Inlägg

Inlägg som Sir Skybalotte har skrivit i forumet
Av Sir Skybalotte
Skrivet av TheWhy:

Kit #1 - 700 + hämtning på Lerum Station.

Noterat!

Av Sir Skybalotte
Skrivet av TheWhy:

Finns det möjlighet att mötas upp i Göteborg? Alternativt på Lerum Station?

// Hälsningar, Kollektivtrafiksresenär

Det går bra! Du har PM.

Av Sir Skybalotte
Skrivet av broschi:

Imorgon är den 24e, eller menar du Onsdagen den 26e?

Skickades från m.sweclockers.com

Haha ursäkta mig! Onsdagen den 26e menar jag.

Av Sir Skybalotte
Skrivet av ChuniaC:

Jag bjuder 150:- på kit 2 men kan endast hämta i göteborg om du kan möta upp där någonstans

Skrivet av broschi:

Höjer kit 1 till 600+hämtning!

Skickades från m.sweclockers.com

Noterat! Avslutar budgivning på onsdag (26/7) kl. 20.00.

Vänligen,
David

Av Sir Skybalotte
Skrivet av Jocke86:

Kit 2 plus frakt kan jag tänka mig

Noterat! Som jag skrev i inlägget ovan vill jag bara avvakta ett par dagar innan jag säljer något. Men om ingen bjuder över är grejerna dina.

Av Sir Skybalotte
Skrivet av broschi:

Tar gärna kit 1 för 500kr + hämtning!

Noterat! Jag vill bara avvakta ett par dagar innan jag säljer något. Men om ingen bjuder över är grejerna dina.

Av Sir Skybalotte

Rensning: i3, RAM, GTX 550Ti, Nätdelar

Hej,

Då jag snart ska flytta hemifrån och börja plugga har jag rensat i garderoben. Grejerna säljes antingen som kit eller i enskilda delar. Om ni vill köpa enskilda delar, lägg ett bud på det ni vill köpa.

Kit 1:
Allt för 500kr

- Moderkort: Gigabyte GA-H61M-DS2V

- Processor: Processor: Core i3 2100 3,1 @ GHz ¨

- RAM: 1x4 GB Corsair XMS3 1333Mhz DDR3

- Grafikkort: EVGA GeForce GTX 550Ti 1GB

- Nätaggregat: Corsair CX430 V1

Processor och kylare är monterad på moderkortet med ny kylpasta.

Kit 2:
Allt för 100kr

- Moderkort: Asus P5WD2 Premium

- RAM: 4x1GB DDR2 @ 444MHz. Har även 2x512MB Corsair XMS2 @ 633MHz som jag skickar med om någon köper kitet.

- Processor: Pentium 4 @ 3,6GHz

- Kylare: Freezer Pro 7

- Grafikkort: Winfast PX7800GT Extreme

- Nätagg: Hiper Type M 530W

Processor och kylare är monterad på moderkortet med ny kylpasta.

----------------------------------

Alla saker fungerade sist jag testade dem.

Betalning
Betalning sker helst via Swish i förskott. Jag accepterar dock banköverföring (i förskott) samt blocketpaketet. Om affär görs mellan 4 ögon fungerar kontanter också bra.

Köpsätt
Jag skickar gärna paket, köparen står dock för fraktkostnaden. Affär kan också ske mellan 4 ögon hemma hos mig här i Lerum.

Frågor?
Om det är några frågor eller om fler bilder efterfrågas, tveka inte att skriva i tråden eller skicka ett PM. Jag förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill.

Läs hela annonsen här

Av Sir Skybalotte

Var inne och kollade på en HP Spectre med 1440p OLED-skärm och den var sjukt trevlig. Den enda jag är skeptisk till är att det bara är 8gig RAM och inte någon USB typ C port

Av Sir Skybalotte
Skrivet av carlbanan:

Tror jag sagt det I nån tidigare tråd också, men att använda ex en 13 tums Dell xps med 4k skärm gör att program som ex revit Autocad blir oanvändbara. De gillar tydligen inte att windows skalar upp. Blir även problem när man kopplar i en extern skärm.

Misstänker att dessa problem är smidigare att lösa /obefintliga på en fhd skärm...

Skickades från m.sweclockers.com

Tror du att 1440p fungerar bra då?

Av Sir Skybalotte
Skrivet av crumpets:

Varför så hög upplösning? Har du använt riktigt högupplösta små skärmar förut? Det ser förjävligt ut. All text blir minimal och skalar man upp den blir det suddigt. Hade en QHD 13" för ett par år sen och det var bara jobbigt. Tycker till och med 1080 ser rätt kasst ut på 13-14" så 4k på den lille kommer inte vara nåt plus utan bara mer att rendera utan att ge dig nåt.

I grund och botten handlar det om bildbearbetningen. Jag vill ha en skärm som faktiskt kan visa mina bilder i full storlek när jag jobbar med dem. Dock har jag ingen praktisk erfarenhet av så högupplösta laptopskärmar, så om det inte fungerar bra får gärna fler understryka detta.

Tack för ditt svar!

Av Sir Skybalotte

[KÖPRÅD] Studiedator för Teknisk Design

Hej,

Jag ska till hösten börja plugga Teknisk Design på Chalmers och behöver en dator för studierna. Min budget ligger runt 15 000 kr och jag kan sträcka mig lite längre om det skulle vara värt det.

Användningsområde
Denna dator kommer (åtminståne) inom de närmsta 3 åren agera både studiedator och ''hemdator'' för mig, det kommer alltså vara den enda dator jag har. Det som jag huvudsakligen kommer göra på datorn är följande:

  • Sköta plugget på Teknisk Design. Detta innefattar förmodligen allt från att skriva uppsatser, jobba i CAD, jobba i Adobeprogrammen, till att programmera.

  • Behandla bilder i Photoshop samt titta på bilder. Jag fotar nämligen väldigt mycket och sitter mycket i Photoshop. Därför ska den ha en bra skärm och ha tillräckligt med kraft för att driva programmet smidigt.

  • CAD. Jag nämnde det i första punkten, men jag tror att jag kommer syssla såpass mycket i CAD att det förtjänar en egen punkt. Datorn ska alltså klara av ''normal'' användning av CAD-program utan några större problem. (Jag kommer inte rita upp några rymdraketer, lugn)

Teknisk kravlista
Jag har dragit några egna slutsatser av erfarenheter och efter det satt upp några krav för datorn. Dessa får ni gärna ha synpunkter på. Kravlista:

  • Minst 8 GB RAM (kanske i minsta laget, men det är ingen dealbreaker om det går att uppgradera)

  • Minst en i5a av senare generation.

  • Minst en 1440p-skärm. Den ska vara bra för bildbehandling.

  • Aluminiumkonstruktion och bra design! Den ska se bra ut.

  • Den ska gå att bära till och från skolan varje dag. Vikten tänkte jag på nu alltså.

Datorer jag tittat på

--> HP Spectre 360x 13-4280no

+ Möter mina tekniska kravspecifikationer
+ Snygg
+ Verkar vara en riktigt trevlig skärm med 1440p och OLED

- Ej uppgraderingsbar och känns därmed inte särskilt framtidssäkerm, särkilt med endast 8 GB RAM

--> ASUS ZenBook UX510UW

+ Möter gott och väl mina tekniska kravspecifikationer
+ Clean design
+ På pappret bra skärm (4K är ett stort plus)
+ Extern grafik

- Begränsad tillgänglighet (?)
- Lite smått dyr

Vad tror ni om allt detta samt vad skulle passa mig tror ni? Kom med förslag!

Tack på förhand.
Vänligen,
David

Av Sir Skybalotte
Skrivet av mrqaffe:

Det innebär att bilen testas och skicket bedöms på en del punkter för att dokumenteras och ge en sammanfattning av skicket, en bilhandlare kan ju tex sälja en bil med reparationsbehov/skador och om de är upptagna i protokollet så är det svårt för en kund att klaga och få rätt på att de inte visste om att nått behövde lagas samtidigt så är det lättare att få rätt på saker som inte finns med i protokollet men som borde ha upptäckts vid testen, Kopplingens funktion finns tex med och hade bilen testats och fått en anmärkning där så hade dina problem inte kunnat bli bilhandlarens problem om du klagar på kopplingen för då hade han hänvisat till att du visste om problemet när du köpte bilen. Kontrollen kostar ju lite att göra så den utförs inte på de billigaste bilarna men på dyrare begbilar så brukar alla seriösa handlare göra den för den skyddar ju dem också mot en del klagomål från kunderna.
Det finns ett protokoll som är framtaget av MRF och Konsumentverket
http://cdn.shop.textalk.se/shop/duane/55743/editions/images/97461940-wxiPdBCGsOJZ8z9ZO9DX-g.jpg?max-width=767&max-height=768&resize=scale
http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/v...

Vi fick inte se någon varudeklaration i alla fall, så jag tror inte det finns någon sådan.

Skrivet av giplet:

Jo, det stämmer. Men bevisläget är normalt lite svårare än om man köper en ny bil. Jag gissar att det är av denna anledningen till att många bilhandlare kör med MRF-garantin så att de slipper stå med problemen själva när kunde reklamerar saker kort efter köpet.

@Sir Skybalotte

Exakt när köpte du bilen? Hur lång tid har gått? Det kan vara extremt viktigt i det här fallet när man vill kunna påvisa att felet fanns där från början.

Har du kollat så att du köpt bilen av bilfirman. Du bör kunna kolla om den varit i bilfirmans ägo om du kollar ägarhistoriken. Många begagnade bilar säljs "på uppdrag av"... Dvs du köper egentligen bilen av den tidigare ägaren och då gäller inte konsumentköplagen.

Jag köpte bilen för snart 4 veckor sedan. Bilen är inte såld på uppdrag av gamla ägaren, då den varit runt på ett antal olika handlare och att jag dessutom pratat med första handlaren som bytte in bilen. Dessutom brättade gamla ägaren friskt om alla fel som fanns på bilen när vi pratades vid.

Skrivet av killawife:

Alltså, konsumentköplagen gäller givetvis men man måste förstår att oavsett om det finns ett regelverk eller ej så måste man kunna driva sin sak på något sätt. Det finns ingen automatik i det utan man får driva det rättsligt om inte handlaren är behjälplig. I rätten eller vid förhandling är saker och ting inte helt svarta och vita utan saker som att bilen är gammal och inte särskilt dyr tar man givetvis med i beräkningarna.
I just detta fallet så tror jag nog att TS har ett ganska bra fall då en vanlig användare inte anses kunna avgöra huruvida en bil har utsliten koppling eller ej, så handlaren har en skyldighet att upplysa om detta. Här har man brustit i sin skyldighet.

OK, ska få bilen undersökt imorgon förhoppningsvis. Så får se vad som visar sig då.

Tack för alla svar, väldigt hjälpsamt!

Av Sir Skybalotte
Skrivet av Gueno:

Okej.
Låter ju som att Oneplus är det man ska ha.
Är det 3 eller 3T man ska ha?

Skickades från m.sweclockers.com

3T är det som gäller om du ska köpa nytt. Vad jag vet säljs inte 3 längre. Men det är lite som iPhone X och iPhone Xs, samma telefon med uppdaterade specs bara.

Av Sir Skybalotte
Skrivet av JoL_:

Om bilfirman är ansluten till MRF så borde du ha 1 månads trafiksäkerhetsgaranti, dock tvivlar jag på att den gäller kopplingen. Vet att den täcker bland annat felande bromsar.

https://www.mrf.se/privatperson/garantier-och-kundtrygghet/

Tack för infon, tror tyvärr inte de är anslutna till MRF Ska höra med dem dock.

Skrivet av mrqaffe:

Finns det varudeklaration på bilen så ska uppgifterna i den stämma men det kanske handlar om ett symptom som uppstått pga/när bilen stått stilla, om det nu är olja så kan den kanske ha hamnat på lamellerna medans bilen stått stilla och inte alls om bilen körts ? är lamellerna utslitna så kan det ju däremot inte bero på att bilen stått stilla, däremot ojämna däck kan ju uppträda pga längre parkering om man inte kompenserar det med högt lufttryck när hjulen inte roteras ofta.

Vad innebär varudeklaration? Detta är min första bil, så därför är jag inte så insatt än.

Skrivet av lord_vasagos:

Vet inte exakt vad som gäller men dom flesta ställen brukar ha nån form av garanti som gäller ett tag som tidigare näms en månad eller så men samtidigt koppling är inte säkert det innefattar den och bästa är väll att fråga hur dom ställer sig till det så du har nått att utgå i från

Men slirrar kopplingen lär den med bytas och är delarna är väll inte det som är dyrt utan arbetet så kan ju hända dom har någon reparations del där du kan få ett lite bättre pris och om inte jag minns fel kostar kopplingen runt 2000kr till e 34 525 men är typ samma "tror dom är identiskta men är osäker" så bör vara rätt lika pris men kanske går att ordna någon deal med dom för bra pris på bytet

Mm, precis. Delarna kan jag få tag på billigt då jag har en kontakt på en reservdelsåterförsäljare, men arbetet kommer gå på runt 4000kr förmodligen. Men jag tror inte denna bilhandlaren har någon garanti tyvärr, inte på en bil i denna prisklassen.

Skrivet av The_St1g:

Köper man en bil under 30 000 kr av en bilhandlare så behöver dom inte tillhandahålla någon info alls mer än det som avser bilens säkerhet.
Allt under 30 000kr behöver ingen varudeklaration eller info om bilens kondition tyvärr.

Jaså, kan man läsa mer om detta någonstans? Bilen kostade 25000, så om det är såhär är det ju klart.

Av Sir Skybalotte

Bilhandlares skyldigheter vid köp av beg. bil?

Hej,

Har nyligen köpt en begagnad bil, en BMW 525i Touring (E39) -03 (27000mil), av en bilhandlare. Hittade bilen på Blocket och gjorde väldigt mycket efterforskning innan jag köpte den. Gjorde en CarFax, ringde och kollade upp tidigare besiktningar och anmärkningar, ringde och pratade länge med den tidigare ägaren (var bara en nämligen), ringde och kollade med verkstaden som bilen varit servad på regelbundet i alla år och allt verkade bra. Vi fick reda på att det fanns en oljeläckage i motorn, att några bromsrör var halvkassa och att det fanns rost på en av framskärmarna (ägaren hade bytt in bilen i vintras förra året, så allt för mycket skulle inte kunnat ha hänt med den sedan dess). Det kändes ändå som en rätt bra deal, då bilen var väldigt fin in- och utvändigt och priset rätt bra.

Hur som helst är jag väldigt nöjd med bilen det går överlag väldigt bra. Men det finns något som bilhandlaren inte uppgav när jag frågade om den gick bra i motor och växellåda och det var att bilen slirade lite på kopplingen på vissa växlar och varvtal. Värsta tänkbara scenario är att jag behöver byta koppling + svänghjul vilket kan gå på runt 10000 kr, vilket nästan är hälften av bilens inköpsvärde. Jag var dock hos en mekaniker igår som testkörde den och han trodde det var olja som läckte ned kopplingen och gjorde den hal.

Till frågan, hur som helst: Vad har bilhandlaren för skyldigheter? Måste den upplysa mig om fel som finns på bilen och kan jag i efterhand kräva att de ersätter mig för (delar av) reparationskostnader? Förstår att det kan vara svårt att bevisa att felet funnits innan jag köpte bilen dock.

OBS: Jag provkörde naturligtvis bilen innan jag köpte den. Problemet var att det snöade och var mycket halt ute då och jag trodde helt enkelt att den släppte när jag gasade hårt, eftersom att det dels hände så sällan dels att dragläget kändes bra. Eftersom jag inte kört bilen innan visste jag inte mycket om hur den rimligtvis borde ha betett sig.

Tacksam för svar!
Vänligen, David

Av Sir Skybalotte
Skrivet av NeoEkl:

500+frakt budat

Noterat!

Av Sir Skybalotte
Skrivet av jockeappel:

Lägger ett startbud på 450kr + frakt

Noterat!

Av Sir Skybalotte

Oöppnat Corsair HD120 RGB (3-pack)

Hej,

Fick ett Corsair HD120 RGB 3-pack över när jag vann en sådan i en tävling. Paketet är helt oöppnat och kom från Corsair för en månad sedan ungefär.

Besrivning från Inet:
Induviduell RGB LED belysning: All de 12 RGB LED lamporna, som är byggda direkt i ramen, är individuella, vilket möjliggör unik färgsättning och belysningseffekter.
Enkel 3-knapps kontroller: Låter dig växla mellan ljuseffekter, effekt hastigheter samt färger.
PWM kontroll: 800 - 1725rpm PWM styrt varvtal.
Högt statiskt tryck: Ger dig utökad prestanda jämfört med vanliga chassifläktar och passar även extra bra för montering på radiatorer.
Tyst prestanda: Ultra-tunna fläktblad ger mindre vibration, ljud och turbulens.

Nypris hos Inet är 869kr. Kom med bud.

------------------------

Betalning
Betalning sker helst via Swish i förskott. Jag accepterar dock banköverföring (i förskott) samt blocketpaketet. Om affär görs mellan 4 ögon fungerar kontanter också bra.

Köpsätt
Jag skickar gärna paketet, köparen står dock för fraktkostnaden. Affär kan också ske mellan 4 ögon hemma hos mig här i Lerum.

Frågor?
Om det är några frågor eller om fler bilder efterfrågas, tveka inte att skriva i tråden eller skicka ett PM. Jag förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill.

Finns även i Sweclockers marknadsreferenser (längst ned).

OBS: Kommentarer om att prylar man vinner inte bör säljas undanbes. I just denna tävling ställde jag inte upp frivilligt, utan blev nominerad.

Vänligen, David

Läs hela annonsen här

Av Sir Skybalotte
Skrivet av HenKenny:

@Sir Skybalotte: Jag använder själv inte den eller liknande appar, men såg när jag kollade på Appen på Playstore att den fått många negativa recensioner på sistone, så du är nog inte ensam. Skriv samma eller en modifierad variant av ditt inlägg som en recension av applikationen?

Off topic:
*klapp på axeln*

Jo, jag hade velat göra detta. Kopiera inlägget rakt av och skriva det i recensionerna. Problemet är att man är begränsad till 120 tecken eller vad det är i Play Store, så jag får inte med i närheten av allt. Och inte har de någon feedback-mail heller...

Tack!

Skrivet av Fextreme_fa:

Du behöver inte markera alla stories en och en, bara klicka på de tre prickarna i nederkant så markeras alla.

Resten av problemen kan hålla med om, det ör så förbaskat mycket funktioner nu i sc att det blir krångligt att använda

Skickades från m.sweclockers.com

Detta visste jag inte faktiskt, problemet för mig är dock att denna knapp täcks av de virtuella navigationsknapparna... Men tack för tipset!

Av Sir Skybalotte
Skrivet av Full Strike:

Har en Oneplus 3. Fram tills för ca 1 månad sedan laggade både UI och inspelning så pass mycket att det var i princip oanvändbart. Sen släppte Oneplus en uppdatering som addresserade specifikt Snapchat(!) och sedan dess flyter det på helt perfekt

Men håller med om att det tagit lång tid att vänja sig med Snapchats UI/UX, var väldigt anti i början men tycker samtidigt att hela Snap-iden är sjukt smidigt.

Detta låter ju ljust. Hoppas verkligen att OnePlus skickar ut samma uppdatering till X!