Inlägg

Inlägg som Carl_E har skrivit i forumet
Av Carl_E
Skrivet av Hevin:

Roligt för marknaden, inte lika roligt för någon som precis har fått en 7700K...

Känns lite som en spark mellan benen att de hade kunnat lägga till 2 extra kärnor så lätt.

Tror inte den blir dyrare än 7700K är nuvarande heller, för de har antagligen tagit ut grafikdelen.

Har skjutit upp mitt köp av nya dator så länge nu, så jag kommer försöka att inte bli för arg och förhoppningsvis kan uppgradera vid en bättre tidpunkt med 10 nm eller något.

Hade varit ganska lugn om jag var du. 7700k är fortfarande en väldigt stark processor som du med stor sannolikhet kommer klara dig utmärkt på en bra tid framöver om du vill. När nya lanseringar sker så här regelbundet så är det sällan några monsterkliv med prestanda man ser. Man kan alltid "vänta lite till" när man ska köpa hårdvara, men det man köper idag är utdaterat imorgon ändå

Vill man alltid ha dom där extra 5-10% prestanda så får man helt enkelt uppgradera väldigt ofta. Men eftersom du valde en 7700k så lär dom extra trådarna inte vara något du behövde jättemycket då Ryzen nog hade varit ett naturligare val och jag skulle gissa på att 7700k och dom här nya chippen kommer prestera väldigt likt i spel.

Av Carl_E

inb4 "Sorry this feature is only available to US Customers"

Av Carl_E

Spelar hellre i 1080 med 120hz+ än 4k med 30/60hz. Skulle hellre gå ner i upplösning än hz!

Platt CRT plz

Av Carl_E

Haha! Dom där plattorna för SSD på baksidan av fractal chassist var precis det jag tipsade om i deras jultävlingen eller när det nu var den hölls, det var det ända jag kunde komma på som skulle förbättra R4:an för mig

Av Carl_E

Tänk er typ doom2 utan gore där alla fiender bara ramlade när dom dog som i dom flesta actionspel idag haha, det skulle verkligen inte vara samma känsla.

Dra på en åldersgräns om det är våldsamt och håll innehållet inom lagens ramar sen så är det bara att ösa på med vad spelskaparna vill tycker jag. Är det något man inte gillar så är det bara att avstå, precis som med allt annat. Inte så komplicerat tycker jag

Mer instagib åt folket!!!

Av Carl_E

CoD har i alla fall förstört spelutvecklare, men vet inte om man enbart ska skylla på CoD. Det är samma historia bland MMOs där WoW blev så otroligt stort och alla andra vill göra spel som liknar WoW, ingen (eller väldigt få) vill t.ex. göra ett nytt UO eller testa något helt nytt.

Att spelutvecklarna är förgiftade av framgången bakom CoD och WoW innebär att även om någon hade tänkt göra quakeworld2.0 så skulle dom försöka anpassa spelet för båda grupperna av spelare, för att kunna nå den gruppen som vill ha ett nytt quake och den gruppen som aldrig spelat ett liknande spel. Resultatet blir ett halvhjärtat spel som den gamla skolan av FPS-spelare inte tycker om.

Ingen vågar göra ett nytt "gammalt spel" längre känns det som, ingen vågar sticka ut och göra ett nischat spel, allt ska vara för den stora massan och vi får därför inget spel som vi egentligen vill ha.

Till deras försvar så vill dom såklart tjäna pengar, så tills det kommer någon som inte enbart fokuserar på maximal vinst så ser det nog mörkt ut.

Det är där moddar kommer in i bilden, dom görs av spelare för spelare. Modden är deras hobby och passion, inte deras 9-5 jobb, och dom har ingen publisher som flåsar i nacken och lägger sig i. Därför jag ogillar när det inte tillåts att modda spel, så mycket kreativitet som går förlorad

Av Carl_E

Sjukt coolt! Hoppas verkligen det går framåt med det där!

Soon...

http://2.bp.blogspot.com/-pbpN4HHP5Og/T2vOI0AJAyI/AAAAAAAAAHY/1H...

Av Carl_E
Skrivet av Aktsu:

Du får ju inte bara produkten när du betalar X kronor. Att kunna få min produkt direkt (jag köper oftast lagervaror i Hötorgsbutiken) samt slippa strulet med jobbiga kundtjänstlösningar som t.ex. CDONs webbformulärsupport är värt många hundralappar. Sist jag handlade hos CDON strulade de till det rejält och jag fick lägga 2 timmar på att lösa ett problem de orsakat. Jag fick vänta i chatten, skicka meddelanden i deras webbformulär med mera, alltså kostade tiden jag la ner vid strul mer än produkten för 400 kr kostade.

Jag betalar gärna 200 kr extra när jag köper ett grafikkort mot att få det direkt samt veta att det eventuellt serviceärende går snabbt och smidigt.

Kort historia: När man bedömer prissättning måste man väga in allt man får för priset.

Det är sant! Kanske lite klumpigt formulerat av mig. Dock så känns det som alla går ihop lite, för det låga priset man betalar i en annan butik kanske den "dåliga" servicen är väldigt bra med tanke på priset osv. Blir nog mer en populäritetstävling tillslut ändå

Av Carl_E
Skrivet av Newklear:

Fast då hade ju inte Inet vunnit den kategorin, om nu folk bara tänker på prislappen, och folk tycker att de har högst priser.

Jag tog service/support endast som exempel, du ser kanske att jag skrev "till exempel"?

Om man tycker butik A är bättre som helhet, tycker man antagligen att den extra hundralappen är värt det.

Ja, mitt var också ett svar på exemplet Det jag menar är att det känns som folk (alltså inte du personligen ) bestämmer sig för en butik och sen röstar på dem rakt över för att bli lite förvirrade på sista frågan

Hur som helst, grattis Inet! Jag röstade dock inte då jag inte köpt från någon av butikerna i år!

Jag tror det dom vinner mest på, som någon tidigare nämnde, är den smidiga "länka till kundvagn"-funktionen, gratis reklam på diverse forum och den gör det lätt för erfarna att länka paket till mindre erfarna som sedan glatt beställer!

Av Carl_E
Skrivet av Newklear:

Det beror på vad du menar med bäst priser.

Om butik A säljer en produkt för 100kr extra jämfört med butik B, men butik A har mycket bättre support (till exempel), så tycker i alla fall jag att butik A har det bättre priset.

Är det inte då du röstar på butik A i frågan "Vilken butik anser du har bäst service?" och butik B i frågan "Vilken butik anser du har bäst prissättning?"

Men om alla tänker som du så är det ju inte ens lönt att dom har olika kategorier (Vilket antagligen varit lite utav fallet )

Av Carl_E

https://www.facebook.com/MetroVideoGame?sk=app_39584063049178...

Gratis metro 2033! Bara att trycka på like och lägga till koden man får på steam

Av Carl_E

Dustinhome har en "weekend rush" i helgen med lite rea. Där kan du hitta grafikkortet du valt för ca 2000kr istället för 2600kr ifall du vill spara en slant

http://www.dustinhome.se/

http://www.dustinhome.se/product/5010658515/evga-geforce-gtx-...

Av Carl_E

"Det blev ingen cd" finns nu på 5 olika språk

http://www.det-blev-ingen-cd.com

Av Carl_E

Om den drar repliker från terminator med Arnolds röst så köper jag den

"I'LL BE BACK" varje gång man stänger av datorn är ett måste!

Av Carl_E
Skrivet av Zalice:

Jag får lite vibbar från första filmen i Resident Evil: "At the beginning of the century, the Umbrella (Intel) Corporation had become the largest commercial entity in the United States. Nine out of every ten homes contain its products. Its political and financial influence is felt everywhere. In public, it is the world's leading supplier of computer technology, medical products, and healthcare. Unknown, even to its own employees, its massive profits are generated by military technology, genetic experimentation and viral weaponry."

Fan, jag är paranoid...

(Apple passar ärligt talat in bra i citatet också...)

Haha, kul att höra att jag inte är den ända personen som bytt ut umbrella mot t.ex. apple i det talet

Av Carl_E

Väldigt trevligt! Blandade och intressanta ämnen som togs upp

Harpan är nog förövrigt det jag spenderar mest tid med på min telefon, alltså mer än samtal och sms

Av Carl_E
Skrivet av Bunkeflo10:

Tack för svaret !!! enda jag undrar är om det finns något såkallat ranking system som typ i wow där det finns arena, det behöver inte vara arena bara någon ranking ladder i någon form?

Spelets pvp kretsar inte direkt kring flest kills osv. Folk dödar generellt sett andra för att dom tycker det är kul, vill tjäna pengar, eller så slåss dom om område att ta över för sin corp. Det mesta av världen ägs "corps" alltså typ guilder om man ska översätta det från WoW. Men dom fighterna kan vara allt från 20 vs 20, 20 vs 100, 1000 vs 1000 osv.

Men ja, alla kills i spelet loggas! Det finns flera hemsidor som visar alla kills som sker i spelet. T.ex. den här: http://eve-kill.net/?a=top20 Den resettar top20 listan varje månad där man kan se vem som fått flest killing blows, kolla "statsen" overall, specifika månader etc. Två corps som ofta har spelare i toppen där är RvB - BLUE Republic och RvB - RED Federation, dom två corpsen fokuserar på mindre skepp och krigar mot varandra hela tiden. Mindre skepp är billigare så det är lättare att finansiera om man vill köra PvP hela tiden! Vill du köra PvP, eller egentligen oavsett vad du ska göra så rekommenderar jag att du går med i en spelar-corp så fort som möjligt. Det blir 100 gånger lättare att lära sig spelet

Av Carl_E

EVE online!

Det tar ett tag att sätta sig in i och det är verkligen inte det mest nybörjarvänliga spelet! Men det är alltid ungefär 25k-50k spelare inne på servern (det är en global server för EU + NA, sen finns det även en testserver) så det finns spelare online dygnet runt.

Det är dock ett s.k sandbox mmo, dvs. det mesta (i stort sett allt) styrs av spelarna. Det är inte alls som WoW eller liknande spel. Dör du i EVE så förlorar du allt du hade på dig, dvs ditt skepp och saker som låg i ditt lastutrymme etc. och spelaren/spelarna som dödade dig kan loota det som inte förstördes när du dog. "Full loot" som det kallas. Vilket även gör det mycket roligare för folk som spelar som pirater som jagar andra spelare för att tjäna pengar på det sättet

Man har dock hur mycket plats som helst att förvara extra skepp och utrustning på stationer som fungerar som din bank. En tumregel som kan vara värd att följa är "dont fly what you cant afford to lose" (lite fler tips http://wiki.eveonline.com/en/wiki/Golden_Rules )

En gammal bild som cirkulerar som beskriver EVE i förhållande till andra spel

Är det något mer du undrar så kan jag försöka svara

Av Carl_E

Trevligt

Av Carl_E

Känns som det är ungdomar som har kollat die hard 4 för många gånger och googlat botnet

*ddosar Socialstyrelsen*

"ITS A FIRE SALE!!11"