Inlägg

Inlägg som Spixel har skrivit i forumet
Av Spixel

@Aka_The_Barf:

Tror du missförstod vad jag menade. Menade att spel som säg tex darks souls skulle vara för mekanisk svårt för någon som inte har spelat mycket innan och spel med logiska problem som tex anti chamber skulle vara för utmanade.

Hon har inget handikapp av något slag utan har bara inte spelat så mycket innan så jag vill att det inte skall vara för svårt så att hon har roligt.

För oss som har växt om med det kanske är det så naturligt men för någon som aldrig spelat innan säg en förälder är väldigt svårt att tex springa runt på en bana i CS sikta skjuta och lyssna på samma gång.

Av Spixel

Tips på spel till 13-årig flicka

Hej

Skall ge bort min gamla speldatorn till en i familjen då jag vill att hon skall börja spela "riktiga" spel, hon spelar mest olika flash spel via webbläsaren just nu.

Vill helst undvika stereoskopiska spel så som Sims och olika hästspel utan är mer ute efter äventyrsspel som kan stimulera logiskt tänkande och motorik men på samma gång får det inte vara för svårt då hon inte har så mycket erfarenheter av sådana spel.

Spel hon har spelat innan och gillade:
The Cave, Brothers a tale of two sons, Zelda - ocarina of time (på DS men hon fastnade ofta så kanske var för svårt)

Portal hade jag tänk visa henne och funderade även på något mer av Zelda spelen på emulator men vet inte vilket då Ocarina of time var för otydligt vart man skulle gå för henne. Har även kollat på de olika lego spelen men vet inte vilket jag skall ta då det finns massor.

GTA, Call of Duty och andra "mördarspel" är uteslutet.

Tack på förhand

Av Spixel

Har du tur så är kontakten en lös sladd, har du otur så måste hela moderkortet bytas.

Om det går på garantin beror på om Inet tycker att det är fysisk åverkan eller inte beror på hur skadan ser ut och hur vanligt problemet är på den modellen.

Enklaste är ju att ta kontakt med Inet och frågra?

Av Spixel

Beroende på vad du skall spela och vad dina mål är så räcker nuvarande cpu,minne och moderkort rätt långt. Skulle göra stor skillnad att endast byta grafikkort.

Av Spixel

Jag har bytt ifrån en äldre ssd till en m2 och märker ingen skillnad mer än när gör benchmarks eller mäter boot tid med tidtagarur. Bytte mest för att jag kunde, rekommenderar dig att inte byta förutom om du av någon anledning inte skall flytta stora filer fram och tillbaka ofta. Kan inte tänka mig att man märker skillnad på vanlig ssd och m2 I spel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spixel

Var med om ett liknade grej i mitt barndomshem: Lamporna blinkade till när någon startade/stängde av den gamla dammsugaren.
Din fars beskrivning skulle säga är rätt vad jag kan avgöra.

Av Spixel

@Mange43:

Ja, jag hade två 580 för många år sedan och det var konstant problem med att det avaktiverades eller att inte spel hade stöd för det.
Möjligt att det har förbättrats de senaste åren och det är kul att det fungerar för dig, men jag kommer inte att använda det igen då jag anser att det finns bättre val.

Av Spixel

Nej, köp ett nytt singelkort istället. Förslagsvis 1060. SLI är bara problem och ger sällan det resultatet man vill. Har ens PUBG stöd för det?

Av Spixel

Port 22 var inte blockad senast jag testade med Telia. Finns det inte möjlighet att byte ssh port annars på Raspberryn?

Av Spixel

Chockad över hur lite effekt som faktiskt behövs på nätaggregatet

Som rubriken lyder jag bytte nätagg till Corsair RM750x 750W igår, hade först tänkt 650 W men fanns inte i lager så blev denna istället.

Jag har en 7600k @ 4,7 GHz och ett Asus 1060 Strix och fläkten på nätagget startar inte ens vid full load med stresstest på både CPU och GPU. Enligt specifikationen skall fläkten starta vid 300 W. Nog för att man är medveten om att 750 W var väldigt överdimensionerat för min del men trodde inte att det var så "illa".

Har gjort lite olika testa i ett dygn nu och PSU fläkten har inte startat en enda gång vad jag vet, eller så är det trasig

Hur som helst är jag mer än nöjd att slippa en extra ljudkälla.

Av Spixel
Skrivet av scienta:

* Finns ingen anledning att ha mer än 2 chassi-fläktar (klassiskt insug fram och utblås bak) och dessa ska styras med en väldigt brant fläkt-kurva. Vill man absolut ha extra fläktar för att få ett lägre max-varv på varje fläkt under load så ska det absolut finnas möjlighet att helt stänga av dessa i idle. Min egen erfarenhet säger att det kostar mer än det smakar i form av tid och pengar.

* Chassit kan ljudisoleras med ett hårdare och ett mjukare material för att motverka diverse vibrationer.

* Byt nätagget till en semi-passiv eller helt passiv modell.

* Jag skulle personligen undvika allt vad AIO-kylning heter då detta, hur du än vrider och vänder på det, innebär en extra ljudkälla.

This!

Förstår inte folk som predikar för AIO-kylning. Visst möjligt att det kanske låter lite mindre vid full load och kanske någon grand svalare men jag har inte stött på en enda AIO hittills som man inte hör pumpen surra vid idle i ett tyst rum. Är dock överdrivet ljudkänslig

Av Spixel

Inte så att du har någon form av virtuell surround eller liknande?
Slå av det isåfall, vanlig stereo fungerar fint.

Av Spixel
Skrivet av perost:

Det finns bara en sorts SATA-kabel, så vilken som helst. Om en SATA-kabel säger att den är t.ex. 3Gb/s eller 6Gb/s så är det bara marknadsföring och betyder egentligen ingenting. Man brukar för övrigt få med några SATA-kablar till moderkortet om man byggt datorn själv.

Du menar att USB 1,2,3 också bara är bluff och båg då?

Kan inte säga emot dig då jag faktisk inte vet men låter konstigt att något sådant bara skulle kunna vara påhittat och marknadsföras hej villt utan några konsekvenser.

Foliehatten på.

EDIT: Googlade lite och det verkar som att du har rätt sata 3 Gbs verkar göra liten till ingen skillnad. Märkligt har alltid trott att anledningen till att inte vanliga ssder har högre hastighet än 500-600 var pga att SATA inte klarade mer. Mer är ju uppenbarligen något annat som begränsar då.

Av Spixel

@theailer: Men man måste ju fortfarande logga in på sitt plex konto. Sedan om man är paraniod så kan man endast tillåta vissa ip addreser i brandväggen om man vill. Visst det kanske kan gå att komm runt sådant men det är ju inte direkt så att alla dina filmer finns öppet tillgängliga för alla.

EDIT: finns även möjligheter att kryptera innehållet så att inga mellanhänder han se det, har dock inte exprimenterat med det själv.

Av Spixel

Kan ha med undertexter att göra. Vad är det för klienter? Plex appen till både mobilen och PC har stöd för att direkt streama det mesta medans webbläsare oftast måste transcoda.

Av Spixel

Läste vad du faktiskt ville ha igen och ändrade mig. Föreslår att installera plex på datorn och streama till TV med chromcast. Mobilen kan du använda som fjärrkontroll, du kan även stream ifrån andra appar som tex netflix.

EDIT: naturligtvis behöver du inte köpa en chromcast om du kan installera plex direkt på TV:n

Av Spixel

@pwntato: Va?

Kör själv ubuntu server och plex hittar filerna direkt efter att jag har lagt in de. Du har inte kryssat in att söka efter ny media BÅDE vid ändringar och tid? Vet att det var en bugg i tidigare version som gjorde att det inte fungerade.

Av Spixel

Är begagnat uteslutet?
Kör själv plex på mina gammla spel dator som som är en 2500k och kan utan problem köra 4-5 1080 streams på samma gång. Ser ingen anledning att köpa nytt då inte plex är extremt krävande och du klarar dig bra på ett par år gamal hårdvara.

Rekomenderar också att testa linux, visst det är bökigt i början och har googlat många timmar på enkla problem men när man väll fått ingång så fungerar det väldigt bra och man har lärt sig något nytt.

Av Spixel

Har ingen personlig erfarenhet men har hört av en del att Intels NUC skall vara bra och det låter som att den skulle kunna fylla dina behov.

Av Spixel

Känns spontant att 10 k kan bli lite knappert. Dock så kräver ju inte cs så mycket men de andra gör det vad jag vet.