Inlägg

Inlägg som namnkungen har skrivit i forumet
Av namnkungen

Annonsen är avslutad

Av namnkungen

Sony WF-1000XM4 in ear hörlurar

I princip helt oanvända. Använde dom kanske 30-45 min, men dom passar helt enkelt inte mina öron.

Originalförpackning med allt innehåll kvar. Kan ta fler bilder om det önskas.

Inköpta 28/5 för 2000kr på Komplett, kvitto finns.

Finns att hämta på Södermalm. Kan också möta upp i innerstan.

Läs hela annonsen här

Av namnkungen

Budar 4000kr, kan hämta när som helst egentligen.

Av namnkungen

Om någon hittar det här genom att googla eller någonting så kan jag säga att jag köpte den här:
iiglo Universalladdare USB-C 65W
https://www.webhallen.com/se/product/306974-iiglo-Universalla...

Den fungerar klockrent!

Av namnkungen

Ersätta AC-adapter med USB-C till Dell XPS 9360

Hej!

Idag tappade jag min Dell XPS 9360 (från 2017) i golvet medan laddaren satt i. "Spetsen" på laddaren fastnade i datorn och den är helt omöjlig att få ut. Jag har försökt med pincett och andra grejer, men är livrädd för att paja datorn på något sätt.

Efter att ha googlat lite grann insåg jag att datorn borde gå att ladda med USB-C istället. Däremot stötte jag på patrull när folk pratade om olika lösningar och vad som fungerar eller ej. Exempelvis:
https://www.dell.com/community/XPS/XPS-13-9360-doesn-t-charge...

Det lilla jag kan förstå är att USB-laddaren måste klara 45W men sen blir jag bortsnurrad när folk snackar om PD-portar och grejer. Kommer en sådan här att fungera?
https://www.webhallen.com/se/product/281963-Deltaco-USB-C-PD-...

Uppskattar alla tips eller råd som jag kan få

Av namnkungen
Skrivet av Icte:

Det är extremt konstigt ja för både SSD:n och HDD:n har ju SATA anslutningar och det har moderkortet du valt också! Men ring gärna Inet och kolla med dem vad problemet kan vara, troligen en bugg i systemet! För dina ändamål skulle 120 GB vara tillräckligt bra och man kan alltid lägga till mer lagring senare, och det är en ordentligt skillnad mellan SSD och HDD i dagligt användande!

Förstår att det kan vara läskigt att bygga en dator (antar att du inte gjort det tidigare?) men när man väl byggt en så går det oftast bra i framtiden! Om du skulle ändå vilja bygga själv så finns det många här på SweClockers som kan hjälpa dig om du skulle stöta på några eventuella problem. Finns även många antal bra guider på nätet, och jag har för mig att SweClockers har en videoguide också!

Ja, det verkar vara en bugg. Förmodligen är det för att chassit inte har några 2,5"-platser under specifikationen (det står istället att 3,5"-platserna kan användas för 2,5". Jag mejlar dom och frågar om det går att ordna. Som du säger vore det mycket bättre med en SSD.

Av namnkungen
Skrivet av Icte:

Ser bra ut, men hur kommer det sig att du måste byta till HDD:n från SSD:n?

Inets datorbyggare sa till mig att den SSD:n inte skulle vara kompatibel med moderkortet för att den inte använder sig av en M2-anslutning. Nu när jag tänker på det verkar det lite konstigt, det borde väl bara gå att koppla till den med en SATA-kabel? Jag använde mig av datorbyggaren eftersom de ändå ger gratis montering, och jag inte känner mig helt trygg med att bygga ihop datorn på egen hand.

Av namnkungen

Tack för alla svar!

Precis som ni säger kanske det vore bättre med en Ryzen 3 2200g istället. För att hålla budgeten kring 4000kr har jag satt ihop det här paketet istället:

Chassi: Fractal Design Core 1000 Svart
Processor: AMD Ryzen 3 2200G 3.7 GHz 6MB
Moderkort: Gigabyte B350 GA-AB350M-HD3
RAM: Crucial 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz CL16 Ballistix Sport
Lagring: Seagate BarraCuda 1TB 7200rpm 64MB
Nätagg: Fractal Design EFFEKT 400W

Då landar jag på 4025kr hos Inet. Lite surt att byta från SSD till HDD, men samtidigt är det också något som är enkelt att uppdatera i ett senare skede.

Av namnkungen

Dator för Runescape och programmering, max 4000kr

Hej!

Nu när den gamla laptopen har dött har jag tänkt mig att köpa en stationär dator som klarar av de förhållandevis få krav jag har. Den ska i princip endast användas till Runescape (oldschool-varianten), programmering och ordbehandling. Eftersom jag är student har jag inte särskilt stor budget att jobba med, men tänker ändå att det borde gå att hamna under 4000kr när ett dedikerat grafikkort är ute ur leken.

Med mina egna begränsade kunskaper har jag satt ihop det här paketet:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/11448010/

Processor: Intel Pentium G4560 3.5 GHz 3MB
Moderkort: MSI B250M MORTAR
Lagring: WD Green 3D NAND SSD 120GB 2.5
RAM: Crucial 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz CL16 Ballistix Sport
Nätagg: Fractal Design EFFEKT 400W
Chassi: Fractal Design Arc Mini R2 Svart (mATX)

Vad tror ni om det? Med lite kampanjpriser och annat landar det på 3564kr. Givetvis vore det kul att ha möjlighet att stoppa in ett grafikkort någon gång, borde jag satsa på ett kraftigare nätagg då?

Stort tack för alla råd och tips

Av namnkungen

Vad är det för chassi?

Av namnkungen

Idag kom spelet äntligen till Steam. Hoppas att detta kan göra så att lite fler får upp ögonen för spelet. Om någon vill lira lite är det bara att skicka ett PM. Hjälper dig gärna om du är nybörjare.

Av namnkungen

Fördelen med AMD-processorn är att den är fyrkärnig. Jag vet inte hur det ser ut med priser på moderkort och liknande men med fyra kärnor har du en mer stabil processor att stå på om du i framtiden skulle få för dig att köra lite fler tyngre program/spel.

Av namnkungen

Oj, vad alla är negativa!

Jag tycker att det ser riktigt smidigt ut, men sedan har jag också någon konstig förkärlek för att slippa sträcka mig till musen.