Inlägg

Inlägg som KLET har skrivit i forumet
Av KLET

Är det lokalt eller online? verkar vara olika beroende på hur den ska användas.
Lokal kräver mindre men online verkar vara:
The recommended minimum configuration for a DayZ dedicated server with an average number of players (between 32 and 64) is as follows:

6-8 core processor.
500GB SSD storage space.
8GB RAM minimum.
Bandwidth of at least 1Gbit/s.

Så du verkar ju ha uppfyllt kraven för vad google säger i alla fall.

Av KLET

när jag sålde liknande grejjer så fick jag 1000 spänn för processorn, 500 för moderkortet, 300 spänn för minnena och GPU:n vet jag inte priset på men lär vara lätt att kolla avslutade auktioner på tradera och få reda på svaret.

Av KLET

Kortet är en ypperlig transcoder kort för plex servrar. det finns en liten men dedikerad marknad för sånt. Du borde kunna få runt 2000-4000 styck.

Av KLET
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Finns något nätagg kvar?

Allt är väck tyvärr!

Av KLET

https://imgur.com/a/rE03Ne3

Blev lite ficklampor till samlingen. Köpte en lumonite compass R till fästmön för ett år sen och har "lånat" den hela höst och vinter så bestämde mig för att köpa en till mig själv också. Följde med en Olight Obulb Plus också av bara farten. Smårolig lampa med appkontroll.

EDIT: Fasen imgur vill inte visa bilden.

Av KLET

Tjena!

Ditt mesh ska inte ta hand om dhcp utan ditt mesh ska ha bryggläge aktiverat. Ditt LTE modem ska ha brandvägg på och dhcp på. Ingen statisk ip behöver sättas i ditt mesh utan den ska stå i auto dvs ta emot ip adress från din router (LTE modem) som ger ditt interna mesh nätverk en ip.

Av KLET

Har ett nätagg evga g2 750w med alla kablar och låda för 700 kr
har ett meshify c mini chassi fullsmetad med nzxt RGB-fläktar och kontroller. bud mottages.
Ett nzxt h200 rött chassi matx modell. bud mottages.
ytterligare ett nätagg evga 750w med kablage som passar i meshify c chassit. dock saknas 2 vga kablar och en cpu kabel och några sata kontakter till detta nätagget men en vanlig dator så har du alla kbalar du behöver till om inte grafikkortet tar mer än 2 8 pins kontakter. bud mottages här eller skicka ett pm eller kom förbi på kaffe.

Jag är också i skåne så du är välkommen att komma förbi och plocka upp det om du inte har så långt att köra till Bara utanför Malmö.

Av KLET
Skrivet av cyklonen:

Fast hur räknar du egentligen?

Om man har en billig bil i, säg, fem år, och har helförsäkring, så har man betalat kanske 10 000 kr mer i avgift, i mellanskillnad mellan hel- och halvförsäkring. Om bilens värde är 10 000 kr, självrisken är 5000-10 000 kr, så har man gått back duktigt. Man får nog upp i ett bilvärde runt 30-35 tusen innan det på riktigt ska kännas ekonomiskt rimligt att ha helförsäkring.

Min bil är värd mindre än självrisken för vagnskada, så för mig är det helt meningslöst med helförsäkring. Jag har halvförsäkring, mest för att få täckning för spräckt vindruta vid stenskott.

ja men du betalar ju för säkerheten när något händer? Inte att du omsätter bilens värde och att det då är "meningslöst". I detta fallet så kanske människan sitter i skiten för dom inte har råd att betala nya 10.000 för en bil och då är det rätt fint att redan "betalt av" den nya bilen för du får ju tillbaka marknadsvärdet.

Inte nog med det har du gjort omfattande reparationer och bytt däck eller renoverat bilen så ersätts det också.
Så vi har olika argument bara. Men det ena är inte mer fel än det andra

Av KLET

Glömde säga att eventuella personskador ersätter ditt bolag! ALLA kostnader såsom skrapsår, ont i nacken, läkarbesök, mediciner, rehab allt kommer du och ska få ersättning från din bils trafikförsäkring kom ihåg det!

Av KLET
Skrivet av nihilist71:

Tack så mycket för att du tog dig ta dig tid att förklara.
Hur funkar detta med Trafikförsäkringsföreningen, TFF.SE, kan dom hjälpa till med dialogen med det utländska bolaget?

Vill bara be om ursäkt för att jag inte kan ge dig hela manualen hur du ska gå tillväga men jag svarar gärna på lite frågor åt dig.

TFF har som uppgift att främst ersätta skador där bilen inte har någon försäkring.
Så låt oss säga att den utlänsdska förarens bil var oförsäkrad. Då hade TFF ersatt dig. Men inte idag då det andra bolaget finns och bilen var försäkrad. Dom kan alltid hjälpa dig att svara på frågor. Dom är supertrevliga dom flesta av handläggarna där om man är hövlig mot dom och inte kräver att dom ska betala dig omgående bums!

Eftersom du har delkasko (halvörsäking) så har ditt försäkringsbolag inget "konto" att betala dina skador för.

Jag hade som sagt bett att få det estlänska bolagets beslut via papper hem eller via mail. Sen hade jag läst igenom det nogrant och har dom inte med en paragraf någonstans hur du överklagar så ber du om att få det från dom för en överklagningsprocess har dom garanterat.

Sen är det "bara" för dig att sammanställa allt material som du samlat på dig från polisen, bilder över platsen där olyckan hände, skisser på händelseförloppet, vittnenas redogörelse (på engelska såklart) be dom själva översätta eller be ditt försäkringsbolag översätta redogörelsen åt dig. Det borde dom kunna hjälpa dig med.

Många här verkar ha en snäv uppfattning på vad som händer när man har en halvförsäkring. Det heter delkasko dvs det täcker inte kasko-skador.

För att ens kunna göra en utbetalning av någon sorts så krävs det att där ligger en produkt på din bil som heter "helförsärking" annars har dom inget ekonomiskt konto (för en handläggare, chefer och andra människor har tillgång till specialverktyg).

Men jag kan inte se något scenario där ditt bolag betalar ut ersättning och sedan kräver för det hade krävts en helförsäkring. OCh då hade ditt bolag "ätit" förlusten om det andra bolaget hade bedömt anorlunda.

Det är det som är säkerheten med en helförsäkring.
Att man inte skulle ha hel för att man har en skitbil förstår jag inte. Endast om bilen är värd under 3000-5000 kr för det är där en självrisk bör ligga. Man kan välja högre självrisk för att få ner premien men det tycker jag personligen är en dålig strategi.

Istället kan man välja en lägre och betala lite mer och då hamnar den på 2500-3500 kr. Är bilen värd 5 ja då hade du fått bilens marknadsvärde om det häjnde något och dom hade betalt skrotningen, bortforsling och ersättning för eventuella biltillbehör som skadades i olyckan.

Men nu svarade jag inte bara på dina frågor utan tog lite från forumet också.

Hoppas du tar dig igenom det estlänska bolagets långa jobbiga process för den kan ta månader att överklaga.
Skulle du få nedslag på ditt överklagande kan du dra det vidare till domstol i estland och få rätt där.

Lycka till!

Av KLET

Jobbat på en del försäkringsbolag tidigare och eftersom bilen är halvförsäkrad så gör inte det egna bolaget så mycket tyvärr. Men du verkar ha en väg att gå via polisen och överklaga har du alltid rätt att göra inom 6 månader så kör på det annars. Hade jag gjort. Skicka då in vittnesredogörelse på engelska till det utländska bolaget och stå på dig.

Kommer säkert ta lång tid men du får garanterat rätt i slutändan. Lycka till och tipset är att alltid ha en helförsäkring oavsett hur sketen bilen är.

Då undviker man sånna här problem för ett par tusen om året. Men alla gör ju sitt egna val!

Jag är dock för skadad av att ha jobbat inom branchen så länge att jag aldrig skulle "orka" ha en halvförsäkring för det blir såååå mycket tjaffs varenda gång något händer. Tyvärr.

Sen kan man ha olika uppfattningar vilka rövhål försäkringsbolag är osv men att skriva namnet på bolaget är kontraproduktivt för ingen behöver undvika detta bolaget för att ALLA svenska bolag hade agerat exakt likadant. Ta det från en som vet

Av KLET

Tyvärr blir det Tradera på allt framöver för min del. Hela upplevelsen skakade om mitt förtroende för forumet

Av KLET

Användare @andy2582
Typ av affär: sälj
Tillvägagångssätt: Avhämtning
Produkt: evga 750w G2 nätaggregat

Positivt:

Trevligt bemötande

Negativt:

Förhalade in i det sista, dök aldrig upp efter 3 dagars löften om att dyka upp.

Slutbetyg: 0/5

Av KLET

1 av 3 köpare dök upp på annonsen. Tror jag fortsätter sälja på tradera istället i fortsättningen. Tråkigt men sant. Vad har hänt med det här forumet.

Av KLET

alla högafflarna är uppe i luften och det är hätsk stämmning bland många medlemmar. Alltid nice med lite forum-underhållning . To the castle and storm it!

Av KLET

Jajja, bara vänta på black week istället
Tyckte också "rean" geek week var ett jippo utan direkta rabatter än så länge i alla fall med undantag för dom 30% av "dealsen" som var nedsatta lite.

Av KLET
Skrivet av Kanadagoose:

Är sleeves kvar?

Nej dom röda kablarna är sålda med nzxt chassit och hämtas på tis/ons

Jag rapporterar tillbaka här om det är så att någon drar sig ur.

Av KLET
Skrivet av milkab:

Har du något nätagg kvar?
Köper det iaf

har ett nätagg kvar som saknar lite kablar och låda.

Jag ska gå igenom mina lådor idag och se vilken uppsättning som finns kvar till det nätagget.

Av KLET
Skrivet av Kanadagoose:

Tar alla fyra EVGA nätaggregat 1200 +f

tyvärr är alla nätagg utom ett som saknar lite kablar och låda sålt.

Av KLET

Och jag har inga bud på det då Adam drog sig ur då det inte var ATX.