Inlägg

Inlägg som sewpra har skrivit i forumet
Av sewpra
Skrivet av chrillex:

har min på 4.4ghz men tycker att det duger, om man vill ha en snabbar processor skulle jag köpa en i5 eller i7a

Jag kämpat för att nå 4.4 ghz nu. Men måste upp till ca 1.425V+.... veg inte hur värt det ät för 2.5-5% mer prestanda men betydligt mer oljud ^^.

Är cashe något att fundera över ? Vad jag har förståt så ger det i princip ingen märkbar skillnad...

Skickades från m.sweclockers.com

Av sewpra
Skrivet av Andreaz1:

Dessutom är ju G3258 bara tvåkärnig och utan hypertrådning så kisellotteriet lär sätta stopp innan kylningen.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad menar du med kisellotteriet om man får fråga ? ^^. Men ja mitt chip suger hahaha

Av sewpra
Skrivet av DavidtheDoom:

Pfft, svaret borde vara:
Kräma på tills det kommer vit rök. Återmontera röken och sänk spänningen något tills röken stannar

Min G3258 var dålig, klarade endast 4,4GHz, Oavsätt spänning mellan 1,25-1,42V så blev den inte stabil på 4,5GHz.

Haha. Jag kör min g3258 på 4.2ghz stabilt på ca 1.320v vet ej ännu hur mycket jag behöver för att få 4.3ghz stabilt men jag har varit och nuddat 1.380v och det kraschade fortfarande på stock intel kylarn. Temps runt 80/85... äh... köpt en master cooler evo 212 med pnp så ska försöka kräm ur 4.3ghz.

Just 4.3 ghz gjorde att laggspikes i bf4 försvan så där vill jag helst ligga. Tror någon nämn att en g3258 klarar upp till 1.425v därefter lever man nog på de farliga sidan. Dock fick jag ett dåligt exemplar men så är det inte mycket att göra åt saken förutom att elda på ugnen för kung och fosterland.

Bara köra Boys !
Skrattar lite inombords när folk är oroliga redan vid 1.270v

Skickades från m.sweclockers.com

Av sewpra

Jag byggde ihop en dator igår för 4.2 utan grafikkort men du kan lätt lägga till ett gtx 750ti för ca 1300 kr. Då kostar din dator 5.5 och klarar wow gallant. Kolla efter en g3258 processor och överclocka skiten ur den med en evo212. Processorn kostar 600. Men hänger lätt med i3-i5 or överclockade I de flesta spel. Wow klarar den galant.

Om du köper denna processor och sparar 1400 till ett grafikkort ist
För i5. Para ihop det med ett z97 moderkort bara. Men kom ihåg att intel pension g3258 gillar 1333mhz ram

Av sewpra

testa att koppla runt via moderkortet och se ifall du får bild, annars låter det som typiska överhettnings problem i mitt tycke, har du koll på cpu och grafikkorts tempraturer? vram på moderkortet?

Av sewpra

Köpte detta kort för ca 1 månad sen och jävlar i helvete va stark den är!.
Maxar farcry 3 med allt på högsta får ca 40-65 fps då. Crysis är väl ja lite mer krävande skulle jag säga har sänkt lite där men i princip all på max, och har 50fps eller liknande. BF4 Spelar jag ej men har testat graffen fort mellan 70-140 med allt på ultra. Cs go ca 300+. Skyrim med över hundra mods och allt på ultra landar den på 40-60 fps, Blir några drops till 30 ibland när det blir väldigt krävande ställen. Rå starkt kort rent ut sakt!.¨

Tempraturer har varit max 75 grader, då jag har kört med lägsta chassifläkthastighet. Ca 40% fan speed på GPU, och gibbat ultra Fracry 3 i timmar. Notera att jag även överclockade min då till 1160/1300. 50+ powerlimit, och gav han kanske 1150 eller ngt

Jag har min clockad till 1160/1300 förtillfället. ( inte börjat klocka minnet än ). Men Folk säger att den presterar sämre än Titanen men överclockad bättre så jaa... Finns en tråd på sweclockers som visar detta med siffror osv.

Med andra ord, detta kort för 3000 kr. Rena jävla kapet!

Öriga specs, i5-4670k 4.4Ghz(Evo212). 8Gig ram XMP 1600. 144hz BenQ skärm "24". SSD.

Sitter och funderar på om jag ska köpa en till och ett bättre nätagg :D, då jävlar snackar vi grejer. men vettifan om jag behöver hahha

Av sewpra

Hjälp med 3D för AMD - ( BenQ Skärm )

Hej!

Jag har ett ganska så stabilt system som jag skulle vilja testa lira 3D med. Men jag undrar ifall min skärm är kompatibel med AMDs 3D?, det står att den är Certifierad som "NVIDIA 3D VISION TM" med "NVIDIAS nya Lightboost teknologi". Stödjer NVIDIA 1 och 2. Osvosv... Men jag har letat info men har svårt att förstå ifall det funkar med AMD 3D då med?.

Jag har tittat på glasögon för BenQ 3D, men osäker ifall detta stöder min skärm, får endast upp info om att de stöder BenQs Projektorers 3D, inte LCD skärmen som jag har alltså?, så hur går jag tillväga? Vilka glasögon ska jag ha?, och stödjer Skärmen överhuvudtaget AMD 3D?, eller är den bara NVIDIA redo?

Grafikkortet jag har stödjer HD3D och jag behöver förmodligen fixa ett Software som Tridef 3D Eller liknande för att köra 3D senare. Ja jag vet att AMD är krångligare än NVIDIAS 3D KIT. Men Går det att få ihop grabbar??

Skärmen är : http://benq.se/product/monitor/XL2420Z/.

Mitt Grafikkort R9 290 : https://www.komplett.se/sapphire-radeon-tri-x-r9-290-4gb-oc/8...

Tack på förhand!

Av sewpra

Tusen tack min vän. Ska installeras och testas nu
Återkommer med resultat

Av sewpra

Mycket märkligt måste jag medge. Det försvan i 30 minuter helt av sig själv. Sedan kom det tillbaka. Nu sitter man här med flimmret igen 10 minuter innan en Heroic raid...

Hursom jag har Sapphire HD 7950 Dual X, och så vitt jag vet har de inte fixat nya uppdateringar sedan Jul 9, 2013. http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_inde...

Kan någon hjälpa tro. Detta med Drivrutiner är nog inte min starka sida.

Catalyst Version : 13.12

Av sewpra

Flimmrande gröna texturer HJÄLP! GRAFIKKORTET ELLER?!

Tjena.

Låg och sov ca 5 timmar med datorn på idag. När jag satte mig vid datorn och bara kollade på skrivbordet så såg det rent ut sakt förjävligt ut!.

Micrå små gröna prickar överallt. I spel, På webbläsaren, på skrivbordet, överallt helt enkelt.

Jag har provat att starta om dator och skärm. Stängt av i flera timmar för att få den att vila (Förstår dock inte meningen, nybyggd i princip?). Kopplat ut och in alla kablar som går från datorn till skärmen utan resultat bytt DVI kablar till VGA.
Det ända som jag kan tänka mig är att grafikkortet är påväg att ge upp.

Vad tror ni?

MVH

Av sewpra

Uppgraderings tips önskas

Tjena!

Har fått in fint med cash så nu känner jag att jag skulle vilja snabba upp datan lite mer, men jag vet inte riktigt vad jag ska köpa som ger en märkbar skillnad i prestanda. Syftet med min dator är HEAVY GAMING och multitasking. I BF4 får jag ca 60fps i ULTRA 2x med 7950n. Datan utöver det är blixtsnabb båda på start och användande i windows.

Nuvarande delar i datorn:

Z87 MSI GD65-GAMING ATX
Intel I5-4670k 4.4ghz - EVO 212 (2x noctua fans)
AMD Radeon HD 7950 OC-Dual X
128GB SSD SAMSUNG
500GB HDD
8GB RAM, Överclockad till bra timings
FAN CONTROLLER
700W BE QUIET PSU

Funderar på att slå till med ett saftigt Grafikkort typ 780Ti eller processorn 4770k, Vad tror ni? vilket ger mest? Eller kanske bättre hårddiskar?

MVH Robban

Av sewpra

Hm laddade ner den, och all info text angående min HDD var grön?, men om den klickar på detta sätt, kommer den att dö innom kort?

Av sewpra

HDD gör konstant och ett snabbt klickande ljud, hjälp?

Tjena

Min mekaniska Seagate 500GB HDD gör snabba och konstanta klickljud. Har varit så de senaste 2 dagarna och ca 4 gångerna jag startat datorn.
Kommer min hårddisk att ge sig ganska så snart?, funderar på i sånna fall att fort beställa en 1TBare.

Av sewpra

Jag tycker att du kan ta bort DvD läsaren och installera windows igenom USB, och personligen hade jag aldrig köpt windows. Har kört pirat sedan jag var en snorunge och gör det än, sparar mig mängder med pengar. Och som sakt i tråden över, investera i en Cooler Master EVO 212, med 1 Noctua F-12 flälkt som pushar och standard fläkten som suger, då kommer du lätt kunna klocka till 4.4, och köra på 65 load max.

Av sewpra
Skrivet av Dustforce:

3,5 slotten kanske ligger olämpligt till kan jag hålla med om. Däremot får du ju in alla grafikkort osv för det så det gör nästan inget.

Tog bort mina vaggor mest för att det skulle bli snyggt och fick bättre luftflöde.

Funderade i början på ett H2 eller Define R3/R4 men känns sämre i mina ögon.

Vad gäller framluckan fyller den sin funktion tycker jag, jag har aldrig någon fläktkontroller eller så på framsidan utan använder mig utav deras inbyggda fläktsystem på baksidan som är väldigt diskret.

Jag har suttit och kollat på Bitfenix Ghost, NZXT H2, och Corsair Obsidian 550D. Men efter timtals med reviews har jag kommit fram till att Corsair Obsidian 550D, har båda super bra ljuddämpande funktioner och även borttagbara luckor ifall du vill dra upp fläkt hastigheten och överclocka :). Så blir nog att beställa Corsair för min del.

Av sewpra

Komigen nu grabbar linka tysta burkar!, sitter och väntar med en Corona i handen.

Av sewpra
Skrivet av Dustforce:

Antec P280 är rätt gött. Har lagt till lite fläktar i mitt chassi och går att överklocka riktigt bra i det.
Alla fläktar som blåser in har fläktfilter som bara går spola under kranen samt att framluckan har ljuddämpande material, öppnar du så susar det lite mer än om den vore stängt.

Extremt prisvärt chassi i mina ögon och bra ljudisolering och mycket plats!

Är det bra luftflöde i den?, tycket att 3.5 slots baysen sitter ivägen för luftflödet om man ska vara ärlig hade varit bättre om man kunde lossa dessa. sedan så stängt aldrig dörren till front fläktarna riktigt, där är ca 2-3cm öppnat så man inte kväver fläktarna vilket är bra, men samtidigt dåligt för med fläktkontroller kan jag stänga av dessa.

Sitter just nu och kikar på NZXT H2, den hade ganska bra ljuddämpande funktioner, samt 140mm fläkt på toppen med tak-lock

Av sewpra

Köpråd för Gaming/tyst chassi

Tjena folk!

Nu är det så att jag har tvärtröttnat på mitt Cooler master 430 Elite chassi. Sedan en månad tillbaka när jag köpte MSI-65 Gaming mobot, Evo 212 med 2x Noctuna fläktar(push/pull), och med 6 andra fläktar inkopplade så låter min dator som en jävla damsugare. Och andledningen till att den låter är att jag sitter på en stabil överclocking av 4.7GHz till cpu:n, och jag har clockat min 7950 med 20.86% vilket gav mer värme än förväntat, så jag kör fler fläktar.

Uppenbarligen skulle datorn kunna bli tystare ifall jag kör vattenkylning men jag känner att jag inte orkar ge mig in på det nu, när jag har studier och annat på sidan av. Eller tex Arctic Cooling Accelero Xtreme III på grafikkortet. Men som sakt jag har även ruttnat på det lilla chassit i sig, när jag snart funderar på att börja köra Crossfire/SLI så jag behöver någonting lite större/bättre.

Om det går skulle jag vilja ha ett chassi där du har som en framdörr som du kan öppna och stänga beroende på om du vill ha maximalt luftflöde till Gameing, eller om du bara vill ligga i Idle och kolla film i soffan, så burk fan håller käft. Sedan samma lösning på toppen så man på något sätt kan ljudisolera med externa luckor.

Vet att det krockar lite med att både ha bra ljudisolering och bra luft flöde men ni förstår min poäng, när jag lirar vill jag kunna klocka upp grejorna samt öppna upp för flöde/ljud, för sitter ändå med 7.1 Headset som isolerar såpass att man inte hör någonting iaf. Och när man bara vill lägga sig i sängen/soffan kunna stänga front luckan/toppen/sidan osv, för att sedan klocka ner allt, och dra ner fläkthastigheter och njuta av den tysta datorn, och en go film med bruden.

Min budget ligger mellan 0-3000, Ge förslag

Edit: även damfilter överallt ifall det går

Av sewpra

Tjena!

Vill bara flika in och säga att jag kör en I5 4670K (4.0 GHZ, Överclockad med OC genie 4 i BIOS ) och min eftermarkands kylare är en EVO 212 Med två noctune F12 fläktar på, och jag får 25-29 grader idle temps, och ca 45-55C load. Jag tror att din pasta är dålig eller att kylaren inte sitter fast ordentligt.

Jag hade på en liten klick som en grön ärta ungerfär och satte sedan på kylarn, och spännde fast den. Vart förvånad över temps. Under BF4 så får jag ca 56c max. Efter timtals spelade då

Av sewpra

Hm fan också Noctua D14 från komplett hade grymma kylflänsa, men men det kan max diffa några grader. Dessa minnen blir det iaf http://www.inet.se/produkt/5315300/corsair-8gb-2x4gb-cl9-1600..., men hur ska jag sätta de i bryggorna? jag har ju 4 st, och bara 2 ram. Båda efter varandra eller en i varje parti?