Inlägg

Inlägg som ReconHavoc har skrivit i forumet
Av ReconHavoc

Som vanligt en massa "whatabout-ism" när fildelare grips. Man kan jaga terrorister och fildelare samtidigt.

Av ReconHavoc

Bra!

Av ReconHavoc
Skrivet av hakd:

Det är gratis för sjukvård för alla (invandrare, kriminella, socialfall) utom normala Svenska skattebetalande medborgare, så varje gång du betalar skatt så betalar du någon annans läkarbesök indirekt.

Du som kan får betala för den som inte kan, lite så systemet funkar

Många dyra behandlingar hade inte vanliga skattebetalande svenskar haft råd med heller även om de inte behövt betala skatt till sjukvård och istället fått bekosta det mesta själv.

Av ReconHavoc

@MathNinja: Låter lite som kortslutning. Dog datorn när flugan satte sig på grafikkortet eller vad hände?

Av ReconHavoc

@Ragnarok: Kanske även vänta på gtx 1060?

Av ReconHavoc

@Hugligan: OP vill inte ha råd tydligen så låt honom köpa en "gaming"laptop för 13 000.

Av ReconHavoc

@anon217901: Köp en billig laptop till plugget bara? https://www.youtube.com/watch?v=PHgZe2vTmN4 2000:- går den för i Sverige.

Av ReconHavoc

Vadå låter inte dig behålla din stationära? Låter onödigt

Av ReconHavoc

@Telve: Jag är inte säker på att du ska ge dig på att köpa ett nytt batteri om datorn inte startar alls. Laptops ska gå att starta utan batteri med bara laddningssladden inkopplad.

Har du provat att hålla inne power-knappen i typ en minut utan batteri och sladd inkopplad och sen försökt starta den igen?

Av ReconHavoc

Som en före detta ägare av en gaminglaptop som användes både till långa sessioner spelande samt studier rekommenderar jag inte en gaminglaptop då det blir väldigt mycket kompromissande. Köp hellre än relativt billig laptop och komplettera med en stationär.

http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

Den här t.ex för 2000 kr. Då har du 10-11 000 att lägga på en stationär med din budget. Till studier behöver du bara en lätt dator som inte tar mycket plats men ändå har bra och snabb prestanda när det kommer till webbläsare och ordbehandlingsprogram.

Jag vet inte vad du tänkt spela för spel men både Zenbooken och ROG:en ser ut att ha väldigt dåliga kyllösningar. Ser ut att vara kopior på en macbook air/pro, något som inte direkt lämpar sig för spelande.

Av ReconHavoc

@philipborg: Okej, då förstår jag.

@wow_jon: Vet att den möjligheten finns men får se.

@versions: Jo, dom är ju ett par år gamla men tror jag hade kunnat få användning för prestandan i nåt halvår eller så utan problem. Över stabila 60 fps och inte behöva ha alla settings på low på mest prio för mig. Bygga en SLI-kompatibel dator bara för det är kanske onödigt. Funderar på att vänta till hösten ändå faktiskt.

Av ReconHavoc

@versions: 500 spänn för båda 760. Det jag tänker på är att man behöver gå upp lite i pris på moderkort och psu bara för att köra SLI kontra singel gpu men det är det du menar också kanske. Är ddr3 inte bra nog längre?

Av ReconHavoc

Speldator 10k / SLI-kompabilitet

Hej

Har under en tid satt ihop en köplista på komponenter som jag tror kan möta mina behov. https://www.inet.se/kundvagn/visa/9436562/elektroniklada2000

Medel till höga grafikinställningar och 60-120 fps är önskvärt. Hade tänkt vänta till hösten egentligen för att se hur marknaden för gpu:er förändrar sig gällande priser i och med de nya släppen.
Jag tror jag har satt ihop en ganska framtidssäker burk.

Nu i dagarna fick jag dock ett erbjudande om att få köpa två gtx 760 till ett bra pris av en vän och fick då ändra om lite gällande PSU och moderkort men är fortfarande inte helt hundra på kompabiliteten. Planen är att köra på de två 760:na i SLI och eventuellt uppgradera senare till 1070ti eller något annat.

Frågor: Fungerar moderkortet för SLI? Det enda jag reagerade över var att den ena av de två PCI-anslutningarna går i 4x istället för att båda går i 16x. Det kanske är för dåligt för SLI? PSU:n ska funka för två 760. Tror man behövde 700w som lägst.
Hårddisken vet jag att det inte är nåt super premium men har en likadan redan som har fungerat bra. Kommer att ha 240 gb SSD totalt då och har inget behov av mycket utrymme på hårddisken faktiskt. Är där något annat som ser skevt ut får ni gärna nämna det

Av ReconHavoc

@knugenwtf: Skönt att det blev sån skillnad!

Man kan inte vara så kräsen med laptop då kylmöjligheterna är begränsade. Men sikta på under 90-95 grader, då är det inga problem. Har för mig att datorn stänger av sig själv vid 105 grader celsius för att komponenterna inte ska ta skada.

Vet inte vad det var som gjorde att spelen knappt var spelbara men om det var så att temperaturen gjorde att du fick fryslagg eller jättelåg fps så borde rengöringen ha löst problemet.

Av ReconHavoc

@knugenwtf: Det kommer att bli skillnad. Tänk på det jag skrev bara så att du inte skadar datorn med statisk elektricitet. ESD-armband behöver du egentligen inte om du bara ska rengöra fläkten. Då skruvar du av locket undertill, sen skruvar du av metallhöljet till fläkten 4-5 skruvar. Tänk på att fläkten sitter ansluten med en liten kabel så att du inte drar sönder den om du bestämmer dig för att ta loss den helt och hållet. Samt att kontakten ska sättas i på ett visst håll när du ansluter den igen.

Det kommer att vara damm både på själv fläkten men mest damm är det i utblåsen. Använd då tryckluft för att blåsa ut det mesta av dammet. Om du väldigt lätt fuktar en trasa eller liknande kan du torka av det mer finkorniga dammet som sitter på fläkten men det är egentligen onödigt, det viktigaste är att få bort de stora dammtussarna.

Sen är 104 grader alldeles för mycket att spela på. Just H1Z1 och liknande spel, Day Z standalone, ArmA är krävande för en laptop just därför att banorna är enorma. Tyvärr.

Av ReconHavoc
Skrivet av knugenwtf:

Lirade lite h1z1 och kollade tempsen. Gpun kom upp till 92 grader som högst och cpun 84. Är det illa?

Både ja och nej Det är vanligt att gaminglaptops kommer upp i höga temperaturer. Över 95 grader börjar det verkligen bli på gränsen dock.

Om jag har förstått det rätt har du inte rengjort datorn på tre år? Då är där garanterat stora mängder damm som ligger i vägen för utblåset. Min MSI gt683r var på gränsen till helt igentäppt med damm efter lite mer än ett år.

Tänk på ! att om du öppnar datorn och rengör den är det egentligen ingen bra idé att använda dammsugare. Använd i så fall tryckluft. Sen är det inte heller bra att pilla för mycket utan ESD-armband, speciellt om du ska skruva av värmeledare från grafikkort/cpu för att kunna ta loss anordningen och blåsa ut luft.

Av ReconHavoc

@Roger W:

"Fyndvara Klass 3 – Använt skick

Produkten bär tydliga spår av användning i form av repor eller kantstötar, men har inga funktionsfel. Komplett med alla väsentliga tillbehör men originalkartong och manual kan saknas."

Det här är vad jag hittade på CDONs hemsida.

Av ReconHavoc

"Erbjudandet gäller till och med 2015-12-06."

Ingen stress

Av ReconHavoc

Aktivera Intel HD Graphics 3000 utan GPU

Har en söndrig nvidia laptop gpu men min processor ska enligt intels hemsida ha Intel HD Graphics 3000 inbyggt. Problemet är dock att skärmen är svart utan gpu

Finns det något sätt man kan aktivera den integrerade grafiken ändå? Genom knapptryck ta sig in i bios kanske.

Av ReconHavoc

GTX 560m

Hej! Har en MSI laptop som plötsligt dog igårkväll. AC adaptern lyser grönt tills man kopplar in den i datorn, dock funkar AC adaptern till annan dator så det verkar inte vara något fel på den. Plockade isär datorn idag och kollade så att inget var snett med kontakten till AC adaptern, vilket det inte var. Plockade av GPUn från moderkortet och anslöt AC adaptern igen och då plötsligt fortsatte den att lysa grönt, vilket den inte gjorde när GPUn var inkopplad.

Med detta som bakgrund utgår jag ifrån att grafikkortet helt enkelt gett upp och är kortslutet eller någonting. Till frågan: är det värt att se sig om efter ett nytt gtx 560m? Hittade något använt på tradera för inte så mycket pengar men är osäker på om det är värt det om ett nytt går sönder på samma sätt. Vad kan det vara som gör att att ett grafikkort slutar att fungera sådär plötsligt? Datorn i sig är ungefär fyra år gammal.