Inlägg

Inlägg som deha har skrivit i forumet
Av deha

Tack för ett väldigt utförligt svar. Får kanske tänka om då, annars verkade det vara en bra modell för att få 75” teve under 20k.

Av deha

Är TCL’s MQLED80 och QM8 samma?

Kollat på en del info om QM8 men verkar vara exklusiv till USA. Vad jag kan förstår är MQLED80 det närmaste vi får här i Europa men är det samma tv? Vekar väldigt prisvärd isåfall.

Av deha

Bild på enehetshanteraren, den okända enheten dök upp efter jag "ghostade" datorn och kan inte hitta några drivrutiner till den när jag söker.

https://i.imgur.com/HIl8IcH.jpg

Av deha

Modellen är r540l. Bifogar en screenshot som kanske kan underlätta att beskriva mitt problem.

https://i.imgur.com/52Khv4t.jpg

Av deha

Finns inte med nått ljud i enhetshanteraren och det hittas inget när man söker efter ny maskinvara. Lekte runt med snabbtangenterna mycket innan jag ställde frågan i rädsla av att det kunde varit det.

Av deha

Ljudenhet försvunnen.

Hej!

Har en Asus laptop av billigare modell och typ ett år på nacken. För några dagar sedan försvann ljudet helt. Att använda headphone uttaget funkar inte eller. Är precis som det integrerade ljudkortet expolderat. Någon som har nån klok tanke på vad det kan vara alternativt hur man kan fixa det?

Av deha

Tack så mycket för alla svar. Lutar åt att köpa paketet du föreslår riche.f. En fråga till bara, är det värt att slänga på 200 extra för att få 4gb versionen av det grafikkortet? Känns spontant som en liten summa för dubbelt grafikminne, men vet inte om det har nån betydelse.

Av deha

Testade med att byta power och reset sladdarna och starta med reset knappen, fyller inte det samma funktion? Det hände inget dock.

Av deha

Nätagget är ett 430 watts Antec som följde med chassit, och som jag tror jag uteslutit från varför datorn är död. Osäker på om det är för klent för nya komponenter dock.

Grafikkortet är ett Geforce 8800 GTS, som jag tror är dags att byte ut även om det funkar.

Hårdiskar finns, men funderar på att köpa till en SSD, eller är det meningslöst om man inte har ett high end system?

Funderar även på om det hänt nått med intel sockeln sen för 8-9 år sedan, d.v.s. om jag kan återanvända min Ninja Scythe kylare?

Av deha

Lågpresterande speldator i mATX chassi.

Hej!

Min 8+ år gamla dator har nu slutligen gett upp helt och dags att köpa nytt. Vill dock helst inte lägga ut mer än nödvändigt så hoppas på att kunna återanvända mitt gamla Antec P150 chassi som jag tror bara har plats för mATX moderkort.

Har heller inga krav på tusentals fps eller spela spel på maxupplösningar, men vill kunna starta upp och spela lite Dota2, CS:go, starcraft 2 och gärna kunna testa Overwatch när det väl kommer ut. Annars är det mest youtube, filmer och strösurf som datorn används för.

Min fråga är hur billigt kan jag komma undan?

Av deha

Tack så mycket! Efter att ha provat detta så snurrade det i fläktarna igen så felet måste ligga "innan" nätagget känns det som.

Skulle man kunna ta det som bekräftelse på att det är moderkortet som är kass, eller händer det att koppling från power knappen kan vara kass?

Av deha

Köpråd: Spelbar laptop på Media Markt

Hej! Sitter helt utan PC och behöver ny, helst utan att vänta på posten. Nån här som har koll på hur det ser ut med prisvärda datorer som går att spela på?

Tacksam för snabbt svar, de öppnar om nån timme ;).

Av deha

Felsökningshjälp.

Hej. Somnade med fullt fungerande, om än gammal, dator igår nu när jag vaknar och trycker på power händer ingenting.

Min spontana tanke är att det är nätagget som har gett upp eftersom det som sagt inte ens klickar när jag försöker starta den.

Nån som har tips på hur man kan felsöka ett nätagg, och om det inte är det som är dött vad är nästa steg?

P.s. Somnade med balkongdörren på glänt så det var bara 5-6 grader i rummet. Kan det påverka på nått sett? Datorn och dess komponenter i fråga är ca: 8 år gamla.

Av deha

Duger min gamla processor?

Har insett att det är dags att göra en uppgradering av mitt system, har några år på nacken nu, och har därför en fråga. Är det möjligt att behålla min gamla moderplanka och gamla e6750 processor (dual core 2.4 Ghz) och bara uppgradera grafikkort, minne och en ssd disk eller skulle den nu 4-5 år gamla processorn bli en massiv flaskhals för hela systemet? Kanske ska tillägga att jag är ute efter ett mellan- till högpresterande spelsystem.