Inlägg

Inlägg som rougeen har skrivit i forumet
Av rougeen
Av rougeen

@frong: Jag tror det, satte i slots 2 och fyra enligt manualen från ASUS

Av rougeen

@Tawen: Det har jag gjort, går det att sätta dom fel? skruvade i nio skruv.

Av rougeen

@trebrecks: Vad för distanser?

Av rougeen

Nybyggd asus rog strix b450-f vill inte boota/posta/snurra fläktar

Hej alla kunniga människor på sweclockers!

Bestämde mig i julhelgen för att lägga min gamla i5 2500 på hyllan och köpa nytt. Köpte ett ASUS ROG STRIX b450-f gaming, en AMD ryzen 5 2600 samt 2x8b Corsair vengence LPX 3000mhz ddr4 minnen. och använder mitt förra nätagg (OCZ 850w gold) samt min GPU (1060 6gb). När jag satte ihop datorn enligt konstens alla regler och skulle starta hände ingenting. Provade att kortsluta pwr pinsen på moderkortet men inget hände. Det som lyser i datorn är moderkortets RGB uppe i hörnet vid ISO samt en liten lampa på grafikkortet där man kopplar in 6pin. Men inget annat, inga pip, inget blinkade, inget alls. Inte ens lite snurr på någon av fläktarna.

Vad ska jag göra? Någon som haft liknande problem?

Bifogar min reddit tråd där jag fick tips om en hel del som inte hjälpte. https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/ac8p9p/help_asus_r...

tack på förhand//
Rougeen

Operativsystem: Inget, inte kommit så långt
Processor: AMD Ryzen 2600
Processorkylare: AMD standard (wraith tror jag den heter)
Moderkort: ASUS ROG STRIX b450-f GAMING
Minne: 2x 8 GB Corsair Vengence LPX 3000mhz
Grafikkort: ASUS GTX 1060 6GB
Hårddisk: Intel 500 SSD
Nätaggregat:OCZ 850w GOLD
Övrig kylning: 2x 140mm 2x 80mm i chassit
Övriga komponenter: DVD-brännare
Temperaturer: Kommer inte så långt för att se detta.

Av rougeen
Av rougeen

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/bildskarm...

Denna lutar det mot, ni som kan om skärmar, är 7ms för sakta för att spela? märker man någon skillnad?

Av rougeen

Kan verkligen ingenting om skärmar och vad som gör en skärm bra, men är detta något? https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/bildskarm...

EDIT: såg att detta var en skärm för AMD, nvm

Av rougeen

Tack för svaret.

Undrar samt också om man köper ett 1060, är prestandaskillnaden så stor så man kan legitimera 6gb över 3gb? för i tester osv så är det snarlika resultat. Samt om 1050 är så mycket sämre, mindre än halva priset ju.

Av rougeen

Tack för svaret.

Undrar samt också om man köper ett 1060, är prestandaskillnaden så stor så man kan legitimera 6gb över 3gb? för i tester osv så är det snarlika resultat. Samt om 1050 är så mycket sämre, mindre än halva priset ju.

Av rougeen

Ojsan, visste inte om att man inte fick ha identiska trådar, ursäkta mig. Och datorn ska användas för att spela på, kör just nu Rising Storm 2 på lägsta grafiken och det är nästan spelbart, har vant mig vid typ 25-30 fps. men känner att jag vill kunna se vad jag skjuter på.

Av rougeen

Upgradering av grafikkort och skärm

Hejsan alla!

Jag går nu i tankarna av att uppgradera min dator. I dagsläget kör jag på ett XFX 6950, i5 2500k, 4gb Vengence Ram och något standard moderkort. Jag går i tankarna av att bara köpa ett nytt kort och en ny skärm. Var insatt i datordelar om man kan säga så när jag köpte mitt 6950 men har inte hållit upp intresset så bra så nu är det en djungel för mig igen. Har läst mig till att ett 1060 är nog mitt säkraste kort men har även läst att de är extra dyra nu pga mining. ska man avvakta eller köpa nu? Samt om man ska uppgradera sin skärm, vill lägga kanske 5k totalt på båda dessa. Är det rimligt?

MVH/Rougeen

Av rougeen

Hjälp med dubbla skärmar.

Hej

Jag har ett XFX 6950 och två stycken VGA skärmar som jag har adepter på. Men bara en av utgångarna funkar på Grafkkortet. Vad kan vara felet?