Inlägg

Inlägg som daroo har skrivit i forumet
Av daroo

Windows 10 långsamt?

Är det bara jag som tycker att operativsystemet känns långsamt? Alltså inte uppstart, avstängning eller sånt. Men vissa andra saker när man öppnar vissa program osv.

Av daroo

NVIDIA Experience speloptimering

Med mitt system som ni ser i min signatur alltså 2x Titan X m.m, borde inte optimalt knappen vara längst till höger i upplösningen 1920x1080? Se bild: http://postimg.org/image/rx2ag6ae3/full/

Blev lite snopen faktiskt, speciellt på den upplösningen. Någon som vet varför? Ska tillägga att jag har en vanlig FullHD-skärm med DVI och 60Hz, ej 4K-skärmen som står i min signatur.

Av daroo

IPS vs AHVA

Jag sitter och väntar på 4K-skärmen Asus PG27AQ som har en IPS-panel. Har gått i banorna att köpa Asus PG279Q och vänta tills nya Displayport kommer som stödjer högre frekvenser i 4K, men nu när jag såg att QHD-skärmen är AHVA och UHD-skärmen är IPS så lutar det ännu mer mot PG27AQ. Stämmer detta eller är 4K-skärmen också en AHVA-panel?

Vad jag läst mig till så ger IPS bättre färger men AHVA är snabbare. Det är det som är grejen, jag föredrar ögongodis före snabbhet. Jag klarar mig bra på 30 FPS på PS4 GTA V så 60 Hz räcker för mig. Har aldrig spelat på en 144Hz heller så det blir inget steg ner

Av daroo
Skrivet av bärplockaren:

Räknar jag rätt, har du 10 fläktar hur är ljudnivån?
Ser bra annars men sidofläktarna behövs dom?

Du räknar rätt.Just nu går den tyst, även fast jag har radiatorn inställd på performance mode hela tiden. Japp en polare funderade också kring sidofläktarna, jag vet inte själv hur det påverkar kylningen. Hade hoppats få lite input här.

Jag ska så småningom byta ut till vattenkylningsfläktar för grafikkorten.

Av daroo

Grafikkorten blivit varmare? Profil för RPM?

När jag först testade datorn och inte spelade något, bara surfade mm så låg temperaturen på ena Titan X-kortet runt 27-30 grader. Det andra låg runt 35-37 grader. Nu när jag spelat Football Manager några dagar och även testat GTA V på högsta så ligger ena grafikkortet runt 40 grader och det andra runt 37 grader vid vanlig surfning. Jag har inte ändrat på fläktarna eller någonting. Det har varit en del uppdatering av drivrutiner sista tiden på grafikkorten kan detta påverka? Såg även att SLI stängs av när man uppdaterar dessa. Kan det vara att det blir så om man kör med den en tag?

Testade spela på högsta inställningarna på GTA V i Full HD och temperaturerna nådde 80 grader. Vet inte om jag hade SLI på då i NVIDIAs kontrollpanel. Är orolig att jag kan ha skadat korten? Ett Titan X borde väl inte bli så varmt bara på full HD? Borde klara det utmärkt. Kollar jag i GeForce experience på GTA V bild: http://postimg.org/image/d2vlw1ear/
Så ser ni att "Optimal" inte är längst åt höger, varför?

När jag testkörde så drog jag verkligen upp allt i grafikinställningarna så det drog så mycket minne som möjligt, detta gjorde jag inne i spelet.

Sen en sista fråga, sköter korten automatiskt fläktarna om det blir varmare eller måste man göra en profil för detta i typ Precision X16?

Av daroo

Okej då vet jag det i framtiden.

Av daroo

Fläktupplägg i chassit, kolla RPM?

Sorry om jag lägger denna fel.

Skulle vilja veta vad ni på Sweclockers anser om mitt uplägg av fläktar för insugning och utblåsning. Ni kan se min hårdvara i min signatur.

Samtliga fläktar jag har är Phanteks PH-F140SP, 140mm fläktar i Phanteks Enthoo Primo. Visar en bild senare om beskrivningen inte räcker.

Front: 2 140mm fläktar som suger in luft
Top: 3 140mm fläkt som blåser ut luft
Bak(top): 1 140mm fläkt som blåser ut luft
Bak(lägre): 1 140mm fläkt som blåser ut luft
Bas(mot höger): 1 140mm fläkt som suger in luft
Sidpanel: 2 st 140mm fläktar som blåser in luft

Bild från sidan: http://postimg.org/image/9uye5r4wl/

Jag skulle vilja veta vad ni tycker om detta upplägg och om jag bör ändra på någon fläkt för bättre balans/kylning. Dessutom undrar jag om fläktarna snurrar i max i standard, eller om jag bör skruva upp dem i BIOS(tror jag?).

Tänkte visa temperaturerna från corsair link med:
http://postimg.org/image/yzw0o364d/
http://postimg.org/image/lgobgpxup/

Detta är när jag inte spelar eller något, bara surfar på SC. Vad jag lagt märke till är att grafikkorten gått upp lite sista tiden. Ena kortet brukar ligga runt 30 grader och det andra runt 37 nu ligger de upp emot 40 grader?

Tackar på förhand.

Av daroo

Stängs SLI av när man uppdaterar drivrutinerna?

Kollade på NVIDIAs kontrollpanel och såg att SLI var inaktiverat, jag hade testkört GTA V i FullHD på högsta inställningarna och tror inte SLI var på då. Endå blev båda korten 80 grader ca. Eller har jag stängt av SLI fast jag glömt bort det? När NVIDIA Experience säger att det finns uppdateringar tillgängliga och man kör dessa, uppdateras båda korten då?

Av daroo
Skrivet av Sten sax påse:

Mja låter konstigt. Du har inte spillt nåt varsomhelst på eller i datorn? Eller glömt ta bort nån plastbit eller dekal på korten?

Nej inget sånt.

Av daroo

Denna lukt då? Är det för att korten är nya eller?

Av daroo

Titan X-kort blir varma

Kör två stycken Titan X i SLI och testade spela GTA V på högsta inställningarna i 1920x1080 och de når ca 80 grader. Upplevde också att de luktade konstigt när jag spelade(värmen såklart, men är det skadliga temperaturer?). De snurrar i 1050 RPM enligt Corsair LINK och EVGA Precision X16. Jag ska köpa två vattenkylare till korten snart som kommer sänka temperaturen med ca 30 grader. Men tills dess vad kan jag göra för att kyla ner korten mer? Ska jag dra upp fläktarna och hur mycket? Borde inte korten automatiskt skruva upp fläktarna när de blir varma?

Av daroo
Av daroo

Köper aldrig några hörlurar från Steelseries igen. ALLA jag haft har höger hörsnäcka krånglat på.

Av daroo

"AVAILABILITY & PRICING
ROG Swift PG279Q will be available worldwide from October 2015, and ROG Swift PG27AQ will be available worldwide from November 2015. Please contact your local ASUS representative for further information."

https://rog.asus.com/447082015/gaming-monitors/asus-republic-...

November? Skojar du med mig? Hoppas det blir tidigt i November då iaf. Varför skriver ni på SC att den kommer "senare i Oktober"?

Av daroo
Skrivet av Tommty:

@daroo: Modetkortet har inget att göra med dessa kylare. strömmen som behövs tas från PCI-E porten som grafikkorten sitter i.

Inkopping av dessa kylare:
http://www.evga.com/support/manuals/files/TITAN_X_HYBRID_Inst...

EDIT: köpte min genom EVGA shoppen. Tror inte någon svensk butik har EVGA kylaren.

Japp har kollat upp detta lite. Chattade med EVGA-supporten igår och de hade inget svar på när de får in de igen, men det kommer väl. Vad gick frakten på minns du det? EVGA är ju US. Brukar bli en fet frakt från staterna... Kan ju fortfarande spela så att säga men kommer lätt köpa till 2st om jag får tag i 2 st. 80 grader är ju ingen fara som nån skrev, men endå. Man vill ju hålla korten svala. Lite trist att man lägger så mycket pengar på ett grafikkort och sen får med en usel kylare.

TO ALL: Har en ny fråga, kollade i Corsair Link och korten snurrar på 1050 RPM. Bör jag och när bör jag skruva upp rotationshastigheten, alltså vid vilka temps?

Av daroo
Skrivet av Tommty:

@daroo: Jadå, fullt möjligt. mitt var referens från början.

980/980ti/titan X hybrid kylaren är samma till dem 3 korten. enda som skiljer sig är själva skalet som då visar modellnamnet. Köpte själv 980 kittet då det var det enda som fanns i lager (dem tar slut enormt fort).

Jo chattade med EVGA-supporten nyss de vet inte ens när nya kommer in. Köpte du utomlands eller av någon svensk butik som Inet, Komplett osv?

Hur är det med moderkort och sånt, hur kopplas vattenkylaren till moderkortet och vet du om mitt Rampage V Extreme har plats för två vattenkylare av denna sort(kör SLI).

Blir något att köpa när lönen kommer kanske.

Av daroo

@Tommty: Jag kan alltså köpa till två vattenkylare till dessa kort? Eller är de bundna till "Titan X Hybrid"-korten? Hittar ingenstans att köpa det i Sverige.

Är det denna? http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=400-HY-0990-B1

Av daroo

Tack, lugnande att höra. Tänkte bara om det var något fel på korten eftersom jag körde på så lägsta inställningarna och på låg upplösning. Men märker ju att grafikkortens temperatur går upp bara jag streamar nån film eller nån fotbollsmatch(inte mycket dock). Antar att jag övernojjar

Ingen som har svar på frågan om jag bör stänga av SLI när jag inte använder det? Är det inte så att nättaget ger onödigt med ström till ett grafikkort som endå inte används just då? Och när det gäller vattenkylaren(radiatorn + fläktar), bör jag ha den alltid på performance mode eller kan jag sätta ner de i Quiet mode när jag bara slösurfar och inte spelar?

Av daroo

Titan X kort temperatur, SLI frågor

Se min signatur för att se vilka delar jag har. Har alltså två st Titan X i datorn, båda i x16. Eftersom jag inte fått min skärm ännu så sitter jag just nu på en lågupplöst TV. Sitter och kollar temperaturerna i Corsair Link och läser på lite då jag ska lira i 4K sen.

Vid vanligt skrivbordsarbete och radiatorn + fläktar till Corsair H110i GTX ser temperaturerna ut:

GeForce GTX TITAN X 1 Temp ~28C 1050RPM
GeForce GTX TITAN X 0 Temp ~32C 1050RPM
5960x Temp varierar runt 22-25C just nu på 24,2C

Bör jag stänga av SLI i Nvidias kontrollpanel när jag inte ska spela (speciellt när det inte krävs SLI) Hur vet jag vilket av grafikkorten jag använder(som jag kopplat in HDMI in) alltså 0 eller 1? Testade att stänga av SLI och spela lite GTA V på lägsta inställningarna i temperaturerna stiger till 55-60 grader. Då undrar jag ju hur pass högt det blir i 4K på Very High sen. Borde det göra detta på så låga inställningar på 60 Hz TV-skärm? Radiatorn och vattenkylaren har jag inställt på performance mode och processorn håller en stabil temperatur.

Är det normalt att temperaturerna på grafikkorten stiger med ca 30 grader när man spelar eller har jag inte tillräckligt med kylning? Har 8 luftfläktar i datorn borde ju räcka tänker man i mitt enthoo primo. Fläktarna på grafikkorten snurrar.

Av daroo
Skrivet av Belzader:

Ska inte vara några som helst problem.
Dock om du skulle få för dig att sätta på elementen, kan datorn få knas av att tempraturen ändras.
Hade problem på ett ställe jag bodde på våren/hösten (datorn stod nära ett element), när värmen stängdes av/sattes på, med att min datorn fick knas tills den efter några dagar hade anpassat sig vid tempratur skillnaden
Det går inte att ta miste på om ett uttag är jordat eller inte.
Finns det 2 "pinnar/stift" i mitten är det jordat, finns inte dessa är det ojordat.
Dock kan någon "varit ful" och satt ett jordat uttag som inte är det, d.v.s jordkabeln saknas, för att kolla detta ta försiktigt bort kåpan och se om det finns jordkabel.

Tack för svaren. Kollar uttagen imorn. Kallt ellement borde väl bara vara bra för datorn.