Ersätta AC-adapter med USB-C till Dell XPS 9360

Permalänk

Ersätta AC-adapter med USB-C till Dell XPS 9360

Hej!

Idag tappade jag min Dell XPS 9360 (från 2017) i golvet medan laddaren satt i. "Spetsen" på laddaren fastnade i datorn och den är helt omöjlig att få ut. Jag har försökt med pincett och andra grejer, men är livrädd för att paja datorn på något sätt.

Efter att ha googlat lite grann insåg jag att datorn borde gå att ladda med USB-C istället. Däremot stötte jag på patrull när folk pratade om olika lösningar och vad som fungerar eller ej. Exempelvis:
https://www.dell.com/community/XPS/XPS-13-9360-doesn-t-charge...

Det lilla jag kan förstå är att USB-laddaren måste klara 45W men sen blir jag bortsnurrad när folk snackar om PD-portar och grejer. Kommer en sådan här att fungera?
https://www.webhallen.com/se/product/281963-Deltaco-USB-C-PD-...

Uppskattar alla tips eller råd som jag kan få

Permalänk
Avstängd

Vi har Dell datorer (dock inte XPS) av ungefär samma årgång på jobbet med USB-C dockor och de funkar bra, i alla fall när det gäller laddning (övriga problem för att de köpte för billiga dockor för att klara våra skärmar tydligen). Men det är väl bara att testa. De som har problem i din länk verkar ju ha lite trasiga moderkort, det borde inte vara något problem för dig men det är svårt att veta i förväg. I värsta fall har du slösat 300 på en laddare som lär funka till nästa dator och kanske nästa telefon och så också.

Permalänk

Om någon hittar det här genom att googla eller någonting så kan jag säga att jag köpte den här:
iiglo Universalladdare USB-C 65W
https://www.webhallen.com/se/product/306974-iiglo-Universalla...

Den fungerar klockrent!