Inlägg

Inlägg som RobinK har skrivit i forumet
Av RobinK
Skrivet av Roger W:

Hmm, vilken upplösning kör du med? (och vilken skärm?)

Du skulle kunna prova gå till fliken "scaling" och prova ändra till "full screen" eller "no scaling" och se om det hjälper...

1920x1080 hp 2311x. Testade det men ingen skillnad. Alltså det är i själva BIOS uppstarten som har svarta kanter annars efter windows logon blir det som vanligt!

Av RobinK
Skrivet av Roger W:

Du har fel UEFI är inget som påverkar grafikkortet på det viset. UEFI finns bara i BIOS på moderkortet.

Det är en inställningsfråga antingen på skärmen eller i grafikkortets drivrutinen om du har svarta ramar runt hela bilden när du väl är i Windows.

Först och främst: du kör väl rätt upplösning?

Kolla sen detta:
Om du går in i Nvidias kontrollpanel och går till "Adjust desktop size and position", har du en flik där som heter "Size"? Isåfall, se till att "Enable desktop resizing" INTE är ibockad.

Den är inte ibockad:P

Av RobinK
Skrivet av Jalle64:

Det är just det som är det fina i "kråksången" att den känner av vad du har för resurser/temps och kör vad den orkar, så det är inget konstigt med detta alls. Men kortet är heller inget monster när det gäller strömförbrukning så det är cool!

Okej hoppas det!:D

Av RobinK
Skrivet av Jalle64:

Nej, du kommer med stor sannolikhet att klara detta kort galant med detta nätagg. Men som allt annat här i världen så kan det ju alltid hända saker som man inte styr över.

När jag testar mitt grafikkort och kör på högsta så stannar den inte på 980Mhz som boosten ska vara utan 1123Mhz.. klarar mitt nätagg av det?

Av RobinK
Skrivet av Roger W:

Svarta kanterna lär bero på en overscan/skalning-inställning nånstans i grafikkortets drivrutiner.
Söker du runt lite på overscan här i forumet så bör du få tips var i inställningarna du bör ändra om du inte kan hitta det själv.

Det verkar hända oftare över HDMI än DVI, så om du har en DVI-kabel som ligger och skräpar så kan du ju testa den istället och se om det löser problemet.

Problemet har iallafall inget att göra med nätagget!
460W ska räcka om agget klarar av att leverera enligt spec, och Dells nätagg brukar nog vara helt Ok på den fronten.

Hittar inget tyvärr.. däremot säger några att det kan beror på UEFI bios som finns i dom nya datorerna. Att grafikkortet inte är flashat till UEFI också eller något. Rätt mig om jag har fel.

Av RobinK
Skrivet av careau:

De rekommenderar de ja och det är när kortet körs i 100% konstant. Rätta mig om jag har fel.

Så grafikortet är farbriksöverklockat då? för med gpu boost är det 980Mhz som gälller..eller? Mitt nätagg kan gå sönder då? Det är nog bättre att jag har dells grafikkort gt 640 i denna istället.

Av RobinK

Hej igen! Kollade deras hemsida http://www.inno3d.com/product/gtx660ti.html och minimum systemrequirements är 500W det kan väl inte stämma?

Av RobinK

Tack för era svar!:D Ja jag menade nätagget förstås:P men men jag har det just nu i min XPs 8500 och det verkar som allt funkar som det ska. Men jag får svarta kanter runt skärmen det var inte så när jag hade min gt 640 i xps:en:P

Av RobinK

Klarar mitt grafikkort av 460W?

Tjena! Köpte en ny dator Dell XPS 8500 och i denna har jag 460W och 2 6pin PCIE kabel. Kommer mitt grafikkort att klara av det? Jag har en Inno3d GTX 660 Ti.
Med vänlig hälsning Robin

Av RobinK

SP2 till Windows 7 i år?

Har alltid undrat om det kommer en ny Service Pack i år till windows 7, någon som har hört om något?:)