Inlägg

Inlägg som Spixel har skrivit i forumet
Av Spixel

Varför behöver du två olika versioner av Windows? Kanske är lättare att köra Windows 7 i VirtualBox om det bara är någon småsak du behöver det till?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spixel

@panpo98: Youtube har annars en "watch later" funktion som jag starkt kan rekommendera. Brukade göra som du och bokmärka allt jag inte orkade kolla direkt men blev med tiden väldigt rörigt. Pröva den vetja.

Av Spixel

Under plugins i plex kan du lägga till sub-zero. Tänkt dock på att många subtitles sidor som tex opensubtitles.org har en begränsning hur mycket du kan ladda ner per dag (tror det är 100).

Av Spixel

Angående trådlös laddning: jag använder telefonen mycket i sängen innan jag skall sova och när jag sedan skall somna lägger jag bara telefon på plattan och vill inte börja fippla med någon kabel. Jag vill även hävda att trådlös laddning kan utöka livslängden på telefonen med genom att usb porten slits mycket mindre eller ingenting vilket minskar chansen att den börjar glappa med tiden. Jag kommer aldrig köpa en telefon utan trådlös laddning igen iaf då jag tycker det är väldigt smidigt. Sedan att det kanske tar något längre tid att ladda spelar ingen roll för mig då jag laddar över natten. IKEA har lampor och andra möbler med inbyggd trådlös laddstation och även lösa moduler man kan sätta i sitt skrivbord.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spixel

Om det är en egen router mellan ISP och din dator så testa att sätta en statisk IP

Av Spixel

Uppskattas att de satsar mer på mindre chassin. Men ser inte riktigt poängen om det bara är 4 cm mindre än den fullstora varianten, eller missar jag något?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spixel

Wan är för nätverk utifrån, lan är ifall du vill ha boxen innan din router dock inte rekommenderat. De andra skulle jag gissa är om man behöver flera olika ip telefoner tex fax och vanlig telefon din operatör behöver ha stöd för då dock.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spixel

En annan tanke är ju att testa att kontakta factual design direkt och se ifall de har något node 604 liggande som de kan tänka sig att sälja man vet aldrig du kan ha tur. Jag har själv byggt dator till min bror i det chassit och kan starkt rekommendera det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spixel

Hur många 3,5 platser behöver du? Om jag själv skulle köpt htpc idag skulle jag kollat på node 202 men kanske är för litet för dig. Annars har Silverstone ett par ok alternativ. Här har du en länk för inspiration annars. https://youtu.be/NrngJGoZb-M

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spixel

Som ovanstående MSI Afterburner har allt du behöver och lite till. Allt är inte aktiverat som standard bara eftersom det skulle bli alldeles för mycket.

Av Spixel

Kan inte svara på dina frågor men en annan sak att tänka på är att vissa av de billigare telefonerna endast har stöd för 2G och då kan du t.ex. inte använda Tre som operatör för de har endast 3G som minst.

Av Spixel

Vet inte med just vajer men en tanke jag alltid haft om jag någon gång skulle åka till dreamhack är att byte ut chassi tumskruvarna till torks eller något annat besvärligt. Skyddar dock inte mot att de snor hela datorn

Av Spixel

Stödjer inte på något sätt Telia men tycker att man kan försöka se saken ifrån ett annat perspektiv med.

Samtal och sms kostar knappt något längre utan de flesta abonnemang har ett par tusen fria minuter eller ett par hundra sms, att då enda skillnaden mellan abonnemangen skulle vara surfmängden är inte så konstig.

Nu har jag inte inte läst det finstilta hur det här med att spar surf fungerar men det skulle eventuellt kunna skapa problem. Säg att att många av Telias kunder kanske har 10 GB i månaden men bara använder sig utan 1 GB det skulle väldigt snabbt bli väldigt stora volymer, om sedan alla Telias kunder vill använda sina kanske 100 GB sparad surf under Juli när de är på semester så blir det svårt för deras infrastruktur att klara det.

Ha en trevlig helg!

Av Spixel

Samma som ovan förmodligen onedrive som kommer förinstallerat med win 10 som autosynkar filerna. Stäng av eller avinstallera onedrive löser förmodligen "problemet"

Av Spixel

Svårt att tro att Windows hade sönder den. Säger som ovan att någon inställning eller drivrutin förmodligen bara ändrats eller uppdaterats.

Testa igen, kolla bildskärms inställningar och uppdatera grafikdrivrutiner så skall det nog fungera igen. Testa kabel på en annan dator och skärm är också bra för att utesluta saker.

Av Spixel

Beroende på moderkort så borde du kunna få alla fläktar utom CPU att gå väldigt lågt eller till och med stå still vid idle. Behöver nog inte byta ut någon hårdvara utan pilla med fläktkurvor i bios eller annan mjukvara.

Jag kan inte avgöra om min dator är på eller inte när jag sitter bredvid den så det går helt klart att få en tyst dator i dagens läge.

Av Spixel

Vad har spelet med att göra vad du igång för program? Låter skumt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spixel

@emxx: Jag vill slå ett slag för Linux mint (cinnamon) då det i princip är samma sak som ubuntu men är mer liknande windows i ui vilket kan göra övergången lättare.

https://linuxmint.com/download.php

ont: I de flesta Linux versioner behöver du inte tänka på drivrutiner utan det löser oftast sig själv. Du kan dessutom "testa" det genom att boota ifrån live skiva innan du installerar det.

Av Spixel

Vet inte men gör så istället att du tar backupen direkt på kompisens datorn om du har möjlighet till det och sedan kör en nyinstallation istället.

Av Spixel

@JeezSafe:

Mest troligt är det en av portarna som är trasig då.
Om inte det ger något så testa båda minnena i en annan datorn om du har möjlighet till det.