Inlägg

Inlägg som Krokarn har skrivit i forumet
Av Krokarn

De fläktar som medföljer, ML140 Pro är väldigt potenta, att byta till tex Noctuas 2000-varvs modeller ger högst ett par grader lägre kylvätsketemp men till betydligt högre ljudnivå. Personligen tycker jag det är bortkastade pengar.

Av Krokarn

Nu har det kommit en ny Corsair fläkt, bara att börja handla!

https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Fans/RGB-%2...

Av Krokarn

Det händer lite då och då att butiker får förhandsinformation om nya produkter som ännu inte släppts på marknaden, vet att det dyker upp prylar på Amazon. Särskilt Inet lägger gärna upp nyheter från Corsair innan de finns på hemsidan. Skulle tro att de kommer på Corsairs hemsida inom de närmaste dagarna.

Av Krokarn
Av Krokarn
Av Krokarn

Jag har en Corsair Hydro H150i i fronten på mitt chassi, fungerar riktigt bra.

Av Krokarn

Har aldrig tyckt om Chrome och Firefox utan har envist hållt fast vid IE och nu Edge sedan den släpptes, har sällan haft problem utan det har fungerat bra för de ändamål jag använder webbläsaren. Frågan är ju vad man skall hitta på nu när de baserar på Chromium...

Av Krokarn

Länkar denna tråd där en annan AiO från Corsair har samma problem som @Corsair Johan svarar på om dess "trasiga" detaljer utgör någon fara för läckage.

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1437790-torkad-tatning...

Av Krokarn
Skrivet av anon245686:

@Krokarn: När kommer har tillbaka från semestern?

Kan jag inte svara på då jag inte vet.

Av Krokarn

Detta låter riktigt intressant, håller med dig angående Band of Brothers och The Pacific. Bägge är bra serier men BoB är betydligt bättre.

Av Krokarn

Läste i Corsairs tråd här på forumet om en användare som fick lika som du fått och enligt @Corsair Johan var det ingen fara för dessa "Slangbitar" inte har något med tätheten att göra. Men vill man försöka reklamera kylaren så är det bara att börja med att kontakta där du köpte den alternativt ta det med Corsairs support. Dock så krävs ju kvitto.
För övrigt om du inte fått svara av Corsair Johan så beror det på att han har semester just nu

Av Krokarn
Skrivet av Knotvillage:

Nu blåste jag om burken. Nu drar den 0,2% och 80mb ram.

Det var gott att läsa, hoppas att den fortsätter ligga lågt i framtiden också.

Av Krokarn
Skrivet av Triton242:

Jo det finns där men utan sensorer tyvärr.
Är egentligen inte ett jätte problem, kan lägga ditt en av mina vanliga sensorer till vommandern om jag så önskar.
Skulle dock varit trevligt att iafall kunna läsa av dem. Det skulle dock varit biff OM man kunde styra chassifläktarna emot GPU & CPU temp samtidigt efter olika kurvor. Då skulle det var riktigt trevligt. Förstår inte att man fortfarande inte lagt till den funktionen då Corsairlink som originalet funnits i flera år och det knappast kan gå under kategorin raketforskning samt det inte kan vara svårt att se nyttan med detta.

Får hoppas @Corsair Johan kan föra vidare detta önskemål till mjukvarupersonalen så de kan lägga till denna funktion.

Av Krokarn
Skrivet av Mangee75:

Tack för svaret!
Jag titta på videon igen och såg att han fick procent när han satte muspekaren över batteriet i aktivitetsfältet , jag såg fel första gången.
Men kan man ändra så att man får det i procent och inte som nu där det står full eller medium? I-landsproblem men det känns bättre

Länkar videon här , det är ca 6minuter in i videon.
https://www.youtube.com/watch?v=TrUMudMCExo

Tack / Mange

Då jag inte har haft eller har någon trådlös mus från Corsair så visste jag inte att det fanns en inställning att få upp den i aktivitetsfältet, och det ser ju ut som om han rör över batteriet så visas det i procent. Skall tagga @Corsair Johan så får vi se om han kan hjälpa dig vidare med detta såvida du inte hittar själv någonstans.

Av Krokarn
Skrivet av Triton242:

Kul, jag får inte upp någon av mina tempsensorer från moderkortet mer än NVME/SSD enheterna (som engntligen inte har med moderkortet att göra).

Har också ett z390 Gigabyte moderkort.

Har ju dock ett äldre Z170 moderkort. Jag har lagt till mitt moderkort i "Dashboard" så jag kan se temperaturer på 3st platser, fläkthastighet på cpu_fan(i mitt fall blir det pumpvarvtal) och VCPU, är inte säker på detta men det kan vara så att om du inte lagt till moderkortet i "Dashboard" så kanske det inte syns i rullisten där du väljer vilken sensor du använda.

Av Krokarn
Skrivet av Triton242:

Uppgraderade min dator lite nu i helgen med nytt mobo, cpu minne samt ett HX750i PSU, blev också tyvärr tvungen att byta ut min H110i GTX kylare som troligen tappat så pass mycket vätska i sig att den lät konstig mellan varven och inte ens kunde kyla nya cpun i Idle läge.

Hur som köpte en H115i platinum kylare vilken jag än så länge är nöjd med.
Eftersom jag också också har en AIO kylare till mitt grafikkort som jag kopplat om fläkten till för att kunna få ner ljudnivån kör jag detta via en Corsair commandern.
Märkte att gamla katastrof programmet Corsair link inte fungerar med h115 kylaren så jag laddade ner ICUE och har nu fått in alla enheter i det programmet. Måste säga att man visuellt gjort ett rejält lyft och det är enklare att övervaka det mesta. Synd att det inte går att konfigurera layouten som man själv vill riktigt vilket är lite synd och inte alls borde vara omöjligt i framtida uppdateringar. Tycker ändå det är ett REJÄLT lyft från Corsairlink.

Det finns dock samma fundamentala miss i detta programmet som i CorsairLink.
Man kan inte styra en eller flera fläktar från olika temperatursensorer. Dvs Chassifläktar kan inte styras efter både CPU temp och GPU temp. Lite synd eftersom det i mitt fall och troligen alla andra med aio kylare där all temperatur från GPU/CPU dumpas utanför chassiet blir det svårt att styra chassi fläktarna vid ett eller flera lägen.
Så ett program som använder massor med GPU som genererar massor med värme men ingen CPU användning kan resultera i att chassifläktarna bara idlar om de tex styrs av CPU temp.
Att styra efter chassitemp inte helt möjligt så länge jag inte drar in en extra temperatursensor i chassiet eftersom ICUE inte kan eller vill läsa av temperaturerna från VRM, eller andra temperaturer moderkortet visar.
Mycket synd att en fläktprogramvara inte kan göra en sådan kan tyckas basal funktion.

Hurvidia detta programmet sedan är mer stabilt än det gamla återstår att se. Corsairlink kunde ju tappa kontakten med min Commander Pro enhet ibland vilket resulterade i att temperaturerna kunde skena när man tex började använda gpun och fläkten inte varvade upp.

Så summa av kardemumman.
Man har kommit längre med ICUE än med Corsairlink men Corsair har fortfarande inte lärt sig att implementera ett par riktigt vitala funktioner för fläktstyrningsmjukvara utan verkar satsa mer på RGB styrningen.

1 LÄS AV FLERA EXTERNA SENSORER.
2 KUNNA REGLERA FLÄKTKURVOR EFTER DE.
3 KUNNA STYRA FLÄKTAR EFTER FLERA OLIKA TEMPGIVARE.
4 MER MÖJLIGHET ATT KUNNA KONFIGURERA UTSEENDET.

Betyg 3/5.

Jag kan skapa custom fläktkurvor på varje enskild fläkt via Commander PRO och välja olika tempsensorer på moderkortet om jag vill, har ett Gigabyte moderkort men borde gå på fler fabrikat. Kan dock inte styra fläktarna från flera olika sensorer.

Av Krokarn
Skrivet av Mangee75:

Hej.
Hur ser man procenten man har kvar på batteriet i aktivitetsfältet?
Just nu ser jag bara ett batteri men ingen procent , har Virtuoso SE och Harpoon musen.
Mvh / Mange

Du kan inte få fram den informationen i aktivitetsfältet, utan endast i iCUE när du har "Dashboard" uppe och lagt till vilka enheter du vill ha informationen ifrån eller använda iCUE Space(högerklicka på iCUE ikonen i aktivitetsfältet och välj "Show iCUE Space".

Av Krokarn
Skrivet av Knotvillage:

Hur menar du? Visar HW fel?

Skickades från m.sweclockers.com

De två programmen plockar in information från samma ställe och då kan det bli lite tokerier, har läst om detta på Corsairs egna forum.
Det skall finnas någon inställning i HWInfo någonstans, vet ej själv då jag inte använder det.

Av Krokarn
Skrivet av Knotvillage:

Nej. Det är sjukt. Har jag HWinfo igång och slår av iCue sjunker tempen 11 grader. Pendlar mellan 33-35 utan och 46-48 med det igång. En kärna/tråd jobbar 74%.

Skickades från m.sweclockers.com

HWinfo och iCUE krockar med varandra, det finns en inställning i HWinfo som man skall stänga av för just Corsair.

Vet att med iCUE 3.19 så hade många problem med att en kärna jobbade järnet, men det löstes med version 3.20.

Av Krokarn
Skrivet av Knotvillage:

Snacka om att iCue tar effekt. Idle 13% och utav det är 8.3% iCue.

Det är nog olika på olika datorer, på min ligger den runt 4% idle.

Ingen tempökning alls...