Inlägg

Inlägg som PickePock har skrivit i forumet
Av PickePock
Skrivet av Gambit_2K:

Dock så har ju 6800K bara 28 PCIE banor vilket för en del inte funkar bra om man har NVME baserad lagring och 2 eller fler grafikort + kanske ngn annat typ av PCIE kort. Det är där priskillnaden till stor del kommer in. För mig tex. skulle min Samsung 950 Pro vara ett bortkastat köp då den får gå i halvfart om jag skulle ha en 6800K.

Ah, såklart det har du rätt i Dock för dom som klarar sig utan dom extra banorna blir det dyrt.

Av PickePock

Jämföra med 6850k verkar lite skumt. 6850k är en onödig produkt. 6800k är ju den oklockade varianten och det är rätt stor prisskillnad mellan dessa (4590-6289). 6800k kan man klocka själv så som jag ser det skulle jag nog vilja jämför med denna. Att man vill jämföra med 6850k är nog för att priset hamnar där uppe kring 6000 sek. Vi jagar ju alltid pris prestanda här och 1700 sek i skillnad kan man ju få andra uppgraderings prylar för.

Av PickePock

På min Htpc så har jag

Total skrivning 3.7 Tb
Och
Total Nand-skrivning 12.7 Tb

Vilket gäller? 😎

Av PickePock

Gainward GeForce GTX 1080 Phoenix GS: Inget surr eller gnäll

Av PickePock
Skrivet av Teddis:

Dom verkar vara intensivt binnade. Visst kanske du kan överklocka ditt icke-oc exemplar men sannolikt kommer du generellt sett längre med OC-exemplaret. Grymt besviken på MSI att mitt Gaming X bara knappt klarade till 2GHz, för de fina chipexemplaren har gått i den svindyra Gaming Z-versionen.

Tror du har rätt. Känns så med denna generation. Kanske inte riktigt varit så innan vilket kanske bevisar att det är svårt att producera dessa kort med sådan kvalitet att utselekteringen blir betydligt hårdare än normalt. Men egentligen är det inte så stor skillnad på 50-100 Hz så du kommer nog vara nöjd

Av PickePock
Skrivet av Yoshman:

Känns ändå som att det är lite sanning med modifikation när man hävdar att tillverkningstekniska problem inte är inblandad, i alla fall om man kikar på senaste HW survey från Steam.

Ska man tro den är det trots allt 1070 som det sålts mest av, 0,71 % av alla användare har en sådan. 1080 ligger på 0,49 % medan 1060 endast når 0,24 % (fast den lanserades också senare).

1060 och 1080 är "fulla" kretsar, så det är mer känsliga för tillverkningsfel jämfört med 1070 som i någon bemärkelse är 1080 med någon enstaka defekt som kan går att ducka genom att stänga av 1/4 av SMs.

Hur förklara man annars att den krets som säljer bäst är den det verkar vara minst brist på?

Klart det kan vara så. Men samtidigt borde detta läckt ut nu kan man tycka. Eller hur.?

Av PickePock

Tror inte ett smack på detta. Det är styrt för att hålla uppe priserna. Inget annat!

Av PickePock

Asus OC

Asus (asså)

Jag gick ju också all in för detta kort men tycker själva hanteringen av oss kunder i detta inte är så bra. Jag hade beställt runt den 16 Juni och tyckte att det inte var värt att vänta på detta kortet längre. Jag tror jag gjorde rätt då jag finner att Gainward GeForce GTX 1080 Phoenix GS som jag nu har är riktigt tyst vilket jag tom tror är tystare än Asus OC. Detta grundar jag på vad jag läst av användare. Kortet hörs inte ens vid belastning 50 cm från chassit vilket är mer än väl för mig.

Visst kanske det är mer Feelgood med ett Strix men vad tusan, kortet ska ju bara leverera inte gå mannekäng hemma liksom

Så här långt ett bra byte enligt mig.
4 av 5 Kentha ( 1 stjärnas avdrag för priset)

Av PickePock

Gaiward phonics GS 1080

Inte hunnit testat så mycket men kortet är tyst även när fläktarna snurrar på. 7333 i Firestryke samt att det går över 2000 mhz utan överklockning. Sedan är det rätt snyggt 😎. Supernöjd!

Av PickePock
Skrivet av Paronfestis:

va fan är det här, " Tillgänglighet: 100+ st på väg in 2.okt.2016. Datumet är preliminärt. " (Komplett)

inte så att man flyttar ett par dagar utan från 2 sep till 2 okt.....

Helt otroligt Asus!. Tur man avbokade och nu är ett Gainward i "Transport" enligt posten
Kom igen POSTEN

Av PickePock
Skrivet av PickePock:

Tror ni det kom idag? Det var andra datumet som den var bekräftad att komma in hos komplett.
Vilken Pajasverksamhet. Och inte ett ljud från Komplett. Funderar på att lägga ner detta tills i höst. Man mår ju inte bra av alla svängningar.

Nu så....är Gaiward GS skickad. ÄNTLIGEN! 😌 Hoppas det kommer innan helgen!

Av PickePock
Skrivet av PickePock:

Tror ni det kom idag? Det var andra datumet som den var bekräftad att komma in hos komplett.
Vilken Pajasverksamhet. Och inte ett ljud från Komplett. Funderar på att lägga ner detta tills i höst. Man mår ju inte bra av alla svängningar.

Min kontakt idag med komplett:

http://onlinepoints.se/Transfer/K1.jpg

Av PickePock

@Mickur:
Jo kanske men du köpte från Proshop va? Vet inte om jag vågar beställa där.!?

Av PickePock

Gainward GeForce GTX 1080 Phoenix GS

Tror ni det kom idag? Det var andra datumet som den var bekräftad att komma in hos komplett.
Vilken Pajasverksamhet. Och inte ett ljud från Komplett. Funderar på att lägga ner detta tills i höst. Man mår ju inte bra av alla svängningar.

Av PickePock
Skrivet av Mickur:

Tycker att det är underligt att INGEN har gått ut med någon information om varför det står helt stilla. Börjar bli arg, på riktigt.

HeHe, lugn och fin. Det är ju bara ett Grafikkort.
Men jag håller med, det börjar bli pinsamt. Att inte säga något verkar vara det nya PK
Men grabbar och tjejer, imorgon kommer min Gainward in i lager (igen) enligt Komplett.
De ni! Väntan är över. Eller?

Av PickePock

Bytte ju Asus OC mot Gainward GS som skulle komma in idag (Bekräftat!) Chattade precis med Komplett där kundtjänstekvinnan inte kunde se om det kommit in som planerat (det tar någon dag att packa upp...) Jasså? Så ni får höra av er på måndag igen eftersom ingen jobbar på lagret i helgen..

Helt otroligt. Historien fortsätter

Av PickePock

Strix OC

Så...då har jag avbokat efter att ha pratat med Komplett. Bra kundtjänste-man som kollade bakåt och enligt inköpare är det Asus som inte kan leverera trots tidigare bekräftelse av leverans. Asus har alltså problem vilket gjorde att jag avbeställde.

Satsar istället på: Gainward GeForce GTX 1080 Phoenix GS
https://www.komplett.se/product/893528/datorutrustning/grafik...

Som enligt komplett skall komma in de 12/8. Men jag tror det inte för än jag ser uppdaterad orderhistorik. Det känns verkligen tråkigt att behöva ha väntat i 2 månader för ingenting. Men ett företag oavsett vilket, blir ju aldrig bättre än sina anställda eller hur...

Av PickePock
Skrivet av Mahkizmo:

Vad i helvete @komplett

Har väntat sedan 16 juni, blev oerhört positiv när 11 augusti var bekräftat efter alla framflyttningar av datum, nu är det 2:a september. Och det är preliminärt dessutom.

Detta är skandal. Att bekräfta ett datum och sedan inte kunna hålla det är fruktansvärt dåligt.

När jag väl fått min order levererad av er kommer jag med största sannolikhet att byta till en annan ÅF.

Tråkigt för er att tappa en länge trogen kund men detta var droppen för min del.

Ni har en hel del arbete framför er om ni ska återfå mig som kund.

Extremt besviken

Skickades från m.sweclockers.com

Håller helt med. Bekräftat datum och nu detta. Inte ens en kommentar på ordern Riktigt dåligt Skall fundera men lutar åt avbokning

Av PickePock
Skrivet av First Ninja:

Tillhör du den tålmodiga skara som förbeställt ett ASUS Strix 1080 OC-kort i slutet av maj/början av juni, och som fortfarande inte fått det du betalat för? Börjar tålamodet tryta? Beroende på vilken återförsäljare du valt kan det finns skäl att både känna viss förhoppning som misströstan - här är leveransläget inför vecka 32:

http://i.imgur.com/6oTwZOX.png

Jamen tusan. Precis så är JAG. Får jag inte kortet nu den 11/8 från komplett åker motorsågen fram Finns risk att man köper 3 RX 480 istället bara för att!

Visst ja, jag är Svensk, tålmodig och...korkad

Av PickePock

Tycker du tänker rätt.

380x/960 och kanske Rx 470. Men bäst kanske ett beggat 970 ändå. Då klarar du dig hyffsat en tid framåt 😉