Inlägg

Inlägg som mazzzee har skrivit i forumet
Av mazzzee

Ja jag har kabeln ansluten direkt till datorn. Jag kommer ju in på IP:n och kan konfiguera men det är slutsteget med att man ska klona sin SSID (står i manualen att det alternativet finns) så kan inte webbsidan visas.
Repeaterns IP ändras efter att jag kopplat den till routern, då får den samma IP som routern och ända sättet att komma in i repeatern igen är att fabriksåterställa och gå in på default IP.
Men varenda gång jag kommer till slutsidan där det ska finnas en "Clone SSID"-knapp så får jag Webbsidan kan inte visas.

Bifogar en länk till manualen.
http://www.win-star.com/download/drivers/wn518n-manual-v1.1.p...
Det är steget 07 nere i högra hörnet som inte laddas fram.

Av mazzzee

Repeater hjälp!

Hallå, har en repeater här som ska kopplas till routern. En Wireless-N repeater (Win-star) med default IP http://192.168.10.1/ .

Problemet då: Ska konfiguera upp den till routern och det fungerar prima, men när jag sen i det sista steget ska klona SSIDn från routern till repeatern så får jag upp en "Webbsidan kan inte visas-sida".
Internet via repeatern fungerar och den har satt sig på samma IP som routern men fortfarande olika SSID.

Så, någon kunnig här som kan hjälpa mig lösa problemet?

Alltså, när jag i sista steget utav installationen ska klona SSIDn från routern till repeatern så får jag upp en "Webbsidan kan inte visas-sida".

Tack på förhand!

Av mazzzee
Skrivet av Tarasus:

Med din beskrivning (som saknade en del) så vet man aldrig vad som kan hända... Kan ju börja en sådan beskrivning med att be honom att koppla ut ALLT först (som man gör vid en felsökning *host*).

Och dubbelkollar att allt är rätt inkopplat också?

ja allting är inne som det ska :/

Av mazzzee
Skrivet av StabTheDrama:

Troligtvis för att jag redan beskrivit det en gång. Då kom någon okunnig typ och tyckte annat för att vi inte skulle bränna ner någons hus. Detta är absurt, löjligt och extremt inkompetent.

Enklast är att testa nätagget först eftersom det diagnostiseras ganska enkelt. Starta utan belastning, starta med belastning.

Vad menar du utan och med belastning? Har inte mitt grafikkort inkopplat än, så har i princip bara det nödvändiga, cpu, ram(kanske inte så nödvändigt) och HDD och moderkort såklart.

Av mazzzee
Skrivet av ObiMikeKenobi:

ja det kan du, men behöver applicera ny pasta om det skall bli bra.

så vänta lite med detta tills du uttömt allt annat.

Ja det var det jag tänkte :/

Av mazzzee
Skrivet av ObiMikeKenobi:

Nej, han menade om du var vårdslös med att få dit CPUn så kan du ha böjt någon liten pin i sockeln, och då få detta problem som du har.

kan man ta ut cpun och testa? Fläkten har ju kylpasta om det nu smetas ut

Av mazzzee
Skrivet av StabTheDrama:

Den kan vara lite seg. Viktigt att man lossar hullingen.
Det ska inte vara något kopplat där det är tomt, så allt är rätt där. Prova att lossa alla andra strömsladdar och koppla ett gem eller en kabelsnutt eller liknande mellan den gröna och en utav dem svarta. Behåll bygeln tills du testat klart. Detta ska starta nätaggregatet och hålla det igång. Om det dör utan anledning så är det trasigt.

Om det fungerar, koppla in allt igen och rensta CMOS. Detta gör du via en bygel på moderkortet ofta märkt med "Clear CMOS". Glöm inte sätta tillbaka den bara.

Felet du beskriver kan orsakas av väldigt många olika saker. Man får helt enkelt utesluta ett fel i taget tills man hittar orsaken.

Sätta in en bygel i kontakten så är jag ju rädd att jag förstör hela saken men har ju fått många tips om det så kanske måste testa :/

reseta CMOS ska jag testa

Av mazzzee
Skrivet av johnny:

Du har inget annat nätagg att testa med, fick samma fel med en kompis dator jag satt ihop då det visade sig att hans 500W var mer "Kalle Anka watt" än riktiga då mitt agg klarade det utan problem.

Jasså, ja har ju ett 500w som följde med så verkar ju fullt logiskt :/ Har inget annat just nu

Av mazzzee
Skrivet av Rouge of Darkness:

min var sådär det visade sig att bioset på moderkortet var buggat vilket gjorde att den tappad bort minnesplatserna A1 och A2

men tog jag bort minnena ur dom portarna så funkade den sen så att jag kunde updatera bios (UEFI eller vad det nya heter kommer alltid kalla det bios ligger bättre i minnen) och sen plugga in resten av minnena

Okej ska titta lite noggrannare på det, förstod inte riktigt, gör man allt det på moderkortet eller? för jag får ingen skärm så kan inte ändra bios i datorn så att säga

Skrivet av Kinabatang:

Böjda pins på CPU-sockeln, har själv varit ute för samma fel. Kolla det!

Du menar CPU-fan kontakten då eller? Där var böjda pins på System_fan som jag bara böjde tillbaka och den verkar ju fungera, både cpu fläkten och chassifläkten går igång när datorn startas :/

Av mazzzee
Skrivet av ObiMikeKenobi:

går den trögt så ta ur den, kolla stiften så de ser ok ut, den skall inte gå i trögt.

Ska den vara seg och ta ut då haha, nästan omöjlig att få ut :/

säger som jag sa innan om du missade det "Alltså om jag startar datorn, så går alla fläktar och lampor fungera och den går upp i varv lite , sen stängs den av efter 2-3 sekunder och sätts på igen automatiskt , ända gången det slutar är om jag drar ut strömkabeln."

Av mazzzee

okej bilder här, http://postimage.org/image/b4tu2qkez/ såhär ser den ut

http://postimage.org/image/ut26lrqhn/ och där fattas en pol om det kan ha med det att göra

Alltså om jag startar datorn, så går alla fläktar och lampor fungera och den går upp i varv lite , sen stängs den av efter 2-3 sekunder och sätts på igen automatiskt , ända gången det slutar är om jag drar ut strömkabeln.

Av mazzzee
Skrivet av StabTheDrama:

Jag hoppas du inte menar 230V kabeln som går mellan vägguttag och dator. Då ska du nog lägga ner allt och hämta någon annan innan du gör dig illa.

När jag säger "den största kontakten" menar jag den som är 20 eller 24 polig. Som på bilden jag skickade. Den ska ha MINST 7 common. Vet inte vad du fått GND från. Vi förstår inte riktigt vad du pratar om. Bilder skulle hjälpa ENORMT i detta läget.

Ja jag menar den 24poliga kontakten på moderkortet, ska ta bilder senare om problemet kvarstår.

Av mazzzee
Skrivet av ObiMikeKenobi:

sid 29 i din manual står precis hur du skall montera dessa kablar.

alla kablar sitter rätt, den största är väldigt seg att trycka in, kan det vara den som ska tryckas in helt eller? halvt omöjligt att trycka in den mer men ändå är där ett litet glapp

Av mazzzee
Skrivet av Tarasus:

Inte att rekommendera i ett sånt här läge... det kan man ta när personen i fråga har gått igenom sin burk och förklarat lite mer, slutar väl med dödsfall eller eldsvåda i värsta fall

då gör jag inte det då för vill inte elda upp min dator :PP har du något annat tips om vad det kan vara?
har 2 stycken 2x2 i uttaget, där står 2x4, om det spelar någon roll?
största kontakten har bara en GND-slot om det är något problem? har en tom slot där det står att det ska va GND i manualen)

Av mazzzee
Skrivet av tachiibou:

Hade samma problem för lite över ett år sedan och fick det aldrig att funka. Skickade den till en kompis som skulle hjälpa till, han drog ut och kopplade in alla kablar igen sen funkade det konstigt nog. ^^
Kan ju inte förstöra att testa:)

ska testa det

Av mazzzee

svarade på #7 förra gången.

hittar ingenting i bruksanvisningen som visar var man ska koppla f_panel sladdarna..

Av mazzzee

nej ska testa det nu, men vad ska när man gör det så man vet att det fungerar?

japp

Av mazzzee

kan det vara någon av kablarna i "f_panel" som spökar? vet inte helt hundra var man ska sätta vilken

Av mazzzee

Jag har letat rundor men hittar ingen med samma problem som jag har!

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2165602/2012-08-17 Det här är vad jag har i min dator!

Tacksam för svar!

Av mazzzee

Nybyggd dator stänger ner sig, felsökningshjälp önskas!

tjena, har precis byggt ihop min dator och när jag försöker starta den så går cpu-fläkten och datorfläkten igång i typ en sekund sen stängs datorn av .

Någon som vet vad som kan lösa problemet?