Inlägg

Inlägg som hag har skrivit i forumet
Av hag

Liten komponentuppdate / NEJ NEJ NEJ! / fråga

Hej igen.
Projektet är inte helt dött, även om det inte händer så mycket som är värt att visa upp. Sparar till delar till datorn, snart har jag råd!
Ett nätagg har jag dock redan köpt, det blev ett corsair RM 650. Än så länge är jag mycket nöjd överlag, men har ju inga komponenter att testa det på.
Däremot fick jag en liten aha-upplevelse när jag skulle montera det i chassit. Nätdelen har några små upphöjningar i plåten, och dessa i kombination med att mitt förra mall-nätagg var en hav mm för låg gör att höjden är några tiondelars millimeter för hög för att gå in... Vet inte hur jag ska lösa det, tror jag ska försöka fila lite i moderkortsplåten. Bilder i spoilern.

http://i.imgur.com/JmcZy6O.jpg

Nätaggregatet. Mycket snyggt om ni frågar mig, dessutom är det helt modulärt och passivt upp till 40% (ca 260W) load.

http://i.imgur.com/s1VeTAU.jpg

Placeat i chassit.

http://i.imgur.com/RLsvPWO.jpg

Här kan man se hur kanterna ställer till det.
notera dock att det bara är "märkena" i plåten och inte fläktgallret som är problemet.

Dold text

Sedan har jag en fråga som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med.
Har ju nämnt att jag tänkt parallellkoppla lysdioden i startknappen med en kondensator för att få dioden att lysa några sekunder och sedan tona ut efter att man stängt av datorn. Dioden skall drivas på 12 V från en vanlig molexkontakt.
Har även tänkt köra en hårddisk på samma molex-"lina" (närmare bestämt en SSD med molex till sata-poweradapter, samsung 840 evo 120GB om det kan vara till någon nytta).
Kondensatorn är på 18V och 4700 uF.

Frågan är: kan hårddisken ta skada av att den när datorn stängs av fortsätter att få bara 12V under några sekunder? Och om så är fallet, borde inte en välplacerad diod mellan kondensatorn och hårddisken motverka detta?

Nedan följer ett enkelt kopplingsskema på hur jag tänkt det, får be om ursäkt för att den inte blev så snygg och eventuella fel jag gjort i den.

Lämna gärna en kommentar. Ha det bra tills nästa gång vi ses!
Mvh

Av hag

Tyckte att baksidan hade förtjänat någon form av kantlist också, annars var allt underbart!

Av hag

Ser trevligt ut. GIllar särskilt de egna klistermärkena på fläktarna, ger verkligen en professionell look.

Av hag

Kan tänka mig att det inte är praktiskt någonstans, men effekten var i alla fall riktigt häftig!
Några fler bilder som inte har en väldig massa jobbiga vinklar och är rättvända skulle dock uppskattas.

Av hag
Skrivet av Edin:

Men vi vill också veta varför. Vad är det som inte är okej förutom att den är irriterande? Det här är ingen ny trend utan vi har haft helsidesannonser förr och de är ganska sällsynta på SweClockers.

Skickades från m.sweclockers.com

Men vid förra helskärmsreklamen sade ni ju att den var en reklam som försvann då man tryckte var som helst utanför reklamen. Då den aktuella verkligen är helskärm reduceras området man måste trycka på till bara ett litet fält, istället för att reklamens område ska bli ett begränsat fält.
Dessutom när den som i detta fall blir helt fullskärm förlorar man ju helt utseendet av hemsidan, vilket ger ett högst oproffsigt utseende, känns som att ni säljer er själva (alltså sweclockers, inget personligt).
Och så ställer jag mig även mycket negativt till reklam som inte är relaterat till det ni håller på med, dvs datorer mm.
(Kasino-, ölreklam och liknande är dessutom ännu ett snäpp värre, men det hör väl inte riktigt till just det här ämnet.)

Av hag

Haha du skulle nog i alla fall bli ensam om ditt chassi om du bara fått någon som ville fräsa.
Synd att det skulle bli så dyrt, men det kan nog bli snyggt i alla fall.

Av hag

Håller med MisterX, markant skillnad.

Av hag

Kan bli snyggt. Dock förstår jag fortfarande inte helt hur lightboxarna är uppbygda... är det bara någon form av spegelfilm/reflexterande yta i botten, vanlig genomskinlig plexi och sedan en toppskiva som är typ frostad eller vit men som ändå släpper igenom ljuset?

Av hag

Bam bam bam!

Hej igen!
Nu var det än en gång ett tag sedan sist, har varit skola men nu är det lov igen så jag har idag gjort lite till. Lådan är som tidigare nämnt i stort sett klar, fixade idag till beslagen för att hålla sidan kvar. De blev hyfsade, inte riktigt perfekta men de fyller sin funktion.
En nyhet i byggloggen är att jag nu fått tag på en systemkamera att fota med istället för mobilen så förhoppningsvis blir det bättre bilder, nu är det ju mest fotografen bildkvaliteten hänger på. Med andra ord blir det inte så bra då det fortfarande är jag som tar bilderna.
Då det som är kvar mestadels är att limma fast lite småsaker osv, dvs saker som inte kommer att synas, så har jag nu slängt in några trasiga skräpkomponenter och tagit några snabba bilder på det som i stort sett är slutresultatet. Har sparat ihop pengar till delar till nya fungerande komponenter och har snart råd, så när (eller om) jag köper dessa och monterar in så blir det nya bilder och möjligtvis även ett galleri.

Nog pratat, bilder i spoilern!

http://i.imgur.com/HwDSqYk.jpg

Inte alls mycket som hänt sedan sist, tror det bara är beslagen i övre hörnen.

http://i.imgur.com/C1b9Wck.jpg

http://i.imgur.com/E3dqp71.jpg

Trångt är det! Tog riktigt lång tid innan jag fick in allt, och då är ju detta bara skräp som jag inte behöver vara rädd om. Att montera in riktiga saker kommer vara en mindre mardröm och jag är fortfarande osäker på om jag byggt så att det inte ens går att få fast allt på alla ställen samtidigt...

http://i.imgur.com/icxDe6T.jpg

http://i.imgur.com/FhBSZMx.jpg

Med sidan på.

http://i.imgur.com/FygMCll.jpg

http://i.imgur.com/KpQFBMK.jpg

http://i.imgur.com/lIuXMgS.jpg

Startknappen kommer att lysa i vitt, har nog nämnt det tidigare. Planerar dock även att parallellkoppla den med en kondensator. När man stänger av datorn kommer lampan då fortsätta att lysa några sekunder för att sedan förhoppningsvis "fadea" ut. Fungerar det som jag tänkt mig tror jag det kommer se grymt häftigt och snyggt ut!

http://i.imgur.com/5SwTghg.jpg

http://i.imgur.com/KLfGyJN.jpg

http://i.imgur.com/gmYYIZc.jpg

Tycker att eloop-fläkten passar in riktigt snyggt till det vita, skulle vilja ha tre till. Noctua skulle kanske också passa in bra mot trät.

http://i.imgur.com/9Mm2N9O.jpg

http://i.imgur.com/GxGvMx2.jpg

Lek med ISO (har för mig att det var bland andra den här bilden). Har desvärre inget stativ, så mycket blir suddigt.

http://i.imgur.com/0yWp7TW.jpg

http://i.imgur.com/mi229wR.jpg

Dold text

Det var allt för den här gången, och förmodligen också för lång tid framöver, om jag ens gör något mer över huvud taget. Lådan är ju tillräckligt klar för att brukas nu. Känns nästan lite vemodigt...

Hoppas att bilderna är bra och att ni uppskattar resultatet, ni får gärna lämna en kommentar. Ha det bra så ses vi kanske i ett nytt projekt om inget mer händer på detta!

Av hag

Mycket stiligt!

Av hag

Sjuk (t snygg) koppling mellan gpu och mobot. Den kan du verkligen vara nöjd med! Dock vet jag inte om jag gillar kopplingen från toppen till whatever du har där nere men det vägs upp av den brutala kopplingen på sidan.
Skönt att du fick till oringarna på blocken till korten.

Av hag
Skrivet av Tozzi:

Jag vet att jag har rätt till 99%, jobbar som sagt i mer kritiska miljöer än detta, jag måste veta min sak. Vissa kort tillverkas bara i ett ex på mitt jobb (kundkort), och kan kosta någon miljon. Inte kul om något sådant skulle gå sönder pga ESD.

Men skulle det inte kunna tänkas att miljön du jobbar i är mycket mer kritisk och att din ESD-utrustning/kunskap då är mer essentiell för ditt jobb medan det för att montera några hemmadatorer inte krävs lika stor aktsamhet? Det kanske inte gör så mycket för komplett om en av 1000 datorer får en ESD-skada, då kanske det blir dyrare att investera i utrustningen för att förhindra dessa skador?

Av hag
Skrivet av timez:

Tack!
Ja det är konstläder. Jag har faktiskt gjort i ordning två framsidor med samma form som chassit vilka placeras distanserat framför och då "täcker" fläktar och SSD. Kan användas om man vill ha en helt clean front. Fäst med de två skruvarna som finns på var sida om SSDn.

En gjord av spegelglas..

Trevligt, lägg gärna upp en bild om du har tid någon gång.

Av hag

Blev det läder? Snyggt!
Fast tycker nästan att du skulle haft en clean framsida också, typ en perforerad plåt eller något. Tror jag hade kunnat bli riktigt snyggt, fast å andra sidan kanske det inte passar in så bra till lädret...

Av hag
Skrivet av biorrith:

Glöm inte att skärmen har högre upplösning också

Hahaha, sant det med.

Av hag

Och där kom telefonen som har högre CPU-frekvens och fler kärnor än min dator.

Av hag

Snyggt resultat, väl genomfört.

Av hag

Som du själv säger bör slangdragningen göras om. Ser ut att kunna bli veck på slangen när som helst, jag skulle då aldrig våga köra med det där.
Och varför har du fläktfilter på framsidan? Det är väl utblås, då gör det ju ingen som helst skillnad mer än att ytterligare försämra luftflödet.

Av hag
Skrivet av Immersion:

Ja, men vad jag ville säga är att Be Quite får för mkt uppmärksamhet, deras produkter brukar se ganska snygga ut och i och med namnet förutsätter folk att deras fokus är på ljudnivån...vilket inte är fallet....

För mycket uppmärksamhet av vilka då? Om det handlar om reklam så har väl deras PR-avdelning gjort ett bra jobb. Om det gäller sweclockers håller jag inte med dig för fem öre, anser att swec objektivt testar många märken och inte väljer något märke före andra upprepade gånger.

Och varför skulle de inte fokusera på ljudnivån? Fläktarna var ju gjorda för att gå så tyst som möjligt i pwm, de gick ju aldrig upp i de hastigheter som de gjorde på 12V. Kylaren var ju till och med den tystaste de testat (i tabellen) på både pwm och 7V.

(Men du har faktiskt en liten poäng... är inte speciellt imponerad av deras nätagg.)

Av hag

Varför går det inte att ha två pumpar och resen på den yttersta då? (helt novis på vattenkylning)