Inlägg

Inlägg som RaBlack har skrivit i forumet
Av RaBlack
Skrivet av Whiip:

Seriöst? Det har varit och kommer även i framtiden vara oerhört få stora spel(små också för den delen) som lanseras med Physx.

Lägg av med detta det finns ingen som kör NVIDIA som slår av PHYSX och kollar FPS och inte vill ha EXTRA ögongodis när man betalat över 4000kr:- för ett kort.
Tycker alla tester skall köras med ON PHYSX och istället säga antingen mer FPS eller mer ögongodis... SLUTA STÄNGA AV PHYSX på era tester detta verkar handla om att jaga FPS vs ögongodis..... UTNYTTJA KORTET TILL MAX och sluta jaga FPS hela tiden, i slutändan tjänar även AMD ägarna på detta.

Finns runt 400 spel som använder detta tack vare NVIDIA PHYSX.

Skrivet av _Merc_:

Lika i allt förutom mängden Minne så 2gb vs 3gb och det har visat sig att 7970 presterar bättre i högre upplösningar.

Skiljer 20-30 i mängden watt som korten använder. 7970 drar mindre idle men 680 drar mindre när det används.

visst 7970 är efter med 10 fps i BF3 men 680 är efter med 10 fps i witcher 2.
GPGPU kraften i 680 är sämmre än i 7970.

oavsett vad du väljer kommer du inte bli besviken då MSIs super kort är mer ombyggda och bör ge den bäst upplevelsen.

Ta det som kostar minst om du vill spara pengar.

Ta det som du tycker är värt för det du vill uppleva FPS/IBLAND EXTRA ÖGONGODIS och spara inte på pengarna vid ditt grafikkortsköp, för i längden så är NVIDIAs kort billigare.

Av RaBlack

Hej Alomost_Me
Undrar vad du kommer använda för skärm/skärmar för att kanske ge dig mer inblick i vad du kanske väljer i slutändan....

Samt skall man inte glömma det finstilta som finns på AMDs hemsida när det gäller testet

The world’s fastest and most versatile GPU.1
The AMD Radeon™ HD 7970 GHz Edition harnesses the visionary GCN Architecture. As the world’s fastest and most versatile GPU, this card is primed to enable staggering performance and breathtaking image quality, making it the only solution for gamers who expect the best.

1. Based on a composite of 21 individual application benchmarks conducted by AMD performance labs at 2560x1600 on the AMD Radeon™ HD 7970 GHz Edition vs. the NVIDIA® GeForce® GTX 680 as of 22 May, 2012. System configuration: Intel Core i7-3960X (3.3GHz), MSI X79A-GD65 8D, 16GB DDR3-1600 (9-9-9-24) and Windows® 7 64-bit. Testing based on AMD Catalyst™ 8.973 Beta 3. The NVIDIA® GeForce® GTX 680, NVIDIA’s highest performing single-GPU graphics card, was evaluated using NVIDIA ForceWare 301.10 WHQL.

Av RaBlack
Skrivet av Almost_Me:

Då har jag fått lite hum om hur det ligger till. Tack för alla svar
Vill helst att nytt grafikkort i veckan och 680 lightning finns ju inte än tyvärr. Skiljer ju som sagt inte jättemycket mellan 680 och 7970.

Välj NVIDIA du kommer förstå varför när du har den.... Och NJA till att AMD har prestandatronen idag, inte enligt massa andra tester http://www.nordichardware.se/test-lab-grafik/46075-amd-radeon... . Det mesta handlar om PR trick från AMDs sida..... Sen kan man välja GTX670 och ändå slå 7970 i vissa spel och gillar man att överklocka så kan den t.o.m komma upp i 680ns prestanda, sen får man inte glömma att PhysX allt mer och mer används av nyare 3dmotorer för spel o.s.v. som både AMD och Nvidia har nytta av beroende på om det är skrivet med PSS o.s.v.

http://physxinfo.com/wiki/Main_Page
http://physxinfo.com/index.php?p=gam&f=all

Av RaBlack
Skrivet av Lasergurka:

Det skulle vara fantastiskt om det nu var så att det användes i spel

Själv tycker jag det är bättre att leva i verkligheten, istället för att basera sina köp på vad som skulle kunna varit.

Håller med fullständigt, men då krävs det att folk efterfrågar detta, annars drar det andra laget nytta av det, så är det vare sig det gäller grönt mot rött eller vice versa. Någon måste ju börja :).....

Skrivet av hejkk:

http://www.sweclockers.com/recension/15196-geforce-gtx-680-ke...

Och med senaste drivrutinerna så är skillnaden mellan 680 och 7970 ännu mindre. Om jag skulle välja mellan 680 och 7970 nu så skulle jag valt 7970 därför att jag om något år kan köpa till ett 7990, alt. 7970x2 (jag kan inte ha 3 kort i mitt moderkort). Och man kan inte köra 680+690.

Men om jag skulle bygga ihop dator åt någon annan som inte grejar lika mycket med datorer och bara vill spela så skulle jag valt 680. Senast jag byggde dator år en bekant så valde jag 690 därför att Nvidias drivrutiner nästan alltid är bättre och han skulle köra surround.

Gillar detta mycket man skall hjälpa dem man kan, och sedan tycker jag att alla har nytta av PhysX AMD/NVIDA GPUer idag.... Har man ett 5770 i en gammal dator så kan man låta dagens snabba CPUer hantera denna biten så länge den är skriven mjukvarumässigt, så detta med PhysX har ju även AMD tjänat på i dags läget, finns runt 400 spel som använder detta och fler kommer förmodligen.....

http://physxinfo.com/index.php?p=gam&f=all

läs runt i sidan så förstår ni vad jag menar..

Mer ögongodis åt folket ......
Hoppas man får se NVIDIAs nya ide TXAA m.m. i de nya spelen framöver......Vore tacksam om någon hittat en bra länk på framkomna spel som utnyttjar detta....

Av RaBlack
Skrivet av Lasergurka:

Du får tänka lite på vad du säger...beror ju som du sa på vilket spel man spelar, 7970 skalar ju ändå 92% i BF3 ultra, så att säga att man inte kan komma i närheten av dubbla prestandan är stuntsnack, beror helt på vilken situation man pratar om, ibland skalar de värdelöst, ibland skitbra.

Sen tycker jag du kan sluta mässa om att PhysX är så fantastiskt, är bara att bita i det sura äpplet och inse att det är väldigt få moderna, eller populära spel som använder sig av det, jag har haft Nvidia kort i många år, och bara spelat 3 spel som på något sätt använt sig av PhysX. Må så va att flera kommande spel troligen kommer använda sig av PhysX, men idag är det långt ifrån ett bra argument till att man skulle köpa Nvidia.

PhysX är fantastiskt, tänk om SKYRIM och andra titlar använde det då hade man sluppit modda en massa själv för att få till det snyggt. Det är en anledning som faktiskt alltid bör tas upp så att flera speltillverkare använder sig av det. Skulle betala extra för spel om dom la till PhysX, DX11 och all extra godis, kanske dom bör släppa en PhysX edition eller nått.....

Skrivet av hejkk:

Du borde tänka efter lite själv. Det beror väldigt mycket på vilken prestanda man vill ha och hur mycket man vill lägga ut. T.ex. ett 7770 har inte Nvidia något svar på i 600-serien än. Om någon skulle fråga dig om du vill ha ett 7970, gratis, skulle du säga nej då därför att det är "surt"? WOooooooOo

Både du och alla andra vet att detta aldrig kommer hända... Men att betala för en hamburgare 50kr som är god än en som kostar 5kr sur är väl kastade pengar. Hellre POWER WITH THE PRICE än POWER WITHOUT THE PRICE.

Och titta på denna bilden: http://www.sweclockers.com/image/diagram/3160?k=c900f75c29939...
7970 vs 680, 3w skillnad i idle och 29w skillnad i load (till 680s fördel), det påverkar inte val av nätagg.

Men det drar mer el i denna rigg/test

7950 vs 670, de drar i princip exakt lika mycket.

Har inte testat detta beror fortfarande på vad du har för rigg.

Det kommer ut nya drivrutiner till AMD-grafikkort som ska öka prestandan nu också, så i prestanda så skulle jag säga att det inte heller är så stor skilllnad, även om den finns där i olika titlar, men inte bara till Nvidias fördel.

Håller med.

Större chassi spelar nog först roll om du ska bygga en m-ITX-maskin (knappt någon skillnad mellan 7970 och 680 i längd vad jag har sett i videor), inte om du ska ha en "vanlig" speldator.

25 cm GTX680 mot 28 cm HD7970 kan göra stor skillnad på ett chassi man har inköpt redan.

Kolla ZOTACs GTX670.

AMDs 7950 och 7970 är något billigare än 670 respektive 680 (tittade på inet), dock bara några hundralappar. Jag skulle säga att det är väldigt jämnt.

GTX670 vs 7970
http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-670-review,32...

JAPP, men man tappar ändå PhysX.

Av RaBlack
Skrivet av 2000+:

Mata inte trollet mer nu snälla, ni ser ju vart det leder.

Menar du mig så kan jag förklara för dig att trollet i detta är bara du, MATA INTE TROLLET :).

Vill bara upplysa folk om det man själv upplevt så att andra kan ta del utav det inget annat.
Friheten att upplysa andra är gratis. Så sluta med det där TROLL snacket kom med något nytt själv istället.

Ha det så bra.

Av RaBlack
Skrivet av hejkk:

Varför är AMDs kort dyrare i längden?

1. Behöver dyrare nätagg.
2. Behöver större chassin.
3. Elräkning ökar.
4. Finns säkert flera tänk efter själv....:) men för mig har det alltid varit det som är gott är värt pengarna medans det som är surt inte ens är värt Gratis....

Kom på några till själv, värme utvecklingen kräver fler fläktar som i sin tur kräver tystare chassi samt större och moderkort som klarar av detta, har varit med om detta länge pris/prestanda så nej för min del till AMD GPU/CPU "IDAG". Man vill ju hinna använda datorn innan nya grejer släpps och man slösar tiden på det igen och som många vet så är tid värt pengar

Av RaBlack
Skrivet av hejkk:

Kan verkligen inte förstå att du precis skrev det. Är du verkligen så tappad? Du vill att Nvidia ska ha monopol på grafikkort för oss "vanliga" konsumenter så att de kan höja priserna till vad de än vill eller? Det är ju smart. Du är Nvidia-fanboy om något. Jag föredrar också själv Nvidia men har ändå ett AMD-grafikkort därför att det var det ett relativt billigt grafikkort med bästa pris/prestanda jag kunde hitta. 6970 begagnat och ångrar då inte att jag köpte det, ser inte varför jag skulle heller.

Du kanske missade det jag skrev i slutet "IDAG".

Är absolut ingen fanboy har både AMD och NVIDIA, älskar mitt XFX 5770 Black edition som attan.... bästa överklockningskortet jag upplevt någonsin sen GT6600.

Sen det där med pris per prestanda skiter jag i fullständigt för i längden så kostar det mer med AMD..... Sen gillar jag AMD på AGP sidan dom har dom tyngsta korten där, har själv ett 3850 med 512mb snurrande i en låda och det flyter på bra än idag....

Måste bara tillägga att jag alltid kört med AMDs CPUer innan har flera datorer med AMD CPUn i, men bara en INTEL inköpt i år i7 2700k....

Av RaBlack
Skrivet av Henrikfotograf:

Du har visst glömt eyefinity och vid tre kort går all ms ner till noll.

Nej det har jag inte, tycker inte om att spela på delade skärmar, väntar nog på en skärm som är längre samt böjd typ 180 grader (finns några men dyra) .... ÄKTA SURROUND.

Av RaBlack
Skrivet av punchline82:

Har funderingar på att skaffa ett till grafikkort och undrar hur mycket de skulle ge i prestanda.
Det lär ju knappast bli dubbelt så bra men ungefär, någon ?

Beror helt på vilka spel du tänkt spela. Glöm ej att du kan få sämre prestanda med 2 kort också. Att du får dubbla kan du glömma inte ens i närheten av det mer värt att använda kortet i en annan dator o utnyttja det till 100% där med.... Kommer inte att köpa dubbla kort på ett tag förrän man kan utnyttja båda till 100% i samma burk, eller om man får köpa 2st för det rätta priset gentemot procentuella vinster annars ALDRIG.

Av RaBlack
Skrivet av Cameltotem:

Asså ärligt killar. När jag ser den där bilden undrar jag varför någon i helvete någonsin skulle vilja välja Raedon? Finns det en enda fördel?

Absolut inga fördelar förutom för AMD FANSEN SOM ÄR TROGNA AMD......

Dessutom skulle jag vilja att någon nämner 1 spel som ser snyggare ut med AMD än NVIDIA, finns många med PhysX för NVIDIA, gamla samt nya som är på gång... BYT till NVIDIA så märker ni skillnad på en gång, idag gäller NVIDIA ALL THE WAY.....

Bara fördelar med NVIDIA idag.....

Skrivet av Cameltotem:

Jahap blir väl att sälja 7970 om man planerar sli.

SMARTASTE tanken faktiskt, har själv bytt ut mitt 7970 nyligen och fyfaaaan vad jag ska spela om en massa spel, TACK NVIDIA ni är sååå värda mina pengar....

<3 NVIDIA

Av RaBlack
Skrivet av seville57:

Stämmer bra, har båda spelen, ett tag sen man spelade dessa.

Och ännu fler här LOL

http://physxinfo.com/news/7165/getting-gpu-physx-effects-into...

Det sägs mycket intressanta saker i denna intervju om PhysX....

Av RaBlack
Skrivet av seville57:

+ Darkest of days, Sacred 2 (har för mig att man får patcha spelet för att få PhysX stöd), Dragon age II, kan inte komma på fler just nu.

Här finns några till som du inte nämnde.... Maffia II och METRO 2033

http://physxinfo.com/index.php?p=gam&f=gpu

Skrivet av fermia:

Planetside 2 kommer använda det iallafall.

Räckte för mig då jag valde mellan AMD Nvidia

Kommer säkert en massa mer kolla in länken här...

http://physxinfo.com/news/

Av RaBlack
Skrivet av Lasergurka:

Va snackar du om? Varför skulle jag inte bytt kort? Vad har mitt 680 med saken att göra?

Ja, fast grejen var ju att de flesta spelen var urkassa, gamla som relativt nya.

Hej LASERGURKAN!

Jag skämtade lite, jag skrev GEFORCE 7970 (Att ha både AMD och Nvidia i samma vore ju det ultimata det var därför jag sa att JAG inte hade bytt kort.
GTX680 har PhysX hårdvara.

Kolla in länken PhysX info, finns massor man kan lära sig utav PhysX där....
http://physxinfo.com/wiki/Main_Page
http://physxinfo.com/index.php?p=gam&f=all

Skrivet av Lasergurka:

Okej, så man behöver inte en Nvidia produkt för att utnyttja PhysX?

Nej men det beror på vilket spel man spelar, samt att det kan förekomma en massa lagg om man använder AMD CPU/GPU för just detta....

Av RaBlack

Synd att SKYRIM inte drar nytta av det (PhysX) samt DX11, då skulle man inte modda den så mycket, blir så trött på modding speciellt om det skall moddas så värst mycket, lite är ok men fan man behöver minst 20 moddar för att få spelet att se vackert ut....

Vore enklare om NVIDIA hjälpte till där med.....

Av RaBlack
Av RaBlack

Kolla in skillnaden på on/off PHYSX najs.... Man kan dra från vänster till höger och vice versa.... för att se hur hela bilden ser ut med on/off.

http://international.download.nvidia.com/geforce-com/internat...

http://www.geforce.com/whats-new/articles/put-your-system-thr...

Ladda hem detta och testa för att se vad ni får för rates, kul att veta hur det skiljer sig från rigg till rigg....

Av RaBlack
Skrivet av Lasergurka:

Hmm...trodde PhysX bara funkade för Nvidia kort? För de där effekterna i Metro 2033 de nämnde i videon, som bara fanns med PhysX hade jag nämnligen med mina 7970s...har det till och med på film.

Hur som helst är ju 98% av alla spel som på något sätt använder PhysX antingen urkassa, 6 år gamla, eller för de flesta helt okända; och ointressanta.

Antingen hade du ett Geforce 7970 om jag var du hade jag inte bytt kort) eller så har du glömt att slå på PhysX på ditt GTX680....

Dessutom tycker jag att gamla spel är riktigt bra och säkert ännu bättre idag när man får extra godis på köpet med NVIDIA......

Av RaBlack
Skrivet av Ctrl:

Det går inte köra ett Nvidia kort som PhysX ihop med ett AMD kort. Vet att du kanske tänker på de där hackade drivrutinerna. Men de är väldigt buggiga och det fungerar inte hundra i de spel som använder hela API'n.

Gällande ditt argument som att physX finns i många spel, stämmer. Dock kanske du tänker fel när du bara ser PhysX loggan. De spel som Stödjer hårdvarubaserad PhysX är enligt den sidan du själv länkade enbart 28st. Av dessa 28 är det knappt 10 som är intressanta för majoriteten av gamer. Ännu färre om man begränsar det efter hur nya de är.

Så just hårdvaruaccelererade spel är det väldigt ont om, de lär dessutom knappt öka. nVidia själva har i princip släppt PhysX till fördel för CUDA biblioteken. Dessa är mer mångsidiga och kan göra samma saker via OpenCL. Något som de flesta tillverkare börjat koda mot. För detta stödja av hårvara i AMDs grafikkort (Stream computing om jag inte minns namnet fel), Nvidias kort och Intels CPUs.

Tycker du skriver helt rätt angående detta, och ja du har rätt det heter SC som du sa på AMDs front.... Det som gäller för mig just nu när jag skaffat ett NVIDIA kort GTX680 är att spela om en massa spel som faktiskt ser mycket bättre ut än vad dom gjorde med AMDs 7970.... NVIDIA ALL THE WAY idag iallafall.....

Av RaBlack
Skrivet av Z0l!d:

Ger upp här iaf. Orkar inte föra diskussionen för den verkar inte leda någon stans.. Du får tro vad du vill.

?

Arma 3 är väl känt för dom flesta samt Dirt serien osv borderlands 2 man kan hålla på länge....... men flera vill vi ha det ser ju bra ut.