Inlägg

Inlägg som Spixel har skrivit i forumet
Av Spixel

Vet inte mycket om mejl men det hade ju varit bra om du fick mer info ifrån Telia/kommunen vad de påstår att den andre gör för fel.

Använder du webbmailen på deras hemsida eller en klient? Pröva webbmailen isåfall.

Av Spixel

Beror på spel vissa kräver mycket cpu andra inte. Annars håller jag med ovanstående du bör kunna klocka den något mer. Testa hur det fungerar köp en ny cpu om du märker att den maxas.

Av Spixel

Ägg kan du ha i rumstemperatur, många affärer förvarar det inte i någon kyl.
Förövrigt verkar det aningen korkat att inte har två reglage, en för frys och en för kyl. Jag själv skulle lämnat tillbaka/bytt till en annan modell.

Av Spixel

Håller med ovanstående. Skulle själv köpt Corsair RM750x om jag behövde köpa nytt i dagsläget (fick toppklass i swecklockers test)

Av Spixel

Windows 10 är rätt bra på att hitta drivers själv antingen automatisk eller gå in på enhetshanteraren och söka efter drivrutiner där. Fungerar inte det så är det tillverkarens sida som gäller i första han samma os som du använder men om det inte finns för man pröva äldre.

Inte alltid det fungerar bara att testa egentligen.

Av Spixel

En sak som jag har funderat på att göra vi liknande tillfällen är att byta ut sidoplåtarnas tumskruvar till något besvärligare som tex torx. Så blir det iaf lite svårare att olovligt ta delar ur datorn.

Av Spixel

Vid köp inom Sverige rekomenderar jag "direktbetalning" direkt via banken, utlänska sidor paypal. När ingen av de ovanstående går så har jag gjort precis som du själv föreslog, öppnade ett nytt konto med ett eget mastercard bankkort (inte kredit) som jag flyttar över just bara den summan som behövs vid behov. Fungerar väldigt bra och känns tryggare och smidigare än att använda sitt vanliga kort och hålla på att öppna och stänga för internetköp.

Av Spixel

Ser ingen anledning att inte köpa domän hos squarespace med så har du allt på samma ställe. Har inte kollat om de har .se domän dock skulle väll vara enda anledningen till att inte göra det.

Av Spixel

Varför inte discord? Grattis och fungerar jätte bra, finns ingen begränsning på antal personer vad jag vet.

Av Spixel

@supahtfire: Finns flera sätt men det enklaste är att hålla inne shift och välja att starta om datorn så kommer du till en meny där du blandannat kan välja safe mode

Av Spixel

@supahtfire: posta en bild på enhetshanteraren

Av Spixel

@supahtfire: har du bildskärmen kopplad till grafikkortet just nu? Om inte sätt den där. Kollat att alla strömsladdar till grafikortet sitter i ordentligt?

Av Spixel

@supahtfire: Hittas grafikkortet i enhetshanteraren?

Av Spixel

@supahtfire: vet inte. Skall räcka att installera via det jag länkade. Möjligen starta om datorn och sedan skall du få fram den genom att högerklicka på skrivbordet.

Av Spixel
Av Spixel

Håller med ovanstående. Går nog att få en par år gammal bra begagnad dator för det.

Finns väldigt mycket skit på blocket och liknande så kolla upp noga vad du köper bara.

Av Spixel

En bra sak att testa innan du tar bort något är att ta bort den gamla disken och endast ha i SSD och boota ifrån den. Om det fungerar bra och alla filer finns där så är det lungt att sätta i den gammla disken igen och formatera den eller vad du nu vill göra med den,

Av Spixel

@anon260898:

Ett alternativ som ingen har nämnt som jag visserligen inte skulle rekommendera över kablar men som kanske kan funka i ditt fall är att köra homeplug dvs köra internet via elnätet.

Det kan dock ge väldigt blandat resultat , allt ifrån sämre än wifi till mycket bättre beroende på hur elnätet ser ut och kvalitet på adaptrarna.

Av Spixel

DVI-D betyder bara Digital, det du behöver är en DUAL link kabel antingen en dvi-d eller dvi-i. Det bör ha följt med en med skärmen tycker man.

Sedan behöver ju naturligtvis grafikkortet ha stöd för DUAL link med, så är inte alltid fallet med äldre kort och ibland kan det vara så att en port har stöd för det och inte de andra om det finns fler DVI.

Kort sagt alla delar i ledet måste ha stöd För DVI DUAL link ifall du ska få 144 Hz

Av Spixel

@onezerotwo:

Det finns bara två varianter av kombinationer det kan vara ifall du såg fler så hade du en av kablarna bakochfram.

De du har köpt i affären är förmodligen raka. Den som du fick med kan vara både och det får du kolla. Om ditt modem är kräset/gammalt kan det vara så att den bara accepterar korsad kabel och det är därför det inte fungerar.

Det kan vara något helt annat med, du får utesluta kablarna först genom att kolla att den som funkar och inte är samma sort.