Inlägg

Inlägg som hag har skrivit i forumet
Av hag

Stor luftkylare vs små slutna vattenkylarsystem, varför kyler de olika?

Hej!
Jag har funderat på en sak, hur bra är egentligen små slutna vattenkylarsystem till processorer?
Om man till exempel har ett slutet system med en radiator på 120 mm, (alltså plats med en 120 mm fläkt på vardera sida. Så att det inte blir några missförstånd, är inte så insatt i vattenkylning.) Kyler den bättre än till exempel Noctua NH-d14? Den kylaren har ju två ungefär lika stora kylflänsar som det teoretiskt går att få dit en 120 mm fläkt på vardera sida av, medan radiatorn på vattenkylaren bara har en.
Kan en radiator få bort mycket mer värme jämfört med stora kylflänsar för luft, eller är det något annat jag missat?!

Av hag

Det finns ju något i kupolen i Borlänge, trodde att det var en äppelaffär. Den har ju bara apple loggor vad jag sett iaf.
Vad är det för något då?

Av hag
Skrivet av Marcusk:

Annars finns Seasonics X-460FL också, 460W räcker till det mesta, även 2st mellanklassgrafikkort.

Jo, såg det också. Fast det tycktes ha en benägenhet att ha coilwhine (eller något sådant, har inte en aning om vad det är ens) som lät ganska högt. Dessutom verkar dessa platinaagg vara bra mycket bättre pris/prestanda.

Av hag
Skrivet av Lakeflower:

Moderkortet kommer att ligga på sin plåt, för att jag tycker det är snyggt så. Vekt kommer det inte att bli, (min nuvarande pc har jag helt utan chassi, bara en gammal moderkortsplåt) är mer orolig för ESD och damm. Har funderat på en plexi kåpa över moder och grafikkort, men det kanske blir ett senare jobb...

Haha ja, det går väl att köra utan chassi också...

Skrivet av Cyne:

Ser ut som ett spännande bygge! Väldigt udda konstruktion men jag gillar idén att visa upp moderkortet. Vore snyggt med ett lock (gärna med gångjärn) i Plexi. Kanske finns det någon firma som kan hjälpa till att göra kanterna snygga? Har sett en del färdiga plexiglaslådor i butik där man inte kan se skarvarna mellan de olika bitarna, hur man får till det själv vet jag dock inte.

Men jag skulle nog också rekommendera ett lock i plexi.

Av hag

Äntligen ett vettigt nätagg som går att köra passivt!
Har funderat på en helt passivt kyld dator ett tag, men upptäckt att de enda passiva nätaggen jag hittat är två från silverstone som inte verkar sådär toppen.... Har inte lust att slänga ut nästan 1800 spänn på ett med ynka 500W. Lite väl dåligt pris/prestanda.
Men nu om man köper ett platinum på lagom mycket borde man kunna få en absolut tyst dator. Äntligen!
Snygg var den ju också..

Av hag

Jag fattar inte riktigt det här.. Ska du dra upp anslutningar till "ryggstödet" från moderkortet? Eller ska du ha det öppet mitt på den, och i så fall, varför det? Kommer det inte bli ganska vekt och lätt att någon kommer åt det och förstör någon komponent?...

Av hag
Skrivet av Tempel:

Open Office finns på svenska om man nu vill ha det.

http://www.openoffice.org/sv/

Det hade jag inte hittat, inte för att jag hade så mycket tid att leta men ändå. Tack!

Av hag

Fint bygge, dock är prislappen ganska dåligt satt enligt min åsikt. Som det redan nämnts har du inte tagit med något operativsystem i priset, och det är dyrt. Windows går inte att få ned långt under en tusenlapp.
De flesta vill även ha office i datorn, och det är inte direkt billigt det heller. Jag hittar det inte för mycket lägre pris än windows. Visserligen kan man ju ladda ned openoffice eller något, men det är inte alla (framför allt seniorer) som är så pass bra på engelska att de klarar ett engelskt program. (en släkting hade det problemet.)
Tar man allt det i åtanke stiger prislappen med nästan 2000 kronor, eller åtminstonde 1500. Visserligen var inte systemets grundtanke priset, men om man ska bygga en dator till någon vill de antagligen ha priset på den färdiga produkten, inte bara på hårdvaran.

Men för övrigt, fint bygge. Har funderat på ett helt passivt kylt system, och då verkar den lådan vara enkel att modda för grymt överdimensionerade kylflänsar.

EDIT: Hade just precis post 83:s länk i åtanke....

------------

Skrivet av Dava:

Skillnaden är framförallt att de externa nätaggregaten är passiva precis som laddaren till din bärbara dator!

Sen är ofta verkningsgraden mycket bra också och då nätaggregatet sitter utanför chassit så kommer värmen bort från delar som kräver kylning!

Tror faktiskt att han(/hon) syftar på extern vs intern optisk läsare, inte nätdel.

Av hag

Försökte, men det gick inte så bra. Fanns inte lika mycket stöd på den sidan som på den andra, så jag skulle bli tvungen att hela tiden hålla i den och samtidigt passa in den så att jag skulle såga på precis rätt ställe, med höger hand. Och sedan såga med vänster medan jag står en halvmeter längre bort åt vänster (och då knappt når att hålla i den ordentligt med höger) och lutar mig över en dörr som pappa har liggande där, och som närmast måste beskrivas som en helig relik eller något så som han pratar om den..
Så visst hade jag kunnat det, men det hade varit väldigt svårt att få till det riktigt bra.

Av hag

Det var nog snarare det att jag inte kunde maskinerna eller materialen riktigt, att jag inte var så jättenoga (har lärt mig läxan nu) och att jag i stort sett inte planerade något alls.
Men nästa bygge ska det bli ändring på. (hade jag tänkt...)

Av hag

Svarta lådan

Hallå där!

Satt och hade lite tråkigt på påsklovet, och upptäckte då Sweclockers gallerier. Efter lite halvt slösurfande hade jag hittat enormt häftiga byggen och fått blodad tand något så enormt att jag bara var tvungen att gå ut och bygga ett eget!

Han tyvärr inte helt klart under lovet, och har inte speciellt mycket tid över nu när skolan börjat igen, så lådan är inte helt klar. Dessutom vet jag inte hur jag ska lösa några av problemen i nuläget, så jag har lagt undan den och får lägga sista handen till arbetet i sommar. Om jag inte börjar på ett nytt bygge då, vill säga.

Eftersom jag är fattig ungdom och student har jag inte riktigt råd med delar till ett fungerande system, men hade en hel del gamla (trasiga?) delar som jag har stoppat i bara för att se hur det kommer att bli.

Det var tänkt att lådan skulle bli en stilren HTPC, men dålig planering, inga ritningar och bristande kunskap om maskinerna och materialet gjorde att resultatet inte riktigt blev som jag hade tänkt... inte helt nöjd faktiskt.
Men, det är ju mitt första bygge och allt man gör kan ju inte bli perfekt. Nu har jag lite erfarenhet i ämnet, och nästa chassi blir förhoppningsvis bättre.

Kommentera gärna.

P.S.
Ber om ursäkt för den halvbra kvalitén på bilderna, hade ingen renodlad kamera till hands och en halvbra telefon ger inte sådär jättebra blider...

Svarta lådan

Av hag
Skrivet av leafbranch:

Vad kasst. själv vill jag inte ha n9an främst för att den kommer från nokia eller att den är snygg eller något sådant, jag vill ha en n9a för att den inte kör android. meego verkar så överlägset det som finns på marknaden nu.

fast lite coolt är det ju faktiskt..

Av hag
Skrivet av Murer:

Nokian har ju även Nokia Maps som jag tycker är den bästa GPS-navigatorn till mobiler idag.

Det är det många som tycker, den ska tydligen vara i klass med TomToms och Navigons renodlade gps:er.
Dumt att inte alla telefoner har sådana appar, har visserligen inte testat dem (än), men de verkar rent utsagt geniala. Och google maps är bara skräp om man inte har internet hela tiden.. gillar det inte när man har det heller för den delen.

Av hag
Skrivet av mrvision:

mrvision, jag ber om ursäkt. håller med dig fullt nu.

Av hag
Skrivet av mrvision:

HAHA Fail!

Du kan styra nästan EXAKT vad du vill ha dina tiles. Men jag förstår att det är svårt att fatta eftersom du aldrig ens SETT en WP7 telefon. Gör om Gör rätt (igen).

Jag har numera tröttnat på dig klk. Jag har rapporterat dig flera gånger och kommer inte att svara dig igen. Hej då som det troll du är.

Jag håller med dig i dina inlägg, men trollar inte du lika mycket i det här inlägget som klk gör/gjort?..

Av hag
Skrivet av klk:

Nokia själva

De verkar dessutom tänka om, de förstår att det är kört att satsa helt på WP och istället dragit igång produktionen rejält av N9 samtidigt som de börjat priskonkurrera.

Skulle inte förvåna om det snart kommer ut en ny mobil med MeeGo Harmattan

Enligt nokia var n9 den första och sista telefonen de gjorde med meego.. så har svårt att tänka mig att det skulle komma ut en ny med det os:et, tyvärr. så dumt att det gör ont. :/

Av hag

Wow, hade egentligen tänkt vänta med att skaffa n9an till sommaren när den gått ned lagom mycket och jag har sommarjobbat.. Men nu kliar det i fingrarna efter den igen. N9 verkar så grymt bäst på marknaden nu. Hög vill ha-faktor!