface Pro 1 och 2. (Som jag också har.)

Bilder på hur jag brukar hålla den när jag inte har den som en clip board. Brukar öppna kickstandet och ha två fingrar på över och undersida samt tummen längs med kortsidans översida.
http://imgur.com/a/Ne3Ra

Av Arazand
Skrivet av improwise:

Tack för ännu ett informativt svar på min fråga! Låter lovande, hur länge har du haft din Surface Pro 4? Verkar som det varit en batch fixar i februari och sen en till i april som förhoppningsvis rättat en hel del av de problem som tycks funnits.

Jag fick min tidigt december förra året. Jag låg i pre-orderlistan genom jobb. Men vara lite leverans strul med min modell som har i7'a. Som förövrigt är overkill...

Det här problemet med batteri är inget jag upplevt själv mest för jag har dockan så när jag är på jobb så är den inkopplad där. Dock vart det lite knivit när jag åkte till stockholm i februari med jobb. Då tyckte jag "6 timmars" batteri kändes väldigt kort. Men iom jag hade laddar med så löst jag det så. Det är väl enda gång det varit beskymmer.

i7'an kan dock bli varm. Vet inte hur i5'an beter sig men i7'an har en tendens att bli obehaglig att hålla i om man gör som jag och jobbar i photoshop flera timmar om dagen och gärna håller den i handen eller liknanden medan jag jobbar. Samt fläkten då låter en del i samband med det. Jag tror att i5'an har lägre TDP än i7'an men citera mig inte på det. Däremot har jag inte upplevet throttling eller liknande.

Här är något jag kan tänka mig folk kan ha problem med dock. Men detta är mer ett problem med Windows 10 än Surface Pro 4, det går lite hand i hand. P.g.a skärmen är så högupplöst så måste man använda Windows skalnings verktyg som inte är så bra... särskilt inte för fler skärms användare som mig själv. Problemen uppstår när man kör en skalning på en skärm och en annan på en annan skärm. Vissa program klarar inte riktigt av detta. Detta är som sagt inget problem med Surface pro 4 i sig utan snarare ett problem med programmet och win10.

Av Arazand
Skrivet av Paddanx:

Då är jag mycket förvånad att du inte fått problemet. Men å andra sidan, då har admins kanske gjort sitt jobb (och i så fall tar jag tillbaka min kommentar). Vi har haft 0 problem på jobb också med Win 10, så visst går det att hindra, bara man ligger steget före MS, vilket inte alltid är lätt

Men ofta är det pga sådana saker du nämner ovan, som gör det mer komplicerat att hantera dem rätt. AD kostar, jo jag vet, också därför vi inte gått den vägen heller.

Men jag säger, som tekniker, denna automagiska installation kan påbörja sig själv. Är övertygad att det är en bugg i kombination med ett par saker, men den kan ske, utan tvekan, och har kunnat ske sedan 2015 också.

Ang OSet i sig (som många här spårar ur med att det är "så bra"), oavsett om det är bra eller inte, är fullständigt irrelevant. Det ska vara upp till ägaren av datorn (eller iaf administratörern av dem) att välja, vad denne vill ha, när denne vill uppgradera och om denne vill uppgradera. Tycker du något annat så kan jag gärna komma hem och tvångsmåla om ditt hus i den färg jag vill, byta delar på din bil till de jag vill och allmänt möblera om precis som jag vill i ditt hem, så kan vi prata sen.
Det är mao inte Win 10 vs Win 7/8/8.1 här, utan Win 10 vs valfrihet att själv välja.

Jo absolut. Det ska vara användarens val. Men samtidigt har vi inte haft problemet. Förövrigt var jag administratorn på bolaget mellan september och februari i år. Innan jag gick upp mig. Just därför jag har sådan koll på att det inte blivit rört.

Så nej. Administatörerna har INTE gjort sitt jobb. Hahaha!

Ärligt talat. Det hade nämnligen inte spelat roll om dessa datorerna uppdaterades automatiskt. Därför vi lät det vara. Det skulle ändå göras nu när vi har AD-servern igång. Men nu är vi off-topic. Vi är väl snarare än ett undantag än reglen.

Sen för att vara ärlig så kan jag inte vara 100% säker att lenovo inte rört något i datorerna. De köptes ju direkt ifrån Lenovo i tyskland i ganska stora bulks. Samtidigt som vi tog förlängd support osv. Men jag tror inte de pilla med sådant. För de exakt modell som de vi senare köpte ur butik för att vi behövde dem NU, och då hade de samma modell i lager.

Av Arazand
Skrivet av Paddanx:

Domän anslutna maskiner får inte detta på samma sätt.
De har ofta denna flagga jag nämnde ovan också som policy i group policy hanteringen. De har också ofta Windows Server Update Services (WSUS) hantering dessutom.

Så jag kallar detta SAOP*.

*(Skitsnack av okunnig personal)

@Hagge gör mitt förslag ovan, så slipper du det.

Vad talar du om? Jobbar du här? De är inte domän anslutna. De är uppsatta som vanliga konsument maskiner. Det har varit planerat (i snart 2 år) att de ska kopplas in i en AD-server. Men det har vi inte haft råd med tills för någon månad sedan så en handfull är kopplade på AD för att testa servern. För övrigt en handfull jag räknat bort ifrån övriga 110 datorer.

Dom kör vanlig dödlig Windows 8 och 8.1 beroende på när maskinen köptes. Det enda vi lagt in är office och lite annan företags mjukvara samt F-secure. Thats it. Har inte ens rört GPO på dem.

Av Arazand
Skrivet av lowngcawt:

Intressant att ingen utav våra 300+ datorer har automatiskt bytt till W10, i call SBS!*
Bara att blockera W10 uppdateringen från att ens laddas ner på din dator.

*(Skit Bakom Spakarna)

Vi har en 110 datorer här som sitter på blandat Win8 och 8.1 samma sak för oss här. Många rutor om uppgraderingar men ingen har automatiskt blivit uppdaterad. Inte ens blockerat nerladdningen...

Av Arazand

Har en Surface Pro 4. Och detta kanske inte säger så mycket MEN det är den bästa versionen av Windows 10 jag fått arbeta med. Det är dock inte fläckfritt.

Jag kan nämna de besvär jag haft med min.

1. Pennan kan börja att lagga något så enormt i photoshop när man har 20+ lager igång. Lätt löst: Kör med Clip Studio Paint om du ska rita.
2. Iom den har integrerad grafik och jag kör med KCP (Kawaii Codec Pack) som kör ganska tung hårdvaru accelering när jag tittar på film och serier så drar datorn igång rätt hård, visst jag får bättre bild men datorn får jobba hårt för att fixa det och det gör att den blir obehagligt varm. Lätt löst: kör inte KCP.
3. Jag har haft lite små problem med dockan och vissa adaptrar av displayport till DVI. Men i Surfacens displayport har det funkat ändå. Mer problem med dockan där.

I övrigt har jag inte haft några problem med den alls. Vet inte vad folk gjort för att skapa de problem de haft men för mig har det varit felfritt bortsett ifrån de där små detaljerna som jag skrev.

Av Arazand

Kör loggboken och kolla vad som kraschar när du får blåskärmen. Brukar stå Error eller Critical Error under application.

Bara skriv event viewer eller loggboken i start meny beroende på språk på din windows installation.
Sen gå till Windows loggar och till program/applications och sen leta upp tillfället då datorn blåskärma.

Där kan du oftast få en fingervisning på vad du kan googla för att hitta en lösning.

Av Arazand
Skrivet av Mansonite:

Nej, har inte haft på adblock på sweclockers förens dom började med casino-reklam som täckte hela sidan, samma stuk som aftonbladet. Då fick det vara nog.

Ställer mig i kören. Någon sådant reklam har jag inte fått... värsta var väl den blinkande Stayhard reklamen för någon månad sen.

Av Arazand

Jag har haft problem med denna jävel också.

Min lista av saker som gör att det blir problem.

1. OneDrive
2. PageFile
3. Nätverksanslutna hårddiskar
4. Nätverkskort

Kolla min tråd här för hur du kan stänga av Onedrive förgott. Det lär dra ner det en hel del.
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1422502-lostproblem-sys...

Av Arazand

Kollegor måntro? Må bästa man vinna!

Av Arazand

@danedi:

Not really. Du skulle kunna formatera den och köra in Linux. Men vet inte hur bra det bete sig. Microsoft äger ju de som tillverkar pennan osv så det finns säkert en del saker som inte kommer funka som de ska. Men i övrigt är nog en min Surface Pro 4 första instansen av Win10 som fungerar problem fritt för mig.