Inlägg

Inlägg som flavvan har skrivit i forumet
Av flavvan

@D-ryd: Hej! Nja.. Skulle ha kunnat vara bra info kanske – är inte så kunnig så kanske inte bygga själv, däremot kan jag nog ordna så att en kompis gör det. Tack för ditt förslag - då kan jag även få ett bättre hum om vad som finns att jämföra med!

Av flavvan

@Samlooh: Yes. Har hört både bra och dåligt om dem men en nära vän hade en väldigt bra erfarenhet så det är därför jag överväger det. Och jag är med på ditt förslag om Black Friday men frågan är mer om jag kan vänta två månader till Får läsa runt lite mer på forumet som du föreslår! Tack igen

Av flavvan

@ubbe211: Tack för svar! Om det inte handlar om 2000-3000 kr i prisskillnad kommer jag nog köra på detta.

Av flavvan

@Samlooh: Tack! Jag har så många gånger sagt att jag ska vänta på en rea eller nästa generation osv osv så känner att jag kanske bara måste smälla av en beställning!

Av flavvan

@circedge: Tack för svar! Har en maxbudget på 20k, men isåfall kanske andra delar får uppgraderas allt eftersom!

Av flavvan

Köpråd ny dator; vänta på nya grafikkorten?

Hej!

Jag har tittat på att köpa en ny dator, specifikt denna:

https://www.greattech.se/product.html/infinity-gt-4-2?categor...

Undrar två saker:

1. För 19.000kr, är detta en dator värd pengarna?
2. Då de nya grafikkorten släpps snart, tror ni det kommer påverka ett sådant här köp så att priset skulle gå ner? Hur har det sett ut vid tidigare släpp av kort, har äldre generationer minskat mycket i pris?

Tack för svar

Av flavvan

Uppgradera grafikkort från GTX 680?

Hej!

Jag köpte en dator från Inferno Online i Stockholm förra sommaren som har fungerat suveränt till de spel jag spelat. Har nu börjat spela Playerunknown's Battlegrounds och det flyter på sådär. Har i princip alla inställningar på low/very low och det är inte speciellt smooth. Har inte kanonkoll på datorer eller enskilda komponenter, men tror att åtminstone en uppgradering av grafikkortet skulle göra skillnad. För en budget om ca 3000 kr, vad för grafikkort rekommenderas/passar bäst till de resterande delarna i datorn? Spec nedan.

GRAFIKKORT: NVIDIA GeForce GTX 680
CPU: Intel(R) Core(TM) i7-3770K CPU @ 3.50Ghz
MODERKORT: Pegatron 2AD5
RAM: 12 GB
1 TB hårddisk
Windows 10 pro 64-bit

Tack för svar!

/T

Av flavvan

Tack för svar!

Roligt att du som verkar kunna något rekommenderar datorn iallafall. Har fått det sagt av många att de är mer "safe" att köpa en redan ihopsatt dator än att köpa separata delar. Men om man köper till en mekanisk hårddisk och sedan möjligtvis en fläkt så ska den kunna klara av rätt bra? T.ex. D3 i högsta inställningar? Just BF3 kanske inte går i ultra men någorlunda högt iallafall?

Av flavvan

Köp av ny speldator

Hej!

Jag har sedan en tid tillbaka haft problem med min dator och känner att det istället är dags för att köpa en ny!

Det jag använder min dator till är spelande och surfande, spel som D3, HoN och möjligtvis prova BF3 då jag inte haft möjligheten med min tidigare. Det jag är ute efter är att kunna lira dessa spel (kanske inte just BF3) i hög upplösning och laggfritt förstås!

Jag har kikat runt lite på inet.se efter ihopsatta datorer, och har väl fastnat mest för följande:

http://www.inet.se/produkt/1517101/taurus-hardcore-mini-gtx-5...

Känns som att det är en dator som täcker mina behov och tycker det verkar spännande med en SSD-hårddisk. Dock tycker jag att det är lite över min budget. Jag kan lägga max 10.000 vilket den iofs kostar, men skulle vilja veta vad jag har för alternativ om man köper lösa delar för att bygga ihop själv. Jag har inte den direkta kunskapen för varken vad som är "bra/bäst" eller hur man bygger ihop burken, däremot kan jag ta hjälp av en kollega för själva bygget.

Sammanfattningsvis:

1. Vad har ni för synpunkter på den redan ihopsatta Taurusdatorn från inet?
2. Vilka delar skulle ni föreslå samt vad skulle det kosta att bygga ihop en egen dator som täcker mitt användarområde (och kanske lite till!). Max 10.000.

Av flavvan

Inloggningsproblem på jobbdator

Hej!

Sitter på kundtjänst och har det otroligt lugnt dagar som denna då de flesta har klämdag = lite långtråkigt på jobbet. Tänkte därför bara prova hur det skulle fungera med Heroes of Newerth på datorn, mest för att spectata polare som spelar. Jag har kunnat installera programmet utan problem och kan öppna det, men kan inte logga in då jag får felmeddelande Connection Error trots att jag har internetanslutning.

Detta är vad som syns i loggen:

http://tinypic.com/r/s60g81/6

Vi har ju ett lokalt nätverk som vi är anslutna till och funderar om det är någon DNS-server man måste ändra eller dylikt? Är inte jätteinsatt i det hela men kan tänkte mig att det är något sådant. Har dock inga problem att surfa samt logga in på hemsidor.

Någon som vet hur man kan åtgärda detta ?

Av flavvan

Problem bootning av ny Taurusdator

Hej!

Jag kan inleda med att jag inte är jättekunnig så mina förklaring kan komma att bli av den simpla delen. Jag köpte hursomhelst ny dator + skärm från inets butik i stockholm igår:

Taurus freQuent GTX550Ti i3 2100 (http://www.inet.se/produkt/1517091/taurus-frequent-gtx550ti-i...)

BenQ TFT 21.5'' G2250 (http://www.inet.se/produkt/2203698/benq-tft-21-5-g2250)

När jag startade datorn för första gången så gör datorn ett "pip" efter ett par sekunder, och på skärmen växlas det mellan "No signal connection" och att det står D input och några nummer tickar nere i högra hörnet. Sedan startas datorn i princip om, och samma sak sker kanske 5-6 gånger. Sedan startas datorn och jag kom till en sorts BIOS-meny. Jag förstod mig inte riktigt på alla inställningar, men det jag såg tyckte jag verkade stämma så jag valde att gå vidare, och efter det startades den som den bör göra. Det kändes ju inte riktigt rätt, men väl inne funkade ju allt som det ska. Jag gjorde sedan en omstart, och då skedde samma sak. Datorn bootas helt enkelt inte korrekt.

Idag när jag startade datorn hände återigen samma sak, dock så kom inte BIOS menyn upp. Eftersom jag köpte med mig en extra sladd mellan skärm och dator så provade jag med den idag, dock ingen skillnad. Det känns som att problemet är att i början av starten på datorn så tycks inte skärmen lokaliseras till 100% av datorn.

Efter lite googling så hittar jag lite liknande problem där ett par drar slutsatsen att det kan vara någon fel på CPU'n. Kan det vara möjligt att det är fel redan från början? Även om datorn väl kommer igång efter ett tag känner jag mig ganska besviken då det kan omöjligt vara så här det ska fungera.

Ursäktar för att jag uttrycker mig så enkelt, hoppar någon kan förstå mitt problem. Är tacksam för alla svar!

Mvh
Tobias

Av flavvan

Köp av ny speldator

Hej alla och god jul!

Jag ska köpa mig en ny dator nu nästa vecka, men eftersom jag inte har superkoll på detta trots den tid jag lägger vid datorn så vänder jag mig därför till er för lite tips & råd!
Jag kan börja med att nämna att jag spelar spel som HoN, Dota 2, CS och möjligtvis Wow, men kan tänka mig börja med MW3 / BF3 med en ny "bra" dator.

Jag är egentligen ute efter en helt ny datorsetup, men börjar med ny comp och ny skärm. De som jag har hittat hittills som jag tyckt verka bra (allt är bättre än min iofs) är följande:

Alternativ 1:
http://www.komplett.se/k/ci.as px?sku=10520

med skärm: http://www.komplett.se/k/ki.as px?sku=656424

Alternativ 2:
http://www.komplett.se/k/ci.as px?sku=10527

Alternativ 3:
http://www.inet.se/produkt/151 7091/taurus-frequent-gtx550ti- i3-2100

Med skärm: http://www.komplett.se/k/ki.as px?sku=656424

Vad har ni för synpunkter på dessa? Har ni bättre tips?

Jag har tänkt lägga ungefär 6000-8000. Jag kommer kunna lyfta av moms på samtliga produkter.

Tack på förhand och återigen god jul!