Inlägg

Inlägg som hakro807 har skrivit i forumet
Av hakro807

Blir alltid lika fascinerad över de tillverkare som väljer att stoppa in en usb-hubb med bara två portar i skärmen, eller de ännu mer extrema exempel med endast en port som jag sett några gånger. Vad är det för mening om man ändå inte får fler portar? Vad kostar en fyraportars usb-hubb, 50 kronor om man köper direkt från tillverkaren?

Anser ännu att Dell var rätt ute redan tidigt 2000 då deras skärmar hade totalt fyra usb-portar, två bak och två lättåtkomliga på sidan.

Av hakro807

Någon som vet vad kort som dessa används till? Antar att få är sugna på 100 procent prispåslag för 10 (?) procent prestandanhöjning i spel. Är det CAD/CAM, vetenskapliga beräkningar etc?

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakro807

Ingen borde vara förvånad med tanke på att det alltid varit basmodellerna som sålt bäst. Det är bara att se vad som kommer ut på begagnatmarknaden. Iphone 5s såldes med 16/32/64 GB men kollar vi på exempelvis tradera så finns det dubbelt så många på 16 GB till salu som 32 GB och 64 GB tillsammans.

Av hakro807

@BulZer: En idé kan vara att ladda upp en ny bild från Speccy som är hårdare beskuren. Går knappt att läsa texten då SC minskar ner alla bilder ganska mycket och dessutom komprimerar dessa.

Av hakro807
Skrivet av Blazter:

Ja just det Tack för rättningen, minnet svek.

Suck, är ju själv vimsig. Givetvis var det ATI det handlade om, inte AMD...

Av hakro807
Skrivet av Cubiz:

15.6" Display (1366 x 768)

Tror det är LCD.

LCD är det till 100 procent. Och med den upplösningen med största sannolikhet även en TN-panel.

Av hakro807

Små piltangenter och "öppna skärmen med en hand" - funderingar omkring design av bärbara

Jag känner bara att jag måste dryfta två funderingar jag haft ett tag:

1: "Alla" recensenters fokus på att skärmen ska gå att lyfta med en hand. Jag har aldrig någonsin upplevt det som ett problem att hålla i botten av den bärbara datorn när skärmen ska öppnas. Jag förstår helt enkelt inte i vilket läge som det kan bli ett problem. När man använder datorn - vilket torde ha ett starkt samband till att skärmen öppnas - så behöver man ju ändå två händer. Kan någon upplysa mig om varför detta anses som så vansinnigt viktigt?

2: Halvhöjds piltangenter. Vad är bekymret med att låta piltangenterna som används mer eller mindre hela tiden få ta lite mer plats? Är det för att det blir enklare att producera tangentbord som är helt rektangulära? För att det är estetiskt mer tilltalande? Det är de enda förklaringarna som jag kan komma på. Går vi 15 år tillbaka i tiden så hade ALLA tillverkare med undantag för Apple tangentbord med fullstora piltangenter. Numera är det endast vissa av affärsmodellerna som har det.

Av hakro807
Skrivet av Cubiz:

Om jag har missat något så är det bara att fråga.

Upplösning och skärmtyp, något du har kol på?

Av hakro807
Skrivet av Svensktiger:

Men själv är jag nog mer intresserad av nVidias tidiga historia.
Hur dom på så otroligt kort tid gick från skräp till referens och på bara ett par år hämtade igen det enorma försprånget 3dfx ju hade.

Är själv lagom gammal för att minnas allt detta. Från hur det på bara några år gick från att finnas ett dussin olika grafikkortstillverkare (3dfx, Matrox, nVIDIA, Intel, VideoLogic, ATI, S3, 3Dlabs, Rendition, SiS, Tseng Labs etc) som alla tävlade med varandra till att det bara några år senare endast fanns i praktiken fyra tillverkare inom tre olika segment. ATI och nVIDIA slogs om spelarna, Intel hade helt gett upp prestandamarknaden och satsade på enkla integrerade kretsar och Matrox fokuserade helt och hållet på affärsvärlden.

Och allt detta hände mer eller mindre under perioden 1996-2000, fem korta år. Närmast absurt att tänka sig att vi på nästan 20 år inte sett en enda värdig utmanare på grafikkortsmarknaden.

Av hakro807
Skrivet av Blazter:

3dfx Truform <3

Fast nu var Truform något som uppfanns av AMD, inte 3Dfx.

Av hakro807

Hur skulle det fungera med ett GT 1030 och sedan underklocka detta? Om det fungerar som med en processor kan även en liten minskning i frekvens innebära stora energibesparingar på ett redan väldigt effektivt grafikkort.

Av hakro807
Skrivet av littlemac:

Det låter helt klart intressant! Vettiga pengar för prestandan. Kör du win på den då?

Kör Windows 7 Pro på den. Borde uppgradera till Windows 10 men inte orkat ta tag i det ännu. 😁

Synd att den här tråden inte dök upp för en vecka sedan för det var någon på SC som sålde några HP Elitedesk (lik min 9020 med quad Core i5 etc) och slutpriset var under 2000 kr.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakro807
Skrivet av PTSD:

Ett klassiskt citat som inte stämmer.

Fast jo, det finns väldigt mycket sanning i det. En tre år gammal Mac har fortfarande kvar minst halva sitt nypris. Vid samma ålder på en PC snackar vi om kanske en fjärdedel av nypriset. Och planerar man att sälja datorn inom några få år måste man givetvis få ta hänsyn till andrahandsvärdet när man bedömer nypriset.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakro807
Skrivet av littlemac:

Om du läser mina i lägg så framgår det varför jag väljer 128gb och även att jag inte på något vis föredrar usb-c, usb 3 eller Thunderbolt 3. Höghastighetsportar är dock önskvärda.

Vad tror du om Optiplex 3060? 6000 kronor med en sexkärnig i5-8500T, 8 GB RAM (en ledig plats finns), 128 GB SSD, wifi, bluetooth och Windows 10 Pro för totalt 6100 kronor.

https://m.prisjakt.nu/product/4920648

Ersatte min Mac Mini 2011 med en Optiplex 9020 och är riktigt nöjd med undantag för att det saknas en vanlig 3,5mm-utgång på baksidan, finns bara på framsidan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakro807

@littlemac: Du skapar en orättvis jämförelse i det att du antar att Minins specifikation är den "optimala". Jag har själv väldigt svårt att se varför två USB3 och fyra USB C skulle vara att föredra framför fyra USB3 och två USB C. Varför 128 GB skulle anses som tillräckligt etc.

Av hakro807
Skrivet av Svensktiger:

Vilket ju kan vara en ekonomisk katastrof om just ditt klipp blir "viralt" och folk kollar på knyckta klipp istället.

Fast ekonomisk katastrof kan det ju inte bli eftersom ingen kan förutse vilka klipp som blir virala. Så istället handlar det bara om förlusten av en oväntad inkomst. Sedan är det ju så att detta med att "gå viralt" är kopplat till att videon/bilden/låten sprids på en mängd olika plattformar, så utan kopiering inget genomslag.

Av hakro807
Skrivet av Pierre232:

Kan också rekommendera att kontakta en auktoriserad Samsunverkstad, förr hade dom subventionerade skärmar, kostade 500 att byta på Note 2, samtidigt som reservdelarna kostade 2k. Vet inte om dom har något liknande idag, men det är värt att kolla upp iaf.
Mvhsize=smaller]Skickades från m.sweclockers.com[/size]

Ska inte ta gift på detta, men de prisexempel som jag sett på byte av en AMOLED-panel på en telefon från Samsung har ofta varit på 2000-2500 kronor.

Av hakro807
Skrivet av -=*ThE_cRoW*=-:

Hoppas verkligen på den här lösningen, hon skulle bli så glad Har beställt: https://cdon.se/hem-tradgard/adapter-samsung-mhl-2-0-hdtv-mic... nu, antar det va en sån va?

Står ju i fet stil på sidan "Notera: Denna produkt fungerar inte med Galaxy S6/S7/S8 eller TAB A 10.1, TAB4 samt S4 MINI och Note 5."

Av hakro807
Skrivet av Deuterocanon:

Har ingen aning faktiskt, hittar ingen info någonstans. Men skulle tippa på IPS då den är ganska glossig och färgen är bra, inte lika matt som en TN kan vara. Men som sagt, inte säker.

Skickades från m.sweclockers.com

Är ju ganska enkelt att kontrollera genom att vinkla skärmen fram och tillbaka. Blir det ordentliga färgskiftningar så är det TN, behålls färgerna så är det IPS.

Av hakro807

Bjuder 650:-

Skickades från m.sweclockers.com