Inlägg

Inlägg som zAjben har skrivit i forumet
Av zAjben

Nu har jag också beställt två stycken, vi får väl se om de levereras. Det är ju en utgående modell, så omöjligt är det inte. Däremot fick jag ingen omräkning av priset till SEK av någon anledning.

Av zAjben

Äntligen!

Av zAjben

https://dl.dropbox.com/u/1573637/Skarm_stol.jpg

Det blev en Asus PB278Q (inga döda pixlar, woho!) och samtidigt byte av min gamla skrivbordsstol till en Street från Mio. Har tittat på stolen i nästan ett år, men slog till nu när den är på väg ut ur sortimentet. Mycket nöjd!

Av zAjben
Skrivet av asdfasd:

Det lät väldigt dyrt du!

Skrivet av Pittsa:

Idag är den 1000kr billigare.
Avbeställ och beställ igen. Eller skicka ett mail vettja.
http://cdon.se/hemelektronik/asus_pb278q_pls_27%22-21567342

Tack! Som tur var är det bara jag som har för tjocka fingrar, det ska stå 4590kr

Av zAjben

Det blev till slut en ny skärm, en Asus PB278Q från CDON för 4590kr. Ska bli riktigt fint! Får se hur lång tid det tar att få den levererad.

EDIT:
Lyckades skriva fel pris.

Av zAjben

Någon som vet om det finns något demoex i butik i Stockholm? Skulle gärna se den på riktigt innan jag slår till.

Av zAjben
Skrivet av tcntad:

Trots att min farfar jobbat på SOS alarm som brandman och larmat ut bilar är jag inte direkt kunnig inom ämnet. Jag ställde en fråga på facebook för ca 4 timmar sedan men inget svar än.

Nu vill jag höra vad sweclockers säger, framför allt de som är mer kunniga. Kanske t.om larmoperatör eller ambulansförare

Jag har arbetat både på ambulansen och på akutmottagning.

Det är klart att en person som har så kraftiga smärtor att situationen är olidlig (vilket dock är oerhört subjektivt..) eller att man inte kan röra på sig och behöver åka till sjukhus ska använda sig av ambulans om andra transportmedel inte är möjliga. Dock är det förvånansvärt hur ofta personer själva inte har försökt att göra någonting åt det själv innan man kontaktar sjukvård (försök med en Ipren/Voltaren/Naproxen och en Alvedon först).

Det finns tyvärr alldeles för många människor som missbrukar ambulanssjukvården och ser det som en gratistaxi till sjukhuset. Tyvärr, men det är sant. Sedan finns det folk som inte åker ambulans som borde göra det, men det är en försvinnande liten del i jämförelse.

Generellt kan man säga att om ett uppdrag med högre prioritet kommer in innan ambulansen anlänt till platsen så dirigerar larmoperatören om enheten, men om ambulansen är på plats eller har lastat patient så kan den inte dirigeras om. Det finns undantag, men generellt är det så. Och här i Stockholm anar ni inte hur ofta det är kö även på prio ett-uppdrag (dvs urakuta uppdrag). Ambulanspersonalen har inte vetskap om alla uppdrag som kommer in eller står på kö (undantag för om man hör t.ex. hör utalarmering andra enheter på radion). Så det är svårt för dem att göra en egen prioritering av vad som är viktigast utan det sköter larmoperatören som dessutom vet vad för resurser som finns tillgängliga och vart de finns.

Vad gäller räddningstjänst så är de fantastisk duktiga på hjärt- och lungräddning och kan _första hjälpen_. Men man kan inte sjukvård. Det är en stor skillnad.

Av zAjben
Skrivet av Mr_Flash:

Tack distansköplagen för att du finns. Nu ska man bara bestämma sig för vilken skärm man ska behålla. Inte så svårt val egentligen

Benq FP241W - Asus PB278Q - Dell UltraSharp U2412M
https://dl.dropbox.com/u/1332372/IMG_28832.jpg

Och några gratisspel från CDON
https://dl.dropbox.com/u/1332372/IMG_2902__.jpg

Vilken blir det? Asus?

Skickades från m.sweclockers.com

Av zAjben
Skrivet av dammskog:

XCOM: Enemy Unknown på GreenManGaming 113.76 kr

30% kod: GMG30-DPLIM-DN831

http://www.greenmangaming.com/s/se/en/pc/games/strategy/xcom-...

Tack så mycket! Ruskigt bra erbjudande med tanke på Steam-reans pris 33.5 euro för exakt samma sak.

Av zAjben

Den enda förbättringen ni kan göra Inet är att ha samma priser i butik som på nätet. Det är det enda som kan bli bättre!

Skickades från m.sweclockers.com

Av zAjben

Största fördelen Webhallen har mot Inet är att man har samma pris i butik som på internet. De stör mig hos Inet att priserna skiljer sig, inte allt för sällan väldigt mycket procentuellt sett. Tror man förlorar på det i längden, för då knallar man bara till tex Webhallens butik och köper det för web-pris. Dock tycker jag att priserna särskilt på spel hos Webhallen är för dyra jämfört med konkurrenterna, ofta skiljer det upp mot 20% numera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av zAjben
Skrivet av soderkvist:

Jag har sett på Radiotjänsts blankett att det finns kryssrutor med alternativ hur de vet att det finns tv i hushållet. Där finns ett alternativ "sett tv genom fönstret", så det verkar vara en standardmetod. Har inte läst hela tråden så vet inte om någon redan har uppmärksammat det.

Att ha ett privat företag som ska förvalta efterföljande av en lag genom att stå utanför folks dörrar och lyssna, titta in genom ditt fönster eller ringa och ibland till och med hota dig till efterföljande är enligt mig ett betydligt större övertramp på demokrati och integritet än vad public service i dess nuvarande form tillför.

Skrivet av Mocka:

Lite småsurt med Radiotjänst men personligen kikar jag på SVT en del trots allt då man slipper reklamen som är ett enormt störningsmoment när man tittar på TV3, TV6 osv (var 8e minut typ).

Gillar du SVT? Vad bra! Men varför ska jag betala för ditt TV- eller radiolyssnande? Det finns möjlighet att ta del av opartisk (eller partisk information från flera källor så man kan bilda sig en egen uppfattning) via internet idag. Således så tycker jag att den funktionen av public service har spelat ut sin roll (även om den förr var ovärderlig i ett demokratiskt samhälle!!!).

Jag tycker ofta att Uppdrag Granskning och dylika program ÄR vinklade, även om det är betydligt mindre än andra motsvarigheter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av zAjben

Folk som vurmar sig för public service TV tycker jag glömmer bort en viktig detalj som skiljer sig i dagens samhälle jämfört med 20 år sedan. Förr var tidningar, radio och TV de enda tillgängliga informationskällorna. Idag kan vi ta del av media från alla världens länder via internet som inte kontrolleras av någon enskild stat. Således anser jag att public service TV till stor del spelat ut sin roll, satsa på ett fritt och ocensurerat internet istället.

Av zAjben

Samsung 830 verkar vara på väg ur sortimentet (försvinnit från flera butiker och övriga har risigt lagersaldo) och ersätts av 840 i två varianter. Skulle gärna uppskatta lite input om dessa!

Skickades från m.sweclockers.com

Av zAjben
Skrivet av Pappy:

Köpte en till slut. 5495:- på Webhallen. Hämta i butik. Får ersätta min nu döda Dell 2407WFP.
Inga döda pixlar (woohoo!)
Väldigt lite bleed (knappt synbart).
Väldigt bra färger och responsiv, spel funkar finnemang.
IPS-glow finns (syns kanske som bleed på bilder, svårt att hålla helt rakt).
Helnöjd hittills. Kör den på DVI.
Har tyvärr inget annat än mobil (SGS3) för video på bleed.

Skrivet av XripperX:

Efter att har simmat ryggsim i TN-panel träsket i ca 15år, så slog jag till och köpte denna skärm.
Är mycket nöjd och skillnaden är helt enorm.

Jag kör med displayport och jag undrar om det är bättre än dvi? (dvi krånglade för mig).

Hur tycker ni att den är i spel? Märker ni av några eftersläpningar eller dylikt?

Av zAjben

Och här kommer fem till:

NPPM44MRKMT426G3PTZC
HZ9M9977H2HG7FFGDXJ9
ERNRN44TJZGKNHFFT3XK
3HDFGEZDHFXN247JX4NK
99C6NXKAAATHAC7KNTZZ

Fast det kanske inte ger någon fördel om betan nu är frisläppt!

Av zAjben

Råd och tips för WoT-nybörjaren

Har börjat lira lite WoT sedan ett par veckor tillbaka och åker på hyfsat mycket stryk mest hela tiden. Är för närvarande tier 4 och satsar på att få en KV-1 närmast. Tycker det går långsamt att levla (trots premium) och att det särskilt är svårt att försöka skada folk som har högre tiers än mig (hamnar oftast i matcher där majoriteten är 1-2 tiers ovanför mig). Det tar rätt många skott innan jag lyckas skjuta sönder en tank och då har denna oftast fått in ett antal träffar på mig också.

- Vad för extra tillbehör ska man satsa på?
- Hur levlar man effektivast?
- Hur spelar man optimalt? Vad för strategi ska man sikta på?
- Vilka tanks är bra att satsa på?

Alla tips och råd som ni kan ge till en nybörjare uppskattas varmt.

Av zAjben

i4KAMM51
50 kr till och med 16/11. Have fun!

Av zAjben
Skrivet av SunQ:

Butik: cdon.com
Beskrivning: 100 kr i rabatt med kod när du handlar böcker
Kod: A7NEctw01
Giltig tom: 2012-11-15

Butik: cdon.com
Beskrivning: 50kr rabatt
Kod: RRg3td385
Giltig tom: 2013-01-19

Kommer aldrig mer handla av CDON då de hanterade min senaste beställning heelt åt helvete dåligt.

Har nu använt mig av rabattkoden för böcker. Tack så mycket!!

Av zAjben

Har ni några tips på hur man ska ta sig an fordon som infanterist? Blev en hel del spel igår faktiskt. Kul spel! Känns dock som det tar en stund innan man lär sig spelet. Nybörjartips uppskattas!