Inlägg

Inlägg som McAwesomeville har skrivit i forumet
Av McAwesomeville

Köpråd - Nytt smarthem

Hej,

Jag har sökt runt massa på nätet och alla pekar åt olika håll, och känns som väldigt många recensioner eller genomgångar är väldigt färgade. Men tänkte kolla här, jag kommer nedan speca vad redan har och tänkt göra. Kom gärna med råd om både mjukvara och hårdvara gärna i områden DU har testat själv.

Jag har börjat dra om elen i min lägenhet och passar på att installera lite smarta lösningar vilket snabbt eskalerar till mer och mer och behöver nu bygga en plan därav denna plan.

Jag har idag:

  • Plejd för taklampor (ska bygga ut mer)
    - Gateway plejd Ska läggas till för att kunna intergrera i typ google home och automatisera lite

  • Diverse smartlampor i bordslampor och liknande som inte är styrt av plejd
    - Återigen för att kunna automatisera typ värme på ljus och automatisk avstängning och liknande

  • Google Nest WiFi Router
    Har inhandlats men inte satt upp än. Min tanke är att allt ska kunna styras av google home/assistent. Har ni rekomendation på annat nätverk tipsa gärna

Funktioner jag är ute efter, saker jag tänkt köpa in:

  • Home Assistent
    Om jag förstår korrekt så kan google home integreras i home assistent och man kan även till viss del styra home assistent med google home
    - Tänkt skaffa en PI enligt home assitents rekomendationer
    Har även komponenter hemma för att bygga en enklare dator men verkar som rasp pi blir enklare att sätta upp. Tankar från er?

  • Röststyrning
    Just nu lutar det mest mot Google home då jag vill kunna ha högtalare runt i lägenheten för kunna digitalsera typ att köra inköpslistor och liknande. Bara säga det direkt till högtalaren, likaså med att sätta larm och liknande om man har förlagt sin telefon. Verkar även funka bra med google wifi router mesh nätverket. (Kommer inte köpa ytterligare högtalare utan kör på accespunkterna + röststyrning för tidigare sonos system)

  • Flera ljuskällor
    Jag har hittils köpt in några paket Cleverio smart lampor (E14 & E27). Andra bra tips på "billiga" smarta lampor som kan intergereas med home assistent / google home. (Behöver inte ha färger utan endast varm/kall och dimma)

  • Andra allmänna tips
    - Vad har ni för smarta hemlösningar hemma som ni nu inte kan tänka er att leva utan?
    - Märken att hålla sig ifrån?
    - Andra tips, tricks and videoclips

Jag har som sagt bara börjat researcha, googlat runt i någon vecka. Drar endast om befintliga elkopplingar, drar alltså inga nya ledningar vilket begränsar vissa saker.

All input och tips uppskattas
Mvh
Calle

Av McAwesomeville
Skrivet av nu1mlock:

Kan inte annat än att hålla med föregående post.

Nvidia Shield gör det du vill och är (oftast) grym på att skala upp material till högre upplösning med sin AI Upscaling, likt DLSS fast för film/serier.

Styra allt gör du, som skrivet, med valfri kontroll via HDMI CEC.

Xiaomi 4K S fixar också det hela galant, men utan den extra bra uppskalningen. Nvidia Shield är väl kanske rekommenderad om du vill streama spel från dator till Nvidia Shield för spelande på TV. Xiaomi har inte heller stöd för Dolby Vision som du kanske redan har - eller så kanske din nästa TV har det.

Behövs, som sagt, ingen IR-blaster för att styra grejerna, men för att t.ex. komma åt specifika funktioner som TV-meny och annat blir svårare om man inte använder TV-fjärren eller t.ex. en Harmony-kontroll. Det går dock förstås utmärkt att enbart använda TV-fjärren för att styra allt.

Det är mest att jag vill göra kontrollen så enkel som möjligt för min bättre halva, en apple tv remote är komplicerat nog. Så vill ha någon liknande för att göra hennes liv enkelt. Därav tänker jag en kontroll med IR blaster som suger in alla mina andra saker? Men jag kanske bara tänker för mycket.

Av McAwesomeville

Ny media setup - tips önskas

Tjena allesammans,

Snart är det dags för flytt och med det blir det även en uppdatering av diverse hårdvara i hushållet. Men behöver specifikt hjälp och tips med median. Jag kommer dela upp det i två sektioner så får man gärna komma med tips till ena eller båda.

TV setupen:
TV är obestämt och också oviktigt i diskussionen det jag behöver assistans med är mediaspelare och möjligtvis fjärrkontroll. Jag satte precis upp nya Apple TV:n för svärfar och blev positivt överraskad hur smidigt och bra jag tyckte att det var. Då apple TV:n och KONTROLLEN ersatta allting de hade innan även fast det var en simpel IR blaster.

Men söker nu en motsvarighet som jag kan kasta till med min telefon. Kikat på Nvidia shield men det gör så mycket mer än vad jag behöver (Känns som jag skulle lägga många slantar på funktioner jag aldrig kommer använda). Sen t.ex. Xiaomi Box 4K har inte en IR blaster och jag vill ha en liknande kontroll som Apple TV fjärren som kan ersätta kontroller till receiver och dylikt.

Kortfattat:
Söker motsvarighet till Apple TV 4k som jag kan kasta med min Android telefon till.

Media bibliotek:
Kör idag en NAS med plex med hela bibloteket. Tycker själva plex appen på TV:n är undermålig, tar långt tid för den att söka upp saker och upplevs väldigt laggig. (Kanske löses med en bättre mediaspelare som jag frågar om ovan? Alternativt en faktiskt starkare nas?).

Kortfattat:
Söker en mediabibloteks lösning där jag kan antingen via app på TV:ns mediaspelare ELLER kasta från telefonen spela upp 4k material trådlöst till hemmets alla apparater.

-------------------------------------------------------------------------------------

Har googlat runt en himla massor men känns som att jag inte kommer någon vart. Blev bara så positivt överrasskad över den nya Apple TV:n jag satte upp att jag blev avundsjuk och vill ha det men så jag kan kasta. Alla tips uppskattas!

Mvh
Calle

Av McAwesomeville

4300kr och hämtar upp i Järfälla.

Av McAwesomeville
Skrivet av shogou:

Köar kan hämta allt

Skrivet av Panosz:

tar gärna xbox kontrollen då grabbens gick sönder

PM:at killen ovan och ger honom en stund att svara.
Annars får Shogou i första hand allting, om @Shogou vill ha allt utom kontrollen är du är även du välkommen @Panosz.
Men ger första killen någon timma till att svara på mitt PM.

Av McAwesomeville
Skrivet av Grilljohan:

Tar gärna allt som är kvar förutom grafikkortskartongerna, kan hämta ikväll

Du har PM, se även killen under om du inte behöver kontrollen ser jag gärna att du gör honom en tjänst.

Skrivet av xprt:

Jäkligt schyst!
Har ingen möjlighet att hämta men skulle verkligen vilja ha Xbox-kontrollen till systersonen (Om någon mot förmodan hämtar allt och inte behöver kontrollen, samt orkar posta skulle det vara guld värt <3)

Om jag hade haft tiden hade jag löst kontrollen åt dig. Men som det ser ut nu får killen jag citerat ovan allting. Det är upp till honom.

Då är allting egentligen taget, uppdaterar om killen ovan drar sig ur.

Av McAwesomeville

Smått och gott

Rensat i källaren, finns massa kul saker men detta är tekniksakerna som ska iväg.
Allting hämtas på plats. Om det inte är tjingpaxat imorrn åker det till tippen.

Headset:
Tror det är ett Siberia 840, trådlöst med batterier som laddas i dosan.
Jag har reparerat det en gång. Lödde fast en kabel i ena hörselkåpan. Tror det felar igen, men har du en lödkolv är det bara fixa.

Tangentbord
QPAD MK-85 Pro MX blue
PS2 kabeln glappar men fungerar bra om kabeln får vara still. Men skulle rekommendera att klippa av kabeln och sätta på en ny.

Sonos Bridge
Det är en sonos bridge

Dörrlås
Första versionen av Glues smarta lås, dock var inte första versionen så perfekt. Men har alla funktioner med upplåsning via bluetooth och plats igenkänning osvosv. Det går på AAA batterier. Men man kan alltid använda nyckel också. Tror det går att koppla på fast ström.

Xbox kontroll
Trådlös med dångel

Kartonger.
Tänkte om någon kanske behöver frakt kartonger för grafikkkort, har för 1070 och 1080ti men det är bara att skära ut foilet? (foamen) så passar det du vill ha där i.

Återigen, allting är bortskänkes. Kommer slängas imorgon sålänge inget har sagt att de vill ha grejerna.
Hämtas ur min bostad.

Läs hela annonsen här

Av McAwesomeville

Har ingen komplett desktop till dig men har en start. Självklart med mynt imellan då.
Kit 1:
3770k
2x8gb Ram
mITX moderkort

Kit 2:
4790k
4x8gb ram
ATX moderkort - modell gaming

Om det finns något form av intresse kryper jag ner till källaren och ger dig brands, hastigheter m.m

Av McAwesomeville

1080 ti temp

Tjena,

Har sett tidigare trådar om detta men är så sjukt spridda skurar i svaren. Har precis uppgraderat proppen och därefter tyckte jag datorn lät som en jetmotor. Har antagligen ingen korrelation, men har fått mig att inse att GPU:n går väldigt varmt.

Har ett Asus 1080ti Strix. I t.ex. world of warcraft går det upp i 100% load och 90c, för att sedan throttla och gå ner till 55c. Så går det runt och runt. Vid inga specialla event för övrigt, cykeln går igång direkt när jag står på loading screen.

Någon ide eller tips?

Mvh

Av McAwesomeville

7000 + frakt

Av McAwesomeville

Jag är intresserad av alla delar minus Grafikkort & Ljudkort. (Har inget intresse för kylaren heller). Så om du skulle vilja sälja utan dessa delar så hojta till. Vi kan ju se om någon är intresserad av bara GPU, vilket någon troligen kommer vara.

Av McAwesomeville

Vet inte om du är flexibel med priset men går att hitta liknande för runt 8 tusen nya.
Har du något typecover till?

Av McAwesomeville
Skrivet av viggejonsson:

Har budgivning ej stängts? Vem fick M750?

Vissa saker håller på att säljas,
Budgivningen är inte stängd då fortfarande bud där upphämtning kan ske prioreteras.

Tangentbordet har jag inte fått något bud jag är nöjd emd än så det kommer ajg troligtvis behålla.

Av McAwesomeville
Skrivet av jocke99:

1200:- för i5 3570k, Maximus V Formula, & Corsair DDR3. Kan mötas centralt. Har du någon kylare till CPU?

Jag har nog någon intel stockkylare liggandes.

Av McAwesomeville
Skrivet av FlyingLlama:

bjuder 300 + frakt för CM storm Quick fire rapid

Skrivet av siggealm:

i5 4440 400+ frakt

Skrivet av Cavernosa:

Bjuder 350 för CM storm, kan möta upp dig centralt

Skrivet av jocke99:

1200:- för i5 3570k, Maximus V Formula, & Corsair DDR3. Kan mötas centralt. Har du någon kylare till CPU?

Skrivet av Forbidden:

Börjar med 500kr för Steelseries MX750.
Kan hämta när som!

Skrivet av Emgard:

1700:- + frakt
3570k + MB + minnen + i5 4440

Skrivet av sirlen:

1500:- + frakt för i5 3570k, Maximus V Formula, & Corsair DDR3

Skrivet av viggejonsson:

600kr + frakt för M750

Alla noterade i annons.
OBS: Budgivning slutar senast söndag, har man möjlighet att hämta upp på plats innan dess kan det säljas innan.

Av McAwesomeville

Garderobsrensning! CPU, tangentbord, RAM

Har lite grejer som bara sitter och samlar damm.
Jag ser helst att grejerna blir upphämtade då jag inte har något emballage eller liknande.

Paket:
- i5 3570k
Varit klockad men aldrig varit några problem
- Maximus V Formula
Varit tronen för CPU ovan, aldrig varit några problem.
BUD: sirlen 1500kr inkl RAM upphämtning

- i5 4440
Tror jag har haft denna i en media dator, i stort sätt helt oanvänd.
BUD: siggealm 400 + frakt

- Corsair DDR3 high LP svarta 4x4 1600Mhz
Används i paketet ovan och inte heller här någonsin varit några problem.
BUD:

- Steelseries MX750
Vunnit på tävling, aldrig använt
BUD: Forbidden 500kr

- CM storm Quick fire rapid
TKL tangentbord, röda brytare.
BUD: Cavernosa 350kr (Upphämtning)

Upphämtning prioriteras över allt. Skulle kunna mötas upp i innerstan.

Läs hela annonsen här

Läs hela annonsen här

Av McAwesomeville
Skrivet av TMG:

Hämtar gärna allting. Har ingen direkt användning av ratten eller chassit så om någon annan vill ta dem är jag öppen för det.

Avslutad, en kille kommer och hämtar allt. Först till kvarn.

Skrivet av Eric95:

Hämtar gärna allting! Kan komma förbi ikväll (slutar 19:00) eller när som helst imorgon!

Avslutad, en kille kommer och hämtar allt. Först till kvarn.

Skrivet av qquality:

Det är ju grejer för flera tusen, ge det till han välgörenhetskillen så kommer det fler till godo..

Ingenting fungerar helt korrekt, inte värda grejer att stoppa in och ge till någon utan man måste fippla en hel del.
Mer jobb än det är värt, jag ger honom hellre fullt fungerade grejer som någon skulle uppskatta.

Av McAwesomeville

Garderobsrensning!

Har en del grejer som legat och samlat damm väldigt länge. Allting slängs i helgen om ingen hämtar upp det.
OBS!! Skickar ingenting

- Maximus IV formula i orginal kartong (Moderkort)
- FX 6100 Monterad i moderkort (CPU)
Senaste jag kommer ihåg av detta var att jag uppdaterade bios så AM3+ skulle fungera och då halverades all RAM.

- Razer mouse Boungee
Tydligt använd

- SRW S1
Racing ratt, aldrig uppackad.

- Corsair TX650 (Nätagg)
Power surgade efter några timmars anvädning när den blir pressad till max.

- Nätverkswitch 10/100mbit 16 portar
OBS inte gigabit

- Asus RT56U (Router)
Fullt fungerande, vet egentligen inte varför jag bytte ut den. Tror jag hade dålig signal på toan.

- Gigabyte 7970OC-GD3 (Grafikkort)
Fläktarna snurrar inte men fungerar annars. Går inte att köra passivt, blir otroligt varmt fort.

- CM Storm Trooper (Chassi)
Fullproppad av fläktar med röda leds!!

- Steelseries 6Gv2
Saknar några tangentner, känns som alla sitter rätt kasst, väldigt slitigt. Svarta brytare.

Läs hela annonsen här

Av McAwesomeville

Multi Monitor arm

Hej!

Jag har alltid kört med väggmonterade skärmar med arm. Tänkte nu gå över till bords stativ (Inte med fot utan som fästs i bord).
Men tycker alla ser lite rangliga ut.

Det som önskas av skärmstativet:
- Plats för 2 skärmar
- "Vridbara i alla led" Vill kunna ändra utan större problem samt djupet på skärmen för när man vill leva sig in i en CS match.
- Ska kunna ta minst 27' skärmar
- Bonus om det finns expansionsmöjligheter. Att man kan lägga till armar för för skärmar i framtiden.

Så om någon har ett bra tips på något de använt så får de gärna dela med sig!

Av McAwesomeville

Trådlös "kontroll" för PC (likt samsung smart remote)

Tjena Swecs,

Har sökt runt en hel del utan hitta det jag är ute efter.
Har länge haft en Samsung TV och alltid gillat hur man styr med Samsung Smart Remote. Till detta har jag haft en PC i vardagsrummet för att kolla på annat än TV eller små spela lite.

Är det någon som vet att det finns något liknande en samsung smart remote som kan styra Windows?