Inlägg

Inlägg som Lemasive har skrivit i forumet
Av Lemasive

Antingen är det The Darkest Dungeon eller Ori and the Blind forest.

Av Lemasive
Skrivet av Dracc:

Wow. Jag bor 10 minuter med bil från Jönköping Centralstation. Jag får 12/0.6 ifrån väggen.
Fibern är inte fullt så utbyggd som du vill påstå.

Ok, jag har bott i Stockholm, Norrtälje, Malung, Gävle, Vilhelmina, Enköping, Uppsala och jag har aldrig haft något eller några problem med internet. Däremot har jag åkt igenom Jönköping några gånger på vägen ner till Europa och det tog kanske 10 minuter att köra igenom hela orten så jag är inte speciellt förvånad. Oavsett så bor jag just nu i ett litet samhälle med några tusen och nästan alla har fiber eller kommer ha de inom några månader även villorna.

Av Lemasive
Skrivet av Navicula:

Jösses bortskämdheten skjuter i taket. Jag betalar ungefär 380 kr per månad och får inte mer är 25/10. Var nöjda med det låga priset och hastigheten ni har i nuläget :/ Ni lever i lyx jämfört med majoriteten här i världen.

Jag förstår inte din poäng, du bor uppenbarligen rätt illa till och är medveten om detta. Det påverkar vilken hastighet du har, för oss andra som inte bor i skogen eller i en liten by så är alternativen helt annorlunda. Detta är Sverige 2017 inte tjetjenien 1991.

Av Lemasive

Dubbel

Av Lemasive
Skrivet av hypermode:

Jag vet att det är försent att påpeka för detta köp men nästa gång skulle jag rekommendera att köpa alla komponenter från samma butik. Har erfarenhet av att krångla med reklamation och felsökning. Har du köpt samtliga grejer, utom typ externa tillbehör, av samma företag blir det lättare att sköta ev. reklamationer då butiken isf brukar fixa t.ex. kompatibilitetsproblem på ett eller annat sätt. Har man t.ex. två komponenter som på papper ska lira med varandra men i praktiken fungerar dåligt så kan det bli ett jäkla stök att försöka få något returnerat om man köpt av två olika butiker. Jag tycker att det utan problem är värt den tusenlappen man annars kan spara på att köpa komponenter från olika butiker. Dessutom går det ju också pengar på frakt och tid att hämta paket.

Alltså, jag har fått Robert Aschberg att gömma sig, tror inte att jag har något problem att få vad som är rätteligen mitt

Av Lemasive

@Eric Hjalmarsson:

Då beställde jag för ett år sedan, för det är vad jag betalade

Av Lemasive

Uppdatering

AOC 35" AGON AG352UCG G-Sync 8 990 kr
Kingston HyperX 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz Fury 1 499 kr
Phanteks Eclipse P400S Svart 799 kr
Samsung 850 EVO MZ-75E500B/EU 500GB SSD-disk 1666:-
EVGA SuperNOVA 750 G2 1 1099.00
Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB Xtreme 9 229 kr
MSI Z270 GAMING PRO 1 699 kr
Blue Microphones Snowball iCE Svart 589 kr
ASUS Cerberus Gaming Keyboard 439 kr
Razer DeathAdder Elite 795 kr
Cooler Master Hyper 212 EVO 279 kr
WD Red 4TB IntelliPower 64MB 1431 kr
Core i7 7700K 4.2Ghz 3590.00

32.104kr blev det totalt

Låter min sambo som studerar ta ett gratis OS så det är löst, är det något jag har glömt eller vad tycker nu ni? Återkommer om någon vill när jag har fått alla delar och benchmarkar.

Av Lemasive

@THB:

För det första tror jag att du kanske är lite full just nu, oavsett så bör inte åldern spela någon roll om det är så att ni passar ihop och är förstående för att man kan vara i olika delar av livet. För mig personligen träffade jag en tjej 2010 när jag var 28 år som verkade jävligt bra och snygg, träffade henne senare hemma hos mig och det visade sig att hon var 17 år. Hon tog visst beslutet att vi skulle vara ihop och nu är det 2017 och jag kan helt ärligt säga att det har varit de bästa åren jag har haft och vi kommer nog leva tills vi dör ihop.

Så förutom en partner har jag fått en bästa vän, som ser bra ut och har inga problem att sitta och slökolla på Star Trek med mig osv osv. Tycker det värsta du kan göra är att låta "moral" styra, gör det som gör dig glad och skit i resten.

Av Lemasive
Skrivet av septembro:

Ok. Kolla mitt inlägg ovan igen (#16739712). Där är moderkort och grafikkort. La till skärmen som du ville ha också. Ta bara bort operativsystem om du kan skaffa det på annat håll så har du en superb dator för flera år framåt.

Blir såhär utan OS:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10290479/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/10290479/

Alltså det du har sett i min senaste kundvagn är vad jag har köpt än så länge. Det enda som jag har kvar att köpa är som sagt

MB
GPU
Mus
TB
Mikrofon

Jag väljer att bygga ihop själv, för det är inte speciellt svårt och genom att köpa komponenterna på olika sidor sparar jag ca 1000kr totalt + de 700kr för att Inet skulle bygga.

Så mitt enda val är egentligen vilket MB och vilken TI jag vill ja just nu, det MB du har länkat är helt ok men har tid på mig att läsa lite mer om vad jag vill ha. Pratade med en vän som rekommenderade detta.

https://www.komplett.se/product/909725/datorutrustning/pc-kom...

Så får se

Av Lemasive
Skrivet av septembro:

Menar du:

"Mus
Tangentbord
Mic"

?

Hade du inte det redan?

Kommer skaffa nytt, just i detta nu är det bara MB och GPU jag behöver och OS, vilket jag fixar gratis via tjejen som är student.

Av Lemasive
Skrivet av septembro:

@Lemasive: Hade jag haft 35000 kronor att bränna på en dator hade jag köpt nedanstående:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10290447/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/10290447/

Osäker på om Inet monterar en sådan stor kylare som NH-D15. Annars får du montera den själv. Den är toppklass. Serial-Ata kablarna behöver du till din ssd och hårddisk. Fläktarna lade jag till för att om du byter ut de 2 st. GP-14 som följer med chassit till 3 st. NF-A14 istället så får du både tyst och effektiv drift. Du får fråga Inet om de monterar dem. Om de gör det så be dem om att montera dem till moderkortets fläktanslutningsplatser så kan du använda dig utav PWM drift som styrs och enkelt kalibreras via moderkortets medföljande fläktstyrningsprogram (ASUS Fan Xpert 4 Core). Blir både tyst och effektiv drift på det sättet, jämfört med om fläktarna skulle vara kopplade via den medföljande fläkthubben som också endast stödjer 3 pins fläktar samt bara går att använda i DC Mode. Som allmänt är mer högljutt. Glömde att skriva att du får be dem om att montera 2 st. NF-A14 i fronten som insug och 1 st. bak som utsug. Det räcker och blir över som chassikylning. Processorkylaren gör resten utav jobbet.

Bra inlägg men hoppa till slutet av tråden istället

Av Lemasive

@JumpinAz: Bra det, hela tråden kändes lite som att du kunde tänka dig att byta kort, men egentligen ville du ha något nytt och bra istället

Av Lemasive

@JumpinAz:

Om du är student kan du ju fundera på den där..

#16731037

Kan vara skönt med en bra laptop du kan spela på.

Av Lemasive

Jobbade på Tvättex i 3 dagar i Uppsala i början av 2000-talet. Sålde riktigt många tunnor av tvätt, speciellt till unga mödrar. Var faktiskt näst bäst av alla säljare, även de som sålde till återkommande kunder på bara 3 dagar. Ansåg dock att det var oetiskt och omoraliskt att fortsätta så sa åt chefen att dra åt helvete och gick därifrån som en fri människa.

Har ingen förståelse för majoriteten av säljare, som skryter om hur de lurar kunder på de värsta sätt. Speciellt de som riktar in sig på gamla, mådde illa av sällskapet de få gånger man pratade med sina "kollegor".

Av Lemasive

@JumpinAz:

Tycker du skall köpa en ny dator, för hela systemet känns väldigt sunkigt tbh. Vad har du för budget?

Av Lemasive

Dåtidens superdatorer. Vad kostar de idag?

Jag vet inte riktigt vilket forum jag skulle lägga denna, men när jag var tonåring fick vi besöka KTH och Strindberg. Man fick testa VR(extremt basic ofc) och div spel även om det inte var det den var till för.

Jag undrar om vi kan ha en tråd för gamla superdatorer, vad de skulle kosta att köpa likvärdiga idag.

http://www.dn.se/arkiv/ekonomi/fyrkantige-strindberg-snabbast...

Av Lemasive

Hejsan

Du behöver uppge vad det är för moderkort du har.

Av Lemasive

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10290377/

Det som saknas nu är

Mus
Tangentbord
Mic
GPU
MB

Av Lemasive

Helt vilsen har en 7700 4.2 Ghz, men vilket moderkort???

Hejsan, försöker verkligen förstå skillnaderna, men det är inte direkt enkelt. Vad passar egentligen bäst för min processor för ett 1080 Ti?

https://www.inet.se/produkt/1900139/gigabyte-z270x-ultra-gami...
https://www.inet.se/produkt/1900171/asus-rog-strix-z270h-gami...
https://www.inet.se/produkt/1900167/asus-rog-strix-z270e-gami...
https://www.inet.se/produkt/1900212/msi-z270-gaming-pro#specs
https://www.inet.se/produkt/1900142/gigabyte-z270xp-sli#merin...

Sitter mest som ett fån och försöker förstå vad skillnaderna är, antar att det oftast handlar om mjukvara och ljudkort?

Av Lemasive

Uppdatering

AOC 35" AGON AG352UCG G-Sync 8 990 kr 1 st
Kingston HyperX 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz Fury 1 499 kr 1 st
Phanteks Eclipse P400S Svart 799 kr 1 st
Samsung 850 EVO MZ-75E500B/EU 500GB SSD-disk 1st 1666:-
EVGA SuperNOVA 750 G2 1 1099.00

Har väldigt svårt att välja vad för MB och processor atm..