Inlägg

Inlägg som mikaelbb har skrivit i forumet
Av mikaelbb

Datorbygge, datorn startar inte vid knapptryck.

Hej!

Har nyligen byggt ihop en dator med dessa komponenter:
ASUS Z97-A
i7-4790k
Silverstone SST-ST85F-G 850W 80+ Gold Certified

Byggde ihop komponenterna på en kartong för att få allt att fungera först innan det stoppas ner i chassit. Problemet som har uppstått nu är att inget händer när jag trycker på Power SW knappen. Det finns en startknapp på moderkortet så jag inte behöver koppla den till Power SW kabeln till chassit. När jag kopplar in PSUn till moderkortet (inkl. cpun) så lyser två lampor grönt. En av dem är placerad ovanför PWR SW och PWR LED knappen på moderkortet. Den andra är vid texten XLED1.

Här är bild på 8pin för cpun och kopplingen för cpu-fläkten. 8pin kabeln är en 8pin på ena ändan och 4+4p på andra.

http://i.imgur.com/4V3TUZD.jpg

Här är bild på 24pin.

http://i.imgur.com/jDeIZXE.jpg

Här är bild på 24pin och 8pin i PSUn.

http://i.imgur.com/0KPn9Iq.jpg

Som sagt, när jag startar upp med Power SW knappen händer inget alls, inget ljud och fläkten drar inte igång. Inga fler ljus utan det är samma två gröna lampor som lyser konstant. Vad tror ni orsakar problemet och hur ska jag lösa det?

EDIT: Jag prövade montera äldre komponenter med PSUn, det fungerade som vanligt.

Tack så mycket!

Av mikaelbb

Klippa I/O Shield pins

Hej!

Igår när jag monterade mitt nya moderkort så fick jag med en I/O Shield med pins, vilket jag inte har haft förut. Det var väldigt krångligt att fästa moderkortet genom I/O Shielden. Jag läste på internet att man klippa av pinsen på I/O Shielden om de är ivägen. Jag klippte 4 pins, 2 från usbn och 2 från hdmin. Se bilden nedan (bilden är tagen från internet, därav är pinsen kvar på bilden.):

http://www.pcguide.com/byop/diagrams/figure61.jpg

Idag fann jag andra resultat att pinsen är till för att förebygga kortslutning. Stämmer detta eller inte, är det viktigt att ha alla pins i I/O Shielden?

Tack så mycket!

Av mikaelbb

Loggade lite min CPU-Usage idag medan jag spelade på: Golmund Railway 32p Domination.
Här är resultaten: http://i.imgur.com/GXBnhid.jpg

Något som jag reagerade direkt på var att CPU-Usagen hoppade hela tiden upp och ner i procent, som ni ser på bilden så hoppar den hela tiden ner till 50-60% från 90%. Under denna loggning så spelade jag konstant, dog endast 1 eller MAX 2 gånger.

Eftersom jag inte är någon som är väldigt erfaren när det kommer till CPU's så undrar jag om detta är normalt, ska den hoppa sådär?

Av mikaelbb
Skrivet av Ernesto:

85 känns som en korrekt lägsta i BF4, mer kan du nog inte få.

Vad menar du?

Av mikaelbb
Skrivet av Ernesto:

Man behöver aldrig två bryggor.

Som andra nämnt, du kör i riktig fullscreen va? Unigine etc startar nästan alltid i windowed mode by default etc.

"Fullscreen Windowed" eller "Windowed Borderless" etc etc fungerar ICKE. När man tabbar ut ur spelet/applikationen skall hela skärmen bli svart och sen åter-initieras - Gör den inte det kör man inte i fullscreen.

Din CPU flaskar inte datorn, det ska inte vara något problem, jag kör ju med typ samma burk och jag har FPS så det sprutar ut ur öronen. Om jag skulle kört i någon baby-upplösning som 1080p skulle ju datorn börja yla och FRAPS-mätaren skulle smälta och dö.

Eventuellt kanske du kan prova att flasha BIOS på Powercolor-kortet till samma BIOS som det riktiga kortet.

Får nu normala värden i Unigine Valley, 3DMark Fire Strike (nästan normalt) och Tomb Raider. Inget annat däremot.
På Hainan Resort 32 DOM så droppar jag oftast ner till 85~ fps.. (Lägsta inställningar @ 1080p).

Av mikaelbb

Hm, har faktiskt inte prövat Battlefield 4 Singleplayer. Kommer tillbaks strax med en redigering!

Av mikaelbb

Japp, jag ger upp nu dock. Har hållit på med detta problem i över 10 dagar nu, less är vad man blir.. Orkar inte tjafsa längre.

Av mikaelbb

Något jag började tänka på nu var att powercolor kortet hänger lite, http://i.imgur.com/D9Xy4xeh.jpg (Inte den bästa bilden men ni borde kunna se det, hänger längst ut på kortet pgav tyngden) är det något som skulle kunna påverka prestationen?

Borde även kanske nämna att uppdateringen av BIOS gjorde ingen skillnad.

Av mikaelbb

EDIT:

Lyckades nu hitta SATA och jag ändrade det från IDE till ACHI eller ACPI och nu fungerar datorn igen!

Tja! Gjorde exakt som man skulle, la in filen i en FAT32-USB och sedan gick jag in i Instant Flash och valde filen och den började uppdatera. Uppdateringen gick bra och utan problem. Just nu sitter jag på min laptop eftersom jag inte lyckas starta datorn längre. Varje gång jag startar så kommer jag in i en Windows meny där det står att windows inte started normalt. Har sedan alternativen att starta om datorn, stänga av eller installera om windows.

Vad ska jag göra nu? Har försökt att uppdatera om, det hjälper inte..

Försökt googla lite och har hittat att det kan hjälpa om man ändrar SATA till ACHI eller ACPI i Bios. Vet inte riktigt hur jag ska komma in i BIOS nu, kan bara komma in i Boot menu eller Instant Flash.

Av mikaelbb
Skrivet av Stefan93:

Uppdatera bios asap.. min bror hade ett Z77A G43(nyare än det moderkortet du har dessutom) som var kompatibelt med ett 7970 från gigabyte men inte ett annat från Powercolor .. detta kan vara orsaken

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?cat=Download&os=BIOS&Mo... Extreme3 Gen3

Hmm, ska absolut fundera på detta. Hört att det inte är så bra att uppdatera BIOS och om det går fel så är det kört..

Av mikaelbb

Ingen bättring efter patchen, har flyttat på korten men inte uppdaterat BIOS. Idag så startade jag Tomb Raider och drog igång benchmarken och ÄNTLIGEN hittar jag något som fungerar bra! Jag fick ett medelvärde på 123 fps med samma inställningar som i detta test: http://www.sweclockers.com/image/diagram/4909?k=f9f672b7327b7...

Underbart!

Riktigt tacksam för all din hjälp, ska vänta och se om det förbättrar sig när det kommer nyare drivrutiner och liknande!

Av mikaelbb

Båda korten låg på rätt clock och temperatur. GPU-Usagen var på ungefär 50-60% på varje kort. Sedan var det något annat som heter VDDC, MVDC osv. Vet inte riktigt vad det betyder så jag kan inte bedöma.

Memory Usage (Dedicated) = 0.
Memory Usage (Dynamic) = 1800-2100.

Av mikaelbb

Det enda testet som jag har fått bra resultat på var ju 3DMark Fire Strike då jag fick 15081 poäng medan sweclockers test fick 16293 poäng. Sedan började jag tänka på att jag endast fick 8263 poäng i Physics Test, är inte detta resultat väldigt litet?

Av mikaelbb

Testade att uppdatera DirectX och jag spelar alltid i fullscreen. Det hjälpte däremot inte att uppdatera..

Av mikaelbb

Ska testa göra allt du skrev senare. Vill bara att du ska veta att jag är oerhört tacksam för att du försöker hjälpa mig!

Av mikaelbb

Har prövat korten i olika spel för att se om jag får någon prestandaökning.
Har prövat i dessa spel:

Battlefield 4
Skyrim
Sleeping Dogs
Far Cry 3
BioShock Infinite
Rome II
Alan Wake
The Witcher 2
Assassins Creed IV: Black Flag
Saints Row IV

I alla dessa spel så har prestandan varit sämre och jag får ut färre fps med 7970 CF än vad jag får med ett 7970.
Vad tycker du att jag ska göra, ska jag ge upp? Börjar bli riktigt less nu eftersom att jag har spenderat så mycket tid på detta de tre senaste dagarna..

Av mikaelbb

Någon som kommer på något annat som jag kan pröva?

Av mikaelbb

Hmm väldigt skumt. Skulle bli så otroligt glad om jag fick CF att fungera bra i BF4..

Av mikaelbb
Skrivet av Kakann:

Hade också problem med låg GPU-usage och dålig prestanda och det här löste problemet för mig:

Installerade Windows 8.1
Installerade senaste betadrivrutinerna
Stängde av ULPS
Stängde CPU core parking
Stängde av fram pacing

Testat allt det där redan :s Det enda som har hjälpt var Windows 8.1 men jag ligger ändå runt 100fps på lägsta inställningar :s

Av mikaelbb

Ok nu har jag testat 3DMark. I grafikpoäng fick jag 15081poäng vilket ändå är ganska nära vad sweclockers fick http://www.sweclockers.com/image/diagram/5320?k=9691f59775c92... 16293. Mycket närmare sweclockers resultat än vad jag fick på Unigine Heaven.