Inlägg

Inlägg som hipstergamer har skrivit i forumet
Av hipstergamer

Fråga om ominstallation av Windows 7 retail-version på nytt moderkort

Ska snart byta moderkort i min dator. När jag gjort ominstallationer innan så har jag använt programmet Advanced Tokens Manager, för att backa upp min aktivering, installera om windows 7, och sedan "lägga in" den igen, för att inte förbruka mina aktiveringar i onödan. Kommer det fungera på ett nytt moderkort också, eller måste jag använda min kod och därmed förbruka en aktivation till, och sen börja använda backups på den nya aktiveringen för ominstallationer på nya moderkortet?

Av hipstergamer
Skrivet av evil penguin:

Om du ska köra Ivy/S1155 (vilket jag personligen tycker verkar vara det mest prisvärda alternativet i sammahanget) så tycker jag du ska ha satsa på ett moderkort med Z77-chipset. Vilket specifikt moderkort du väljer handlar ju mycket om vilka specifika krav du har.

Har inga specifika krav direkt, förutom skönt BIOS-gränssnitt, och mycket stöd & funktioner till överklocking.

Av hipstergamer
Skrivet av evil penguin:

En "vanlig" i7 3770(k) är snabbare än 3820 om vi nu förutsätter att båda körs i standardfrekvens.

Se t.ex. http://www.anandtech.com/bench/Product/523?vs=551

Säg att jag köper den; hur mycket skulle jag kunna överklocka innan min Cooler Master TX3 börjar låta som en jetmotor? Also, vilket 1155-moderkort skulle ni rekommendera?

Av hipstergamer

Hjälp med val av processor

Hade tänkt uppgradera riggen lite snart. Är beredd att lägga upp till 4-5k på en processor som kommer kunna maxa alla spel i åtminstone 2-3 år framåt (anta att jag byter ut grafikkort under den tiden). Har hört att mer än 4 kärnor är bara onödigt om man bara använder datorn till spel för de använder inte så många än, stämmer det?

Ska jag köra på nåt i 2011 socketerna, eller finns det anledning att köpa 1155? Känns ganska onödigt då jag sitter på 775 för tillfället. Den här verkar intressant:
https://www.inet.se/produkt/5310115/intel-core-i7-3820-3-6-gh...

Av hipstergamer

Snälla säg att du trollar.

Av hipstergamer
Skrivet av hunden:

Du behöver inte ens formatera, på så vis slipper du ta backup på allt du vill spara om du har viktiga saker på hårddisken.

Om du under installationen väljer att installera på samma hårddisk (När listan över dina hårddiskar kommer upp trycker du bara enter, välj ingen formatering eller partitionering) så kommer den säga till att det verkar finnas en gammal installation och sen flytta den gamla till en mapp som heter windows.old där även gamla program files och lite andra windows-mappar läggs.

När du sen installerat klart kan du gå igenom windows.old-mappen efter saker du kanske vill flytta över till din nya installation, kanske vill du kopiera dina gamla dokument eller sparfiler från spel och sen kan du ta bort den mappen för att frigöra utrymmet.

Det enda problemet med den här metoden är att det krävs att du har 50GB eller så ledigt på hårddisken för att få plats med den nya installationen samtidigt som den gamla.

Jo det funkar också. Men om man ominstallerar för att man fått virus eller liknande så kanske det är bäst att formatera disken innan.

Av hipstergamer
Skrivet av tcntad:

Så svårt att leta..

Känns för övrigt ganska meningslöst att läsa en 5000+ ord guide för att få svar på en fråga.

Av hipstergamer
Skrivet av tcntad:

Varför inte läsa min installationsguide?

Om du länkar till den kan jag väl ta en titt.

EDIT: Den var visst i signaturen.

Av hipstergamer

Clean reinstall av windows- Hur gör man egentligen?

Ponera att jag vill göra en clean install av windows 7 på en hårddisk som redan har samma OS på sig. Det enda jag behöver görs är väl att boota från installationsskivan, använda verkygen på den för att formatera hårrdisken (i det steget där man väljer vilken hårddisk man vill ha windows på), och sedan installera windows igen. Då borde väl allt det gamla vara borta? If so, varför använder folk då program som Darik's Boot And Nuke innan de ominstallerar?

Av hipstergamer
Skrivet av Mhimili:

Samma för mig, vad har du för moderkort? Jag skulle också gärna vilja veta vad som händer

P5Q PRO.

Av hipstergamer

"mata ut" min SSD?

Av någon anledning så är min SSD med i listan på "säker borttagning av maskinvara". Vad skulle hända om jag av misstag säger till datorn av mata ut den?

Av hipstergamer

Sluta använda trådlöst skräp så ska det nog fungera bättre.

Av hipstergamer

Testade att öppna steam-servers på en annan dator och där crashar inte mitt internet alls. Kan det vara mitt närverkskort som får routern att starta om?

Av hipstergamer

Vilken router/modem till tele2 ADSL?

Har haft tele2's 8mbit adsl i några år nu och mitt modem/router (samma i ett) börjar bete sig konstigt. När jag använder steam's server browsers så är det precis som om routern överbelastas och mitt internet är nere i några minuter.

Så, vilket modem/router tycker ni jag ska köpa? Bryr mig inte om trödlöst krafs, och vill helst ha måde modem och router i samma.

Av hipstergamer
Skrivet av Rock_Son:

Det är förbjudet att bumpa, även om ringen skriver i din tråd. Idag finns det "Gateways" med andra ord, modem och router i ett. brukar fungera bra. Jag rekommenderar att köra det. Tele2 har ingen skyldighet att ersätta dig ett nytt modem om det inte står i det avtal du har godkänt med dom. Tycker du ska läsa där. Om du nu vill köpa ett nytt modem tycker jag du ska gå till en butik och fråga vad dom rekommenderar. säg bara att du har tele2 som operatör och vill ha något som fungerar bra med det.

Varför fråga i affär när jag kan fråga här? Många på sweclockers lär ju ha tele2.

En annan sak jag tänkte på. Nästan alltid när jag använder steam's server browsers, så crashar mitt internet (tappar anslutningen till modemet totalt i någon minut, men alla lampor på det lyser fortfarande och indikerar att inget är fel). Borde jag köpa ett nytt?

Av hipstergamer

Någon?

Av hipstergamer

Lite frågor om adsl & modem/router

Har haft en adsl-uppkoppling från tele2 på 8mbit i några år nu, och har använt samma modem som de gav mig från början; speedtouch heter det, Thomson är märket tror jag. Har fungerat bra och jag har inte brytt mig om det, men börjar bli lite paranoid att det ska ge sig och sen sitter man utan internet när man ska köpa ett nytt. Anyhow, har lite frågor.

1. Varför sorteras router och modem i olika kategorier i affärer/webshoppar när de flesta av dem är både modem och router i ett? Borde det inte finnas ett universalt ord för det? Mitt modem som jag fick är ju modem iochmed att den tar emot dsl, men också en router eftersom det bara är att koppla i närverksladdar i den och så funkar det. Är det något jag har missat? Finns det folk som både har ett modem och en router, separat, och i så fall, funkar det bättre?
2. Ger tele2 mig ett nytt modem om mitt går sönder?
3. Om inte, vad tycker ni jag ska köpa för nåt?

Av hipstergamer

Har hört snack om att installera "iastor", som verkar vara nån typ av drivrutiner till intel-system. Kommer det att förbättra stabiliteten/prestandan på disken, och isåfall hur mycket då?

Av hipstergamer

Drivers för ethernet controller bör finnas på skivan till ditt moderkort.

Av hipstergamer

En annan sak jag tänkte på. Ska jag ställa om till AHCI i bios innan jag kopplar in SSD'n, eller är det bara viktigt att göra det innan windows-installationen?