Inlägg

Inlägg som McAwesomeville har skrivit i forumet
Av McAwesomeville

Får 50% av datorns ram, även fast allt registreras?

Tjena, har haft detta problem med detta moderkort förut. MEn efter sålt min tidigare stationära så har de gamla moderkortet fått tillbaka livet. MOBON i nämnt i skriften är : Crosshair IV formula med Bios för AM3 plus (Kombinerat med FX6100).

Problemet som i titeln är att om jag går in på kontroll panelen -> System står det 8gb ram, men sen om man kollar t.ex. aktivitets hanteraren så är det bara 4000mb som används, och även bara 4000mb som som finns att tillgå. Inte hittat något runt om i google världen, tänkte om det fanns någon mer insatt som visste något?

Tack i förhand.

Av McAwesomeville

AM3 mounting för kylare

Tjena, har fått för mig att bygga ihop lite gamla delar. 2 av dessa är Crosshair IV formula (AM3) och H100. Satt och riggade H100:an för AM2/3 då jag inser att man ska väll ha någonting att fästa på själva moderkortet?

Det ska väll vara några fästen som sitter runt AM3 socketen? Vet inte om mina är borta eller om det är så att jag är helt förvirrad?

Av McAwesomeville

Battlefield 4 --> Framtida spel | GPU / RAM

Tjena, har suttit och lirat på en laptop länge och ska nu övergå till stationär igen. Sitter på lite gamla delar jag tänkt använda mig av, men sen är frågan vad jag ska köpa där till. Har läst så sjukt mycket, kollar runt på olika delar m.m. Men tänkte bara ta en snabb diskussion här då mitt huvud börjar värka.

Battlefield 4 är då utsatta målet, kunna köra High settings och de ska gå smutt. Delar som jag ska använda mig av:
CPU: FX 6100
MOBO: Crosshair IV formula
Nätagg: har ett gäng olika, men tror de starkaste jag har är något Corsair 650watts
Chassi: Cooler Master Storm Trooper proppat med fläktar 7x120mm samt en 200:a i taket

Så de jag behöver är RAM + GPU egentlige. Då jag har tunt med pengar så har jag tänkt mig köpa:
1x8 gb RAM Borde väll räcka?

Sen GPU, kollat runt en hel del. MEn 7970 tror jag är det mest prisvärda, hade tänkt mig hitta ett här på marknaden för runt 1,600kr. I den prisklassen kan jag väll inte hitta något bättre?

Förslag? Kör!

Av McAwesomeville

Man borde kunna ge butikerna poäng för de olika kategorierna, sen får man räkna ihop allting. Tror säkert att Inet vinner i år igen. Men bäst priser samt sortiment har dem inte, även fast jag själv kommer rösta på Inet för det känns / är mest kvalitativt.

Av McAwesomeville

Asus N56V HDD caddy, Ghetto mod?

Tjena, tänkte trycka in en extra disk i laptopen som är desamma som nämnd ovan Asus N56V.
Så jag har två frågor varav det räcker att få svar på en.

1. Finns det någon konverter kabel från Laptops "Sata Ström" ser nästan ut som ett vanligt SATA uttag men spegelvänt (Inte lika långt som en vanlig ström kabel i en stationär) Så min tanke är att köra in två kablar i laptopten som går ut ur optical drive bayen så jag kan sätta i valfri vanlig disk. Men då behöver jag någon slags konverter, någon som vet om det existerar och/eller vart jag finner denna?

2. HDD Caddy, ja, det är lätt att hitta. Men finns det någon lokalt i våra egna butiker här i Sverige? hittar bara att frakta från typ USA eller dylikt. Bor själv i sthlm.

Hjälp belönas med ett leende (Bild bevis fås på förfrågan)

Av McAwesomeville

Smidigaste Kalendern PC - Android

Tjena, har aldrig använt och synkat kalender med datorn. Finns säkert ett flertal här på forumet som testat ett och annat. Skriv vad ni tyckt varit bäst samt hur det fungerade i sig. (Sync via Gmail ellet liknande)

Av McAwesomeville

Tangenter till Steelseries 7g

Sökt runt lite men finner inget, har nött ut mina tangenter så det har blivit glansiga. Skulle vilja köpa ett nytt set med keys, någon som har en riktning att kolla åt?

Av McAwesomeville

Asus n56v hittar inte SSD vid install

Tjena har precis införskaffat överståeande laptop: Asus n56v där det satt en mekanisk skit disk i innan. Har nu tryckt in en Samsung 840 120gb. Men när ska installera OS så hittade den först inte SSD:n. Dock säger den nu EFTER att jag kopplat in den med SSD och formaterat den
"A required CD/DVD drive device driver is missing. If you are driver floopyu disk, CD, DVD, or USB flash, please insert it now.

Note: If windows installation media is in the CD/DVD drive, you can safley remove it for this step"

Har tankat alla drivers möjliga för samsung SSD:n och sedan för själva datorn finns det ingen speciel driver för just detta.

Any tips?

Har installerat OS på den mekaniska disken och det funkar superb. Den har bara en SSD plats samt en optical där jag har en blueray läsare med OS:et i. Försökt att installera drivern via USB. Där den inte hittat några valida filer.

Av McAwesomeville

Im in love... Enda minuset är ju som ovannämnt, svettigt... Inga nakna gaming sessions. För det för det avdrag 1poäng. Så blir bara 9 av 5 kvar.

Av McAwesomeville

Kan försäkra om att det inte är kabelns fel, testat olika.

Av McAwesomeville

Asus VE276Q Slocknar

Tjena, kan förstå att titeln är otydlig men ska försöka förklara mitt problem så bra jag kan.
Helt slumpmässigt har min skärm börjat dö, om jag startar om skärmen (power on/off skärmen) fungerar den som den ska igen.
Detta händer kanske 3-5ggr om dagen, men ibland inte alls. Upplevde alldeles nyss ganska upprepat, den dog, startade om efter 5sekunder dog den igen så höll den på kanske 5-6ggr. Så tight har det aldrig varit innan. Finns det något jag kan göra för att återgärda problemet? På egen hand då, utan att lägga enorma summor.

Av McAwesomeville

Men måste ju finnas någon på sweclockers med samma problem?

Av McAwesomeville
Skrivet av evil penguin:

Vet inte några detaljer kring det där men http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?t=75875 verkar avhanda samma typ av fel. Där verkade de komma fram till att om man redan har en senare version än den senaste som släppts i regionen så ska man få det där felet. Kanske finns andra omständigheter som också ska ge samma fel, dock.

(Vet dock inte hur din Iphone kommer in i bilden...?)

Hade ett fel med synkningen med min iphone, antog att det var pga det. Det var det inte, så det kan strykas.

Av McAwesomeville
Skrivet av trollhattan:

ladda ner swiftkey

Så det finns inget sett som är menat att fixa det? swiftkey har jag hittat men känns jobbigt att behöva skaffa en app för att ha det på svenska? Kanske finns fler fördelar än endast språket med swiftkey? Spanar in det i vilket fall, tack.

Av McAwesomeville
Skrivet av Juggernawt:

Umm, är det inte bara att ställa in språk i inställningarna så laddar den ner vad som behövs?

Enda valen jag har inne på settings är några ryska språk, engelska och typ hieroglyfer.

Av McAwesomeville

Beggad Samsung S3 Kan inte ha svenska

Tjena, som titlen lyder har jag köpt en S3 som jag vet hade svenskt tangetbord och språk innan. Men efter återställning har jag inte det som alternativ när jag installerar telefonen, och har därmed inte heller svenskt tangentbord Så:

Det jag söker är en lösning så jag kan ha svenskt tangentbord. typ language pack eller kjanske någon app som kan hjälpa mig det detta. Språket på telefonen kan vara engelska, skulle jag inte kunna bry mig mindre om.

Av McAwesomeville

Beggad telefon S3 GT-I9300: Din enhet stöder inte programvaruuppgradering via kies

Som titeln lyder står det "Din enhet stöder inte programvaruuppgradering via kies" i Kies.

Information om inbyuggd programvara
- Din enhet stöder inte progravaruuuppgradering via Kies.
-Inbyggd programvara, aktuell version: PDA:LK4 / PHONNE:LID / CSC_LK5 (ILO)

Googlat runt massor men det leder mig mest till flashback.
Testat detta utan resultat:
http://www.youtube.com/watch?v=0kkPLBlPlmg

Any tip?
Mvh en arg kille...............

Av McAwesomeville

Sleep/shutdown timer

Tjena, söker någon slags sleep/shutdown timer (Helst sleep) Så jag kan t.ex. säga till att datorn ska gå och lägga sig om 2h.

Any tip?

Av McAwesomeville
Skrivet av thereal_twisted:

Åfan, har kört mitt OS på RAID0 array på två Samsung 830 ganska länge.

Du behöver en drivare under installationen, finns på support sidan bara att lägga på en usb sticka.

I promise you, I've tried eveyrthing. Satt en 16timmars session och försökte knäcka nöten, har annan tråd på SWEC.
Hoppa hit om du har en nötknäppare:
http://www.sweclockers.com/forum/22-microsoft-windows/1193032...

Inga fler tips?

Av McAwesomeville
Skrivet av thereal_twisted:

Du beskriver ett Asus Maximus Extreme, det är verkligen Extreme, likaså prislappen. Och har mängder med extreme OC/tweak funktioner som du sannolikt aldrig kommer använda.

Tex. ett Maximus Formula allt du nämner förutom Thunderbolt, (Extreme har TB, vet inte vad jag ska ha den till än men)

Vad gäller Raid så kan man inte välja vilka portar som helst, du får hålla dig till portarna på samma kontroller. Mjukvaru Raid kanske funkar dock, vet ej. Formula har en M-PCIE slot så du kan montera en sån liten mini m-sata SSD också, ganska najs. Ska nog köpa mig en men dom är relativt dyra jämfört med vanlig SSD. Wifi/BT modul medföljer, sitter också i mpcie slotten.

http://www.asus.se/Motherboards/Intel_Socket_1155/MAXIMUS_V_F...

Avskrämd från det kortet, det jag sitter på nu är ett Crosshair IV formula för AM3, och det är i stortsätt omöjligt att installera ditt OS på din raid. Jag har inte lyckats och det är ett fåtal i VÄRLDEN som har lyckats på något vänster.