Inlägg

Inlägg som RaBlack har skrivit i forumet
Av RaBlack
Skrivet av Z0l!d:

Wow en video från 2010 det känns verkligen som en aktuell video...
Är sjukt mycket som ändrats sen dess. Och det märks verkligen om man läser äldre inlägg av dig att du TOTALT snöat in dig på nvidias reklam videos på physx och tror att alla spel använder det och om man inte har nvidia så kommer man inte se alla efekter.

över 300 som stödjer tekniken ja. Inte som verkligen använder allt och där det gör någon skillnad. Dom är under 20 till antalet.
Och som jag säger. NEJ det funkar inte i praktiken att använda ett så gammalt kort som han tänker till att få en prestanda boost i gamla spel som använder tekniken. Och med gamla spel som använder tekniken menar jag typ mafia 2, batman och alice för mycket mer intressant än det är det inte som använder tekniken.

2010 och man kan fortfarande inte se detta på AMD när du drar igång dessa spel, hoppas det kommer mera framöver da.

Skrivet av Z0l!d:

I vilka spel tror du förutom Mafia 2, batman och alice att physx kommer göra skillnad?
Och nu pratar jag spel som åtminstone är lite kända. Nämn 1 stor titel som släppts i år som använder physX så att du får mycket mer flashiga efekter.

Du måste vara lat säkert trött mitt i natten ju.... Kolla själv ok ska skicka dig en länk men kolla hela så ser du flera kända titlar som kommer.... finns ju vissa som inte är med där, men dom får väl du själv lista ut hihihi...

http://physxinfo.com/news/

Av RaBlack
Skrivet av roykio:

Tyvärr vet du inte hur PhysX fngerar då du inte vet vad hela deras motor och API innebär(gissar på att du är mellan 12 - 14)

Finns företag som använder delar av PhysX APIn För effekter och fräsigt vatten. AMD har också något likande.

Sen så finns där en Motor(inte bara vissa effekter som en del t.ex Bordelands använder) som har hand om allt som har med fysik(Vatten, Textil, Partiklar, gravitation osv)

Spel som jag vet använder mortorn är Batman och Maffia

Spel som använder Partiklar t.ex: Bordelands...

Nu tänker jag sluta snacka med fanboys här då jag inte tål dem..

Puss puss~ <3

http://physxinfo.com/wiki/Main_Page riktigt bra sajt för dom som är nyfikna på PhysX.

LOL kolla länkarna ovan och fanboy kan jag inte vara för jag använder både AMD, INTEL OCH NVIDIA och nej jag är inte en tonåring....

Men just nu tycker jag att det gröna laget är ett mer prisvärt alternativ eftersom man tjänar på dom i längden, samt att man bör uppmana fler lata speltillverkare att utnyttja PhysX som sitter i korten.

PUSS på dig med... Hahaha

Skrivet av Z0l!d:

över 300 som stödjer tekniken ja. Inte som verkligen använder allt och där det gör någon skillnad. Dom är under 20 till antalet.
Och som jag säger. NEJ det funkar inte i praktiken!

Håller med om att det inte kanske funkar för honom i praktiken men om man nu hade ett AMD kort som saknar PhysX så skulle ju det vara ett alternativ för honom...

Av RaBlack
Skrivet av Z0l!d:

Det finns några stycken ja (hela 17 styckna enligt den där sidan.....). MEN inte några som är nya direkt.
Bara som exempel stödjer inte BF3 Skyrim eller något annat spel som släpts i år (iaf stort spel mig veterligen)
Jag har faktiskt skapat en tråd själv om det här för en tid sen och det man kom fram till är att det inte är värt det alls.
Man är helt enkelt bättre av att använda sig av sitt nya kort på både prestanda ,ljud, värme och energi mässigt.

Så för att summera. Med ett sådant kraftigt kort som du ändå kommer skaffa/har så kommer du bara flaska ditt system när du väl spelar något äldre spel som faktiskt använder sig av tekniken.

Jag själv sitter med GTX680 så jag har inte tänkt mig att använda ett till, men jag ville bara upplysa Bebbe om att det finns över 300 spel med Physx samt att om han vill veta så kanske han skall testa det på sin rigg för att få ett bra svar om hur det funkar i praktiken...

vilken skillnad... på ON/OFF
http://www.youtube.com/watch?v=-x9B_4qBAkk&feature=related

Av RaBlack
Skrivet av roykio:

SOM ANVÄNDER MOTORN!!!

Inte bara lite flashiga effekter

Tycker du kan googla själv och kolla runt, kolla även på Youtube så ser du skillnaden på spel med PhysX on/off...

Lycka till och ha det så kul, kolla även länken den andra killen la till så ser du själv att dem använder motorn PhysX samt att många program också gör det....

Av RaBlack
Skrivet av roykio:

Finns 5~ spel verkligen använder motorn... DET ÄR INTE MÅNGA!

Sedan så kommer som en tidigare här skrev 216Core försämra prestandan... dvs mindre FPS, Mer värme, mer oljud!

Finns många fler än 5st... det jag länkade till är vissa spel... denna länk jag skickar nu visar bilderna på framsidan på några spel... är det 5 st LOL

http://physxinfo.com/data/vreview.html

PS: Finns massor med info angående PhysX på denna sida, läs det så lär ni er mer om PhysX... riktigt bra att veta.

Vilken ödeläggelse WOW... är det från Mafia II....
Snygg bild faktiskt. NAJS.

Av RaBlack
Skrivet av bebben79:

jag tänkte väll att det fanns några spel som hade stöd för x! Undrar nu bara om ett xfx 260 216 xt är tillräckligt bra för x så att det ej försämrar prestandan? Jag återkommer om några veckor för att dela med mig av resultat!

Här har du ännu fler spel som använder sig av PhysX: http://physxinfo.com/index.php?p=gam&f=all

Och om du vill veta det som du undrar över om det avlastar det andra kortet, ja då måste du testa det själv på just din rigg, det kan skilja sig från rigg till rigg...

Ha det bra med testandet och berätta hur det gick. Ha det så bra nu....

Av RaBlack

Älskar NVIDIA man får så mycket mer än ett AMD kort, kolla in detta. Finns massor av spel som använder PhysX..... Man börjar förstå varför AMD lägger sig lägre i pris....... PhysiX NVIDIA all the way... Sen tycker jag att alla tester där dom jämför NVIDIA vs AMD är orättvisa... Nvidia bygger korten utifrån PhysX också (där man tar hänsyn till vissa saker tekniskt), så att säga att ett spel presterar bättre på AMD är lågt eftersom man stänger av det som finns dolt under kortet för NVIDIA korten nämligen PhysX....

NVIDIA=SNYGGARE SPEL.
AMD=FULARE men kanske snabbare i vissa spel.

http://www.youtube.com/watch?v=m1sI8ovRIFY

Tycker alla företag som utvecklar spel borde ta till det som sitter på NVIDIA korten, då kan ju även PhysX utvecklas vidare.....
Varför inte göra som många speltillverkare och just använda PhysX i alla spel.... Hårdvaran finns ju där på alla NVIDIA kort.

//TREVLIG SOMMAR

Skrivet av bebben79:

Jäklar vad många svar jag fick! Tack så mycket! ok Summering då! Troligtvis ingen större vinst, men prova e aldrig fel! Behöver ingen sli brygga, och inte så många spel som stöder Phys x säger ni? Jag trodde fler spel hade stöd för X. Tack igen!

FINNS MASSOR AV SPEL SOM UTNYTTJAR PHYSIX...... GOOGLA RUNT SÅ SER NI O SKILLNADEN ÄR FAKTISKT STOOOOR PÅ ON/OFF PHYSIX.

Skrivet av bebben79:

Jäklar vad många svar jag fick! Tack så mycket! ok Summering då! Troligtvis ingen större vinst, men prova e aldrig fel! Behöver ingen sli brygga, och inte så många spel som stöder Phys x säger ni? Jag trodde fler spel hade stöd för X. Tack igen!

Här kommer vissa spel och jo det är många spel som utnyttjar det fina i NVIDIA korten PHYSX.....

http://developer.nvidia.com/physx-games

TREVLIG SOMMAR

Av RaBlack
Skrivet av SolidReactor:

Tycker att Emil borde få en "Utmärk recension" pris, tacksamt med dessa grymma recensioner.
Sen var ju mattan fin dessutom, de får man inte glömma kommentera

Säger desamma MYCKET VÄL GODKÄNT test.... Heja Emil.

//TREVLIG SOMMAR

Av RaBlack
Skrivet av Kilroy:

Det beror på i vilken prisklass, i toppskiktet tycker jag Nvidia har en klar fördel i dagsläget, men det är första gången på ~3 generationer jag tycker det.
4000-7000 serien var bättre än Nvidia i dom flesta klasser innan Nvidia lanserade sin 600-serie, både per krona och per watt.
Finns så klart undantag, GTX460 var länge det mest prisvärda kortet på marknaden, dock inte när det lanserades.
Men även Nvidias mest prisvärda kort var sämre per watt än AMDs under hela den perioden, så det känns riktigt konstigt att argumentera för att det är så viktigt just nu när Nvidia för en gångs skull är bättre...

Och vad gäller processorer, AMDs A-serie (Llano, Trinity) är kanonköp enligt mig.
Ska man köpa kontorsdator, mamma/pappa-dator eller liknande och vill ha lång livslängd tycker jag den är ett fantastiskt val.
Visst är Intels i3-processorer bättre per krona i fåtrådiga applikationer men i dagsläget så är både i3- och A-serien så mycket overkill för 99.75% av alla fåtrådiga applikationer som används att det inte spelar någon roll.

Framtiden går mot allt mer flertrådiga saker och allt mer "GPGPU-accelerering" och där är AMDs A-serie helt överlägsen så jag är övertygad om att den kommer prestera bättre och ha en längre livslängd.

Håller med dig. Men man missar det extra som finns "dolt" i spelen som använder PHYSX när man använder AMD GPUer :(. Man vill ju spela o se hela spelet man köpt i hela helheten o inte missa det extra som finns...

//TREVLIG SOMMAR

Skrivet av Hemlighet:

Jag är medveten att AMD inte presterar lika bra som intel.
Men allvarligt talat, Jag lägger fan inte ut 3-9 tusen på en av de senare processorna från Intel..
Jag har AMD Phantom II 3.2 Ghz Black Edition. Jag är helt nöjd med den. Ska senare köpa en 6 eller 8 kärnig om nåt år. (eller kanske 10, 12 kärnig om det finns).
AMD kanske inte är 'Best in test / best in the world', Men dom har fan mycket bättre priser.
Ger hyvsat prestanda till inget overkill pris som Intel.
6 kärnig på 3.2 GHZ för 5100 kr? WTF?! Och glöm inte moderkort till dom ligger INTE under 1900 kr...
Jag får idag 6 kärnig 3.8 GHZ + Moderkort som kan köra Crossfire, sata 6 gig, USB 3 med mera för 3000 kr.
Em... Jag väljer lägre prestanda till mer humana priser TACK.

Beror ju på om man har pengar eller inte, samt om man vill ha det allra bästa eller inte, så vitt jag vet så tjänar man på det bästa i längden men det beror på om man har nytta av det eller inte, har helt enkelt med vad man vill ha datorn till och vad man tänkt sig göra med den. Men finns det pengar så kan man ju ta det dyra och gardera sig om att ha det som är bäst, man får vad man betalar för i denna bransch, that's it....

//INTEL with NVIDIA ALL THE WAY.....

Trevlig Sommar

Skrivet av Hemlighet:

Jag är medveten att AMD inte presterar lika bra som intel.
Men allvarligt talat, Jag lägger fan inte ut 3-9 tusen på en av de senare processorna från Intel..
Jag har AMD Phantom II 3.2 Ghz Black Edition. Jag är helt nöjd med den. Ska senare köpa en 6 eller 8 kärnig om nåt år. (eller kanske 10, 12 kärnig om det finns).
AMD kanske inte är 'Best in test / best in the world', Men dom har fan mycket bättre priser.
Ger hyvsat prestanda till inget overkill pris som Intel.
6 kärnig på 3.2 GHZ för 5100 kr? WTF?! Och glöm inte moderkort till dom ligger INTE under 1900 kr...
Jag får idag 6 kärnig 3.8 GHZ + Moderkort som kan köra Crossfire, sata 6 gig, USB 3 med mera för 3000 kr.
Em... Jag väljer lägre prestanda till mer humana priser TACK.

Sen undrar jag varför du valt ett Corsair HX 750W 80+ om du tar lägre prestanda till mer humana priser, välj ett med lite cement eller betong i istället så får du ett billigare alt. skämt o sido, har man pengarna så spelar det ingen roll.

//TREVLIG SOMMAR

Av RaBlack
Skrivet av Ohlert90:

FreddyBoy AMD på Grafikkortsfronten så ser det väldigt bra ut om du vågar läsa mellan raderna i varje Anti-AMD recension som finns ute. om 10 år så lär förhoppningsvis enkeltrådig prestanda betyda nada och vi kan äntligen ta del av multitrådat och GPGPU då har AMD ett mycket starkare koncept än vad intel har i dagsläget men vem vet allt kan hända i framtiden med Steamroller, Excavator och Hashwell

Han har ju rätt där. Vad är godare och billigare 1kg gott kött för 100kr/kg eller 1kg icke gott kött för 10kr/kg ???? Du vet att du får vad du betalar för, förr eller senare. AMD är inte alls billigare prestanda per kr, dom är dyrare i längden, GPUerna drar mer ström samt CPUerna dom har... alltså är dom dyrare samt sämre. Man missar dessutom en massa i PHYSX spelen. Rätt skall vara rätt och inget annat....

//TREVLIG SOMMAR

Skrivet av RaBlack:

Han har ju rätt där. Vad är godare och billigare 1kg gott kött för 100kr/kg eller 1kg icke gott kött för 10kr/kg ???? Du vet att du får vad du betalar för, förr eller senare. AMD är inte alls billigare prestanda per kr, dom är dyrare i längden, GPUerna drar mer ström samt CPUerna dom har... alltså är dom dyrare samt sämre. Man missar dessutom en massa i PHYSX spelen. Rätt skall vara rätt och inget annat....

//TREVLIG SOMMAR

En sak till om AMD skulle sälja sina GPU kort dyrare än NVIDIA eller CPUer jäntemot INTEL, ja då skulle ju dom försvinna ganska fort eftersom även du (FANBOY) hade valt det billigare alternativet samt bättre i längden. Säg som det är istället o sluta spå, för i framtiden kanske NVIDIA är INTEL eller viceversa. Eller så kanske NVIDIA tar sig in på CPU marknaden o tar första plats. FRAMTIDEN KAN MAN INTE SPÅ.... Man vet inte vad som händer. Men en sak vet vi, att det är sommar nu och att vi ska njuta av den tills mörkret faller ner igen (VINTER).

//TREVLIG SOMMAR

Skrivet av Aleshi:

3:e part? Du vet att chipsetet var 3:e part på socket 7 va? AMD tillverkade inte chipseten, och snåla systembyggare valde dåliga chipsetleverantörer. Inte AMDs fel, och AMD har i många år producerat sina egna chipset som aldrig haft något problem. Till skillnad från Intel som haft ett flertal problem de senaste åren.
Och nej, 1GHz thunderbird var snabbare än Intels motsvarighet.
Din okunskap och/eller trångsynta envisa övertygelse visar ganska klart att du inte är rättvis här, kan det vara så att du gjorde något fel med din t-bird? På den tiden var ju windows benäget att blåskärma oavsett hårdvara. Förövrigt så fick intel kalla tillbaka sin 1133MHz processor för att inte ens recensionsexemplaren klarade av att avsluta benchmarks innan de kraschade. Intel överklockade sina egna processorer till instabilitet och försökte sälja dem för att ta igen AMDs övertag.

INTEL lyckades ju har du missat dagsläget hihihi....

TREVLIG SOMMAR

Skrivet av Preed:

För min egen del så gav jag upp AMD för över 10 år sen.. Testade åtminstone 2 olika generationer.. En var en K6-2 300MHz som krävde nån 3:e parts chipdrivrutin för att inte BSODa var 3e sekund, den sista jag hade var en 1GHz Thunderbird och var väl nästan ok fast ostabil och inte lika snabb som motsvarande Intel...

Det gjorde du rätt i. Kolla idag hihihi.....

//Trevlig Sommar.

Av RaBlack
Skrivet av Aleshi:

Du har verkligen inga belägg för ditt påstående att man inte får släppa en GPU med olika frekvenser utan att det blir överklock. Du spamar ner tråden med massa fanboysnack. Och ja, jag läste NHs test på releasedagen.

Har aldrig påstått det heller. Du verkar tro iallafall att alla kort är klockade men inte 7970, finns två styckna releaser på just samma gpu från AMD och det jag påstår samt miljoner andra mm är just att detta är ett ännu försök till att AMD ligger back. FÖRSÄLJNINGSTRICK MANNEN. Och jo jag har all rätt i världen att säga och tycka som miljoner andra. Än en gång vill jag påpeka att det jag tycker handlar bara om att upplysa folk och inget annat.

<3 FREEDOM, NVIDIA AND POWER WITHOUT THE PRICE.

Skrivet av Ohlert90:

Förihelvete lägg av med dina jävla trollfasoner. du suger verkligen på det!

så du menar att ref modellen av GTX670 är menad för små chassin?

isåfall unge man vill jag verkligen påpeka att kylaren Nvidia valde är på tok för stor

än en gång vill jag bara påpeka att din länk till NHW visar just att AMD har det bättre kortet när det kommer till GPGPU och flera speltitlar än GTX680 så overall är 7970GE det BÄTTRE KORTET! vem bryr sig om 30 watt hit och dit.. inte jag iaf och inte du iheller för det är säkert dina föräldrar som betalar räkningarna!

Tack mannen för i hel vetandets skull, så är det mycket du verkar ha missat när det gäller GTX670 samt också att GTX680 är litet för att vara världens bästa GPU. Leta o lär säger jag bara lille man (ZOTAC t.ex). Läs noga nästa gång tack, för jag skrev ett exempel på varför man väljer ett GTX670.

<3 FRIHET OM ATT UPPLYSA ALLA ÄR INGET TROLLANDE NÄR VISSA HÄR VERKAR VARA RIKTIGA FANBOYS TILL AMD.

Har dessutom en massa olika datorer till olika syften både med AMD,INTEL,NVIDIA GPUer Samt CPUer och ja jag arbetar inom AXE och bryr mig inte om vad som är bäst så värst mycket men som jag sett på många spel så missar man det snygga, PHYSX effekter m.m. när man använder AMDs GPUer.

ALLA ÄLDRE SPEL VERKAR IALLAFALL PRESTERA SÄMRE PÅ AMD ÄN NVIDIAS så om man skall kolla de flesta spel så har du fel i detta med. Och dessutom tjänar man bara på GHZ edition om man har en riktigt högupplöst skärm. Och det tror jag inte folk har. Så skall man välja BÄST idag så är det NVIDIA och inte AMD.

Att upplysa andra förutom FANBOYS är faktiskt inget fel.....

Ha det så bra POJK.

Skickar er en länk till min hemsida som är (under construction) för att kanske få er på andra tankar än AMDs GPU tricks....

http://rablack2010.wix.com/leifgarvin#!home/mainPage

PS: Dem som kommer på premiären till nya The Dark Knight får kanske se den nya batmobilen TUMBLER som vi nästan är klara med....

//RaBlack

Av RaBlack

Läs igen snälla och tro på vad du vill, jag tycker iallafall att folk inte ska gå på sådana tricks, som säkert du har gjort.

NH gör ett riktigt bra jobb när dom testar GHZ versionen och säger sanningen. Du påstår att NHs tester är fel medans SC är rätt, jag själv tycker att SC borde berätta lite mer så att folk inte går på det AMD hävdar att dem har den snabbaste GPUn i världen för det stämmer inte enligt flera tester på andra sajter. Sedan att jämföra det som du skrev ovan är fel eftersom dem olika företagens liknande frekvenser på dem kort du tog upp är åt skogen ett NVIDIA kort med den frekvensen betyder inte att den är bättre eller sämre, dom korten jobbar på olika sätt.. 1000 mhz AMD vs 1000 mhz NVIDIA är inte samma sak lilla du.... Dessutom ser man ju skillnad på spelen när man spelar med ett NVIDIA kort när det gäller det fina extra i spel som utnyttjar PHYSX, jag har både AMD och NVIDIA kort så om du testar ett spel med NVIDIA ser du i många spel att det finns lite mer att se grafiskt, mer effekter osv.....

Dessa båda företag kör med olika tekniker när det gäller GPU fronten....
Tycker du skall läsa NHs test noga så att du förstår detta samt att du kan kolla på spel som utnyttjar PHYSX på youtube så kanske du också väljer NVIDIA framför AMD.

Dessutom om du inte visste, vissa spel är mer lämpade att köras på AMD medans andra på NVIDIA.

READ AND LEARN AND SEE 4URE SELF.

Skrivet av Ohlert90:

öhm ett 7970 GE har ungefär samma klockhastigheter som ett GTX680 ref så jo DET GÅR VISST DÅ ATT JÄMNFÖRA

GTX680 Coreclock 1006MHZ boost 1058MHZ
7970GE Coreclock 1000GHZ boost 1050MHZ

och om vi skall hårddra det så är det faktiskt så att alla som köper ett GTX680 blir ju i princip lurade av Nvidia då ett överklockat 670 är snabbare än ett GTX680

så varken AMD eller Nvidia spelare helt rent men tyvärr så är det såhär branschen ser ut och just nu är det AMD som har det snabbare kortet överlag i spel och när det kommer till OpenCL och Directcompute prestanda

Nej det är det inte faktiskt eftersom GTX670 inte är ett GTX680, det är ganska stor skillnad på dessa. Kolla storleken m.m. så kanske du förstår vad dessa kort är lämpade för t.ex kanske att få plats i ett litet chassi.... o.s.v.

// NVIDIA ALL THE WAY.

Skrivet av Aleshi:

Fördet första, använd citatsfunktionen är du snäll, och för det andra, spama inte med flera inlägg med samma innehåll.

Är 2700K en överklockad 2600K? Är Radeon 4870 ett överklockat Radeon 4850? Är 9800GTX ett överklockat 8800GTX?
GPU tillverkarna har full rätt att släppa ett chip med olika frekvenser, överklockat är det först när graifkkortstillverkaren överskrider GPU-tillverkarens specifikationer. Det kommer överklockade varianter av 7970 GHz edition också. AMD släppte som sagt 7970 när tillverkningsprocessen var helt ny, hade det varit oöverklockat enligt dig ifall de inte släppt den första versionen utan släppt GHz Edition ett par månader senare?

Alltså, AMD har själva testat och godkänt dessa kort för 1GHz, då är det inte överklockat. Fabriksklockade kort är när MSI, PowerColor eller Asus köper ett chip specificerat för 925MHz och sedan kör det i högre frekvenser.

Men snälla, undrar bara om du läst NHs test, så kanske du förstår bättre. Ja på första (CPU), men Nej på andra (GPU). Det är så det är om du nu inte visste det så vet du det nu.

// INTEL och NVIDIA är de bästa i dags läget.....

Hejsan igen tänkte dela med mig av denna länk, riktigt bra sida faktiskt om man undrar om överklockning m.m. Just denna länk visar hur dagens GPUer står mot varann.

http://www.overclock.net/t/502403/graphics-card-ranking-5th-t...

Här kan ni läsa mer och diskutera med andra om detta ämne.

http://www.overclock.net/t/1273127/as-expected-hd7970-ghz-edi...

Lite mer om 7970 GHZ....

http://www.overclock.net/search.php?search=7970+GHZ

Av RaBlack

Du måste ju skämta LÄS PÅ LÄNKEN jag skickat 2 gånger. Hoppas du förstår bättre då. GHZ edition är en fabriksöverklockad 7970, thats it. Om man jämför med deras egna fabriksöverklockade varianter så ser man tydligt att det är en likadan GPU och att det hela handlar om ett försäljningstrick. Detta börjar ju låta som att man inte skall upplysa folk om vad som är rätt. GLÖM EJ ATT LÄSA NH test så fattar du bättre vad det hela handlar om. GTX680 Slår 7970 fortfarande men du verkar ju tro att GHZ varianten är ett nytt kort från AMD, så är inte fallet här. FÖRSÄLJNINGTRICK är vad det hela handlar om och inget annat. CPUer är något helt annat det du jämför är fortfarande INTEL vs INTEL och inget annat. 2600k är likadan som en 2700k fast med mindre chans att överklocka till högre frekvenser...

HOPPAS du förstår att det jag vill är bara att upplysa folk om att denna GHZ är en vanlig variant av 7970 som bara är överklockad. Tycker att folk skall tänka om en extra gång innan dom väljer ett 7970 GHZ när det finns bättre överklockade 7970 varianter ute på marknaden. TA EN TITT PÅ FLERA TESTER INNAN NI KÖPER, thats it.

NVIDIA ALL THE WAY (today).

7970 GHZ är en fabriksöverklockad GPU och det går visst att jämföra med fabriksöverklockade GTX 680n... Vad är det som ni inte ser på NHs tester....

Menar du att man skall jämföra ett (GTX680 GHZ "överklockat" med ett vanligt referens 7970).... vad är det ni inte ser?

Tycker bara att folk skall upplysas nogrannare och inte bara gå på vad AMD sagt för det stämmer inte och tror att de allra flesta som kollar dittan o dattan noga håller med om detta.

AMD jämför fortfarand med ett referens GTX680 mot ett fabriksöverklockat 7970. Tycker du att det är rättvist?

Då tycker du säkert att man kan jämföra ett GTX680 ÖVERKLOCKAT mot ett referens AMD 7970 och säga att WE GOT THE FASTEST SINGEL GPU IN THE WORLD......

Jag skulle säga samma sak om det var ett GTX 680 GHZ edition och upplysa folk som tänkt köpa om att tänka om en extra gång innan.

Shingeling o ha det bra....

VARSÅGOD och läs nu istället.....

http://www.nordichardware.se/test-lab-grafik/46075-amd-radeon...

PS: finns massor med tester som visar detta och där man tycker att detta är ett trick från AMDs sida innan dom lanserar nästa serie...

Ha det så bra och läs på nu....

Av RaBlack

Ni verkar ha tappat hela poängen med det jag tog upp.... Titta in på länken så fattar ni mer, det amd säger bygger på det finstilta som står på deras sida angående Bästa GPUn i världen.... Då kan man ju göra tester på GTX670 o säga samma sak med andra inställningar samt tester.... riktigt löjligt av AMD att göra på detta vis.... Jag har inte missat något vill bara upplysa för folk att dom skall tänka om en extra gång innan dom köper GHZ versionen. Man kan ju köpa den vanliga eller ännu bättre ett fabriksöverklockat GTX680.... Samt tycker jag att även Fermi är en mycket bra GPU som fixar de flesta spel idag på max....

Ha det bra här kommer deras finstilta text på testerna dom hade gjort .....

Det enda jag vill är att upplysa folk som tänker köpa inget annat.

The world’s fastest and most versatile GPU.1
The AMD Radeon™ HD 7970 GHz Edition harnesses the visionary GCN Architecture. As the world’s fastest and most versatile GPU, this card is primed to enable staggering performance and breathtaking image quality, making it the only solution for gamers who expect the best.

1. Based on a composite of 21 individual application benchmarks conducted by AMD performance labs at 2560x1600 on the AMD Radeon™ HD 7970 GHz Edition vs. the NVIDIA® GeForce® GTX 680 as of 22 May, 2012. System configuration: Intel Core i7-3960X (3.3GHz), MSI X79A-GD65 8D, 16GB DDR3-1600 (9-9-9-24) and Windows® 7 64-bit. Testing based on AMD Catalyst™ 8.973 Beta 3. The NVIDIA® GeForce® GTX 680, NVIDIA’s highest performing single-GPU graphics card, was evaluated using NVIDIA ForceWare 301.10 WHQL.

//

Man kanske skulle bygga testet mot ett fabriksöverklockat GTX680 för att få till något som är rättvist.
Här är några exempel på Fabriksöverkolckade NVIDA GTX680n finns fler med högre frekvenser om så önskas mm.

GPU-frekv. Nominell turbo Max turbo Minnesfrekv.
MSI 680 TFIII 1 059 MHz 1 124 MHz 1 163 MHz 6 008 MHz
MSI 680 TFIII (OC) 1 219 MHz 1 284 MHz 1 323 MHz 6 860 MHz
Nvidia GTX 680 1 006 MHz 1 059 MHz 1 125 MHz 6 008 MHz
Nvidia GTX 680 (OC) 1 156 MHz 1 209 MHz 1 275 MHz 7 100 MHz
Asus 680 DCII TOP (OC) 1 216 MHz 1 280 MHz 1 345 MHz 7 000 MHz

//

Tycker som NH:
Sammanfattningsvis håller inte Radeon HD 7970 GHz Edition vad AMD lovar och inte heller måttet mot konkurrenten GTX 680, som fortfarande levererar ungefär likvärdig prestanda och bättre energieffektivitet - samt en referenskylare som faktiskt går att använda utan hörselskydd. AMD har utan tvekan lyckats förbättra HD 7970, men det kan ifrågasättas om GHz Edition verkligen fyller en vettig funktion på marknaden. Framför allt när det säljs parallellt med det traditionella HD 7970.

//Ha det bra o lycka till med ert köp....

Kolla in länken igen varsågod läs o lär.

http://www.nordichardware.se/test-lab-grafik/46075-amd-radeon...

Av RaBlack

Tycker att AMDs nya (GAMLA) GHZ edition inte tar första plats med ett vanligt överklockat 7970. Alla vanliga 7970 modeller kan ju överklockas till liknande värden, alltså måste ju detta bara betyda att dem försöker med ett försäljningstrick. Tycker att ni här på Sweclockers gör ett dåligt test o håller med AMD att detta kort som i övrigt är likadant som den som lanserades 2011 skulle vara bättre och att den dessutom slår GTX 680 (EJ Överklockat) är fel. GTX 680 är det man skall köpa om man vill ha dagens snabbaste singel GPU och inte ett 7979 GHZ, som dessutom låter mer drar mer ström samt bara är överklockat. Vill man ha ett 7970 tycker jag att man skall köpa ett vanligt och modda det samt överklocka den rejält. Eller så köper man GTX 680 moddar den samt överklockar o har den bästa GPUn i dagsläget.....

Här nedan kan ni läsa mer o kolla på olika staplar där dom jämför med överklockade GTX 680 osv..... ha det så trevligt...

Annars tycker jag personligen att Nvidia är ett bättre val "idag" har själv kört med båda o tycker att dem e likadana i allt (nästan) hihihi.....

LYCKA TILL MED DET NI VÄLJER...

Här kommer länken med lite gott o ont hehehe...

http://www.nordichardware.se/test-lab-grafik/46075-amd-radeon...

NVIDIA all the way (Today)