Inlägg

Inlägg som zAjben har skrivit i forumet
Av zAjben

Vet att detta är en vanlig fråga, men min tanke var om det låg någon gömd partition som tog upp data eller om det var detta vanliga fenomen med GiB/GB. Tack för informationen. Jag har en följdfråga, det ligger en EFI-systempartition som tar 200 MB. Är detta en rest från OSX och något man kan ta bort, eller är detta något Windows använder? Jag har OS installerat på en annan hårddisk och denna SSD är för närvarande tom.

Av zAjben

Flytta SSD från MBP/OSX till Win7

Har precis installerat en ny SSD-disk (Samsung 840 Evo 250GB) i min Macbook Pro (late 2008) och flyttat den gamla hårddisken som jag tidigare hade i laptopen (Samsung 840 Evo 500GB) till min stationära dator där jag behöver utrymmet mer. I OSX (10.9 Mavericks) står det att jag på den mindre disken har ett totalt utrymme på 249.2/250GB men i Windows 7 finns bara 465/500GB tillgängligt på den större disken? Borde inte närmare 500 av 500 vara tillgängligt? Vet att det skiljer sig en del i utrymmesberäkningarna på vanliga mekaniska diskar, men jag får inte ihop detta.

Av zAjben
Skrivet av Imaculent:

Kolla länken jag lade in ovan. Där finns resultat från TFTCentrals kalibrering som man kan ladda ner.

Tack! Nu kör jag med de rekommendationer jag hittar:

User mode
Brightness = 27
Contrast = 80
Sharpness = 50 (ej ändrat, hittar ingen rekommendation)
Saturation = 50 (ej ändrat, hittar ingen rekommendation)
Hue = 50 (ej ändrat, hittar ingen rekommendation)
Color Temp = 6500k
Gamma = 2.2
Trace Free = 40
RGB Gain = (46, 50, 43)

Har också installerat den ICC-panel som TFT-Central tagit fram. Vad kör ni på sharpness, hue och saturation? Hittar inga rekommendationer.

Av zAjben
Skrivet av Laxpudding:

Det enda läge som var användbart när jag testade PB278Q är det läge som heter "Standard Mode". Övriga lägen gav felaktig gamma och posterisering.

Skrivet av MrM3:

Ok ska testa mig fram och se vad jag tycker är bäst. Är i vilket fall som helst ett rejält lyft upp från min gamla 24" benq tn-panel

Tänkte bumpa upp den här tråden. Någon annan som har förslag? Vad kom du fram till för inställningar? Jag är helt novis när det gäller skärminställningar/kalibrering. Framför allt är det svårt att få någon skön inställning där det går bra att läsa svart text på vit bakgrund. Tycker antingen att det blir för ljust eller för mörkt. Några tips?

Av zAjben
Skrivet av oobum:

Clas Ohlson; KOntorab, Svanströms, Bauhaus,

ALla dessa säljer på "lösvikt" om du är i butik.

Tack!!

Av zAjben

Hos mina föräldrar håller Telia på att dra in villa-fiber. 16700kr kostar installationen, och då drar de in det hela vägen till huset. Har för mig att man krävde att 30% i området skulle acceptera erbjudandet för att det skulle bli av. Priset påverkas dock inte av hur många som tar erbjudandet så länge minimigränsen uppnåtts. Varför skulle avståndet till eventuell basstation spela roll när det gäller fiber?

Av zAjben

Köpa emballage i fysisk butik i Stockholm

Tänkte sälja av lite prylar inför en uppgradering av datorn. Vill givetvis skicka sakerna med korrekt emballage och söker därför butik som har billigt och bra emballage (där man kan köpa enstaka, inte i bara i förpackningar om 20 st..) och säljer till privatpersoner. Clas Ohlson har en del, men inte tillräckligt stora lådor. Har kollat på hemsidorna till t.ex. Office Depot (fd Svanströms) som bara verkar sälja storpack, åtminstone online. Vart köper ni ert emballage i Stockholm? Har ni tips på någon bra butik? Vet att DHL/Schenker/Posten har en del, men utbudet är begränsat där och måtten passar inte. Jag är medveten om att man ibland kan hitta lådor i återvinningen och att man kan snickra ihop sin egen, men detta är inte aktuellt. Tack på förhand!

Av zAjben

Nu är nätaggregatet utbytt och datorn fungerar som vanligt igen. Tack för hjälpen!

Av zAjben

Tack för svar. Är medveten om att det blev fel forum, gick dock inte att radera eller flytta så jag har mailat admin.

Av zAjben

Dator startar bara ibland?

Har råkat ut för ett märkligt fel på datorn i signaturen. Ibland så är den helt stendöd, startar inte när jag trycker på knappen. Förut har det fungerat att slå av strömmen med knappen på baksidan av nätaggregatet, men nu fungerar det inte heller. Ibland så går det dock att starta datorn på vanligt sätt. Annars får jag dra ut strömmen och ibland kan det krävas 2-3 sådana försök innan allting drar igång. När väl datorn är igång så fungerar den bra. Den enda förändringen som gjorts senaste tiden är att jag satt i ett till grafikkort och kör 7970 CF. Kan det ha något med saken att göra? Eller är det nätaggregatet som spökar?

Varmt tacksam för hjälp.

Av zAjben
Skrivet av Webhallen:

Nope, vi kör alltid:
Om priset går ner: då får du det lägre priset.
Om priset går upp: då behåller du ditt lägre pris på ordern.

Man förlorar aldrig på att boka upp sig, finns bara att vinna på det.

Fantastiskt! Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av zAjben

Har lagt en beställning för uthämtning och betalning i butik, men kan man då åka på prishöjningen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av zAjben

Jag har väntat på den här uppgraderingen i flera månader. Det blev ungefär som väntat. Nu återstår att se hur man får tag på en så tidigt som möjligt. Några tips? Hur tänkte ni göra?

Av zAjben

Tack för alla fina svar! Tackar även för tipset om XCom, det får införskaffas. 16 GB tror jag ändå är i minsta laget eftersom jag fyllt min iPhone med den storleken och 128 GB verkar anses onödigt stort. Kvar är då 32 GB och 64 GB, med en prisskillnad på 800 kr. Vad tror ni om framtidssäkerheten? Tänker mig att den bör hålla i alla fall två år.

Hur ser SD-material ut på en Retina-skärm? Sitter med 2540x1440 (27") på min stationära och där ser SD-material riktigt dåligt ut förutom i minimala fönster.

SimpanDirr: Hur mycket plats tar offline-spellistorna till Spotify?

Av zAjben

iPad - vilken storlek?

Kommer med största sannolikhet att köpa en iPad med 3G-möjlighet vid nästa uppdatering (ej mini-varianten). Huvudsakligen kommer den att användas till läsning, surf, podcasts, musik, kanske ett par spel (t.ex. KOTOR, Baldur's Gate) och framför allt till/från arbetet samt hemma. Börjar dock mer och mer fundera över att det vore trevligt att ha möjligheten att titta på några tv-serier och film vid t.ex. längre resor.

Upplever att jag blir ganska blind när jag funderar över storlekarna, det känns som att jag eskalerar hela tiden, först 16, sen 32, 64 och nu senast börjat fundera över 128 gb.

Jag tänkte därför fråga er som har paddor; vilken storlek har ni, vad använder ni den till, hur mycket plats har ni ledigt och upplever ni att det är tillräckligt eller otillräckligt? Hade ni ändrat ert storleksval om ni köpt en ny idag?

Av zAjben
Skrivet av SimpanDirr:

Tror ni dom byter en telefon pga dåligt batteri? Tjejens 4S (har garanti kvar) måste laddas 3 ggr för att hålla från 07:00-22:00 men mild användning.

Vet inte, men han körde ett batteridiagnostiskt test på min telefon, så de kan åtminstone testa batteriet åt henne.

Skickades från m.sweclockers.com

Av zAjben

Tänkte bara uppdatera och skriva att jag fick min telefon utbytt på 5 minuter (!) från det att jag kom in i affären. Så nu sitter jag här med en helt ny iPhone som fungerar som en klocka. Helt otrolig service. Hade samma problem som TS.

Av zAjben

Föga förvånande. Tackar dock TS för tipset!

Av zAjben
Skrivet av Keng:

Tack för snabbt svar! Hur är det med genius-systemet, måste man boka tid om man vill få hjälp med service eller kan man bara åka förbi?

Av zAjben

Om man har köpt telefonen via Telia, kan man fortfarande lämna in den i en Apple Store för service?