Inlägg

Inlägg som KarakDrazh har skrivit i forumet
Av KarakDrazh

Social scoring syftar troligtvis på lösningar liknande Kinas "social credit score", där befolkningen styrs genom incitament att ha ett bra betyg (social credit score). Genom att tala illa om staten, besöka dina föräldrar sällan, gå mot röd gubbe, missa en betalning, vara nära/omgås med folk med lågt betyg eller andra handlingar som räknas som "dåliga" kan man därmed styra hur befolkningen agerar.

För att höja betyget kan du visa att du stöttar staten, arbeta ideellt i projekt staten gillar, donera blod regelbundet, påvisa en god arbetsmoral osv. Det är dock olika kriterier i olika delar av Kina beroende på vilket system de implementerat och testar.

Kan vara skönt att inte ha en AI som skannar igenom alla samtal och privata meddelanden för att se att man sköter sig, eller vägkameror med AI som registrerar om du cyklar utan hjälp, går mot rött eller vinglar hem efter en lång kväll på stan..

Av KarakDrazh
Skrivet av Chrillthebill:

Gött snack! Jag får min redan idag! Kommer bli lite mer motiverad att testa roliga singleplayer spel nu med vidvinkel, brukar annars vara hardcore FPS-spel-nörd. Så, när jag ska köra Valorant blir det nog att skala ner skärmen så det blir som en 24". Taggad!!

Om datorn klarar så skulle jag skippa att skala ner, du ser mycket mer med hela skärmen, mitten är ju exakt som om att du hade kört normal 1440p. Upplevelsen blir mycket bättre!

Av KarakDrazh

@Chrillthebill: Jag brukar försöka fastna i något spel men tröttnar lite för fort och orkar inte fortsätta lira. Gillade dock COD:Warzone ordentligt då det är perfekt att köra några matcher med vänner. Bara att gå till 1440p jämfört med gamla 1080p är helt galet mycket snyggare bild. Att den täcker "nästan hela synfältet" när man lirar gör att man sugs helt in.

Ska testa en mängd gamla spel och känna hur de lirar och ser ut med både ny dator och skärm.
Kommer bli en trevlig helg! =D

Av KarakDrazh

@Chrillthebill: Jag fick hem denna igår, otroligt nöjd! Satt dock på en 6 år gammal 1080 60hz skärm, så detta var helt rätt när datorn nu bytts ut.

Gillar den extra skärmen på sidan, ger en mycket skön upplevelse och fångar en i spelet mycket bättre.
Ska testa lite fler inställningar för att optimera, men den belastade inte datorn i närheten av vad jag var rädd för att den skulle. =D

Av KarakDrazh

Om jag trycker på undersidan av datorn bakom caps lock knappen så knäpper datorn till riktigt högt, varje gång jag trycker till lite löst. Någon annan som har samma problem? =S

Datorn är sjukt tyst nu efter att McAfee tagits bort! Dock tycker jag att wifi känns segt även om den ger bra resultat på bredbandskollen som exempel.

Av KarakDrazh
Skrivet av Zibbi02:

Ta bort mcafee med detsamma! Win8 har ett eget gratis antivirus, som hålls konstant uppdaterat. Om du inte litar på windows egna kan du installera tex avast. Också gratis fast med reklam. Vad du än gör: Behåll inte McAfee!

Grymt, tar bort det omgående så får vi se vad datorn går för på riktigt när segträsket försvinner! =D

Av KarakDrazh
Skrivet av Mitchymojboj:

Någon annan som upplever ett svagt knakande i touchpaden när man endast nuddar och inte trycker med ett tydligt klick?

Inte hört något knakande alls, dock fastnar min trackpad så att det blir ett konstant "vänsterklick". Detta släpper om man trycker och "bänder" lite så att den lossnar, dock riktigt störande..

Mitt största problem har egentligen ingenting med datorn att göra just nu utan med virusskyddet! McAfee tar konstant minst 500mb ram och snor lätt 70%+ från processorn under surfande och dylikt. Att starta ett youtubeklipp fryser ofta fast medan fläckten går in i hyper och McAfee gör en sökning eller liknande under någon minut som snabbast. Någon som vet hur man går runt utan att behöva byta virusskydd?

Av KarakDrazh
Skrivet av guermantes:

jo, men med bara 4 Gb RAM och så kommer den säkert kosta 11000+ där känner jag mig lite lurad...

Den beräknas 13990:- preliminärt i dagsläget hos 4 svenska leverantörer som är billigast just nu.

Av KarakDrazh

*Om man sitter upp med datorn i knät går det inte att luta bak skärmen tillräckligt.

Av KarakDrazh

Plockade upp en Vaio pro 13 i väntan på samsungs nya Ativ book 9 plus.
Gillar mycket med datorn, men inget som riktigt får mig att hoppa so när jag läste om den första gången. Två snabba är att datorn inte är helt hundra att skriva på i knät då skärmen inte går att luta bak så mycket som jag hade önskat. När jag nu ligger ner i soffan med datorn i knät (ganska mörkt rum) så blir jag i stort sett bländad av ljuset under tangentbordet, mycket störande!

Fläkten har låtit mycket till och från nu i slutet och tillslut tänkte jag inte ens på den, tills jag öppnade ett word dokument och fläkten flög på igen för fullt. Visade sig att virusprogrammet Affee gjorde en körning och nästan låste datorn vid genom gången. Dock är fläkten en ständig kumpan som man behöver göra sig vän med eller skiljas för alltid.

stör mig absolut inte på flex eller liknande, grympt skön att lyfta med sig och pga den låga vikten känns det aldrig som om att man belastar datorn även vid lyft endast i ena hörnet.

Av KarakDrazh

Det kommer släppas ny modell av Samsung som heter Ativ book 9 plus. Kommer ha grymt mkt bätte skärm, dock kommer även den med endast 4gb ram till att börja med, men med bättre process, grafikkort samt batteri. Finns ett test här på sweclockers som släpptes den 21/8 tror jag där de testar den.

Köpte själv en Vaiho Pro 13 i väntan på att Samsung släpper sin, får se om jag går över till den då istället och leker med deras SideSync mellan datorn och nya note 3 som även den kommer inom kort!

Av KarakDrazh
Skrivet av SpaceShip:

Vilken Samsung modell är det du pratar nu om?

Ultrabook:en jag länkade i OP har slutats sälja nu, kommer det troligtvis in en ny modell av Zenbook?
Har även kollat in denhär men som du sa så kommer den med 4GB RAM. Enligt Intel så finns det inga lediga platser, men RAM:et är väl inte intergrerat så det är väl bara att öppna den och byta?
Fördelen med denna är ju att den har en 256GB SSD istället för Asus 126GB.

Somsagt så är jag lite blind inom detta ämne så varje litet "tips" skulle uppskattas.

Syftade till denna: http://www.inet.se/produkt/1970880/samsung-ativ-book-9-plus-q...

Av KarakDrazh
Skrivet av SpaceShip:

Oj, det var ett snabbt svar. Tack.
Finns det några andra modeller du rekommenderar utöver Zenbook? T.ex Samsung 7/9 series eller något sådant?

Är själv riktigt sugen på Samsungen också, framförallt då den går att koppla med telefonen via side-sync. Inte provat det, men sett aldeless för mycket filmer om det. Dock har de äldre modellerna som finns nu 8gb ram och starkare ljusstyrka på matta skärmar, istället för 4gb ram med glatta touchpaneler. Men de nya modellerna ska komma nu den 1/9 så i värsta fall om de inte känns tillräckligt bra så borde de gamla åtminstone sjunka i pris ytterligare.

Av KarakDrazh

Är denna allt för klen för dagligt kontorsarbete och en massa fläng?
http://www.sweclockers.com/artikel/17440-snabbtitt-samsung-at...

Av KarakDrazh
Skrivet av Cruentusa:

När det gäller 13" kolla på den här http://www.inet.se/produkt/1970649/acer-aspire-s7-391-i7-med-...

Detta är den gamla versionen med hd4000 grafik och endast 4gb ram.
Har endast haft stationära datorer tidigare och är ej så insatt, kommer jag känna av att det endast är 4gb ram om jag använder molnbaserade program samt streamar film som värst?

"Not quite perfect, but the best all-around Windows 8 ultrabook yet" - http://www.theverge.com/2013/8/20/4636510/acer-aspire-s7-revi...

Ser mycket kompetent ut, är dock inte helt 100% på designen.. Blir i så fall till att klämma och känna lite först i så fall!

Skrivet av Laban80:

Låter väl som Asus Zenbook-serie kan vara något för dig. För 12-14 tusen får du 8 GB RAM, Core I7 samt 256 GB SSD. Haswell-modellen ryms dessutom i din budget.
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=353#rparams=l=s13925378...

Denna känns riktigt bra! Dock känns det lite tungt att inte kunna använda side-sync mellan dator och nya galaxy note 3, denna dator känns dock mycket kraftfullare. Samma sak här, kommer man behöva 8gb ram? Det är ju alltid bättre med mer, men om datorn endast kommer användas lätt, är det en faktor som behöver tas i beräkningen?

Tack för alla svar! =D

Av KarakDrazh

Men stora frågan är väl om man vill köpa en av de äldre modellerna du länkade till eller köpa http://www.sweclockers.com/artikel/17440-snabbtitt-samsung-at....
Samsung ativ book 9 plus släpps den 1/9 så den är precis runt hörnet, endast 4bg ram, men med nytt chip och bättre skärm. Värt att byta upp sig?

Av KarakDrazh

Är själv riktigt sugen på samsung ative 9 plus, men undrar lite om jag kommer att tröttna på att det endast är 4gb ram. Kommer dock inte använda datorn till några tyngre program så jag tycker att det inte borde spela någon roll. Någon som fått sota för att de endast haft 4gb ram?

Stora delen som lockar är väl den snygga designen och deras side-sync (kommer även köpa galaxy note 3 när den släpps om några veckor). Känns dock att speccen är lite väl snål och priset högt, tror inte att skärmen kommer avgöra så mycket då den mesta filmen även är streamad i låg kvalitet. Dock kan det vara trevligt om text blir ännu klarare, tycker att det är synd att de har touch och glänsig skärm då modellen innan nog klarade av solljus och arbete utomhus bättre.

Av KarakDrazh

Ny laptop till arbetet, tittar på Ultrabooks 9-15k

Letar efter bärbar till jobbet, använder inga tunga program utan alla system ligger i "molnet" och kräver ingen prestanda.
På fritiden kommer datorn användas till surf, lättare bildredigering och streama serier.
Om spel skulle spelas är det i stilen LoL, men är absolut ingen prio.
Därför är ligger mitt fokus på följande punkter:

1) Mobilitet
Datorn är tänkt att ständigt bära med mig mellan möten osv, därför krävs det bra batteritid, lätt att bära, liten och smidig 13-15" så att den går att ha uppe på möten/cafeer osv. Tyst, viktigt att fläkten inte hörs om datorn skulle vara på under ett viktigt möte.

2) Kunna arbeta varhelst
Under fina dagar kommer datorn att användas utomhus (även utomlands), så det är viktigt att skärmen är tydlig även under direkt solljus.

3) Övrigt
Att datorn är snygg är ett stort plus.

Har galaxy note och kommer även köpa 3:an när den kommer ut nu närhelst, har tittat lite på Samsungs native serie och blev lite sugen på deras side-sync som verkar otroligt smidigt då vi skickar mycket sms och använder mobilen i arbetet.
Har även tittat på Vaiho pro 13, men blev väldigt besviken på fläkten som lät högt redan i butik utan att några program användes aktivt.

Av KarakDrazh

Kommer jag behöva någon extra kylning om jag inte kommer klocka något i första skedet?

Av KarakDrazh

Finns det skäl till att byta moderkort till ett som stödjer quadchannel ramminne?

Känner att skillnaden prismässigt på grafikkortet mellan 2 och 4 gb inte är så stort, så om detta gör att det håller måttet längre så kör jag gärna på det.

Tror inte att jag behöver ett till geforce 680, så r4 blir nog bra hoppas jag. Tycker det såg stabilt ut och smidigt att bygga i med isolering osv. Stilrendesign är ju även uppskattat (vilket ditt länkade chassi och så verkade ha!)