Inlägg

Inlägg som fantomsmurfen har skrivit i forumet
Av fantomsmurfen

Så sällan som möjligt. Gör man en ren ominstallation måste man ju även installera om alla andra program och och göra om alla inställningar som man vill ha dem. Även om jag har alla spel på en annan disk så måste installationernas verifieras. Hur jobbigt som helst.

Av fantomsmurfen
Skrivet av serafim:

Gå till öronläkare. Vill inte måla f-n på väggen men tillfällig förlust av låga frekvenser kan tyda på en slags inflammation i hörselorganet som kallas Ménières sjukdom. Ofarlig men obehaglig. Ibland får man tinnitus som tilltar, sämre hörsel främst på låga frekvenser och vissa balanssvårigheter.
Har utretts för det själv men i mitt fall verkar det vara tinnitus på grund av bullerskador från det militära och s.k. lägesyrsel(kristallsjuka). Också ofarligt, också obehagligt, men lättare att göra något åt jämfört med Ménières sjukdom.

Jo jag ska till en privat öronläkare i morgon på morgonen. Var till hälsocentralen på tisdag men där tycket sjuksköterskan att jag skulle ställa mig i kö för att göra ett audiogram (något som skulle kunna dröja ända till hösten) innan jag kan få någon läkartid (bor i Finland). Jo började själv fundera på Ménières sjukdom. Jag var inlagd på sjukhus i slutet av april för att jag tillfälligt helt tappade balansen och började spy med 15 minuters mellanrum. På den fjärde dagen kunde jag stå upp och gå utan stöd så då skickades jag hem. Men jag var dock fortfarande ganska svajig och det tog ytterligare drygt en vecka innan balansen var hyfsat bra men dock inte normal. Under sjukhusvistelsen gjordes både CT och MRI av huvudet och halsen men man fann inte några tecken på
cirkulationsstörningar förutom de tre gamla kända proppar jag haft sedan tidigare. När jag kom hem från sjukhuset märkte jag även en pulserande högfrekvent tinnitus på det vänstra örat som dock försvann efter några dagar. Senare märkte jag det inte lät normalt när jag lyssnade på musik så jag testa hörseln med olika sinustoner på nätet och märkte att frekvenser på 6000 Hz och 7000 Hz hör jag inte på vänstra örat om jag inte skruvar upp volymen. 8000 Hz hör jag lite bättre men 10 000 Hz inte alls.

Av fantomsmurfen
Skrivet av fantomsmurfen:

Hörseln på vänster öra blir bara sämre. Nu hör jag inte låga frekvenser heller. Nu är de bara frekvenser mellan 700 och 5000 Hz jag inte hör så värst dåligt. 100 Hz och under vet jag inte om jag hör alls eftersom det enda jag hör när jag skruvar upp volymen högt är fladder.

Nu har jag börjat höra låga frekvenser på det vänstra örat igen. Inte fullt lika bra som på det högra örat men mycket bättre än igår.

Av fantomsmurfen

Hörseln på vänster öra blir bara sämre. Nu hör jag inte låga frekvenser heller. Nu är de bara frekvenser mellan 700 och 5000 Hz jag inte hör så värst dåligt. 100 Hz och under vet jag inte om jag hör alls eftersom det enda jag hör när jag skruvar upp volymen högt är fladder.

Av fantomsmurfen

4/10. Svaret på Wargames frågan var det enda jag kunde.

Av fantomsmurfen

Datanördar är väl ofta rätt introverta. Därför föredrar vi väl självständiga katter framom sociala och krävande hundar.

Av fantomsmurfen

Samlar på en del olika saker. De flesta inte så aktivt för närvarande.

- Musik på CD
- Filmer och serier på DVD och Blu-ray
- Spel till PC
- Game&Watch spel
- Medicinska diagnoser

Av fantomsmurfen

4/10.

Av fantomsmurfen

4/10. Som om jag gissat på allt även om jag jag kunde ett par och hade kvalificerade gissningar på ett par.

Av fantomsmurfen
Skrivet av Kaleid:

Japp, mest irriterad blir man att så många säljer trasiga saker och tror att det är OK. Har varit med om hårddiskar med click of death, trasiga moderkort m.m.

Håller med. Vad är det egentligen för fel på folk säljer grejer som har dolda fel utan att informera om det eller rent av helt trasiga grejer?

Av fantomsmurfen

@Kaleid Det positiva är i alla fall att orsaken till att det inte låter bra är högtalarna och inte dina öron.

Av fantomsmurfen
Skrivet av nu1mlock:

Ja, för det senaste halvåret har det varit kallt och tråkigt. Nu kanske massa turister är där, eller en camping i närheten som har fullbokade platser och plötsligt så är det väldigt många fler som använder samma mast.

Nej, här i närheten finns varken någon camping eller några turister. Problemet som nu uppstod var den extremt låga uppladdningshastigheten som bl.a var så låg som 0.2 Mbps kl.6 på morgonen då ledladdningshastigheten var 30 Mbps.

Av fantomsmurfen

Nej jag har faktiskt inte kollat upp vilken operatör som har den närmaste masten. Saken är ju dock den att nätet fungerat tillfredställande hittills i ett halvår (förstås sämre kvällstid och så som väntat) och det var först nu i helgen jag märkte stora problem.

Av fantomsmurfen

Tack för svaren! Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så har det blivit mycket bättre nu så nu är 4G användbart igen och fick idag t.ex. drygt 60 Mbps nedladdningshastighet och drygt 20 Mbps uppladdningshastighet och ahr 4 eller 5 streck på modemet. Att jag bor på landsbygden borde inte var ett så stort problem då jag tror att jag har ungefär 300 m till masten. Vet inte om det är välja olika frekvensband på modemet men det är bra att jag lärt mig att även sådant kan påverka. Egentligen är inte uppladdningshastigheten så viktig så länge den inte förstör normalt surfande, spelande och mailande.

Av fantomsmurfen

Tack för alla svar! Lyckades till sist testa 4G hastigheten med min mammas telefon och fick med den en nedladdningshastighet på drygt 30 Mbps och en uppladdningshastighet på drygt 7 Mbps och ping på drygt 30 ms. Dvs helt användbar hastighet trots bra 1 streck på telefonen. Så nu kopplade jag modemet tillbaka till Auto vilket ger 4G läge och nu plötsligt har jag 5 streck på mottagningen även i 4G. Testade hastigheten igen och fick drygt 60 Mbps i nedladdningshastighet och drygt 10 Mbps (jmf med ända ner till 0.07-0.2 Mbps tidigare) i uppladdningshastighet samt 20 ms ping. Alltså riktigt användbara hastigheter igen. Mamma påminde även om den lokala elektronik-, telefon- mm handlaren som man kan rådfråga vid problem och som även saluför Telias tjänster.

Av fantomsmurfen
Skrivet av Samsung:

Har du varit i kontakt med Telia? Om din täckning har blivit sämre kan det ju hända att det är något fel på själva masten som behöver felanmälas och åtgärdas. Täckningen bör inte plötsligt förändras så mycket om inget har hänt med ditt modem (eller eventuell extern antenn).

Nej det har jag inte. Funderade på det men tror jag tänker avvakta ett tag då min finska inte är den bästa. Jag kan ju inte vara den enda som drabbats om det skulle vara något fel med masten. Enligt nätet har de gjort någon form av servicearbeten igår i området.

Av fantomsmurfen

Tyvärr har jag inte tillgång till någon 4G mobil så jag kan jämföra hastigheten med en så. nu när jag bytt till 3G läge fungerar nätet betydligt bättre trots att nedladdningshastigheten blev betydligt lägre. Modemet visar också 5 streck dvs full mottagning i 3G.

Av fantomsmurfen
Skrivet av Paul50:

Prova sätta den på 3G och se då
Sen kan du kolla lite på tekningen hur det är hos dig.
https://www.telia.se/privat/support/tackningskartor

Bor som jag skrev på landsbygden i Finland men rätt centralt så täckningen borde vara riktigt bra där jag bor eftersom nätet fungerat rätt bra tidigare. Hittade nu hur man ställer in till 3G och då fick jag en nedladdningshastighet på drygt 8Mbps och en uppladdningshastighet på drygt 4 Mbps. Dvs betydligt lägre nedladdningshastighet än vid 4G men i gengäld en helt ok uppladdningshasighet. Vad kan det bero på att uppladdningshastigheten blir så extremt dålig vid 4G som ända ner till 0.2 Mbps eller till och med under 0.1 Mbps medan nedladdningshastigheten är relativt bra?

Av fantomsmurfen

Bor på landsbygden i Finland och har Telia. Modemet är en Huawei B535-232 som kom med abonnemanget. Bor rätt centralt och det borde finnas en antenn bara några 100 meter bort. Tidigare har uppkopplingen fungerat hyfsat bra men nu är den plötsligt stundtals riktigt usel förmodligen främst beroende på extremt dålig uppladdningshastighet som det verkar. Nu kl 6 på morgonen var nedladdningshastigheten drygt 30 Mbps medan uppladdningshastigheten endast var 0.2 Mbps. Det normala brukade tidigare vara att uppladdningshastigheten var ungefär den samma som nedladdningshastigheten eller i alla fall runt hälften av nedladdningshastigheten. Vad kan få uppladdningshastigheten att vara så extremt dålig?

Av fantomsmurfen

Usel hastighet på 4G internetuppkoppling.

Märkte senaste dagarna att nätet kan vara riktigt slött så jag har mätt hastigheten med Speedtest och Bredbandskollen flera gånger sedan igår. Som lägst har jag uppmätt en nedladdningshastighet på runt 1 Mbps och en uppladdningshastighet på 0.07 Mbps. Som högst har jag haft uppmätt ping på 291 ms. Märkte också att modemet visar 2 streck mot normala 4. Tidigt i morse var nedladdningshastigheten över 60 Mbps och uppladdningshastigheten var också flera Mbps trots bara 2 streck på modemet. Igår lyfte jag upp modemet och då började det plötsligt visa 4 streck och visade då också ett tag 4 eller 5 streck ett bra tag efter jag satte ner det igen på golvet i trappan där jag har det. Under tiden det visade 4 eller 5 streck var hastigheterna bra. När det visade 2 streck så testade jag det i ett fönster från vilket man ser masten ett par hundra meter bort men då visade modemet fortfarande bara 2 streck. Vad kan problemet vara? Kan modemet blivit defekt? Kan det vara något problem från operatörens sida? Hur kan uppladdningshastigheten bli så låg som under 0.1 Mbps?