Inlägg

Inlägg som Dåre har skrivit i forumet
Av Dåre
Skrivet av Zakire:

Handlar till 99% om att du måste plocka in rätt VLAN för TV. Jag har Telia och har gjort så att jag plockar in Internet i en switch som taggar av Telias TV-VLAN (minns inte vilket VLAN-nummer nu) och skyfflar det vidare till min switch i vardagsrummet där jag plockar ut det i en specifik port (vilken jag sedan kopplar TV-boxen till). Internet plockar jag ut ur en annan port i switchen där jag sen sätter min router.

Om man inte vill krångla med att konfigurera egna switchar kan man i alla fall hos Telia be att få en färdigkonfigurerad switch av de med rätt VLAN i. Bara att jacka in inkommande lina i en port och ut får man en port för Internet och en för TV. Kanske har ComHem något liknande?

Tack för tipset, ska kolla det med ComHem!

Av Dåre

ComHem IPTV med Asus router

Hallå!
Jag har precis skaffat mig ComHems IPTV och använder mig av min ASUS router modell RT-AC52U (vilket inte är den som ComHem erbjuder när man tecknar ett abonemang).

Dock så när jag ska köra igång IPTV boxen så fastnar den på downloading software, och står där och tuggar tills den misslyckas och startar om sig.

Enligt ComHem så är inte ASUS routrar compatibla med deras IPTV då routern inte kan känna igen signalen som TV signal.

Någon som vet något sätt runt det? Eller är det bara att höra av sig till ComHem och be dem skicka en ny router och binda upp mig på deras abonemang i ett år?

Av Dåre

Problem med musplattan på ASUS U38N-C4010H

hittade inte någon annan tråd om samma ämne så here we go.

Scrollen fungerar inte med varken två fingrar eller ett ute vid högerkanten och zoomfunktionen fungerar inte heller, har även testat att stänga av och på scroll lock via skärmtangentbordet. Jag kan inte heller stänga av musplattan med FN funktionen. Datorn är bara någon vecka gammal, och alla drivrutiner ska vara i sin ordning.

Någon som vet någonting om vad som kan vara fel?

Av Dåre

11,6" bärbar dator upp till 5000

Tjejen letar efter en ny bärbar dator till plugg och kolla på film. Så skulle behöve tips på en bra prisvärd dator för upp till 5000 (kan sträcka sig till 6000 om den verkligen är värd det), och som titeln säger så ska det vara en 11,6".

Av Dåre
Skrivet av DevilsDad:

källa på detta?

Har du tagit på dig en polyestertröja och rullat på studsmattan och sedan låter den komma i direktkontakt med komponenterna kan du förstöra dem pga statisk elektrisitet ja. Men har du ett vattenburet element i rummet så kan du snabbt lägga händerna på de innan du börjar bygga (de brukar vara jordade) så är det ingen fara alls.

Skulle gärna vilja se dedär prestandatestet där de rör vid komponenterna utan esd-armand och sedan får 10% sämmre prestanda!

Det är pga att en ESD stöt kan skada ledningarna i komponenten, dock utan att ledningen bryts helt, och därav sänker prestandan och sänker livslängden. Men man ska ha väldigt otur för att råka ut för det här, men självklart så ska man se till att har ESD skydd när man hanterar kretskort och dylikt.

Kan även tillägga att jag har fått veta detta genom min utbildning i ESD-Säkerhet inom jobbet, då jag arbetar med att bygga kretskort.