Inlägg

Inlägg som Nr13 har skrivit i forumet
Av Nr13

Gott Nytt År alla Sweclockare!

Tack för det här året!
Ett extra stort tack till Jonas och Emil som sätter guldkant på tillvaron!

Av Nr13

Riktigt bra! God Jul!

Av Nr13

Har kopplat mitt kontokort till PayPal, så av någon anledning är det väldigt svårt att få fram ett "kontokortsutdrag" (tydligen inget man gör via internet banken har jag fått erfara när jag kontaktade dem).

Mitt köp är på strax över 10k så måste ju verifiera skiten på fem olika sätt. Det mest irriterande är väll att de har dragit tillbaka köpet, så antagligen måste jag krångla en massa med butiken där jag köpt varan och vänta ytterligare en dryg månad.
PayPal var ju inte tillstymmelsen till "enkelt" och smidigt...

Btw har jag ju självklart varit i kontakt med PayPal flera gånger, där får jag olika direktiv varje gång.

Det löser sig säkert, men tar ju tid och energi att reda ut det hela...

Av Nr13
Skrivet av DasBoot_swe:

Jag har fått göra liknande saker för ett par stora webshoppar utomlands. Och nej det var inga scam mail utan en verefiering om att jag var köpare och ägare av kortet. Ett konto utdrag från banken kan de inte göra mycket med och körkortet kan de heller inte trolla så mycket med.

Förstår inte problemet med det hela??

Skickades från m.sweclockers.com

Problemet är att det är bristande information när man skapar ett konto, om att en sådan här granskning är nödvändig vid aningen större köpesummor. Sedan tycker jag som sagt att det är otydligt vad exakt det är de vill ha och hur man skall få fram denna information utan att lämna ut sådant man inte ska lämna ut (tänker exempelvis på hela kortnumret som man inte ska lämna ut, fyra sista går dock bra).

Slutligen är det bara jag som försöker vara väldigt försiktig med vilken information jag lämnar ut.
" Better safe than sorry" Right?

Av Nr13
Skrivet av Mytos:

Själv har jag ett Paypal konto som blev spärrat för att någon annan skulle ha loggat in på det (i princip helt omöjligt vid det tillfället). Detta var länge sedan, men mitt konto var under granskning läääänge efter att jag hade skickat in bevis, allt har stått på klart från min ände. När man sedan kontaktar Paypal supporten så får man inte något svar alls??
Nu gråter jag inte floder eftersom jag bara hade runt 8€ på kontot, men helt otroligt vilket oseriöst beteende från ett sådant stort företag.
www.paypalsucks.com finns nog av en anledning

Jag håller med, i mitt fall är det ju fruktansvärt irriterande då min betalning har dragits tillbaka pga. denna granskning som verkligen drar ut på tiden. Vidare tycker jag det är väldigt otydligt vad det är de vill ha, man får dubbla budskap när man först läser på deras hemsida och sedan pratar med någon på telefon.

Av Nr13
Skrivet av killawife:

Bankerna har som policy att de ALDRIG frågar efter dessa uppgifter online. Varför skulle paypal fråga efter dom utan anledning? Om man blivit utsatt för bedrägeri av nån sort och anmält detta kan jag förstå att de vill att man bekräftar kopplingen till sitt kreditkort, vilket kan göras på annat sätt. Men annars finns det ju ingen anledning alls.

Som jag har förstått det är inte PayPal en bank, utan en sorts mellanhand (de lyder alltså inte under de lagar och regler som banker gör).

Hur som helst har jag varit i kontakt med PayPal och håller på att försöka lösa det hela.
Det problemet kretsar runt är i korthet följande:

Samma dag som jag öppnade PayPal- kontot beställde jag en produkt från en utländsk sida (Själva anledningen till att jag öppnade kontot hos PayPal var ju för att just kunna köpa denna produkt och göra en så säker överföring som möjligt, då många rekommenderar just PayPal för detta ändamål). Priset på produkten låg nära en övre köpgräns för vad ett nyöppnat konto kunde hantera, i och med detta kickade säkerhetssystemet hos PayPal igång och där av begränsningsgranskningen. Denna syftar i sin tur till att säkerställa att mitt namn hör ihop med det kortnummer jag angett (så att ingen obehörig använder mitt namn eller kortnummer).
Det dom nu vill att jag ska skicka in är något som styrker att det verkligen är mitt kortnummer. Det är här kreditkortsutdraget/ foto id osv. kommer in i bilden. Längre än såhär har jag inte kommit än, då jag fortfarande inte vill lämna ifrån mig kopia på körkort/bankkort eller liknande.

Kan uppdatera i morgon, då jag hoppas att problemet är löst, om intresse finns?

Av Nr13
Skrivet av TokigaSmurfeN:

Nejdå ingen fara, jag skulle be dig att skriva den Exakta mailadressen från paypal som skickat dessa krav till dig då den falska är 99.9% samma som orginala men kan hjälpa dig att urskilja dem:p

Jag ombeds alltså göra detta inne på min sida hos PayPal efter jag loggat in, så det är inget mail jag fått

Av Nr13
Skrivet av TokigaSmurfeN:

Ja mitt konto är "verifierat" på alla sätt man kan vilket också är när man betalar 15 kr för en 4 siffrig kod:)

Ja ok. Precis, den där koden för 15 kronor har jag också verifierat med, men verkar inte som det räckte.
Bara för tydlighetens skull så har du alltså verifierat "kreditkortsutdrag", "adressbevis", foto id osv? (ursäkta mig att jag är så tjatig)

mvh

Av Nr13
Skrivet av TokigaSmurfeN:

Ingen aning om vad du ska göra tyvärr, men jag själv har problem med paypal oxå eftersom jag för en tid sedan blev utsatt för bedrägeriförsök där bedragaren på ett falskt vis hade skickat över en summa till mitt konto som var reserverat (fake allt ihop) men sedan återkallat sina pengar när han märkte att jag inte skulle gå på tricket och i samband med det så hamnade mitt paypalsaldo på 6USD- p.g.a pengakurserna hade ändrats skulle jag tro och då kräver paypal av mig att jag ska genomgå en process och sätta in pengar för att hamna på lägst 0.

Då skrev jag ett mail till paypal där jag förklarade att jag vägrar sätta över pengar till konto bara för att en bedragare skulle få sin totala summa tillbaka som han hade reserverat och därför gick mitt konto under noll och nämnde sedan att jag var villig att göra en rättsak av det hela, sedan har jag inte hört något mer mer från paypal...

Usch, låter otrevligt.
Men hade du verifierat ditt konto hos PayPal på något sätt?

mvh

Av Nr13
Skrivet av LeVvE:

Fick jag också lov att göra, samma med min bror och mor, är väl standard antar jag för att va säker på att det är ditt konto och inte någon som försöker köpa i ditt namn etc.

Ja ok, skönt att höra att fler har erfarenhet av detta.
Jo det är klar, PayPal måste ju på något sätt försäkra sig om att jag är jag, så att säga.

Men du gick alltså igenom alla stegen, skickade in kopia på körkort och allt?

Tycker det känns osäkert, jag menar PayPal kan väl inte garantera till hundraprocent att inte dessa uppgifter kommer ut. Känns ju som risken för identitetsstöld ökar dramatiskt :S

Tack för snabbt svar

Av Nr13

PayPal - "begränsningsgranskning" ?

Hej!

Är osäker om jag är i rätt forumdel, men vet inte riktigt vart jag ska vända mig.
Tänkte höra med er som använder PayPal om ni har någon erfarenhet av följande:

När jag loggar in på mitt PayPal- konto står det att "din kontoåtkomst har begränsats". För att lösa detta ombeds jag påbörja en "begränsningsgranskning" som innehåller följande fyra steg:

Bekräfta ditt kreditkort
Skicka in kopia på foto-id (körkort)
Kreditkortsutdrag
Adressbevis

Tycker detta känns obehagligt och är starkt kritisk till att lämna ut dessa uppgifter. (tycker det verkar helt sjukt att skicka in en kopia på körkortet osv. !)
Är det någon som har erfarenhet av detta och som gått igenom dessa steg och lämnat ut era uppgifter?

(Har inte varit i kontakt med PayPals suport ännu, då jag nyss upptäckt detta.)

Vänliga Hälsningar

Av Nr13
Skrivet av necry:

japp men blev osäker nu, verka som båda de dvi kontakterna på graffet med de namnen kan antingen va single link eller dual . men det framkommer inte i infon. men om man kollar på deras hemsida ser man kontakterna och då är alla med så då borde det va dual. Men ganska dåligt att de inte står riktigt. för de är ju rätt viktigt

EDIT: på ett XFX 6950 2g på inet står det såhär "Ja, 2st (1st DL-DVI-I & 1st SL-DVI-D)" . i gtx680 på den asus framkommer det ej.
http://www.inet.se/produkt/5409361/xfx-radeon-hd6950-2048mb-d...

Båda DVI portarna är dual link

Av Nr13
Skrivet av necry:

120hz fungerar ej i single link kan ej fungera i single link, kvittar om du har adaptrar eller kablar. den utgången eller ingång som är på graffet har ett visst antalkontakter som inte ökas för man har en adapter. de är ofast bara tomma hål där om jag minns rätt. så inte kul om de skulle lura dig

Jag kanske missförstår dig nu, men menar du att de DVI utgångar som finns på grafikkortet skulle vara DVI Singel link?

Vänliga Hälsningar

Av Nr13

Fick precis ett mail från inet

Min fråga löd:

"Hej, Är det möjligt att köra 3 st S23A700D skärmar i 120Hz med ett ensamt GTX680 (tänker på detta kort: ASUS GeForce GTX 680 2048MB DirectCUII)? Om detta är möjligt, hur kopplar man i sådana fall? (finns ju bara en DVI-D utgång på kortet). 3D funktionen är inte vidare intressant för min del.

Tack på förhand!"

inet svarade:

"Hej,

det ska inte vara några problem om du kör 1 DVI-D, 1 DVI-I och en displayport, hur krångligt det än låter så kommer det att fungera klockrent.
Så i kabelväg så ska du köpa 2st DVI-D Dual Link kablar och 1st diskplayport kabel.

Med vänliga hälsningar
Niclas Lorentzon
Support/Kundtjänst"

Är dock lite frågande till kablarna, då det följer med en DVI Dual Link -kabel med varje skärm? men skit samma pallar inte längre

Hur som helst, there you have it folks

Av Nr13
Skrivet av Lan:

Nix. Du behöver antagligen ha en aktiv displayportsadapter till DVI dual-link för att klara 120hz (single link klarar bara 60hz).

Min tvekan och fundering kring Mansions adapter är just om den var aktiv eller inte, googlar man lite på 120hz så rekommenderad just en aktiv adapter.

Läs denna tråden: http://www.overclock.net/t/721931/active-vs-passive-displayport-adapters-the-truth

Jo jag har också sett mycket om "aktiv adapter" , men tänker bara på kommentaren/frågan som ställts till inet:

"Kan man skicka 120 Hz i 1080p med denna kabel? Alltså Dator(dp-port) till skärm(DVI-port)
Inet svarar
Ja, det ska inte vara några problem."

Känner att jag blir mer och mer förvirrad ju mer jag försöker förstå hur allt hänger ihop haha

Av Nr13
Skrivet av Mansion:

Det är en StarTech på bilden och det var en StarTech jag använde mig utav. Jag säger ju att det är skärmen som inte löser det, ingenting annat.

Väl mött.

Har ju inte prövat men tycker att det borde fungera utan problem med följande kabel:
https://www.inet.se/produkt/8903481/displayport-till-dvi-d-ha... (OBS! notera kommentaren/frågan som ställts under "omdöme")

Av Nr13
Skrivet av Mansion:

Sakta i backarna allihopa!

Läste inte alla kommentarer men skumläste och såg att många skrev "HDMI klarar 120Hz, displayport klarar 120Hz..." osv. och låt mig bara klargöra för dig TS att på en Samsung S23A700D (http://www.inet.se/produkt/2203189/samsung-tft-23-s23a700d-le...) kan du bara få ut 120Hz via DVI Dual Link.

Varken HDMI eller displayport funkar alltså, så det spelar ingen roll vilket grafikkort du har så länge det inte har 3 DVI Dual Link utgångar.

Så som svar på din fråga om det går att köra tre stycken Samsung S23A700D i 120Hz med ett ASUS GeForce GTX 680 2048MB DirectCUII blir det alltså ett; Nej. Då du endast har två DVI ut och endast en av dem är Dual Link.

Du kan alltså som max köra en Samsung S23A700D i 120Hz.

Väl mött!

Mvh. Mansion

Uppskattar att du tog dig tid att lägga en kommentar, men rekommenderar starkt att du ger ytterligare lite tid och läser samtliga kommentarer för att få hela bilden av resonemanget som förts.

Vänliga Hälsningar

Av Nr13

Jag håller helt med om vad ni säger och är fullt medveten om att ett kort inte är tillräckligt för att få tillfredsställande fps i 5760*1080 @ 120Hz i majoriteten av alla spel.

Det jag ville titta på och veta var om det "teoretiskt" var möjligt att köra tre skärmar på ett kort i 120Hz (även om fps inte skulle ligga nära 120). Sedan ville jag ta reda på hur man skulle koppla detta (när man eftersträvar 120Hz), då jag tidigare inte fattat hur det skulle gå till när alla anslutningar på grafikkortet är olika.

Själva grundtanken från min sida var dock, som jag skrev i första posten, att köra de tre skärmarna på ett kort i iRacing. Den bild av spelet/simulatorn jag fått är att det inte är ett fruktansvärt krävande spel och fullt möjligt. Kan givetvis ha fel i detta, kanske någon som har fakta?

(anledningen till att bara titta på ett kort är egentligen ekonomisk och efter filosofin "hellre ett riktigt bra kort än två mindre bra" )

Tack för alla synpunkter och all hjälp

Av Nr13

Ok, har gjort ännu mer research och kommit fram till följande:

Grafikkortet i fråga har följande anslutningar:

  • DisplayPort - klarar 120Hz.

  • HDMI - vet ej vilken version, så utgår ifrån att den INTE klara 120Hz.

  • DVI-D Dual Link - endast digital signal, klarar 120Hz.

  • DVI-I Dual Link - Skillnaden mot DVI-D Dual Link är att DVI-I Dual Link är både digital och analog signal, därför borde även DVI-I Dual Link klara 120Hz.

Som jag kan förstå det, är det väsentliga att DVI kontakterna skall vara av Dual Link typ och inte Singel Link.
DVI-I eller DVI-D tycks inte spela någon roll i sammanhanget, då det är den digitala signalen som är av intresse och inte den analoga.

Slutsatsen baseras delvis på följande:
http://www.kjell.com/fraga-kjell/hur-funkar-det/dator/grafik-...

Det borde alltså gå att koppla på följande sätt:

GPU -

Vad säger ni om detta, låter det rimligt?

Av Nr13
Skrivet av Lan:

Mindre rättning, en DVI-D (duallink), DVI-I (duallink) och en dp.

Problemet är att ingen av oss kan praktiskt bekräfta DVI-I dual-link och 120hz.

Just det ja, självklart! Tack för rättningen.

Okej jag förstår.