Inlägg

Inlägg som RaBlack har skrivit i forumet
Av RaBlack
Skrivet av Kent:

Nu har jag testat med mitt GTX690, i7 930 4.2Ghz, 6GB ram och DX11, laggar som satan. Helt ospelbart.

VARFÖR laggar det? Jag har kört med 5770 men utan physx effekter o det laggar inte då....

Av RaBlack

Testa själv om det räcker med PSUn...

http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Själv är jag skeptisk till sådana sidor men man kan få en liten blick om vad som krävs

Av RaBlack
Skrivet av strutzen:

Mitt nätagg:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=339898 Räknas det här som ett bra nätagg?

Den fungerar säkerligen men jag hade ändå tagit det säkra före det osäkra och följt vad som rekommenderas. Samt har det med vad som finns i datorn i övrigt.

Av RaBlack

Detta kort om man vill vara lite mer framtidssäker eller ett annat GTX 680 4GB.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=750792&cks=ASS&assoc=B99...

OBS: Finns 5 st på lager just nu så skynda....
Samt att detta är den billigaste i den klassen enligt prisjakt.
LYCKA TILL!

Av RaBlack
Skrivet av Iwar:

Så komiskt att 90% av folket här inte äns visste att MS existerade innan den där frågelådan, och nu är experter på hur det "upplevs" utan att ens ägt en cf config...

Jag har enbart upplevt problem i skyrim, bf3 flyter som smör!

Testa, knappast ett problem för de flesta här:)

Skickades från m.sweclockers.com

Ok. Tack för ditt svar. Gillar mycket....

Kan du länka till just den där frågelådan så man får ta del av den.

Av RaBlack

Jag har ett 6970, 4850x2, 4870, 4830 och 8800GTX...

LOL du har ju själv inget från GTX600 serien eller AMD 7000 serien så hur kan du yttra dig om just dessa om du inte har läst till dig detta.
Det är typ så där du svarar?

Jag har redan ett ur GTX600 serien om du nu undrar, samt en massa fler AMD CPUr/GPUr, det är därför jag sagt att jag tänker spela om flera spel igen....

Skrivet av Lasergurka:

Fast nu tycker jag du slingrar dig, du har trotts allt sagt att SLI/CF ger 50% prestandaökning, och att det därför är bortslängda pengar, men så är inte fallet, man får inte så liten ökning, såvida det inte är ett spel som inte stödjer CF/SLI, eller om drivrutinerna är omogna, och vi är ju flera som har/nyligen har haft SLI/CF lösningar, och vet hur det ligger till.

Med extra ögongodis antar jag att du pratar om PhysX igen, och vet inte varför du gång på gång tar upp det, visst har det väldig potential, men i dagsläget är det VÄLDIGT få aktuella spel, dvs spel som man tänker spela om man köper en top of the line GPU, faktiskt vara ett vad jag vet, och det är Batman Arkham City.

Men orka ta upp alla spel det är olika från den ena till den andra om man läser tester på sådana riggar det är darför jag sa 50% 50% SLUTA LG....Jag vet att du gillar argumentationer med folk lägg av, dessutom har jag skickat länken minst 5 gånger på physx info så sluta det e ju alltid du som undarar dessutom hur det hela funkar gå in på sidan och läs... Du bytte själv från AMDs skitstrul som du sa till NVIDIA... LOL

Skrivet av Lasergurka:

Du menar när jag sa att han skulle kolla upp vad fakta egentligen är för något (då han slängde fram påståenden utan någon uppbackning, och sen kallade dem fakta) och du då kommer och säger att jag ska slänga fram fakta själv.

Ska nu försöka mig på ett exempel:

Anna påstår att Gud finns, och säger att detta är ett faktum.

Jonas förklarar att för att det ska vara ett faktum så måste hon på något sätt kunna backa upp sitt påstående, för kan hon inte lägga fram några bevis bevis så är påståendet inte mer än ett påstående.

In kommer RaBlack och säger åt Jonas att komma med fakta själv om varför gud inte skulle finnas!

Jonas blir förvirrad då han aldrig påstått att gud finns, utan bara förklarade att Anna hade missuppfattat betydelsen av ordet "fakta".

Du kanske förstår själv varför jag tycker att dina "kom med fakta själv" blir väldigt förvirrande, då de kommer in på helt fel ställen.

Hahahahaha härligt att läsa ..... tro o sådant kanske inte hör hemma här ....

Av RaBlack
Skrivet av Lasergurka:

ehm...nej, ingen aning faktiskt, har båda gångerna undrat varför du slängt ur dig det, du får gärna berätta

Du höll på med fakta snacket med en annan kille här, har du glömt det redan.

Skrivet av milla_66:

Hejkk snackar om dubbla GPUer och till skillnad från dig talar han utifrån egen erfarehet, så lägg ner nu RaBlack...

Till skillnad från mig.

Förklara istället hur det är da? Och sluta tjata om en massa blablabla....

Skrivet av simme300:

Tar ett citat från dig själv:
"Har aldrig kört dubbla gpuer någonsin eller sli/cf"
Sluta skriv olika saker hela tiden, hål dig till en historia.

Edit: Nu när jag läste dina inlägg igen så kanske jag missförstod dig, eftersom du inte gör korrekta meningar så förstår man inte riktigt vad du menar.

Det är klart att meningarna blir konstiga dom redigerar om deras texter då och då. Man hinner inte läsa allt på en gång och svara samtidigt.
Skulle vara enklare med röst chatt... kanske.

Självklart får man upplysa folk om vad som är "bäst", men det infattar såklart att man har någon aning om vad som är bäst, och det kan du knappast säga att du har när du själv säger att du inte har någon som helst erfarenhet om CF/SLI, och inte verkar veta riktigt vad du pratar om. Jag tänker då på att du förklarar om hur man slipper stuttering med dubbel GPU kort, eller att man bara skulle få 50% extra prestanda med SLI/CF lösningar, även i de sämsta fall brukar man minst få 70% extra prestanda med ett andra kort, brukar annars bero på omogna drivrutiner.
Senast redigerad av Lasergurka idag klockan 04:17.

Finns många säkert här som läst till sig saker o ting via nätet som jag själv har, jag personligen tycker att folk skall tänka om en extra gång innan dom bestämt sig för vad som lämpar sig för vad. Det är lätt att bli blind när flesta tester visar FPS raten bara och inte tar med extra ögongodis m.m.

Av RaBlack
Skrivet av milla_66:

Och det gör du trots att du inte har någon egen personlighet av CF/SLI... Och dylika kommentarer från dig blir anmälda.

Anmälda. Vad menar du? Får man inte fråga eller undra om saker o ting eller samt upplysa folk om det som är BÄST?
Berätta istället om det du upplever med ditt GTX690.

Va? Det jag upplever med mitt kort? Jag har ett 6970, 4850x2, 4870, 4830 och 8800GTX

Vi pratade om dubbla GPUer, ok sluta nu

MEN WOW. lol. Ja, de har prestandatronen men inte pris/prestanda-tronen, alltså, bara för att GTX680 är bättre än 7970 så betyder det inte att man alltid ska/bör köpa 680.

Varför inte, i slut ändan köper folk det dom vill ändå och jag tror att folk fattar det, förutom vissa tydligen....
Kanske inte, men har du tänkt i längden pris/prestanda... och vad du får för, samt andra hands värdet på saker..... kolla bilbranschen.... m.m.

Av RaBlack
Skrivet av hejkk:

Och du försöker idiotförklara de som väljer kort från AMDs 7000-serie istället för Nvidias 600-serie.

Tycker du som tar åt dig allt. LÄGG AV tycker bara man skall upplysa folk om att NVIDIA är vassare idag än AMD. SLUTA barnsla dig.

Skrivet av hejkk:

Ja, jag har ett kort med två GPUer, 4850x2.

Det var inte detta kort du nämnde ens det är skillnad på AMD förr och AMD idag samt NVIDIA förr och NVIDIA idag. OK, lägg ner och berätta det du upplever med ditt kort istället.

Skrivet av Lasergurka:

Du verkar slänga ut den där kommentaren rätt ofta i konstiga sammanhang, vad är det du vill ha fakta om egentligen?

Hhahahahaahahaaa du e sköön du vet precis vad du syftar på LG....

Av RaBlack

Till hejkk: Verkar som att du också aldrig upplevt detta eller sett detta live, du har som jag bara läst till dig detta, det fattar ju alla här... lägg ner dessutom ställde jag frågan till en som verkligen har ett sådant kort så lägg av med ditt uppförande och attetyd, Du låter så barnslig med dina inlägg.

uschhh

Av RaBlack
Skrivet av hejkk:

Japp... Alltså verkar inte som att RaBlack verkar veta så mycket om det han pratar om, han bara slänger ur sig en massa skit hela tiden. Hans uppförande och attityd är verkligen konstig också...

Du kanske inte har två portar på moderkortet, eller du kanske bara har två portar och vill köra quad sli/cf och då går det bara med 2 GPUer på samma PCB. Det går också att köra t.ex. 7970+7990 (trifire), men inte 680+690 (av någon anledning så vill inte Nvidia att man ska göra det). Eller om du kör två kort så kan det översta kortet få dåligt med luft beroende på hur långt det är mellan korten.

Microstutteringen blir kanske lite mindre, men skulle inte tro att det är någon nämnvärd skillnad.

Edit: Microstutter får du olika mycket beroende på spel också. I endel spel kanske det inte märks alls medan i andra spel så kan det vara ospelbart i t.ex. 50-60 fps.

Har aldrig kört dubbla gpuer någonsin eller sli/cf upplevt detta live så lägg ner ditt babblande om vad man vet och inte vet ..... kom med fakta om du har någon istället. Börjar tröttna på vissa här asså.....

Av RaBlack
Skrivet av milla_66:

Köper du ett GTX 690 och kör med det så är det SLI det med annars måste du avaktivera SLI och då är det ju ingen vits med det kortet... Även om det bara är ett kort är det två GPUs och därmed SLI...

Hur funkar det med stuttering m.m. på dessa kort, GTX690 och 7990?
Varför finns dessa kort i så fall?

Är bara nyfiken.

Av RaBlack
Skrivet av Lasergurka:

Jo, det är väldigt få spel som stödjer det som är intressanta för mig med, dock ska Borderlands 2 ha stöd för några PhysX effekter, så det är väl rätt trevligt

Jag har en massa gamla titlar som jag vill återuppleva igen fast med PhysX, snacka om att göra nytta för spelens utlagda pengar hahahaha.... mums

Älskar Datorer och hoppas på mer spel för oss i framtiden och inte bara en massa överportningar från konsol. Blir galen på att modda vissa spel uschhh, dom skulle kanske använda PhysX istället än dessa moddingar hela tiden, man vill ju spela också.....

Med PhysX menar jag inte bara PhysX GPU utan även PhysX PSS

Av RaBlack
Skrivet av PCnörden:

jag vet att många spel använder physx men de flesta av dem har inget intresse för mig
såg 2 spel som jag kanske skulle bry mig om men annars så var de flesta spelen där inte riktigt i min smak
spelar mest dota spel,fps,rpg,mmorpg,strategi
exempel bf3, starcraft 2, skyrim, LoL, HoN,Diablo 3
det enda spelet jag spelar som har physx är age of empires 3 men jag tycker spelet är ser bra ut ändå och det är kul
väntar just nu på GW2, dota 2, sc2 heart of the swarm, och inga av dessa använder physx om jag inte har fel

är nöjd med mitt 7870 just nu och byter när antingen radeon 9000 serien kommer eller nvidias 800 serie
jag anser att båda lagen är lika bra men som sagt så väljer jag grafikkort efter budget och behov och det blev 7870 som är prisvärt
nästa kort blir väll troligtvis radeon hd 9870 eller nvidia gtx 860

och förresten ska du köra två grafikkort rekommenderar jag också att köra nvidia men varför ha två grafikkort nu när 7970 klarar alla nuvarande spel utan problem? (om du inte kör på flera skärmar då, för då kan det behövas mer prestanda )

SANT. Men vill bara lägga till, då är det nog bättre med ett GTX690 i dags läget eftersom man slipper stuttering (kanske inte all) och en massa SLI/CF problem.
Själv kommer jag inte köra SLI och skulle jag ha två kort så skulle jag utnyttja båda till 100% på 2 datorer istället för 50% 50% på en dator. Snacka om slösade pengar i längden. SLI/CF kan jag tänka mig då jag vet 100% att dem utnyttjas till max på 1 dator..... shit vad dyrt det blir dyrare MB, CPU, osv.... skulle önska att företagen sålde SLI 2st eller CF 2st kort till rätt pris (räknat i prestanda asså), då kanske, men aldrig annars...

Av RaBlack
Skrivet av Rixxz:

PhysX även i de applikationer som inte har stöd för det? Svart magi?

LOL, möjligen grön magi hahahaha....

i dags läget,

Av RaBlack
Skrivet av PCnörden:

men hur kan physx göra grafiken bättre i ett spel som inte stödjer physx?
bara undrar för jag vet inte om physx fungerar i andra grafikmotorer

Kolla in denna sida den förklarar allt och hur många spel som använder PhysX GPU (endast NVIDIA) och PhysX PSS (ALLA KORT utan en massa lagg, för det går att få CPUn att sköta en massa PhysX också)...

Har skrivit längre upp om mina problem gällande PhysX på AMD då menar jag i PSS samanhang.

http://physxinfo.com/index.php?p=gam&f=all

PS: Fråga gärna mer om det finns något du undrar över...

//

Skrivet av Kilgam:

Wow, i vanliga fall hade jag nog suckat väldigt djupt av hur korkade vissa inlägg, fast så här sent är det ju bara brutal natthumor!

OnT:
Nej, jag tycker verkligen du ska sälja ditt kort och skaffa ett Nvidia, skit i vad det kostar det är bättre och har dessutom PhysX som gör grafiken mycket bättre i alla spel! Det säger jag inte för jag är fanboy; jag har faktiskt tre AMD kort hemma och är nöjda med dessa såklart!

SANT <3

http://physxinfo.com/news/

Av RaBlack

Till PCnörden: Som jag sagt förr TÄNK SJÄLV så kommer du på flera saker, hoppas du har hört talats om "andra hands värde" på saker o ting som i bil branschen.....

Av RaBlack
Skrivet av Herr Kantarell:

CF har fungerat bra förutom på 7850 där det ena kortets fläktar inte gick att styra.
CF på 6870 fungerade mycket bra.

nVidia har betydligt bättre drivrutiner om man frågar mig. Kanske att jag gillar AMDs catalyst (där man gör inställningar) bättre.

Med 7850 fungerade inte bilden på min TV, (HDMI) utan fick hemsk tearing.

Både AMD och nVidia är bra. AMD ledde stort och länge med sina 58xx kort. nVidia har nu kört sin Fermi i två generationer medan AMD precis börjat med GCN. AMD är nog att räkna med igen om en eller två generationer.

Tack för ditt fina svar. Gillar mycket.

Av RaBlack
Skrivet av PCnörden:

vet att man inte ska mata trollet men jävlar vilken skitstövel du är
hade nvidia nyss bytte till amd radeon 7870 och jag är nöjd inga problem har faktiskt fungerat bättre än nvidias gtx 460 som jag hade tidigare
och allt det där du sa med att amd bli dyrare i längden är ren bullshit
(är inte amd fanboy utan jag väljer det som passar mina behov och min budget)

Vem är det som är skitstöveln, man kan väl upplysa folk om det som är bäst idag????

åter till tråden
som tidigare sagt bli det ju microstuttering men det behöver inte nödvändigtvis märkas

Har haft massa problem med detta när det gällde mina AMD problem:
http://physxinfo.com/wiki/PhysX_System_Software

AMD bli dyrare i längden är ren bullshit...

ABSOLUT INTE

Snacka om FANBOY hahaha som säger att han inte är det..... Kolla in ditt namn PCNörden skulle asså lika gärna stå MACnörden, vem är det som är FANBOY hmmm....

Av RaBlack
Skrivet av Herr Kantarell:

Hehe underhållande kvällsläsning

nVidias GTX6xx serie är vassast idag, så är det bara. AMD 79xx presterar väl inte alls dåligt direkt, beror på vad man ska spela.

TS: Behåll ditt kort. Spara pengarna till nästa generation kort.

Är ett bra val faktiskt, men hur har du upplevt CF du verkar ha haft alla kort vare sig det är NVIDIA eller AMD.
Många klagar på drivrutinerna samt lite annat strul, kanske bättre ändå för honom att äga NVIDIA idag om han nu måste ha det snabbt.

Har upplevt strul när det gällde AMD för mig men inte med drivrutiner bara, utan oftast med det där underbara man får uppleva på PhysX. Om man har Nvidia så får man det inkluderat utan lagg.... Det strula så in i H, med att få spel att fungera utan att det spökade med installationen av PhysX då menar jag PSS och inte GPU PhysX.....