Inlägg

Inlägg som fantomsmurfen har skrivit i forumet
Av fantomsmurfen
Skrivet av Myllerman:

Härligt att det löste sig delvis iaf!

Har nu kopplat i HDMI till tvn igen och det går fortfarande att spela CoD MW och BFV utan att det kraschar. Så skulle det kunna ha berott på allt damm i datorn att det kraschade tidigare? Verkar så i alla fall.

Av fantomsmurfen

Som befarat blir det att byta bakstötdämpare på bilen.Den på förarsidan är helt slut och bilen känns något ostadig på vägen. Kanske inget att bli sur, ledsen eller galen över då det var helt väntat. Frågan är bara om man ska låta det göras innan eller efter besiktningen nu i september. I övrigt borde bilen bli godkänd men eftersom den sjunger på sista versen (den är 28 år gammal) så är det inte så säkert. I värsta fall så blir domen t.ex. "den här bakbalken är alltför rostig" vilket skulle innebära skrotning.

Av fantomsmurfen

Begagnat är det enda vettiga i den prisklassen om du ska ha en speldator. Du kan få oerhört mycket bättre prestanda för pengarna då jmf med att köpa nytt. Förr kunde man plocka ihop något nytt som kan kallas speldator för 6000 kr men inte nu längre.

Av fantomsmurfen

@jOnÄTÄn: Nä nu blandar du ihop 390 och 390X. 1060 6GB är bättre än 390 i alla upplösningar.

Av fantomsmurfen

Har du typ en gammal i5 processor och ska spela i 1080p så blir det här en rejäl uppgradering och rätt billig. Vet inte om det är lönt att gå ner mer i pris om du ska köpa nytt eftersom pris/prestanda väl blir sämre då. Ett alternativ är begagnat men då begränsas du av ditt nätaggregat som kanske inte har alla strömkablar som behövs för mer strömhungriga grafikkort.

https://www.inet.se/produkt/5410851/gigabyte-geforce-gtx-1650-super-4gb-oc

Av fantomsmurfen

Kommer att fungera bra ihop. Som ovan så tycker även jag att frågan är felställd. En processor kan inte vara för stark i en speldator däremot kan den vara onödigt dyr. Det normala är ju att man vill att grafikkortet ska vara flsakhalsen alltså att det utnyttjas till fullo. Sen är det bara bra om processorn är mer än tillräcklig eftersom man då i bästa fall kan uppgradera grafikkortet i framtiden utan att behöva byta processor samtidigt.

Av fantomsmurfen
Skrivet av Elsaslillaskit:

Det är en gammal dator spm jag fått i gång vill egentligen bara se pm jag kan får den lite snabbare. Moderkortet heter Foxconn 2ABF

Datorn blir inte snabbare med mer minne såvida minnesmängden i dagsläget inte räcker till. Om den har 8GB nu? så är det alldeles tillräckligt för "normal användning" om man inte spelar några nya avancerade spel på den eller kör något redigeringsprogram och har öppet många filer samtidigt.

Av fantomsmurfen

Blev Black Mesa, Ion Fury, vvvvvv och en komplettering av bord till Pinball FX3 så här långt.

Av fantomsmurfen

Verkar ha löst sig kanske. Håller tummarna. Blåste datorn ren med tryckluft (den var rejält dammig) och kopplade ur HDMI som jag har till tvn från grafikkortet. Efter det har jag kunnat spela både CoD MW och BFV ett bra tag utan krascher när jag testat efteråt. Battlefront II är dock ett kapitel för sig där blir det nog att försöka avinstallera och installera på nytt, reparation hjälpte inte.

Av fantomsmurfen
Skrivet av Myllerman:

Okej, du kan också prova typ memtest och se om minnena strular. I värsta fall har något pajat men installera om först så håller vi tummarna!

Jag har kört memtest utan fel. Det kan ju även vara moderkortet som börjar ge upp. Det är 9 år gammalt. MEn dunderar starkt på att försöka göra en ny helt ren installation av Windows. Det har jag inte gjort sedan jag installerade Windows 7.

Av fantomsmurfen
Skrivet av klirre:

Känner igen det där, mitt gamla Sapphire R9 Fury Nitro höll på så. Förvisso var det lite konstigt redan när det var nytt, men efter ett tag blev det bara värre. Jag gav mig fan på att det var mjukvarurelaterat, försökte med massa obskyra windowsinställningar osv när drivrutiner och ominstallation av Windows inte hjälpte. Till slut gav jag upp och lämnade in det på garanti, visade sig vara hårdvarufel i gpun.

Ja det kan det också vara. Får dock inga artefakter. Funderar på om jag ska testa med ett GTX 970 som jag har liggande och se om problemen kvarstår.

Av fantomsmurfen
Skrivet av Myllerman:

Trist, kan det vara så att något i datorn blir för varmt nu när det är sommarbölja?
Kanske nån windows update som installerats automagiskt och strular?
CPU:klock som inte står sig i sommarvärmen?
Tagit bort OC på CPUn och testa.
Själv hade jag nog stresstestat olika komponenter var för sig och tittat på tempen.
Om jag inte såg något ovanligt där så hade jag kanske formaterat om datorn med det kan vara lite trist om man har
många installerade spel och program.

Nej varken CPU eller GPU verkar bli för varm. Kollat temperaturerna med MSI Afterburner när jag spelar (de gånger jag inte försökt ha det avstängt). Problemen började även innan sommaren. Också konstigt att jag i så fall kunde spela Titanfall 2 utan krascher. Nu8 har jag försökt reparera datorn med ett program som heter Restoro som jag även använt tidigare. Gick i alla fall att spela en hel match i CoD MW utan krasch efter det men det kan ju ha varit en tillfällighet. I värsta fall tror jag att det i första hand blir att försöka installera om Windows.

Av fantomsmurfen

Det går inte längre att spela de spel jag ibland brukar spela på min dator pga att spelen kraschar. CoD MW går inte att spela en hel match utan att spelet kraschar. BFV samma sak går bara att spela en liten stund innan spelet kraschar. Battlefront II kraschar ofta redan i uppstartsskärmen. Har försökt stänga av MSI Afterburner och har nyaste drivrutinerna till grafikkortet. Har även testat med äldre drivrutiner utan framgång. Har reparerat spelen utan framgång. Spelen kraschar heller inte bara ibland utan precis varenda gång man försöker spela. Antingen fryser spelen och slutar fungera eller så stängs de helt plötsligt ner. Testade dock att spela Titanfall 2 för en stund sedan och det kraschade inte.

Av fantomsmurfen

Så har man fått skattebeslutet. Kommer att få en skatteåterbäring på 2244,65 €. Räcker ju väl till för en ny dator men lägger nog den på sparkontot så länge när den kommer i december.

Av fantomsmurfen
Skrivet av anon42512:

Varför i hela friden då?

Min syster hade en katt med norsk skogskatt i sig tidigare och den var väldigt stor och slank men dock muskulös.

Av fantomsmurfen

Om den har norsk skogskatt i sig så tror jag det är helt normalt att den ska se ut så.

Av fantomsmurfen

3/10

Av fantomsmurfen

"Bra bruksskick men startar inte efter vinterdvalan". Hur en mopedskoter kan vara i bra bruksskick om den inte startar övergår mitt förstånd.

https://m.findit.fi/sv/1581567.htm

Av fantomsmurfen

SSD/HDD har det blivit. Senast köpte jag till en 4TB extern HDD och på tur står att byta en 2TB intern HDD till en 4TB intern HDD. Sen jag köpte datorn 2011 har det annars blivit 2 nya grafikkort, uppgradering av minne 2 gånger, en uppgradering av CPU och ett nytt nätaggregat.

Av fantomsmurfen

MSI Gaming (X) brukar ha tysta kylare. Jag har haft ett 970 och har ett 1080 av den modellen och båda har varit väldigt tysta även under full belastning.