Inlägg

Inlägg som azkami86 har skrivit i forumet
Av azkami86
Skrivet av whatsup:

Jag läste inte hela tråden innan jag svarade. Den enda anledningen till att jag svarade var för att hjälpa till. Ber om ursäkt om det uppfattades som jag anklagade dig för något sorts fusk. Tog bara till mig det som stod i tråden. Gjorde väl en så kallad one piece som från den där serien. En flopp med andra ord.

Lycka till med försäkringsskiten. Lite bökigt men i längden äre värt besväret.

Tack, det borde gå helt okej. Bara den går att reparera så är jag nöjd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av azkami86
Skrivet av wsad:

Faktumet att du nyligen skaffade försäkringen och ett par dagar senare spillde Fanta på datorn gör att det luktar fusk på långa vägar. Försäkringsbolag är i regel inte särskilt generösa med att ge ut pengar till vem som helst så se till att din berättelse håller och ljud inte för då är du stenkörd. Rekommenderar dig att kontakta nån juristsupport. Jag vet att Advokat Stockholm erbjuder gratis sådan via mail. Sen har du också juristjouren men den förstnämnda brukar ge snabbast svar.

Att det luktar bedrägeri är inget jag nekar... Men det var en olyckshändelse, jag tänker inte kontakta någon advokat eftersom att jag inte gjort något fel. Det är ett av anledningarna till att man skaffar en försäkring som täcker allt. Som jag sa, nu har jag ringt bolaget och de ska skicka ut ett brev/rapport som jag ska ta till en verkstad för kostnadsförslag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av azkami86

Det var faktiskt en olyckshändelse. Enligt villkoren gäller försäkringen även allrisk lösegendom, det är väl drulle?

Edit: Nu har jag ringt in och anmält skadan. Personen ibtelefon sa att han skulle skicka ut en skaderapport som jag skulle ta med till en verkstad. Vi får se hur det går därifrån.

Tack för all hjälp b

Av azkami86

Ska anmäla skadan om en vecka, det får gå som det går.

Av azkami86
Skrivet av bud_bundy:

Om det inte var en olyckshändelse, är det då troligt att du redan efter så kort tid skulle ha gjort denna gärning och väcka uppmärksamhet? Det tycker inte jag, även om jag har läst om en hel del korkade amerikaner som har mördat sin sambo dagen efter de kraftigt har höjt livförsäkringen eller tecknat en ny. (men du bor ju i Sverige inte usa, ;), *skämt åsido* )

Så jag tror dig, däremot tror jag inte att du kommer få så mycket ut. Men du kanske har en dyr dator och därmed kan betala mycket i självrisk.
Dock kvarstår faktum att man ska berätta sanningen även om denna är misstänksam, annars begår man försäkringsbedrägeri, även om man via sanningen hade fått ut samma summa.

*edit*
Att klockor m.m ibland blir borttappade någon dag innan försäkringen går ut är dock en annan femma. (då folk gör något i all hast)

Saken är den att jag har en macbook air och vill bara ha en fungerande dator. Hur brukar de göra en värdering för liknande ärenden? De kan ju inte neka och säga att det är bedrägeri? Självrisken står svart på vitt och går inte att ändra.... finns ju en anledning till att man skaffar en allriskförsäkring. När liknande olyckor inträffar.

Av azkami86

Jag vet att det låter skumt men det var en olyckshändelse. Enligt villkoren är självrisken 800 kr och det är länsförsäkringar's allrisk/drulle jag har. :/

Av azkami86

När utnyttja försäkring?

Vet inte om tråden passar in här men jag testar.

Jag skaffade en hemförsäkring med allrisk i måndags och nu råkade jag spilla lite fanta på datorn... det blixtrade till och slutade fungera. Hade tidigare haft problem med datorns tangentbord men nu fungerar den inte alls.

Om jag ringer försäkringsbolaget, har de rätt att neka mig? Ska jag vänta med anmälan? När ska jag anmäla? Bolaget är Länsförsäkringar i Bergslagen.