Inlägg

Inlägg som ReconHavoc har skrivit i forumet
Av ReconHavoc
Skrivet av Password:

För mig har det varit otänkbart att beställa saker som jag vet att jag delvis kommer behöva returnera. Det var ju ett smart sätt att utnyttja kryphål i reglerna.

Jag har ett bra knep som gör att jag har koll på storlekar. När jag t.ex köper skor/byxor etc. så fotar jag etiketten på andra intressanta skor/byxor etc. sen går jag in i ritverktyget till fotoappen och antecknar tankar om färg, passform.

Sen kan jag beställa online när det nu blir utan att det blir risk för felköp. Har hänt att jag gjort samma sak om det är slut på en färg/ett mönster jag hellre vill ha än det jag prövade i butik.

Hur är det ett kryphål när lagen är tänkt att fungera som så att man har rätt till att inspektera och funktionstesta en vara man inte kan inspektera på nätet? Det är således inte alls ett kryphål.

Av ReconHavoc
Skrivet av Bankai:

Aldrig ägt ett mekaniskt men är inne nu på att köpa mig ett nytt tangentbord, och kikat lite på mekaniska. Är det stor skillnad jämfört mot icke-mekaniska?

Det är ganska stor skillnad. Sen om du föredrar det eller inte är en smaksak. Finns också en uppsjö av olika mekaniska brytare som ger olika känsla. Har du möjlighet så testa tangentbord i butik på t.ex Elgiganten. Brukar ofta ha en del demoexemplar framme med röda och blå brytare.

Av ReconHavoc
Skrivet av BM-Mods:

Dom kan ju vara byggda på olika sätt, så att i ditt fall kanske dom inte kvävs, men i andra chassin så kan dom kvävas ordentligt.

Det är ju självklart, men här gällde det två nyare chassin från Corsair. Det finns chassin där luftflödet verkligen stryps, men det finns också chassin som löser kylningen helt okej trots ett inte helt ohindrat luftflöde. Att avråda från att köpa ett chassi för att det offrar lite kylprestanda i utbyte mot en annorlunda estetik är märkligt.

Av ReconHavoc
Skrivet av Ozzed:

Man har ju sina egna preferenser, och han är definitivt av uppfattningen att funktion går före form. Sen beror det ju på vad man skal ha i lådan också, För Ryzen så är 10c högre temp ingen småsak direkt.

Jag tänker att det borde gå att lösa det här med kylningen genom att ha en fläkt i botten av lådan som suger in luft underifrån, men har inte sett några sådanna chassin.

Visst, det blir inte lika svalt som med 3 fläktar i frånten på insyg med en "öppen" front, men borde ju definitivt bli bättre än som nu att de med glas i fronten oftast kväver de fläktar som fatiskt finns.

Mitt egna test i Modern Warfare i ett custom game i 10 minuter på höga settings med ett RX 580 8gb på 100% usage och en 10700k kylt av en H100i v2 monterad i toppen (utblås) av ett Corsair 220T Tempered Glass med tre fläktar fram och en bak:

Frontpanel

CPU: 58c, ~1300 rpm fan speed.

GPU: 78c, 55% fan speed (låst)

Frontpanel av

CPU: 56c, ~1050 rpm fan speed

GPU: 76c, 55% fan speed (låst)

Ser inte riktigt hur fläktarna kvävs eller behöver kompletteras med fläktar i botten.

Av ReconHavoc
Skrivet av Ozzed:

Det är visst jag som blandar ihop tror jag. Den mesta skiten fick nog motsvarande modell med solid framsida som han inte alls var förtjust i. Men den med "öppen" framsida tycker ni rätt lika om nu när jag tittar igen

Tycker Steve ofta överdriver med sitt hat mot chassin med glas/solid frontpanel. Ja, det blir marginellt sämre prestanda sett till effektiviteten av kylning. Men det är ju oftast ett övervägande man gör som konsument. Det skiljer liksom några grader C, inte mer än 10, mellan meshfront och glasfront. På de grunderna avråder Steve en från att köpa chassit med solid front som att det skulle vara obrukbart när det egentligen handlar om att offra några graders effektivitet i kylning för en annorlunda estetik.

Av ReconHavoc
Skrivet av martinot:

Det är ju olika problem, och kräver även olika resurser och insatser.

Sedan är det sällan jag blir så imponerad av den typen av "What-about-argument" du kommer med ovan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism

Det pekar på bristen i kontinuitet. Sluta länka dina löjliga wikipedialänkar herregud.

Av ReconHavoc

@Modellören: För det första är elpriset för en dator en icke-faktor. För det andra går inte comet lake speciellt varma alls. Tydligen är det kul att memea med flera år gamla föreställningar.

Av ReconHavoc

@Pettson88: Ja, det är skönt. Så mycket som kan gå fel med elektronik så det är alltid jobbigt när nåt strular när man inte vet vad felet är exakt.

Gick väldigt smidigt och verkligen bra service att åta sig just mitt problem direkt sådär. Tänkte egentligen bara lämna av datorn så att dom kunde titta på det när dom hade tid. Återigen tack för all hjälp och förslag i tråden. Nu ska jag prova att belasta den lite med något, kan inte bara stå här och se fin ut

Av ReconHavoc

@Pettson88: Nej, jag lämnade datorn som den kom i princip med strömsladd och en extra vga-strömsladd om dom ville testa med ett grafikkort med mer än 8 pins.

I alla fall så var det inget fysiskt fel, fick hjälp av en jätteschysst kille på Inet i Malmö som tog datorn bak i butiken, var borta i en tio minuter och testade med ett 1060. Sa att det var nån bugg med bios och att han installerat om bios (samma version som det kom med, F2) och därefter fungerade deras 1060 som det skulle. Testade med mitt RX 580 här hemma och fick direkt signal via Displayport och kortet dyker upp i bios.

Alltså var det något lurt med mjukvaran, som du trodde. Hade jag uppdaterat bios själv (till version F4c) hade det säkert löst problemet också.

Av ReconHavoc

@perost: Nej jag håller med, ska ju inte vara några problem. Vet inte när det släpptes exakt men kortet är köpt nytt i butik i september 2018.

Gigabyte är det som tillverkare på moderkortet för övrigt men poängen kvarstår.

Kommer att lämna in datorn och uppdatera hur det gick

Av ReconHavoc

@HeroiX: Jo, funderar på att låta dom flasha bios om det är något dom känner att dom vill testa/tror kan hjälpa. Pratade med dom nyss och dom tyckte jag kunde testa att flasha men är inte jättesugen på det.

@fAkkFejz:
@Pettson88:

Kollade allt det där igår men det såg ut som det skulle, pcie x16 var primär och iGPU var på auto.

Av ReconHavoc

@Pettson88: Ska testa att uppdatera till den versionen, dock fungerar ju den nedre PCIe-sloten. Då borde väl ingen av slotsen fungera om det handlat om mjukvara?

Testade för övrigt med ytterligare två grafikkort ett 280X och ett äldre nvidia med samma resultat som förut, bara för att utesluta att det är fel på kortet.

Av ReconHavoc

@Belzader: Jo, men nu får man ett garantiärende på händerna som man hade kunnat slippa.

Det verkar som att det är x16-sloten som är boven så får ringa Inet imorgon. Tack för hjälpen till allihop i alla fall.

Av ReconHavoc

@Belzader: Ja, ihopbyggd utan grafikkort då jag hade tänkt uppgradera kommande generation. Men VGA-strömkablar var dragna och redo för ett grafikkort, och meddelade också att jag helst ville ha radiator i toppen för att få plats med ett längre grafikkort. Tänker att den primära PCIe sloten kanske är nåt man testar :/

Av ReconHavoc

@perost: Mycket riktigt upptäcks kortet i andra PCIe-sloten (x4). Kan se det både i bios samt i enhetshanteraren. Tror du verkligen att pinsen är böjda på CPUn? Vore märkligt att Inet skulle lyckas med det.

Av ReconHavoc

@roev: Flashar helst inte bios redan, har inte gjort det förut. Ska prova den andra PCIe-sloten som är 3.0 och se om något händer.

Av ReconHavoc

@str8forthakill: Nej, får bild genom hdmi via processorns iGPU. Kopplar jag in hdmi eller displayport till grafikkortet med hdmi till moderkortet urkopplat händer ingenting. Byter jag från hdmi via moderkortet till displayport på grafikkortet får jag heller ingen signal och den hoppar tillbaka till hdmi direkt.

BIOS verkar för övrigt vara från release (daterat 03/26) men det borde ju inte göra någon skillnad.

Av ReconHavoc

GPU upptäcks inte i PCI-E slot i ny dator - fungerar i äldre burk

Hej, fick nyss hem en dator jag satt ihop men som inet byggt åt mig. Allting verkar rulla på fint och har installerat windows och de flesta drivrutiner verkar fungera felfritt. Däremot upptäcks inte mitt gamla RX 580 av datorn och kan inte installera AMDs drivrutiner då den inte upptäcker kortet.

Specs:
Operativsystem: Windows 10 och senaste drivrutinerna
Processor: Intel Core i7 10700K
Processorkylare: Corsair H100i RGB Platinum
Moderkort: Gigabyte Z490 AORUS ELITE AC
Minne: G.Skill 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Trident Z
Grafikkort: MSI RX580 8gb oc
Hårddisk: Samsung 870 evo 1TB
Nätaggregat: EVGA G5 750W
Övrig kylning: 3x120mm insug fram, 1x120mm utblås bak.
Övriga komponenter:
Temperaturer: ~30C CPU temp i idle.

Har tagit ur kortet och anslutit det igen och sett till att det sitter ordentligt och anslutit 8 pin från PSUn. Tog ur kortet ur den nya datorn och provade i min gamla, där dök kortet upp direkt precis som vanligt. Satte i det i den nya och trippelkollade allting, installerade om Win 10 från usb igen med kortet anslutet i datorn den här gången (hade inte det anslutet första gången). Fortfarande ingen signal.

I enhetshanteraren är där varningstrianglar på flera PCI-enheter men kan inte installera några drivrutiner till dessa för att lösa problemet.

Så nu vet jag inte riktigt hur jag kan gå vidare. Jag har uteslutit att det skulle vara något fel på kortet tycker jag, fläktarna snurrar och fungerar precis som vanligt i den äldre burken med samma prestanda, så jag tycker mig kunna utesluta att det skulle vara fel på grafikkortet.

Någon som har varit med om liknande eller vet hur jag kan gå vidare för att felsöka? Utan att rycka ur PSU och förstöra kabeldragning osv helst. Tacksam för svar!

Av ReconHavoc

Har du kollat så att alla kablar sitter som de ska?

Av ReconHavoc

Kan finnas en del i "appdata", har för mig att det är en gömd mapp.