Inlägg

Inlägg som isoge har skrivit i forumet
Av isoge

Håller nog med om att en skärm på 2560*1440p är bättre att gå på. Angående Oculus rift är det ganska dumt och ens nämna det nu då den knappast har ett release datum och det skick developer kit är i nu är knappast bättre än de tre "sämre" skärmarna då de inte är till för att utnyttjas utav konsumenter utan utvecklare.

Av isoge

hej

Så som jag kan se det är den större delen av folket här, normala svennsons om man nu ska kalla det, mer rädda för dld:s påverkan på fildelningen än den kränkning ditt privatliv utsätts för.

Då vill jag återigen tipsa om den hemsida som en annan länkade till längre fram i sidorna. (tror det var första sidan, fast kommer inte ihåg exakt) och OM ni nu läser den hemsidan står det klart och tydligt att, och jag citerar:

"I vissa fall är listan mer svårbedömd, exempelvis begreppet ”förfalskning
och piratkopiering”, som kan motsvara brott mot lagen
(1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk, och
begreppet ”olaglig handel med mänskliga organ och vävnader”, som
kan motsvara brott mot lagen (1976:351) om genetisk integritet
m.m. Inte i något av dessa fall kan hemlig teleövervakning eller utlämnande
enligt lagen om elektronisk kommunikation användas."

http://www.regeringen.se/content/1/c6/09/15/21/2f8c7424.pdf <--- läs igenom den.

Samtidigt står det om utlämning på grund av piratkopiering endast får ske om det kan ge minst 3 års fängelse i det landet.

Alltså, ni som sysslar med organ eller whateverthefuck eller helt enkelt tankar en film då och då kan vara lugna. Lagen är inte formad för att gå efter er på det sättet. Anti-piratbyrån eller vad fan de nu heter kan slänga sig i väggen....

Och läser ni om lagen krävs det att brottet ska kunna straffas med minst 2 års fängelse för att denna lag ska påverka dig även om allt om dig sparas.

Min sammanfattning av detta (endast fildelningsperspektivet): var lugna, datalagringsdirektivet skiter i dig och dina filmer (dock skadar det inte och ha vpn) och om jag läst det fel, kan någon med mer tålamod än mig vara vänlig och läsa genom hela dokumentet igen och förklara för mig bit för bit på en väldigt låg nivå så att jag förstår ordentligt?

Och lite off topic nu, kommer inte ACTA att förbjuda användandet av VPN om det träder i kraft?