Inlägg

Inlägg som endnoy har skrivit i forumet
Av endnoy

från: http://www.hardocp.com/news/2012/11/07/microsoft_files_patent...
Microsoft Files Patent For Kinect Surveillance Device
Someday soon, your Kinect will be spying on you. What do I mean by that? Read this:
Microsoft has filed a patent for a system that could potentially use a camera to determine whether you're breaking its content-viewing rules or not. US Patent Application 20120278904 describes the ability to use a Kinect-like camera-enabled device for "continuously monitoring a number of users at a display device during the performance of [some] content," which basically means the camera would watch the faces of anyone watching a display showing licensed content (like a movie or a game), and then track those faces to see if the viewers had appropriately licensed it.

Av endnoy

Vad är det för loppis? skulle vara kul att gå själv på en sådan.

Av endnoy

ett bra budget variant för TV-spel.

Av endnoy

sweet, då kanske man kan ta bort alla portar och ha flera mobiler vattentäta och stöttåliga.

Av endnoy

Här är riktiga pirater "Copyswede"!!

Av endnoy

cool stuff...

Av endnoy

Om dem gör liknande med spel, att man betalar ca 100kr/månad, och så kan man spela dem senaste spelen. Då är det nog intressant för mig.

Av endnoy

Själv har jag en urgammal mobil, men när mobiltelefoner blir mera robusta(att dem kan ersätta en enkel pc), då kan jag tänka mig att skaffa den ny telefonen som klarar av att integrera med TV/skärm tangent bord och mus på ett enkelt och felfritt sätt. Då tycker jag att det är värt att köpa en "smartphone" för 6k eller mer. annars är jag nöjd med det jag har, smsa och ringa.

Av endnoy

Detta kanske kan mera räknas som en laptop. Själv tycker jag att plattor är mera för lek.

Av endnoy

skulle vara bra med en vattentätt touchscreen, då kan man ha det i köket och kladda ner den hur mycket man vill och sedan så tar man fram en trasa och rengör den.

Av endnoy

Blir säkert en bestseller i denna prisnivån.

Av endnoy

Känns som läskigt med att gå in i en butik med så många försäljare.

Av endnoy

Jag antar att dem räknar hur många som laddar ner ett spel och hur många som köper ett spel. Utan att tänka på att en person kan tanka samma spel flera gånger om och om...
Och vi säger om det inte fanns någon möjlighet att få ett spel utan att betala för det skulle inte jag tro att dem resterande 95% skulle köpa spelet. Möjligtvis en ökning med ca 30%

exempel
det köps 5 st spel
och det laddas ner 95 st spel

om det ökas med ca 30%
blir det då ökningen med:
5 * 0,3 = 1,5 (avrunda upp för att vara snäll) =2

alltså istället för 100 st spel som dem säger så blir ökningen från 5st spel till 7 st spel.

Men 30% för ett vinstdrivande företag är enormt mycket ändå.

Av endnoy

Hade varit bra om någon tillverkare sålde grafikkort utan kylsystem. Många tillverkare har onödigt mycket plast i sina kylare och för lite koppar.
Om man fick ett VGA utan kylare med ca 200kr billigare och köpt ett kylsystem som passar dina behov. Hade varit super

Av endnoy

Innan du byter alla fläktar och spenderar mycket pengar på det så kan du först testa vad som låter mest i din PC, det kan vara flera saker, eller bara en. Enklast kan du testa genom att öppna lådan och stoppa en av fläktarna som du misstänker är högljuda med fingret intryckt i mittersta delen av fläkten och lyssna och hör skillnad. Efter att du har testat detta kan du då veta vad du kan byta ut. Ett annat tips är att du kollar temperaturen på din hårdvara (HDD, VGA, CPU...) innan och efter bytet. Jag använder "hwmonitor från http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html"
Lycka till

Av endnoy

Byggde inte för så länge sedan en likvärdig PC med AMD phenom x4 965 Och fläkten som medföljde lät fruktansvärt (ca 6400rpm max och 56C max). Bytte sedan till Cooler Master HYPER 212 EVO där fläkten snurrar ca (1600rpm max med max temperatur på ca 56C) väldigt nöjd med det tysta fläkten men jag trodde att Cooler Master HYPER 212 EVO skulle kyla ner CPUn bättre än med medföljande CPU kylare.

Av endnoy

borde klara av.
jag har jobbat som "PC montör" förut. och en grej lärde jag mig. att sladdar och hårdvara komponenter(minnen,pci kort) har lätt att lossna. Så testa att allt sitter i ordentligt.

Av endnoy

tips, om du testar kortet hos en bekant innan du skickar till support.

Av endnoy

Vad har du för nätdel?

Av endnoy

Riktigt bra, slipper man den tjocka strömkabeln till skärmen. Detta kommer säkert att vara den nya skärm standard om 3 år. Med tanke på mindre kretsar och störmsnålare skärmar, plus USB v.3.