Inlägg

Inlägg som Dubbelklabbe har skrivit i forumet
Av Dubbelklabbe

Beställde precis en svart av Halebop! Svart pga matt var ett krav!
Plats 8 i kön När får man den då tro?

Av Dubbelklabbe
Skrivet av phailone:

Jag var i en 3-butik innan och kände på den. Jag skulle säga att vikten är härlig och att storleken är riktigt bra! Hade den varit lättare eller mindre tror jag inte den skulle ligga lika bra i handen. Nu hade den ett sånt där ta-mig-inte-snöre men ändå nådde jag över hela skärmen och alla knappar låg så man inte behövde flytta handen för att nå dem, vilket är bra då jag inte har de största händerna.

Skickades från m.sweclockers.com

Vilken tre affär var du i? Jag vill gärna känna på den innan jag beställer, och har inte hittat någon affär än som har den.. Bor i Göteborg förresten!

Av Dubbelklabbe

Mycket sanning i det som har skrivits!
Spotify var extremt långsamma till iPad, som de pratade om ett år innan lanseringen...
iOS har inga fördelar i dagsläget, utom redan ägda appar, så därför står det mellan Android och WP8.
Jag skall ge Microsoft så mycket tid som möjligt att fixa de små problem som finns, annars får det bli en Android om ingen kan övertyga mig om något annat!

Av Dubbelklabbe

Ny flaggskeppstelefon eller bästa OS:et

Hej!
Jag kommer att få en ny telefon nu i början av december och har inte bestämt mig för vilket operativsystem jag skall välja.
Just nu äger jag en iPhone 4 (vilket även resten av familj & vänner gör) och väljer mellan alla 3 operativsystem via teleforerna iPhone 5, Google Nexus 4 & Nokia Lumia 920.
Alla är väldigt bra telefoner, på olika sätt. Därför är operativsystemen mer intressanta och det är där jag inte har bestämt mig. De fördelar och nackdelar jag ser radar jag upp nedan, vill gärna ha kommentarer och diskussioner kring operativsystemen.

iOS
+Apputbudet är enormt och behåller alla köpta appar.
+Notiser fungerar enligt mig mycket bra.
-Ingen alls anpassning utan att garanti försvinner (Jailbreak, som inte finns i dagsläget?)
-Appar får inte tillgång till vissa funktioner
-Fult i vissa delar, omodernt UI?

Android
+Anpassningsbart
+Apputbudet är nästan lika bra som iOS
+Nexus 4 = Lika snabba uppdateringar som de andra systemen.
-Prestanda hungrigt? (Nexus 4 har dubbla iPhone prestandan, men presterar lika?)
-Mindre hållbarhet för telefonen? (En 2 år gammal android har mycket större problem än min iPhone 4 idag, med lagg osv.)
-Anpassningsbart, allt uppdateras inte samtidigt, kan bli ostabilt.

Windows phone 8
+UI. Fräscht, nytt, känns som framtiden.
+Mer anpassningsbart än iOS
+Integration med Xbox 360 och till viss del Windows
+Gratis navigering
-Apputbudet, när kommer en bra spotify version t.ex.?
-Inte lika anpassningsbart som Andriod
-Dålig integration av icke Microsoft saker, som Google (Kalender osv) och dropbox (Skydrive är nästan ett krav)

Vad tycker du? Vilket är bästa systemet idag?

Av Dubbelklabbe
Skrivet av phz:

Aktien backar efter ny brakförlust för Nokia [DN Ekonomi] (notera länkens och den ursprungliga artikelns namn: "Aktien rusar efter ny brakförlust för Nokia" - de var lite väl snabba på knappen där):

Nu när lite skarpa siffror kommit så för att svara på trådens fråga så kan Nokia överleva sex kvartal genom att mumsa på sina reserver om det fortsätter gå precis lika knackigt. Tittar man på utvecklingen jfr m något år sedan så är det ju dock en halsbrytande nedåtgående trend, men så som läget ligger just nu så ser jag inte hur man kan spendera mer pengar iaf. De borde vara nära botten på kurvan så här innan lansering, men får de inte ut telefonerna i tid så kommer nästa kvartal dock troligen se ännu rödare ut.

Även om de kan överleva så är det ingen som är intresserad av att låta opererationen fortgå om de går med förlust utan hopp om räddning likväl, så det räcker inte med att de kan undvika konkurs 2013 ut — de måste börja övertyga marknaden om att det kan finnas ljus i tunneln och möjlighet att vända siffrorna i framtiden. För detta krävs att de snabbt placerar sig bland de tillverkare som faktiskt får ut vinst från sina smartphones, vilket idag i stort bara är Apple och Samsung, samtidigt som de lyckas penetrera Android/Ios-duopolet ordentligt. En inte helt lätt position.

Joo, det är sant att förlusten är större än samma kvartal förra år. Men problemen (de massiva förlusterna) kom först i Q4. Om man ser det mer positivt så har Nokias förlust minskat

Skrivet av Engadget:

Q4 2011: $1.3 billion loss. Q1 2012: $1.7 billion loss. Q2 2012: $1.01 billion loss. Q3 2012: $754 million loss.

http://www.engadget.com/2012/10/18/nokia-q3-financials-2012/)

Jag är dessutom väldigt tveksam till att Microsoft kommer att tillåta förlust i "Mobilkriget" och att Nokia går under kommer att räknas som Microsofts förlust. Men jag tror att alla är överens om att något måste ske, frågan är bara om Windows Phone 8 räcker?

Av Dubbelklabbe

Proxy server hosting program?!

Hej!
Villket program är att rekommendera om jag vill hosta en egen proxy server?
Jag vill att datorn hemma skall hosta servern för att jag skall kunna komma åt den i skolan för att slippa skolans filter.
Det program jag har testat (CCProxy) kräver ett Lan (via hamachi), vilket jag helst vill undvika.
Att kunna använda konton är ett stort plus!
Tack på förhand!

Av Dubbelklabbe

Värt att vänta till Ivy-bridge?

Tjenare!
Sitter och funderar på en ny dator, budgeten är inte så hårt dragen, men har väl runt 11k på kontot som är användbart. Det jag funderar på är om det är värt att vänta till Ivy-bridge och vilket moderkort som skulle passa bäst till ett sådant bygge med ett 680 som grafikkort. Jag skall köpa grafikkortet i USA, är det någon stor nackdel med detta?
Tack på förhand!